Šta je novo?

Windows (phone) 10

Dobar je tutorial za Glance samo ja nesto nisam bio dobro uradio. Sada sam pazljivo ispratio tutorial i radi Glance :)
Hvala na odgovorima :)

Razumem da postoji razlog swipe-up za telefoniranje, ali morala bi i da postoji opcija i da moze da se iskljuci - jedan pritisak na dugme windows za prijem poziva, back za odbijanje - tako su do sada radili svi telefoni koje sam koristio.

Bas me nervira ovo sa obaveznim slide up kad me neko zove.
Mislio sam da ih zeznem sa instaliranim gestures beta pa da samo prislonim telefon na uvo: ali dozvoli da instaliram, pa napise da ne radi na win 10 :/
Na symbianu, blackbery i andoridu je bila/ima opcija da se preskoci slide, ios ne znam - windows 10 nema sanse.

Uzgred jos par opazanja:
Maps: 1.jako su bledo ucrtane ulice Skoro da su iste boje kao pozadina ili nesto kod mene ne valja? 2. Da li ima night mode?
OneNote - meni je neupotrebljivio ili ja ne znam da ga koristim? Kao da su uzeli obican text editor i napisali ovo je OneNote.

Ufff, posle celonoćne avanture zvane: instalacija w10m (drugi deo), moja službena Lumia 640 XL ... je najzad proradila kao da joj je neko zamenio pored OS-a i ceo hardver kezo.gif

Neverovatno, ali kao da je drugi telefon u pitanju :zgran:

Meniji rade podjednako brzo kao i na w8.1, ali ono što me je oduševilo je da najzad internet brauzer, u ovom slučaju Windows Edge, radi savršeno! Stari w8.1 Explorer me je dovodio do ludila kad učitavam sajt b92 ... to je bio čist horor (da ne tupim sad šta je sve radio tj. nije mogao da radi).

Sve u svemu: ovo je sada stvarno pravi OS bravo.gif

Pu-pu, da ga ne ureknem, ako ovako dobro nastavi da radi ... milina :D

Ufff, posle celonoćne avanture zvane: instalacija w10m (drugi deo), moja službena Lumia 640 XL ... je najzad proradila kao da joj je neko zamenio pored OS-a i ceo hardver Pogledajte prilog 222200

Neverovatno, ali kao da je drugi telefon u pitanju :zgran:

Meniji rade podjednako brzo kao i na w8.1, ali ono što me je oduševilo je da najzad internet brauzer, u ovom slučaju Windows Edge, radi savršeno! Stari w8.1 Explorer me je dovodio do ludila kad učitavam sajt b92 ... to je bio čist horor (da ne tupim sad šta je sve radio tj. nije mogao da radi).

Sve u svemu: ovo je sada stvarno pravi OS Pogledajte prilog 222204

Pu-pu, da ga ne ureknem, ako ovako dobro nastavi da radi ... milina :D
Dobar edge samo jos da mu ubace extenzije, npr bar za adblock [emoji2]

@rotkod nisu otkrili sta je problem ovog puta ;-) verovatno u utorak ce biti update, ne verujem da ce pustiti vanredno.

Sent from mTalk aka Craptalk

Poslednja izmena:
Da li se nekome desava ovo ?
0j0H8JW.jpg

Sent from L1520

Mislio sam da ih zeznem sa instaliranim gestures beta pa da samo prislonim telefon na uvo: ali dozvoli da instaliram, pa napise da ne radi na win 10 :/
Na symbianu, blackbery i andoridu je bila/ima opcija da se preskoci slide, ios ne znam - windows 10 nema sanse.

Uzgred jos par opazanja:
Maps: 1.jako su bledo ucrtane ulice Skoro da su iste boje kao pozadina ili nesto kod mene ne valja? 2. Da li ima night mode?
OneNote - meni je neupotrebljivio ili ja ne znam da ga koristim? Kao da su uzeli obican text editor i napisali ovo je OneNote.
Maps ima night mode, čačkaj malo. Ne znam kako su ti iste boje, meni izgleda isto kao google maps.
One note radi i sa sync inače jeste običan tekst editor, nije neki organizer, planer i sl. Meni bas zato odgovara.

Lumia 532ds Win10 continum carl zeis 256gb Grand surface

Pozdrav svima,probao sam po prvi put da vidim kako funkcionise video poziv na viberu ali slaba vajda kamera samo vrti i nista se ne desava.Treba li neko podesavanje dodatno negde?

Nisam imao problema sa kamerama pri video pozivima. I viber i wa i skype rade normalno pri video zvanju. Upali redovno kamera aplikaciju i okreci prednja/zadnja kamera, pa tako proveri da li uopste radi. Ako je sve ok , a u viberu nece da ti je ocita, proveri internet konekciju. Ako je i net ok, probaj reinstalirati Viber.

