Šta je novo?

Windows (phone) 10

Ima li naš glas u navi, i ako nema kad će da izađe?
Ja ga jos nemam,od kako sam na insideru izgubilo se glasovno navodjenje na nasem jeziku ,sestra i ortak su na zvanicnom win 10 i imaju glas na srpskom.Sve im je podeseno na Srbiju,region i jezik.

Evo problemčića na .338 da ne bude da sve radi. Zeza me Cortana , odnosno quiet hours i automatic rules, sinoć mi se nije uključilo .

Je li Here sad zamenjen sa Maps?
Ne moram ništa drugo da instaliram?

Da,samo maps,kad ukucas putokaze,nadjes do koje lokacije i kliknes na idi,trebalo bi da pocne da govori :)

Poslednja izmena:
Ja sam bas prosle nedelje sa Maps bio u Pragu (sve vreme bez neta sem u smestaju), odlicno je sluzio i tokom puta, i dok sam bio u gradu. Bio je doduse samo jedan problemcic - hteo je da mi se nalog sam od sebe izloguje, pa tako izgubim oznacene lokacije osim ako sam tu lokaciju pinovao na pocetni ekran... U petak ili subotu mi je stiglo azuriranje kojim je to ispravljeno.

Posto se bavim muzikom jednom sam svirao neku pesmu iz naftalina, nasao sam tekst na fonu i stavio da se ekran gasi posle 5 min ,kad ono u sred pesme edge odluci da sam ucita tekst neke druge pesme ??? zamalo da ga raspizdim o zid :D

Sent from mTalk

Izašla nekom rade notifikacije, nekome ne, tile nije providan, brže i bolje radi od stare verzije, ukratko.

I samo da dodam u vezi kupovine Lumije.
Toliko su ljudi naplašeni i pogrešno informisani, što od strane WP hejtera i Android fanbojeva,
što od strane novinara i jućubera koji ili rade za keš ili blage veze nemaju sa tehnikom.
Realnost je da sem nedostatka naših aplikacija, večitog problema notifikacija na Viberu,
10ka radi kao Doxa i za normalnu upotrebu je sasvim pristojan uređaj za razumnu sumu novca.
Ko hoće više mora i da plati više, ima odličnih Androida za 250-300€.
Ima i za 150 i za 200€.
U svakom slučaju preteruju obe strane oko toga. Nemam pojma zašto, trebalo bi da može objektivno da se analizira na ovakvoj vrsti foruma. Ali očigledno ne može od kad se pojavila desetka ima pričanja gluposti na sve strane.

Pokušao hard reset ali sam promenio alternativni email i da bi mi d*ebili dozvolili restore sistema moram 30 dana da čekam, aloooo?!?! Pa oni mozga nemaju, ovo je neverovatno...
Pri tome reset nije rešio drain uopšte, 20% za dva sata gubi, ili je mator telefon već, treća mu je godina, ne znam

Poslednja izmena:
Posto se bavim muzikom jednom sam svirao neku pesmu iz naftalina, nasao sam tekst na fonu i stavio da se ekran gasi posle 5 min ,kad ono u sred pesme edge odluci da sam ucita tekst neke druge pesme ??? zamalo da ga raspizdim o zid :D

Sent from mTalk
Ahahahah! :d Dobar si! :D Ja sam koristio u par navrata telefon za puštanje matrica na nastupima (uključujući i u Amerikana sali Doma omladine Beograda) dok sam furao 8.1. Odličan zvuk i stabilnost zagarantovani... sad sa 10kom teško da bih se usudio. :D

Ahahahah! :d Dobar si! :D Ja sam koristio u par navrata telefon za puštanje matrica na nastupima (uključujući i u Amerikana sali Doma omladine Beograda) dok sam furao 8.1. Odličan zvuk i stabilnost zagarantovani... sad sa 10kom teško da bih se usudio. :D

Muzičari koji piju nikad nisu patili od treme ;)
Napi se i pusti matricu.....

VIBER, obzervacija :
od 06:00 - 13:20 h, potrošio je 20 % baterije bez i jedne poruke, poziva i sl. Čim sam video ugasio sam da radi u background-u.
Naravno da znam da gašenjem pozadinskog procesa podrazumeva i to da mi neće dolaziti notifikacije, tj. uradiću uninstall app. SKYPE je i dalje kewa :smash:

Poslednja izmena:
VIBER, obzervacija :
od 06:00 - 13:20 h, potrošio je 20 % baterije bez i jedne poruke, poziva i sl. Čim sam video ugasio sam da radi u background-u.
Naravno da znam da gašenjem pozadinskog procesa podrazumeva i to da mi neće dolaziti notifikacije, tj. uradiću uninstall app. SKYPE je i dalje kewa :smash:

Meni je isto na 20-25 % ali ga ja dosta koristim( ovo je potrošnja u zadnjih 24 h) , nisam primetio neku veću potrošnju , ista je zadnjih mesec dana.

Pogledaj koliko ti je potrošio u pozadini.

8e4d4f394d8dbc67da4fb1435e72961e.png

Poslednja izmena:
Pa najbolje da kasne notifikacije i da još i jede bateriju, pa onda je užasna app, realno.

Što se navi tiče, radi dobro, naš glas, ne znam da li umišljam ali mi se čini da je na 8.1 brže 'vatao GPS,
ne znam je li neko primetio ovo ili sam umislio?

Ima i za 150 i za 200€.
Koji konkretno, znam za J5 i koji su još, čisto da znam ako me neko pita.

Veruj da ne znam šta je to, a ako su kinezi njih ne uzimam u razmatranje.

Ajde molim te, svi se prave u Kini ali je problem ako je i nalepljeni brend odatle?

