Šta je novo?

Windows (phone) 10

Ljudi nece da mi foldere sa kompa prebacuje na sd karticu kada prikacim ga na usb ... *** uzas, ne mogu kompletan folder sa fajlovima da prebacim, moram seljacki da pravim foldere na sd kartici i onda fajlove da prebacim... uzasan mtp mode!
Ima li neka fora da omogucim mass storage ? kako ste vi resili taj problem ako ste i resili ...

Ljudi nece da mi foldere sa kompa prebacuje na sd karticu kada prikacim ga na usb ... *** uzas, ne mogu kompletan folder sa fajlovima da prebacim, moram seljacki da pravim foldere na sd kartici i onda fajlove da prebacim... uzasan mtp mode!
Ima li neka fora da omogucim mass storage ? kako ste vi resili taj problem ako ste i resili ...

Stvarno bedno.
Ima onaj Wi-Fi File Sharer, probaj preko njega.. ne znam dal moze.
Ili mozda preko card reader ?
Realno, sve je to maltretiranje, kad ne moze preko usb-a.

Stvarno bedno.
Ima onaj Wi-Fi File Sharer, probaj preko njega.. ne znam dal moze.
Ili mozda preko card reader ?
Realno, sve je to maltretiranje, kad ne moze preko usb-a.

MTP je nevidjeno djubre! Mass storage bi to sve lepo sredio, ubodes preko kabla prebacis foldere i pici ..
Znam za card reader, imam na kucistu sa micro sd i SD ali nebih svaki put da otvaram poklopac , zbog habanja... nebulozno mi je, videcu taj wifi file sharer, hvala - ako moze onda super :)

Čemu ti služi "oblak", Outlook.com... ;)

Čemu ti služi "oblak", Outlook.com... ;)

Za sitne fajlove i dokumenta a ne da prevlacim stotine mb sa PC na One drive pa onda sa one drive na lumiu ... to je umobolno ...

Meni treba jednostavno resenje koje su Nokie pre 10 godina imale ... a jedan MS ne moze da ubaci u W10m ... jbeni mass storage mode.

Ne vredi , jedino FTP pa neka bude i transfer 5MB/s bolje ista nego nista, ili cak OTG , ne znam da li podrzava a treba mi usb type na micro usb adapter ...

Poslednja izmena:
Za sitne fajlove i dokumenta a ne da prevlacim stotine mb sa PC na One drive pa onda sa one drive na lumiu ... to je umobolno ...

Meni treba jednostavno resenje koje su Nokie pre 10 godina imale ... a jedan MS ne moze da ubaci u W10m ... jbeni mass storage mode.

Ne vredi , jedino FTP pa neka bude i transfer 5MB/s bolje ista nego nista, ili cak OTG , ne znam da li podrzava a treba mi usb type na micro usb adapter ...

Nisam radio sa stotonama mb odjednom...;) tj. prebacujem malo po malo, kad mi šta zatreba. Moja dilema je zašto "vraćati" na karticu kad je već sve tu.

Ja sad probao na Lumia 640Xl, prebacuje bez problema kad se prikaci na USB kabl...

Ja sam prije 15tak dana prebacivao neke foldereisto nisam imao nikakvih problema.

Sent from mTalk

Можда сад неко боље разуме "дилему". Наравно да може, без дилеме.
tapatalk by L640

Da, radi normalno. Podešeno je ovako
7Vj4Cwo.png

Kad priključim kaže ovo
ZTkyAsz.png

kažem ok i sve radi. Koji win na pc koristiš?

Lumia 532ds Win10 continum carl zeis 256gb Grand surface

Da, radi normalno. Podešeno je ovako
7Vj4Cwo.png

Kad priključim kaže ovo
ZTkyAsz.png

kažem ok i sve radi. Koji win na pc koristiš?

Lumia 532ds Win10 continum carl zeis 256gb Grand surface

I meni je tako podeseno , to nije nista novo , otvori telefon u Exploreru na PC-u (W10) izaberem sd karticu , udjem u Music folder i sa kompa prevucem folder i nece da ga paste-uje ... folder je pun muzike tipa 1Gb ... flac format fajlova ...
Uzmem isti taj folder zipujem i prebaci ga na sd karticu lepo ...

