Šta je novo?

Windows (phone) 10

Stigao wireless display adapter v2. Isprobano sa 950xl i 650. Utisci su da je lag skoro pa nepostojan, zapravo se jedino primecuje tokom unosa teksta iz nekog razloga. Na 950xl connect = bezicni kontinuum, radi sve kao i putem hd-500 docka mada je preko docka ipak za nijansu sve nekako tecnije ali opet radi jako dobro. Na l650 mirroruje sadrzaj ekrana, pa ako se nesto radi u portrait modu onda izgleda zgiljavo, kad se pusti fullscreen video npr. nema sta da se prigovori kvalitetu. Videcemo sta ce vreme pokazati. Tripujem se da bi mogao da bude neki konflikt sa wifi ruterom posto je prilicno blizu a radi na istoj frekvenciji.

Ako te ne mrzi i imas vremena, snimi da vidimo kako to izgleda...

Stigao wireless display adapter v2. Isprobano sa 950xl i 650. Utisci su da je lag skoro pa nepostojan, zapravo se jedino primecuje tokom unosa teksta iz nekog razloga. Na 950xl connect = bezicni kontinuum, radi sve kao i putem hd-500 docka mada je preko docka ipak za nijansu sve nekako tecnije ali opet radi jako dobro. Na l650 mirroruje sadrzaj ekrana, pa ako se nesto radi u portrait modu onda izgleda zgiljavo, kad se pusti fullscreen video npr. nema sta da se prigovori kvalitetu. Videcemo sta ce vreme pokazati. Tripujem se da bi mogao da bude neki konflikt sa wifi ruterom posto je prilicno blizu a radi na istoj frekvenciji.

Jel to zvanični Majkrosoftov ili kinez?
Gde si ga kupio?

Sent from mTalk Lumia 950xl

Majkrosoftov adapter v2 kupljen na francuskom amazonu - 50ak jura ali cesto bude na popustu i za nesto manje. Ono sto sam primetio juce uvece je da postoji data ogranicenje za tecan rad. 1080p/60fps video npr. ne moze da radi tecno, na svakih nekoliko sekundi "stucne" tj. preskoci par sekundi dok 1080p/30fps video radi bez problema. Veza nije pucala tokom rada ali je u 2-3 navrata prilikom konektovanja iz nekog razloga odbijao da se konektuje ali kad se jedanput konektuje vise ne puca. Prilicno sam zadovoljan u ovom prvom iskustvu, ocekivao sam vise problema iskreno. Videcu da napravim neki video pa da pogledate i vi. Sve u svemu, gotivan je osecaj i nema sumnje da ce ovo uskoro postati svakodnevnica za svaki OS, tj. uobicajeni feature koji ce vremenom postati neophodan medju ljudima kao i kamera.

Majkrosoftov adapter v2 kupljen na francuskom amazonu - 50ak jura ali cesto bude na popustu i za nesto manje. Ono sto sam primetio juce uvece je da postoji data ogranicenje za tecan rad. 1080p/60fps video npr. ne moze da radi tecno, na svakih nekoliko sekundi "stucne" tj. preskoci par sekundi dok 1080p/30fps video radi bez problema. Veza nije pucala tokom rada ali je u 2-3 navrata prilikom konektovanja iz nekog razloga odbijao da se konektuje ali kad se jedanput konektuje vise ne puca. Prilicno sam zadovoljan u ovom prvom iskustvu, ocekivao sam vise problema iskreno. Videcu da napravim neki video pa da pogledate i vi. Sve u svemu, gotivan je osecaj i nema sumnje da ce ovo uskoro postati svakodnevnica za svaki OS, tj. uobicajeni feature koji ce vremenom postati neophodan medju ljudima kao i kamera.

Ne vredi to mnogo ako imaš 4k video snimljen kamerom telefona ako ne možeš da ga streamuješ. Na stranu sitnice tipa ako TV uopšte ne može da reprodukuje 4k materijal.

Koliko sam video, Miracast je ogranicen na 1080p a to je protokol koji se koristi u ovom slucaju.

Zasto kada izbacim na startu zvanicnu battery stranicu ne pokazuje mi na plocici status baterije...?

Sent from mTalk

Kolko se ja secam tako je i bilo ranije ,jos ako se ne varam i na 8.1 kad su ubacili mogucnost da pinujes stavke iz settings.

