Mislim da je najveca mana windows-a to sto proizvodjacima nije ostavljen nikakav prostor u prilagodjavanju samog OSa pojedinacnim uredjajima, kao sto je Samsung prilagodio android Note seriji kroz neke specificne izmene unutar samog OSa i kroz dodatne aplikacije koje rade samo na Note telefonima. U tom smislu windows mobile je windows mobile imali lumiu 950 ili neki krs od 20e, ne oseca se ta jedinstvenost u samom softveru. Prava razlika se oseca u hardveru (brzina i odziv u zahtevnijim aplikacijama, zvuk, kamera itd.) ali smatram da je velika greska sto nema mogucnosti prilagodjavanja OSa na nekoj visoj instanci. Meni licno ne smeta jer ni wallpaper na desktopu nisam promenio godinama. Ali upravo iz tog razloga ne postoji mogucnost da se trziste popuni velikim brojem windows uredjaja, jer windows je windows i sto moze jedan telefon - mogu i svi ostali samo je pitanje na kom nivou kvaliteta. Definitivno je potrebno da se naprave modeli kao sto je Note serija (mislim na namenu), sa podrskom za continuum, sa olovkom, sa mogucnoscu kacenja na projektor preko doka, da to zaista budu masine koje ce windows predstaviti kao mobilnu platformu koja ce kroz narednih par godina razvoja i uz jaci hardver zaista moci da zameni laptopove nizeg ranga. Da ja vodim MS, na neki nacin bih uslovio da svi telefoni proizvedeni od naredne godine moraju da podrzavaju continuum i ne bih uopste razmisljao o proizvodnji telefona nizeg ranga vec samo snapdragon serije i jaci, koji mogu da teraju continuum. Takodje, wireless continuum sa prosirenim spektrom mogucnosti. Da ja npr. koristim telefon sasvim normalno a u istoj prostoriji je bezicnim putem nakacen na tv i klinci npr. igraju igricu preko wireless misa i tastature. Tacno cu da sednem jedan dan i da napravim listu "zelja" pa da ih srocim onoj ribi sto vodi windows mobile program, ko zna, mozda i uzme nesto u obzir 🙂