Update su odlozili za 14. mart -.- Sto znaci da ce prvi put otkako postoji windows 10 mesecni security patch biti u potpunosti preskocen/odlozen i stici ce sa martovskom zakrpom. S obzirom na to da nam sleduje creator's update u aprilu dovodi se u pitanje cemu odlaganje za pun mesec. Mogli su da odloze za 7-10 dana, ovako ne vidim zasto ga ne bi integrisali u CU jer ako smo cekali mesec dana onda smo mogli i jos mesec, bar smo na cekanje navikli :D Sto se tice toga da je MS "prestao da razvija minecraft za w10m" - pa logicno je. Ubuduce ce postojati samo w10 (bez mobile) i bice u potpunosti isti OS bez obzira na uredjaj koji imate pred sobom. Ponavljamo se iz dana u dan, strategija MSa je jasna. Vise ne gadjaju jedno konkretno trziste sa specificnim softverima kao sto je do sad bio slucaj nego hoce da uguraju windows i u brisace na automobilima. I gepek kad otvorite da cujete log in sound :D Kako god bilo da bilo, sledi nam period kad ce proizvodjaci hardvera za mobilne uredjaje morati da zavrnu rukave i zagreju stolice jer ce bez obzira na potraznju za windows trebati samo najjaci hardver. Bar dok SoC tipa SD6xx ne postane mocan kao neki buduci SD850 npr. Sto je dobro i za konkurenciju jer ce snazniji hardver doci u nize segmente pa bi trebalo da prestane manija sa telefonima od 1000e koji svoje postojanje opravdavaju samo svojim imenom. I tu ce morati doci do kreativnijeg pristupa. Mislim na operativne sisteme.

edit: pretece me dex :)

Poslednja izmena:
Glasine kruze da mi sa ovim 550, 650, 950 ne treba da ocekujemo nista vise od RS3 update ... to je mozda poslednja nadogradnja za W10m , sve preko toga je bonus.

MS je jasno pokazao da odustaje od W10m , sve ostalo sto pokusa tesko da ce da privuce druge korisnike, IOS i Android su uspesni i imaju jaku bazu aplikacija, a to je ono sto muci W10m i naravno sporo razvijanje platforme, kada se uporedi W10m sa WP8.1 skoro i da nema bitnih promena, ono da kazes uf ipak je drugacije, npr prelaz sa androida 4.4 na 6.1 ili 7.1 .. primer.
Porazavajuce je i to sto neke funkcije sa wp nisu prenete na w10m, eto npr battery tile, kada se pinuje iz settingsa.

Znaci,dodjosmo maltene i do kraja...Da li ce rs3 biti podrzan za l1520 i kada se ocekuje taj apdejt ?

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Glasine su da nema razvoja nakon RS3?

RS4 moze lako otici u razvoj Win 10 on ARM ... tu se svakako iskljucuje mobile > nase telefone :) ako do AU nismo videli sta ce sa mobile-om, sto bi videli kroz RS3 ili RS4 na nasim telefonima? mislim , da li se isplati MS-u da vucara nas 0.4 % sa nekim novim forama na w10m ... tesko

W10m ima zvanicnu podrsku do octobra 2018, a do pre neki mesec pisalo na wiki januar 2018 ... ko ce ga znati, ludilo je u MS-u. :D ali to je i vise od 3 godine podrske sobzirom da je TH izasao pre otprilike 2 god.

Ako ste videli vec sada su zakinuli oni sto bi trebalo da bude deo RS2 , tako da to ostaje za RS3 , neki to nazivaju " Da nam zamazu oci "

Mozda ce reci nesto na WMC-u :) bilo bi dobro da nesto izjave kako bi znali sta se tacno desava i sta se planira, ne mozete reci da je W10m bio MS-ov prioritet, kada su jasno pokazali da nije.

Poslednja izmena:
Nema budućeg razvoja za w10 mobile verovatno. Odustaje se od platforme u smislu da ostaje W10 za sve vrste uređaja: desktop, laptop, tablet, mobile...

Ostaje pitanje da li će, bar za 950, biti nastavljena podrška i posle RS3, obzirom na buduće hardverske zahteve uređaja.
Edit: Dex je bio brži.

Poslednja izmena:
Meni se s jedne strane dopada mogućnost da MS prestane da kopira Apple zatvorenim OS bez mnogo mogućnosti. Ako jednog dana full Windows bude pokretao telefone, to bi moglo da me natera da kupim takav uređaj. Govorim kao nekadašnji Pocket PC "poweruser". S druge strane, telefon i PC nisu isto, u smislu da postoji niz veoma korisnih app za fon koje na PC nemaju preterano smisla, npr. banking aplikacije/mobilna plaćanja, vremenske prognoze, programi koji koriste senzore koji postoje na telefonima, aplikacije vezane za prevoz (Busplus, Blabla car, GPS navigacije...) itd. Većina ovih stvari se ili ne radi na desktopu ili nisu potrebni programi jer sve završavamo preko brauzera. Dakle, pitanje je kako MS misli da u budućnosti zainteresuje programere za kreiranje specifično mobilnih aplikacija, kad su već pokazali nesposobnost u prethodnom periodu kada se o tome radi...