Što je bazirano na proizvoljnom duplom standardu? Što nema nikakve veze sa objektivno dobrim telefonima sa Android za ne mnogo para.
A ako uđemo u domen polovnih telefona izbor je još veći.

Što nije da sam ja protiv Windows telefona, nego je potpuno kontraproduktivno ignorisati činjenice.

Ok, slažem se, ali iz istog razloga nisam uzeo MS Lumiu nego Nokia,
predrasude brenda, znam da je tako i da nism u pravu, ali *** :D.

Ali sa druge strane, ne mora biti da su to samo predrasude - jedino što ne znamo možda mi sad dovoljno detalja. Uzmite recimo automobile - ako postoji razlika između Sitroena, Opela, Lade i Zastave, zašto ne bi postojala razlika između ovih uređaja... Ipak, kad je u pitanju hardver, danas su mnoge stvari na različitim telefonima iste - skoro svi koriste čipsete od maksimum dva proizvođača, naručuju komponenete jedni od drugih ili svi zajedno od jedne iste fabrike, i tako redom. No opet, nije ni svejedno da li je automobil Pežo, ili je je Zastava sa Pežoovim motorom. Mislim, Pežo ne ume da stvori tu toplu atmosferu u automobilu kad škripi plastika, pogotovo kad je vrućina. :p

Hmm, da, i vezano za Kineske brendove, nisam imao dodira sa nekim od njih, ali jedno je kad imaš za razne stvari niz aplikacija od tog proizvođača za razne stvari, a drugo je kad dobiješ od njega šta dobiješ, pa skidaš onog psa sa kovertom preko face na ti proverava mejl (mislim na K-9). To je samo banalan primer, i znam - reći ćete mi "u čemu je razlika, K-9 radi posao", ali ipak...

Da, i sad sam video na mspoweruser novu windows 10 mobile pozadinu. :)

img0.jpg

Komparacija sa automobilskim brendovima je potpuno promašena.

Jesu to da različita pojma, ali ipak ima sličnosti - ako hoćemo da ih vidimo. I da se proizvode svi u Kini, što nije tačno, zašto ne uzeti u obzir da nemaju u svakoj fabrici istu kontrolu kvaliteta, i da nemaju u svakoj fabrici istu kontrolu kvaliteta za različite naručioce. Ne kažem da jeste tako, ali ne znamo da nije tako.

Gde se proizvodi iphone? Brend sa sobom donosi garanciju kvaliteta i to je cena koju mi kao korisnici plaćamo. Razumeo sam šta je gari hteo reći pominjući brendove.

Soylent Green is People

Poslednja izmena:
Jesu to da različita pojma, ali ipak ima sličnosti - ako hoćemo da ih vidimo. I da se proizvode svi u Kini, što nije tačno, zašto ne uzeti u obzir da nemaju u svakoj fabrici istu kontrolu kvaliteta, i da nemaju u svakoj fabrici istu kontrolu kvaliteta za različite naručioce. Ne kažem da jeste tako, ali ne znamo da nije tako.
Imaš high end uređaje iz Kine, nije više sinonim za jeftini krš ima ga i dalje naravno. I telefone koje navodim(o) imaju dobru kontrolu kvaliteta.

Ja sam baš isključiv po tom pitanju, samo stare brendove gledam i kupujem,
pa bilo da je reč o tehnici, garderobi, kolima, svemu,
a kad čujem kinez pomislim na sirotinju iz 70og i odbojno mi,
iako sam svestan da se sve pravi u Kini, ali kod mene nemaju prolaz.

Imaš high end uređaje iz Kine, nije više sinonim za jeftini krš ima ga i dalje naravno. I telefone koje navodim(o) imaju dobru kontrolu kvaliteta.

Ovo nije protivrečno sa onim što sam ja rekao. I naravno, kakva je kontrola kvaliteta, to na kraju korisnici najbolje procene. Svako ko je dobar biva vremenom i prepoznat kao takav proizvođač, jedino što ja neću da budem taj koji prepoznaje takve proizvođače, hoću da imam što manje problema u životu.:)

Ali sa druge strane, ne mora biti da su to samo predrasude - jedino što ne znamo možda mi sad dovoljno detalja. Uzmite recimo automobile - ako postoji razlika između Sitroena, Opela, Lade i Zastave, zašto ne bi postojala razlika između ovih uređaja... Ipak, kad je u pitanju hardver, danas su mnoge stvari na različitim telefonima iste - skoro svi koriste čipsete od maksimum dva proizvođača, naručuju komponenete jedni od drugih ili svi zajedno od jedne iste fabrike, i tako redom. No opet, nije ni svejedno da li je automobil Pežo, ili je je Zastava sa Pežoovim motorom. Mislim, Pežo ne ume da stvori tu toplu atmosferu u automobilu kad škripi plastika, pogotovo kad je vrućina. :p

Hmm, da, i vezano za Kineske brendove, nisam imao dodira sa nekim od njih, ali jedno je kad imaš za razne stvari niz aplikacija od tog proizvođača za razne stvari, a drugo je kad dobiješ od njega šta dobiješ, pa skidaš onog psa sa kovertom preko face na ti proverava mejl (mislim na K-9). To je samo banalan primer, i znam - reći ćete mi "u čemu je razlika, K-9 radi posao", ali ipak...

Da, i sad sam video na mspoweruser novu windows 10 mobile pozadinu. :)

Pogledajte prilog 201601

Koja je fora sa ovom pozadinom, jel će se stvarno koristiti umesto dosadašnje.

Da li će izaći win 10 za 925? Probao sam neku build verziju pre par nedelja i ono je bio užas. Nije bilo tastature, beskonačni niz restarta,...

Vrv nije prava tema, ali vredi li 950?

Nazad
Vrh Dno