Šta je novo?

Windows (phone) 10

318. se i dalje zakucava povremeno da ne reaguje ekran. Krajnje neozbiljno. Mora da se čupa baterija.
Meni se desilo to jednom ili dva pita na .218 valjda, mada ipak nisam morao da vadim bateriju. Cini mi se da sam samo držao prst na tasteru za gašenje, i on se sam restartovao, mada trebalo ga je sačekati.

Što se mene tiče, ovaj najnoviji je za sad OK, ali videću kako će mi se Edge ponašati nakon par dana. :)

Meni se to nijednom nije desilo (da moram da vadim bateriju).
Doduše, desi se po nekada da stondira fon i onda samo stisnem WIN znak i sve se reguliše...

Verujem da bi se u njemu telefon restartovao samo da mu je dao malo više vremena.

Možda je do neke aplikacije ? Kada vam to zakucava i restartuje se ?

Evo da prijavim da kod mene i dalje isti problemi i na .318. Moram bar jednom dnevno restartovati telefon da bi radio koliko toliko normalno, ako se on sam ne restartuje u međuvremenu. Sad mi se opet desilo ono da nisam mogao ni jednu jedinu app da pokrenem i moram ga restartovati da bi došao sebi.

Sent from Microsoft Lumia 640 LTE via tapatalk

Stvarno ne znam šta da kažem, to mi se nikad nije desilo...

Rekoh već nisam nikakav reset radio zadnjih 3,4 meseca.

Koristim redovno,viber,readit,sofascore,instagram,twitter, fitbit,tapatalk,mytube ,appraisin,fhotoroom...ove ugrađene .

Jedini problem koji imam je loš tapatalk, spor do bola , zato ga i retko koristim. Sa ostalim nemam problema.

Edge retko koristim, jedino kada otvaram linkove sa twittera.

Poslednja izmena:
Evo da prijavim da kod mene i dalje isti problemi i na .318. Moram bar jednom dnevno restartovati telefon da bi radio koliko toliko normalno, ako se on sam ne restartuje u međuvremenu. Sad mi se opet desilo ono da nisam mogao ni jednu jedinu app da pokrenem i moram ga restartovati da bi došao sebi.

Sent from Microsoft Lumia 640 LTE via tapatalk

Znaci meni je onda bolje da ne radim apdejt. Neka onda 550-ice na nekom martovskom buildu, bar sam se upoznao sa vecinom bagova i znam sta mogu da ocekujem :d

Neverovatno koliko su nesposobni, mozda je vreme da odustanu i fokusiraju se na jos veci i izvestaceniji hajp Win 10.

Poslednja izmena:
Ja ponekad pomislim da ne koristimo iste telefone. Ja sam još na insajderu, .318 mi je trenutno instaliran, hr radio samo kada sam prešao sa 8.1.
U pitanju je 640ds. Primetio sam da i tolero nema problema a imamo iste telefone.

Poslato preko mTalk

Ma to su ionako dezurne babe narikace ,njima nikad nista nece raditi kako treba,mesecima citamo njihove zalopojke ,nikako da se rese tih telefona kad im vec nista ne valjaju ;)

Iako L640 nije izašla sa W10M izgleda da isti bolje funkcioniše na njoj u odnosu na L550. Mada vidim da uglavnom isti ljudi imaju problem sa L550 duži period. Nije da se javljaju novi korisnici sa novim problemima. Možda je nešto fabrički????

Da li vam je uključen feedback da šalje telemetriju MS-u? Što više podataka prime lakše će moći da dijagnostikuju problem.

@ #7813
Demijane, koji ti je to nalog po redu? :)

Mi smo samo objektivni i ne krijemo mane OS-a/uredjaja koji koristimo, nebitno koji im je ''znak na haubi''. Ocigledno su nesto gadno zayebali kada je sw za L550 u pitanju.

A narikace/placipi*ke se registruju po 10x (zbog masovnog banovanja naravno), da brane visegodisnje MS failovanje ;)
Da bar imate neki kesh od toga nego nista.. samo bezvrednu egomasturbaciju :d

Poslednja izmena:
Ma to su ionako dezurne babe narikace ,njima nikad nista nece raditi kako treba,mesecima citamo njihove zalopojke ,nikako da se rese tih telefona kad im vec nista ne valjaju ;)
Ajde daj mi pare pa ću ga se rešiti. I ovih 100€ koliko sam dao za 640ku sam jedva nakupio. Na 8.1 je radio savršeno, ali polako napuštaju 8.1 i sad sve novo što se izbacuje i uopšto što se razvija je isključivo za 10ku tako da sam primoran da je koristim.

Da bar imate neki kesh od toga nego nista.. samo bezvrednu egomasturbaciju :d
E ***, ja baš hteo da pitam gde treba da se prijavim kao bot pa da zaradim za neki telefon... Kad ono, ovi rade za džabe. :d

Poslednja izmena:
Lumia 735 sa zadnjim apdejtom 318 radi ok. Žao mi je ljudi koji prolaze kroz muke sa željom da u budućnosti nađu neko rešenje tj dobiju potreban ispravak. Da li još neko osim psw i hsw ima problema sa zadnjim apdejtom ili ja možda ne koristim isti os kao oni.

Soylent Green is People

Poslednja izmena:
Meni samo Edge smeta kad brljavi, blokira i puca sa pojedinim sajtovima, sve ostalo radi normalno.