Pa onog trenutka kad full windows dodje na telefon aplikacije ce izgubiti smisao jer ce tad browser preuzeti sve na sebe. Ja i sad koristim browser za skoro sve kao i na desktop masini. Ostace aplikacije koje koriste specificnosti samog uredjaja kao sto si i naveo: koriscenje senzora, kamere i sl, tu nema rasprave. Ali sama funkcionalnost ce se preseliti u browser. Buducnost je u "super aplikacijama" kao sto je autor techaltar kanala sa jt i predvideo. Vec sad smo skloni ka tome. Koliko nas u browseru ima otvoreno 10-15 servisa istovremeno? Skoro svi koji racunar koristimo iole profesionalno (a ne samo za gledanje klipova po tjubu). Prva takva super-aplikacija je upravo browser, chat klijenti postaju takodje mocniji. WeChat ima i browser u sebi, omogucava placanja, chat, audio/video pozive, transfer fajlova... Cak i nevezano za sam win OS, ide se ka tom uproscavanju odnosno univerzalnosti na svim platformama. Svako bi hteo da uzme sto veci deo kolaca za sebe i da bude dominantan.

Mislim da je taki Firefox OS radio pa nije preživeo.
A rekao bih i da Ubuntu za mobilne telefone tako radi pa je uspeh izostao.
Džabe je sve kada su novije generacije na aplikacije navikle i bez njih nema uspešne mobilne platforme.

Nekada bih rekao app ne čine sistem, ali evo, win10m koristim SAMO zbog mTalka, inače bih koristio win8.1m, dovoljan mi je.

Iz nekog razloga mtalk neće da mi radi pojavi se onaj simbol i na kraju ispadne iz aplikacije, probao više puta i neće. Instalirao ponovo aplikaciju i neće, ne bih da radim hr jer ostale app mi rade dobro, čak i TT klasik koji sam davnih dana instalirao na tel pre nego što su ga uklonili iz prodavnice.

U suštini, MS zasad neće potpuno odustati od mobilne priče - svesni su da bi u tom slučaju počeli da propadaju lagano, jer je mobilnost i sadašnjost a još više budućnost. Takođe znaju da je WP/WM propala priča i da su usrali motku, pa se neće zaletati pre nego što dobro promisle šta bi dalje. Znaju da im treba nešto potpuno drugačije od dosadašnje Apple copycat strategije, i da to "nešto" mora biti atraktivno i privući pažnju potencijalnih korisnika/kupaca. Nemaju prava na još jednu veliku grešku. Zato i mislim da taj Surface Phone ili kako god se zvao naredni uređaj sa telefonskom funkcionalnošću nećemo videti u skorije vreme. Da bi se minimizovala mogućnost neuspeha, ovoga puta će meriti sto puta, a tek kada su sigurni, preseći. Zato mi se čini da smo od eventualnog novog pokušaja udaljeni barem godinu do dve - mislim na trenutak kada bi SP mogao da bude pušten u prodaju. Ali, videćemo... Lično bih voleo da što pre vidim taj uređaj.

Microsoft i mobilna platforma, jedino kao laptop. Surface je čisto opipavanje tržišta, neće tu biti neke ozbiljne priče ni proizvodnje. Smartphone ima dobro ustoličene gospodare koji su pokrili sve mob strategije, jedni idu na kvantitet, drugi na kvalitet. Jedina mala rupica su bili jeftini telefoni, ali na njih se ložimo mi iz siromašnih zemalja, a mi možemo da služimo samo kao jeftina radna snaga, a nikako kao veliki potrošači. Sa win10m su odstupili od svoje strategije zatvorenosti i pogrešili. Ne može se očekivati da imaš zatvoren sistem i 50% učešća, ali ako si konstantan i kvalitetan imaćeš 5 ili 10 % vernih kupaca pa životariš i čekaš da neki od dva kralja posustane i onda ga zgaziš[emoji15]
A ONI...SURFACE

Vratio sam tel na 8.1 i radi gesture -Nema slide-up samo prislonim telefon na uvo kada hocu da se javim :)

Pozdrav, zna li neko sta znaci ovaj simbol slusalice u notification baru?

0536c7a02e063dd1f8b962ff77bd30a5.jpg

aktivno preusmeravanje poziva. verovatno automatski aktivirano na mrezi kada nisi dostupan ili je zauzeta linija, poziv se preusmeri na automat koji obavesti pozivaoca da nisi dostupan a tebi stigne poruka o propustenom pozivu..

poslato sa pejdžera

Nazad
Vrh Dno