Šta je novo?

Windows (phone) 10

Pa ne proizvode se više.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

A kako generalno u svetu ide prodaja 950 i 950 XL? Novi mogu da se nadju i za nesto ispod od 400 evra, sto je, mislim, sasvim prihvatljiva cena... Cini mi se da su zmajevi od fona za ljubitelje Win sistema. Kazem ''cini mi se'' jer ih ipak nisam drzao u rukama i rukovao njima.
Jako pristupacna cena za premium telefon.

Kako pristupačna cena (260-3xx€ iz Mađarske za 950)? Telefon uopšte nije premijum. Plastika krcka li krcka...

Za te pare imate Android uređaj koji će ovu 950ku pojesti za doručak a sa nižom cenom...

Poslednja izmena:
Budimo realni Enemoon-e.
Ja sam do skora koristio windows phone od kada se pojavio (HTC HD 7-Lumia 950 poslednje) ;) i nisam newcommer tako da znam, jako dobro, o čemu debatujem.
Aliii, što narodna kaže: "100 ljudi-100 ćudi."

Budimo realni Enemoon-e.
Ja sam do skora koristio windows phone od kada se pojavio (HTC HD 7-Lumia 950 poslednje) ;) i nisam newcommer tako da znam, jako dobro, o čemu debatujem.
Aliii, što narodna kaže: "100 ljudi-100 ćudi."
Navedi koji ga to "jedu za dorucak",kako kazes.A i na koji ga nacin "jedu".

Android da za te pare pojede 950 XL i jos sa nizom cenom? Poprilicno pratim trziste telefona pa me bas zanima koji Android pojede 950 XL za te pare. Ali da je kvalitet kucista 950 XL sve samo ne premijum, tacno je. Svi se na to zale.

Edit- Pretekao me Enemoon. I mene mnogo zanima odgovor. :D

Poslednja izmena:
Ma pusti kuciste,meni je odlicno,lagano i lako se skida.Bitno je sta je unutra.Neka neogeo navede te modele na koje misli,da znamo po cemu su bolji i sta rade.

S obzirom da je Lumia 950xl ostala citava i operativna nakon testa youtubera "Jerryrigeverything" a recimo nexus 6p se polomio u dva dela - da, lumia 950 xl jeste premium i ima bolje kuciste od mnogo skupljih telefona. Ali dobro, bitno je da se on sjaji, cakli i da bude predmet divljenja dok stoji na stolu. Apple anyone?

Da počnem od naj prostijeg Alcatel Idol 3 5.5, Xiaomi Note 3 3/32, Meizu U20 3/32, Huawei P9 Lite 3/32... To su sve telefoni sa slabijim ili "slčnim" hardverom koji će raditi rame uz rame (ili ga ručkati) sa 950, a koji su jeftiniji od njega.
Toliko od mene.
Nisam protivnik windows phone-a ali, više, ni pobornik.
Moja supruga ima L 540 DS i kune se u taj fon koji sa w10m radi kao prebijen, ali dobro radi.
Međutim, ti za 70€ nemaš bolji Android. Čak su i L640DS/LTE best buy jer za te pare nema krštenog android telefona... Lažem, ***. Xiaomi Mi 4c kida za 125-130€.
...
Treba još da rastete i da stičete znanje i iskustvo ;)

Ali ne verujem da postoji Android koji će 950XL da pojede po pitanju kamere i baterije a u tom cenovnom rangu, to nikako. Ostalo u redu, pitanje šta kome treba. Ja sam se sad na Android navikao, ima stvari koje W10 prosto neće ili radi kilavo, sad da kupujem fon u toj ceni svakako bih razmislio o 950XL, baterija i kamera su stavke među najbitnijima a Viber i WhatsApp ili Messenger se na svakoj platformi glupiraju, ne znam za iOS jer me ne zanima a i nije te cene.
Što se tiče kućišta, meni svakako bolje leži polikarbonat od stakla i aluminijuma koji moram da tretiram kao jaje u ruci i obavezno da stavljam neke bumpere ili silikon. Po meni glup trend koji samo diže cenu bez veze, nekog šatro "premiJum osećaja" radi. Bez veze.