Lose ti funkcionise ta ''moc'' zakljucivanja :)

Pshnd je WP korisnik duzi niz godina i bio je prezadovoljan sa WP8/8.1 a sada samo objektivno komentarise i iznosi utiske (nazalost cesto negativne) o dva W10m modela koja koristi (550 i 640)

Dok ja ne mogu da koristim WP/W10m ali mi je plan bio da starijem korisniku obezbedim 100% stabilan i funkcionalan smartfon sa nekim osnovnim aplikacijama a da uz to dizajn/izrada/displej/zvuk/kamera ne ispastaju sto pretezno i jeste tacno, tu je L550 odlicna za klasu.
Na osnovu dobrog iskustva sa WP8.1 i hajpa oko desetke odlucio sam da to bude L550 ali eto, MS je morao da ukaki i ono sto je imao - stabilnost/fluidnost OS-a :) Pa sam umesto unapredjenog WP8.1 iskustva dobio fon na kom moram ''da lovim'' bagove k'o na donut-eclair drndroidu i to pola godine po predstavljanju telefona, toliko o tome.

Poslednja izmena:
Pa nije, bilo bi daleko vise muzike nego para da MS nije nesposobna kompanija.
Pre ce biti koliko znanja/kvalitetnih programera/vizije/racionalnih odluka/strategije..postovanja korisnika = toliko ''muzike''.

Vec sam napisao ovo - da L550 ima stabilnost/fluidnost WP8.1 softvera uz ova W10m unapredjenja i povecan broj aplikacija to bi za 100e bio telefon za ocenu 9/10.

Ali ja se nadam da ce u narednih par meseci stici neki kvalitetan build, meni samo ta fluidnost a pre svega stabilnost fali na ovom telefonu, na neke aplikacije (ili nedostatak istih) mogu da se zalim ali to je vec svima odavno poznato i u ovom slucaju stvarno nije presudno jer su potrebne samo najosnovnije aplikacije.

Poslednja izmena:
hsv nema novih bagova, samo razvlačenje starih.

Kod mene na ovoim 318 baguje FM radio kad stavim slušalice zvuk se nekontrolisano pojačava i smanjuje.
Kad završim sa slušanjem radia ne mogu da ga isključim već moram da izlazim iz aplikacuje.
Baterija takođe kraće traje,sve ostalo je OK.
Nije tema,ali za ljubitelje androida neka mi neko kaže da li postoji anroid do 100e da je bar približno kvalitetan kao moja lumia 640,osim nekih kineskih telefona sa čudnim imenima a diskutabilnih karakteristika.

Ovaj 318 bild su fino sredili. Juče mi baterija roknula samo 30% uz sav skajp i viber a noćas u stend baju (air plane) samo 2% curenje iste. Su pe r.

Sent from mTalk @ L640 LTE
Ja nisam nešto zadovoljan, čini mi se da se mnogo prazni na stand by i sporo puni...

Verujem, samo neka konacno ispeglaju softver za ove jeftinije Lumie koje i dalje imaju probleme i to je to.

Bas me zanima kako ce se desetka pokazati na L930 posto mi je to ubedljivo najgotivnija iole novija Lumia a cene polovnih vec polako padaju ispod 200e samo je problem to sto ima serija sa odredjenim hw problemima a oglasi tipa KP/MS su uvek rizicni.

Verujem, samo neka konacno ispeglaju softver za ove jeftinije Lumie koje i dalje imaju probleme i to je to.

Bas me zanima kako ce se desetka pokazati na L930 posto mi je to ubedljivo najgotivnija iole novija Lumia a cene polovnih vec polako padaju ispod 200e samo je problem to sto ima serija sa odredjenim hw problemima a oglasi tipa KP/MS su uvek rizicni.
Imaš nove za 240€ iz Mađarske donose.

Ja nisam nešto zadovoljan, čini mi se da se mnogo prazni na stand by i sporo puni...
Sporo se puni, to stoji, mada mu ja rokam Samsung punjač (od Note-a) od 2A i puni se ekstra :d
A Standby mi je "ručkao" bateriju a sada sa .318 mi se čini da je prestao... Jbm li ga više. Kod nekoga radi lepo, kod nekoga ne...

Da li vam se desava da telefon nece da se otkljuca, crni ekran? Pa mora soft reset ili je meni otisao senzor osvetljenja?
sent from 3110c

Dešavalo se kod moje žene na L535 pa sam morao da vratim na wp8.1 :(
Nije senzor osvetljenja.

Jedno pitanjce za sve:
- Koja je, sada, zvanična verzija apdejta kada se instalira Upgrade Advisor (bila je v107) pa se pokrene apdejt/apgrejd (ili šta već)?!

Poslednja izmena od urednika:
Prvo legne .107 pa onda dobiješ zadnju, a trenutno je to .318.

Anyway, imao sam juče nešto vremena za bacanje pa sam ga iskoristio na telefon. Iako sam i ranije sve radio sa hard resetima posle svake nadogradnje uzeo sam sad da odradim sve ispočetka.

- WDRT na 8.1
- Update svih fabričkih app
- Upgrade Advisorom na .107
- Hard Reset
- Čist sistem bez backupa
- Upgrade na .318
- Hard Reset
- Čist sistem bez backupa

Instalirao sam samo app koje su mi bitne pa ću videti kako će raditi. Ono što sam odmah primetio je da nemam touch u Extras. Tu su sve druge opcije. SysApp pusherom rešeno.

Nazad
Vrh Dno