Šta je novo?

Windows (phone) 10

Mogao si i da otvoris ,mada juce procitah da neki najavljuju da ce kostati 1200$ ali su to sve samo glasine.U svakom slucaju bilo bi dobro da postoji tema o njemu i da se tu ,bar za sad kace tekstovi ,tj glasine o tom mocnom telefonu koga svi cekamo.

Ajde otvarajte temu :D

Sumnjam da je 800$, kada vidis cene drugih Surface uredjaja.. voleo bih da gresim.
Mislite da ce Intel odabrati, a ne Qualcomm ?
Po mom misljenju, ceka se na konacno zavrsavanje desetke u Redstone 2 updateu, a ne na nove procesore..

opet imam problem sa wifi netom kod kuce, telefon je spojen na mrezu ali izgleda odredjuje pogresnu ip adresu i nemam neta... gasio palio telefon, palio avionski rezim, brisao mrezu ponovo ukucao wifi sifru nista ne pomaze...ima li neko rjesenje ? ili neki program wifi manager ili nesto slicno da mu ja ukucam ip adresu p.s. i ruter sam resetovao

Poslednja izmena:
Gasio i palio modem? :D

Uzgred, da li se nekome učinilo da mi sa Windows 10 Mobile teže uhvatimo WiFi nego neki drugi sa svojim telefonima? Sad je devojka nešto u putu, pa u tom hotelu onda gubi net, dok kaže da drugi nemaju problema - uključujući i koleginicu s kojom je zajedno u sobi. (Devojka sad ima l650, nije na insajderu.) A i meni se čini da je ona na moru sa l630 sa wp8.1 bolje vatala WiFi nego ja sa l532 sa w10m (bio sam na Release Preview valjda, neki Redstone build, mislim da je bio 14393.x). Možda je i do modela prosto, na osnovu ovoga što sam naveo može biti i da je to u pitanju...

Sent from mTalk on Windows 10 phone

opet imam problem sa wifi netom kod kuce, telefon je spojen na mrezu ali izgleda odredjuje pogresnu ip adresu i nemam neta... gasio palio telefon, palio avionski rezim, brisao mrezu ponovo ukucao wifi sifru nista ne pomaze...ima li neko rjesenje ? ili neki program wifi manager ili nesto slicno da mu ja ukucam ip adresu p.s. i ruter sam resetovao

Da li imaš taj problem još negde ili samo sa kućnim ruterom? Da li si probao restart rutera (off/on). Čiji ruter imaš (telekom, SBB...), stariji, noviji?

Staticka IP adresa je resenje, ali nemaa.. e Majkrosofte, Majkrosofte..

@gari nisam primetio, mada ko zna.. svasta mozes da ocekujes :D

Desi se to u pojedinim lokalima nekad radi nekad ne radi...ali kod kuce kad ne radi je iritirajuce :D tp link je ruter i mislim da to ima veze samo sa telefonom tj. sto nam je onemogucena ta mogucnost da mu sami odredimo IP adresu...na svim ostalim racunarima i mobitelima sam odredio te IP adrese i nikad nije bilo problema samo sa Lumiom jer nemam tu opciju

probao sam tu aplikaciju meni nije odradila posao a pratio sam korake kako je navedeno u aplikaciji....

Desi se to u pojedinim lokalima nekad radi nekad ne radi...ali kod kuce kad ne radi je iritirajuce :D tp link je ruter i mislim da to ima veze samo sa telefonom tj. sto nam je onemogucena ta mogucnost da mu sami odredimo IP adresu...na svim ostalim racunarima i mobitelima sam odredio te IP adrese i nikad nije bilo problema samo sa Lumiom jer nemam tu opciju

Ruter je taj koji ti daje lokalnu IP adresu. Ako si na ostalim uređajima morao da staviš statičku IP adresu, onda je jasno da je do rutera.

ova izostavljena opcija podesavanja-dodjeljivanja ip adrese na windows telefonu je veliki minus

jocic10
sta savjetujes da uradim nisam neki IT strucnjak?