Tapatalk 6.3.0 (Build 820)

Poslednja izmena:
iskreno mene 950 uopste ne privlaci. ona je za wp fanove kojima je bitna kamera. win je dovoljno optimozovan da i na 640 radi extra. tesko da moze brze i sto je najbitnije isto ce biti i za par godina koriscenja. kvalitet sistema se ne gleda kroz to koliko app podrzava i koje app podrzava vec koliko fluidno radi. app se prave ili ne prave. ako androidu treba 2gb rama da bi radio kao wp sa 512, onda tu nesto ne stima, nije optimizovan. i wp sa 512 rama radi isto danas kao i prvog dana kad se pojavio. uzmi neki samsung trend lite, ukljuci ga i koristi ga samo za pozive i sms pa da vidis na sta to lici, u odnosu na neku win8 nokiu od pre par godina.

Sent from lumia532ds

Ne bi se složio sa tvrdnjom od neo..
Plastika, ko plastika.. i nexus je ima.
Doručkovanje... Ne treba preterivati, ja ne upoređujem rad L950, evo kuckam sa L550 i mogu vam reći da sasvim solidno radi.
Ma sta vise pišemo o tome... Sve su to ispričane priče...
Sasvim svejedno, koliko vidim, svi stavljaju sve vise memorije, uskoro će 6GB rama postati minimum...

640 radi sa 1gb rama, ali 950 sa svojim ramom i te kako radi brže i vidi se razlika. O multitaskingu da ne pričamo. Da, za 300€ ću uvek uzeti pre 950 sa odličnim ekranom, baterijom, kamerom, po mogućstvu i dok da se nabavi i to je to.
Mišljenja o kućištu od polikarbonata su podeljenja.
Meni je bilo čudno na 925, ali navikne se čovek. I mogu reći da su vrlo zahvalna za održavanje.
Meni je skroz OK windows phone 10 + windows 10 na PC, a tu je i ta tablet na W10, priča je zaokružena i android mi se tu nikako ne uklapa.
Android je samo mobilna platforma i dal će i dokle će tako biti videćemo.

Sent from 640

Meni samo nije jasno sta i kako neki telefon radi kad napisu "kida i jede za dorucak",posebno u odnosu na l950 ,kako ga to i cime 'pokida i pojede',bas bih voleo da vidim?

925 je 10 puta bolje napravljen od 950.. Ram nije tu bez razloga, a vama su se usta osusila od pricanja kako na 512 radi ekstra. Mene zanima sta je tu ekstra da svaki put ponovo ucitava aplikaciju? 930 mi je drzala dve app u ramu ako imam srece, mogu zamisliti kako 512 jede zivu decu

Stojane mislim da si promašio poentu.
512rama na wm ubija svaki android sa isto toliko rama, mislim da je čovek to hteo da kaže. Generalno 512 rama na wm8 radi i dalje ok, ali ne može na desetku.
Meni je zanimljivo od kud ideja da su se pojedini proizvođači androida odlučivali za 1.5 GB rama! Zašto ne 2?
Ja lično ne primećujem neki nedostatak zato što imam 1gb rama i to evo već više od godinu dana, a promenio sam sve verzije windows OSa, od osmice pa sad do zadnjeg ažuriranja na desetci. I vremenom sam izgubio tu naviku, sa androida, da svaki čas gledam u slobodni ram. Jednostavno, kad se optereti ram, sistem ugasi neku app u pozadini. I to je to. Ne gase mi se app kad sam u njima, što mi je najbitnije i to su ispeglali, i 90%app mi se pokreće skoro odmah, do sekund ili dve max , tu ne računam googlovo čedo FB i mesendzer.
Na više rama i FB se otvara brže, a i navedeno je da zahteva 2gb rama.
E sad, dokle će ovaj 1 GB rama na mom aparatu moći da parira novim verzijama desetke ili aplikacijama, videćemo, i ovo do sad me je iskreno iznenadilo.
Ako za 6 meseci ili čak godinu dana budem koristio l640 jednako kao danas, mislim da će svaka reč o WM biti suvišna. Naravno ako nastave da ga razvijaju.
Za android, npr, verujem da će sledeće godine u ovo vreme, minimum biti potrebno 2-3gb rama da bi iole radio. Protiv toga nemam ništa, ali imam protiv te politike googla, razvijajte sistem i aplikacije, a to što HW ne može da isprati velike oscilacije u SW, to nije bitno, platiće narod ako hoće da sve radi tip-top.