Aj sto je sd kartica problem ali nece ni na telefon da prebaci folder sa fajlovima ... prokleti mtp mod.

@jocic10 samo ti uzivaj u carima one drive-a :)

Poslednja izmena:
@dejan87dex Meni muziku nije hteo odmah da pokrene sa prebacivanjem, nego sam morao da potvrdim da hocu da prebacim muziku iako navodno nece podrzati taj format...
Danas prebacivao film na SD od 4gb i prebacio bez problema... Folder sa slikama od 2gb isto...

@dejan87dex Meni muziku nije hteo odmah da pokrene sa prebacivanjem, nego sam morao da potvrdim da hocu da prebacim muziku iako navodno nece podrzati taj format...
Danas prebacivao film na SD od 4gb i prebacio bez problema... Folder sa slikama od 2gb isto...

Tacnije bilo je dva foldera u pitanju u jednom album sa mp3 fajlovima a u drugom folderu flac .... Groove player cita flac format bez problema, u pitanju je retardiran mtp mode nista drugo, pokusacu posle da re-instaliram mtp drajvere ... pojedinacne fajlove bez problema salje kao i grupisane, problem je sto odbija folder sa fajlovima da prebaci... kao da mu sistem na telefonu ne dozvoljava upis, cak je i rename foldera nemoguca misija ako posle transfera se odlucis na to...
Pre na 1020 nisam imao ovu zezanciju ...

MTP ima i manu da se transfer odvija zaista sporije nego u mass storage modu ...

@dejan87dex

Ма све је ОК. Само је твој пост изгледао ка да ништа не може да се копира на картицу. Зато сам ти и "предложио" облак. ;)

@dejan87dex

Ма све је ОК. Само је твој пост изгледао ка да ништа не може да се копира на картицу. Зато сам ти и "предложио" облак. ;)

Nisam ja rekao da ne moze nista, moze ali na daleko tezi nacin u mom slucaju... Oblak nije namenjen za te stvari, za sta meni treba...
Pre bih koristio FTP ako nema leka za ovo ... a verujem da ako vama radi lepo onda je problem do W10 na PC-u tj mtp drajver zeza.

Hehe sta reci ...

https://www.reddit.com/r/windowsphone/comments/3yv2ez/usb_mass_storage_on_new_lumias/

Poslednja izmena:
L950, L650 i L550. Spojim na komp da kablom za povezivanje, prebacujem sve normalno, svaki oblik "fajla".

Ovo je valjda samo bug, juce odradio updare Camere, vise se ne vidi status bar ...

edJlQ75.jpg

Sent from mTalk aka Craptalk

Pocinje da me nervira Calendar,juce mi ceo dan stoji 1 Februar na live tile a danas drugi.Date and time mi je naravno podesen na auto,preko mreze

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

@iSpirit81

Instaliraj 14393.726 , *** baterija kida, juce u ovo vreme ga napunio i evo sada je na 50e , mada nisam ga danas nesto puno zezao, uglavnom ume 950 ponekad i dva puna dana da izdrzi :)

Deki,nisam na insajderu,imam.693
P.S Probacu One Calendar
Sent from L1520

Je l' se tripujem ili je sa zadnjim update-om kamere fokusiranje brze nego ranije?

Je l' se tripujem ili je sa zadnjim update-om kamere fokusiranje brze nego ranije?

da :) radi lepo , bilo bi lepo kada bi ubacili HDR za prednju kameru :) ne znam koliko je prednja kamera na 950 losija od zadnje na 550 :D mozda i nema neke razlike XD

Poslednja izmena:
Nepostojanje opcije pretrazi strane na srpskom googlom je nesto sto me izludjuje kao win 10 i l650 korisnika. Ima neko resenje osim da konacno i za sva vremena raskrstim sa win telefonima?

Sent from mTalk

Kad otvoriš google stranu, stavi u edge www.google.rs , to bi donekle bilo rešenje. Inače, sve što tražiš i napišeš srpski, bez obzira na .rs ili .se, većinom izlazi na srpskom.

Samo da dopunim, u edge, napredna podešavanja, pored bing, možeš odabrati google...

Vrh Dno