Šta je novo?

Windows (phone) 10

Ok.
Značiiii prvo i osnovno je .107 na Advisoru...

Negooo, ja imam problem sa LTE mrežom.
Nikako da se asociram na nju.
Kako god da namestim fon nema LTE mreže i dolazi do cikličnog restarta radio signala, tj. ikonica za mrežu se on/off na svakih 5-6s.
Ovo mi se dešava u centru grada ge je signal i najjači.
U prevodu, od kada sam zamenio karticu za USIM, u mts-u, i pokušao sva moguća podešavanja na fonu (L640LTE) nikako da mi proradi LTE...
Greška telefona ili kartice?! (videh kod par drugara na nekim Androidima da LTE piči samo tako)
Neki savet?

tnx

Poslednja izmena:
Ok.
Značiiii prvo i osnovno je .107 na Advisoru...

Negooo, ja imam problem sa LTE mrežom.
Nikako da se asociram na nju.
Kako god da namestim fon nema LTE mreže i dolazi do cikličnog restarta radio signala, tj. ikonica za mrežu se on/off na svakih 5-6s.
Ovo mi se dešava u centru grada ge je signal i najjači.
U prevodu, od kada sam zamenio karticu za USIM, u mts-u, i pokušao sva moguća podešavanja na fonu (L640LTE) nikako da mi proradi LTE...
Greška telefona ili kartice?! (videh kod par drugara na nekim Androidima da LTE piči samo tako)
Neki savet?

tnx

MIslim da sam ti već to napisao prebaci profil na Telekom Srbija umesto na MTS profil i imaćeš L signal (bar je tako kod mene i obrnuto od onoga što kažu u call centru i na forumu). Inače na MTS profilu imam iste simptome. Evo ti i potpunog odgovora.

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?349904-Microsoft-Lumia-640-640XL/page168

Poslednja izmena:
Prebacivao sam i odradio sve što si mi napisao u linkovanom postu (po tvom savetu) ali uvek isto :(

Poslednja izmena:
Prebacivao sam i odradio sve što si mi napisao u linkovanom postu (po tvom savetu) ali uvek isto :(

Moraš da sačekaš malo...meni telekom srbija nije uopšte radio za data transfer prve 2-3 nedelje samo mts, a onda se desilo ovo što sam ti rekao. Ako nije to onda jedino da proveriš u MTS-u da li je kartica i usluga ok...a može da bude na kraju krajeva i faličn telefon ili raspad mreža.... Na sajtu telekom takođe kažu da im je gsrswap glavni internet portal...a grpsinternet sekundarni...što je opet kontra onoga što se ovde priča. Probaj i ad prebaciš profil pa da resetuješ telefon (soft reset) ako već nisi.

Poslednja izmena:
EDIT-EDIT-EDIT:

- Bio si totalno u pravu. Ali TO TAL NO!!!

Koji sam lajavi krelac :d

Našao sam grešku!!!
Oba profila koja sam imao na telefonu MTS i Telekom Srbija su difoltno bili podešeni na gprsinternet!!! Nijedan nije imao gprswap u podešavanjima!
Napravio sam novi profil gde sam namestio da mije APN: gprswap i namestio sam da mi njega koristi kada je LTE u pitanju, odradio Save i voila. LTE mreža radi kao DOXA :)
Nema više rekonekcije i sada ponosno piše 4G pored statusa mreže.
Merio sam dl protok i iznosi oko 89Mbps a udaljen sam 500tinak metara vazdušnom linijom od glavnog predajnika tj. vidim ga sa prozora zgrade...

IT´S A LIVE, IT´S A LIVE...

HVALA NA POMOĆI!
XnVsTnl.jpg

Poslednja izmena:
Lepa pozadina. :)

Pozadina zakucava :)))) samo da potvrdim baterija se i kod mene lumia 735 brže troši *** učinilo mi se da je bolja ali ipak nije mislim da je lošija od predhodnog apdejta

Послато са A1-810 уз помоћ Тапатока

Evo pozadina :d koje je nesebično sa nama podelio @rotkod:

wp_ss 3.jpg Problem.jpg

Cudan bag danas, pocrveneo mi je ekran skroz, znaci kao na rgb skali da si opicio crvenu na max. Otkljucavanje/zakljucavanje je resilo problem.
Baterija, sta znam, tera ceo dan bez problema, za 4 sata na wifi, i dosta koriscenja je pala na 80%.

Meni baterija isto kao i na 218 i 242 (il kako već).

Evo i mene u WP taboru ponovo (mada i dalje koristim Note4).

Samo jedno pitanje, pošto neću da prelazim na 10ku još uvek.
Kad gase Here navigaciju?

Here mape valjda na 8.1 rade kao i do sad, a na 10ki mi se čini da više ne možemo računati na njih. Meni se i dalje pojave na telefonu nakon što uradim Hard reset, mada sam ih deinstalirao jer koristim Windows Maps (ili Microsoft Maps, kako god da se zovu). I nisam siguran šta bi bilo nakon što bih probao da pokrenem Here maps - da li bih ih mogao koristiti bez problema, ili bi mi davale poruku da treba da koristim ove druge mape, a da je za Here prekinuta podrška.