Mislim da apple i MS po tom pitanju imaju istu politiku. Evo Vam aparat, i sve aplikacije koje dolaze za njega moraju da rade isto,
S' tim što je MS hteo da napravi isto što i apple al sa jeftinijim uređajima, pristupnim širokoj narodnoj masi.

Sent from 640

I jedan osvrt na multitasking, dok sam ovo kucao, radi mi viber, mTalk, fotografije i outlook, i bez problema sam smetao između tih app a da mi se ni jedna nije ugasila ili da nje otvorila tamo gde sam stao. Između prebacivanja, u najgorem slučaju mi blinkne app na milisekundu.

Poslednja izmena:
Taj blink je reload. Pravo prebacivanje izmedju app je da te vrati na isto mesto gde si bio bez bilo kakvog blinkanja i reloada. Otkad je fb google cedo? Nisam upucen valjda

Taj blink je reload. Pravo prebacivanje izmedju app je da te vrati na isto mesto gde si bio bez bilo kakvog blinkanja i reloada. Otkad je fb google cedo? Nisam upucen valjda

Ne znam sto se uopste trudis. Mani ih ***, neka uzivaju, vidis da svaki apdejt ubrzava telefon 300%, uskoro ce lumia 550 da otvara aplikacije i pre klika jer su razvili ai koji se vrti real time na snapdragon 400, i otvara sve u nanosekundi

Poslednja izmena:
Ja sam primetio kad uradim restart ,multitasking radi dobro jedno sat vremena i posle ponovo resuming .

Sent from mTalk

Vidi, kad su bile tačkice, nije valjalo,,pa kad je bio kružić koji se okreće, nije valjalo, a sad ne valja ni blink !
Bitno je da svaki put kad se prebacim sa jedne na drugu aplikaciju da nastavljam tamo gde sam stao. Od 1gb rama dosta!
Reload bilo koje aplikacije na bilo kom sistemu mora da postoji pri multitaskingu, samo je pitanje odziva (milisekunde) i kako je to prikriveno, animacijom, blinkom itd.

Ah da, ja sam zaboravio da je lag i blink na nexusima sa 2-3gb rama davna prošlost. Uživajte vi,,ne opterećujte se ovim našim lupetanjima.

Sent from mTalk

Dali neko zna kako da pozovem preko messangera sa win phone 10 ? Kada kliknem na ikonicu slušalice ,ne dešava se ništa

Ne radi audio i video poziv jos uvek.

Ovaj zapeo za 512mb RAMa.. takvi telefoni se više ne proizvode. Dalje, rezolucije ekrana su skoro svuda fullhd, pa aplikacije koriste veće sličice, fontovi koriste veće texture, itd. Code neke aplikacije zauzima manje mesta nego resursi koje aplikacija koristi.
Bolja kamera traži više RAM-a, hd recording takođe.
Na dnevnoj bazi koristim hangouts, allo, twitter, tapatalk, slack, Skype i Viber, svi uredno sede u pozadini i izbacuju notifikacije. Sve se otvara instant, osim Skajpa kome po pokretanju treba vremena da osveži konverzacije.
WP i Android su neuporedivi.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Da tačno neuporedivi su jer je WP prosto bolji ;)

+1

Sent from my SM-G935F

Nazad
Vrh Dno