Poslednja izmena:
Jasno, to je veliki minus i zna se odavno.

Ali resenje tvog problema (u kuci) je mozda zamena rutera.. kao sto rece kolega iznad. Ako si ti svakom uredjaju namestao staticku IP adresu, a ruteru je ukljucen DHCP, onda tu nesto ne valja sa ruterom..

Poslednja izmena:
Gde nađe ovog sa tarzanskim engleskim, monumentalno sam ga sgasio!!!

Šta će vam uopšte statička adresa? Samo serveru dodelim, telefone, ako baš hoćete uvek istu adresu, na ruteru podesite rezervaciju preko MAC adrese. Vas može da zeza ili prebukiran etar, a to možete da vidite nekim WiFi analizatorom. Ima za Android, a trebalo bi i za desktop Windowse da ima. Ili podešavanje regiona, američki ima 1-11 kanala, a evropski 1-13 kanala, pa se ne nalaze. A ako je na ruteru namešteno na Auto, onda on povremeno promeni kanal, pa vam se čini da čas radi, čas ne radi. Blokiraš na Srbiju, a od kanala 1, 6 ili 11 jer se ne preklapaju, i vozi Miško! Pardon, vozi Gari! ;-)

Što se tiče Surface Phone, on čeka Redstone 2. Znaju dobro da nemaju dovoljno kompletan OS za high end.
Počevši od toga da Windows 10 Mobile i dalje nije kompajlovan u 64-bit. Što znači da Lumia 950 uprkos 64-bit SoC nema 64-bit OS.

Opet oko kašnjenja (mada u MS sigurno kažu da nije postojao zvaničan datum), mislim da se MS (op. sistem) i Intel (procesor i ostalo) veoma prate - testiraju jedno sa drugim. A mi insajderi...

Da, to sam i ja čitao za Intel i pomalo mi je žao, jer me od SD 801 Kvalkomovi procesori ostavljaju zapanjenim - sednem za panj :D - a i nisam siguran da bi budući SD mogli da rade na SF potpuno onako kako bismo mi, potencijalni kupci, želeli da radi. Možda grešim...

Intel je imao dobre mobilne procesore?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Koliko ja znam, i nisu se nešto pokazali. Pre oko 3 godine ih je za dž davao Asusu za njihove mobilne kao deo njihovog međusobnog poslovnog dogovora/ugovora, jedan takav model imam kod sebe 20 meseci i svakodnevno ga koristim, nije to loše, ali nije bilo na nivou Kvalkoma, a i nisu zaživeli u telefonima drugih proizviđača, tako da su na kraju odustali od tog tržišta.

Mislim da su oni besplatno delili te atome svakom ko je hteo da ih uzme.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Vrlo moguće. Za Asus znam da je bilo tako, za ostale stvarno ne znam....

Braćo, ne spavajte, pišite nešto, čekam da mašina opere veš, pa mi je dosadno. :D :D :D

Jes' oprala, al' neće sama da raširi, nanu li joj naninu. :D :D
A ako je još nekom (bilo) dosadno kao meni, potražite par tema sa naslovima 'Android do 20000' i 'Android do 22000', otvorenih (sad već) juče od istog pokretača - koji god sistem da koristite, lepo ćete se nasmejati. :D :D

1no pitanjce za sve koji mogu pomoći savetom:

- Kod supruge na telefonu ne radi MSN Weather Live Tile refresh a ni Accu Weather Live Tile refresh.
To su jedine 2 aplikacije kojima ne radi Live Tile refresh i prikazuju samo sličicu asame aplikacije.
Ima li pomoći da proradi Live Tile?!?!?

U pitanju je Lumia 540 DS a na njoj je w10m 10.0.10586.494 v.1511 (ako to nešto znači).

tnx

Vrh Dno