Sent from mTalk

Moguce , mene npr nervira zasto MS sada ne ubaci neke bar opcije u W10M koje su pustili W10 rs .. iaovako bi imali fore 2 meseca da to peglaju kako treba--- ocigledno to cuvaju za SP ili sta vec bude... a do jeseni ljudi nece ostati na W10m , ako su do sada spali na ispod 1% ne vidim kako ce im Sp pomoci, izgubili su jednostavno poverenje.

Na 8.1. je meni pokazivao status baterije.
Zalosno sto tako jednostvnih a zaista korisnih stvari nema.

Sent from mTalk

Moguce , mene npr nervira zasto MS sada ne ubaci neke bar opcije u W10M koje su pustili W10 rs .. iaovako bi imali fore 2 meseca da to peglaju kako treba--- ocigledno to cuvaju za SP ili sta vec bude... a do jeseni ljudi nece ostati na W10m , ako su do sada spali na ispod 1% ne vidim kako ce im Sp pomoci, izgubili su jednostavno poverenje.

Mene i dalje fascinira sto se ljudi hvataju za procente trenutne prodaje...
Dobro jeste trenutna prodaja ~1% ili manje ALI postoji i baza starih korisnika tako da je to i dalje iznad statisticke greske od 2%...

Dobro jeste trenutna prodaja ~1% ili manje ALI postoji i baza starih korisnika tako da je to i dalje iznad statisticke greske od 2%...

Budi realan covece upravo ti su presli na android i ios ... da su oni verni korisnici, nebi oni vukli lumie po 2 god nego bi pazarili 950, 650 ... a ne da se i posle godinu dana neki tamo po nekim shopping centrima rasprodaju po znatno nizoj ceni ...

Installed/active base: how many phones run Windows 10 Mobile?

2011: 2 million
2012: 13 million
2013: 30 million
2014: 32 million
2015: 27 million
2016: 6 million

..Add this to the native W10M handset number and we get 7 million people/handsets possibly running Windows 10 Mobile across the world.

Treba procitati ceo tekst.

Valjda necete i ovo shvatiti kao nekakav ''flejm'', podaci su sa ''vaseg'', WP/W10m sajta :)

Poslednja izmena:
Super!
7 miliona! Ja sam mislio da smo mi sa foruma jedini, nas desetak...
:D

hsv ima li kakavih vesti o novom w10 telefonu to me zanima? Drago mi je da sam medju tih 7 miliona :D

Haha rece lik koji na obican, objektivan savet o kupovini reaguje sa silnim uzvicnicima!!! i flejmom :)
Tad nastaju problemi ;)

Poslednja izmena:
Bolje da sam jedan u 7 nego jedan u 700... Bolje dva vruća nego četri 'ladna...

Lumia 532ds Win10 continum carl zeis 256gb Grand surface

Malo ali odabrano drustvo ;) Microsfot is illuminati confirmed xD

Super!
7 miliona! Ja sam mislio da smo mi sa foruma jedini, nas desetak...
:D

Bogu hvala ima nas dovoljno... no svakako moram da primetim sledece...

Moja L640 je DS i koristim obe kartice SIM1 je samo za razgovore, SMS, net... a SIM2 je samo za placanje parkinga i da me maltretiraju poznanici sa 064 mreze...
U isto vreme cerka ima DVA telefona sa android OS-om... sto moramo priznati nekako pruza pogresnu sliku... i ko zna koliko slicnih primera ima na obe strane...
E sad garantovano ima korisnika koji imaju android a ipak im je srce uz WP ili w10m pa rabe neku super jeftinu Lumiju kao drugi telefon cisto da budu u toku... i obratno...

No ljudi statistiku uzimaju zdravo za gotovo iako je ona uglavnom u fazonu naseg poznatog komentatora "statistika je kao bikini, pokazuje sve a ništa ne otkriva"...

Pa pazi stanje je takvo kakvo jeste.
Prodaja na ide jer zapravo ne proizvode ništa što bi prodali, ako izuzmemo x3 i onaj Alcatel koji prave OEM-ovi.
Srednja viša klasa, srednja i niža klasa uopšte ne postoje u ponudi, osim ako naravno nije ostalo nešto po policama bog te puta otkad, ali čak i za to ovi naši deru.
Čak i ako neko hoće da kupi WP regularnim putem ili ne može ili će morati da ga kupi po krajnje nekonkurentnoj ceni.

Zato i dalje mislim da je loš potez ubijanje Lumia linije. Em bi i dalje, kako-tako, popunjavala rupu na tržištu, em bi kasnije bila low i mid segment uz pretpostavku da je Surface high.

Vrh Dno