U svakom slučaju, nismo mi ništa na gubitku zbog toga oko mapa - jedino ako je neko na Here maps obeležavao mesta na mapi, ta obeležena mesta sad u novoj aplikaciji ne bi video jer je ono bilo vezano za Here nalog, a ovaj za Microsoft nalog. Bilo bi ipak lepo kad bi bio način da se podaci sa Here naloga uvezu u Microsoft nalog. :)

Baš sam juče po Beogradu koristio OVDE mape :D i lepo su se pokazale.

Slabo se updatuju, u NS jos nije ubacen most na bulevaru evrope!

Bilo bi ipak lepo kad bi bio način da se podaci sa Here naloga uvezu u Microsoft nalog. :)
Ima ovo za prenos favorites. Nisam probao jer koristim Google mape.
Uvezao sam tačke iz Google nekim zaobilaznim putem, mana je što MS podržava do 200 po kolekciji pa mora da se izdeli.

Slabo se updatuju, u NS jos nije ubacen most na bulevaru evrope!

To je besplatan servis, i kao i na Google mapama postoji mogucnost da korisnici doprinose dodajuci ulice, menjajuci nazive, i sta sve ne. Tako sam isto jos pre nekoliko godina unosio u Google mapu ispravan naziv moje ulice: neko parce koje nije uopste ulica je nosilo naziv moje ulice, a moja ulica nije imala naziv - kao da je deo jedne duze. Ipak, trebalo im je vremena da uvaze tu izmenu, meni se taj moj minimalni trud isplatio. E, sad, isto tako vazi i za HERE, ako i unesemo izmenu sada odmah, morali bismo da sacekamo neko vreme dok se ta izmena ne primeni na mape.

Ima ovo za prenos favorites. Nisam probao jer koristim Google mape.
Uvezao sam tačke iz Google nekim zaobilaznim putem, mana je što MS podržava do 200 po kolekciji pa mora da se izdeli.

Do j***. :D

Probaću da soft restartujem 1520, prilično se prazni na stand by a nikakva konekcija nije uključena... Ide mi na nerve

Probaću da soft restartujem 1520, prilično se prazni na stand by a nikakva konekcija nije uključena... Ide mi na nerve

Pogledaj da li ti neka aplikacija crpi bateriju. Tako je meni ranije 8zip, iako naizgled nema nikakvog smisla.

Potrebna pomoć:

- Može li neko da okači tačna MMS podešavanja za Telekom a vezano za W10M ???

Petljao sam nešto ali nikako da podesim MMS da mi radi :(

tnx

Ne mogu da instaliram instagram izbacuje mi neku grešku, nije problem u tome da ga instaliram na memoriju telefona, a ne na internu memoriju.

Soylent Green is People

Treba da objave novu verziju aplikacije ali zbog neke greške u Prodavnici ne nudi update a ni svežu instalaciju. Valjda će u toku dana da razreše.

Poslednja izmena:
EDIT-EDIT-EDIT:

- Bio si totalno u pravu. Ali TO TAL NO!!!

Koji sam lajavi krelac :d

Našao sam grešku!!!
Oba profila koja sam imao na telefonu MTS i Telekom Srbija su difoltno bili podešeni na gprsinternet!!! Nijedan nije imao gprswap u podešavanjima!
Napravio sam novi profil gde sam namestio da mije APN: gprswap i namestio sam da mi njega koristi kada je LTE u pitanju, odradio Save i voila. LTE mreža radi kao DOXA :)
Nema više rekonekcije i sada ponosno piše 4G pored statusa mreže.
Merio sam dl protok i iznosi oko 89Mbps a udaljen sam 500tinak metara vazdušnom linijom od glavnog predajnika tj. vidim ga sa prozora zgrade...

IT´S A LIVE, IT´S A LIVE...

HVALA NA POMOĆI!
XnVsTnl.jpg

možeš li napisati sve parametre koje treba popuniti?

Bas me zanima kako ce se desetka pokazati na L930 posto mi je to ubedljivo najgotivnija

Hehehe, vlasnik sam 930-ke zadnjih mesec dana (dao svoju 730-ku 15 meseci staru + 100€). Od kad sam je uzeo u ruke je W10 na njoj... Sta te konkretno zanima? :D

Naravno i meni je ona najlepsa, jedino mi sad fali dual sim... ali ne moze i jare i pare.
Prikaz na ekranu fantastican, brz odziv na svaku komandu (trebalo mi je malo vremena da se naviknem na hard tastere), Hey Cortana radi kad je telefon zakljucan/otkljucan ali tek kad sam pregrmeo problematiku oko nje... Kameru necu ni spominjati jer razvaljuje! :D

E da, jos uvek se navikavam na tezinu 930-ke, odavno nisam drzao tezi telefon hihihihi

Poslednja izmena:
Instalirao ja upravo Win 10 na mojoj L930. Preko onog Update Advisor-a...

Proslo lepa instalacija i sad mi zakljucan screen, trazi mi da unesem pin, a nemam tastere gde bih to mogao da uradim :).
Pise samo "unesi pin" preko celog ekrana.

:D

Sta koj q... sta sad da radim :)

edit:
oke, nasao sam da je to standardni bug :)
http://www.neowin.net/forum/topic/1253302-solution-for-the-sim-pin-problem-in-windows-10-for-phones/
Хард ресет, мајка решења већине стартних проблема...

Sent from mTalk @ L640 LTE

Nazad
Vrh Dno