Šta je novo?

Windows (phone) 10

Jeste do region je ali to opet ne rešava pitanje što to ne radi na microsoft mapi.
Jeste, Moovit radi na Google mapama (nazivi ulica u search treba da se kucaju ćirilicom), pokriven je Bgd gradskim linijama.
Moguće je da ga treba instalirati na US region.
Google mape od skoro imaju i traffic (gužve u saobraćaju) za naše veće gradove. MS mape nemaju.

Čisto ako neko planira da prebaci svoj telefon na Redstone, da vam kažem: bolje to nemojte raditi! Pronašao sam veliki BUG, ne radi Cellular Data. Čekam sledeći build, najverovatnije dolazi sutra ili u četvrtak, ako ne bude ispravljeno onda se vraćam na oficijelnu verziju.

Sent from mTalk

Til za sms poruke stalno se smeši zar nije fora da tako treba da izgleda tek kada mi stigne sms??

Poslednja izmena:
Til za sms poruke stalno se smeši zar nije fora da tako treba da izgleda tek kada mi stigne sms??

Kad stigne sms treba da namigne ,barem je tako bilo na 8.1 sad nisam obratio paznju .
I sad namiguje sad sam pogledao :)

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Čisto ako neko planira da prebaci svoj telefon na Redstone, da vam kažem: bolje to nemojte raditi! Pronašao sam veliki BUG, ne radi Cellular Data. Čekam sledeći build, najverovatnije dolazi sutra ili u četvrtak, ako ne bude ispravljeno onda se vraćam na oficijelnu verziju.

Sent from mTalk

Ajde kad tako nešto napišeš stavi i koji model telefona je u pitanju jer kod mene na 730 sve radi kako treba, čak je neko spominjao da ima problem sa sinhronizacijom, sa baterijom, sa multitaskingom - ja toga nemam na zadnjem RS. Jedinu zamerku imam na neke vizuelne bubice ali to se najlakše pegla.

Cellular data kod mene radi bez problema (mts) osim kao što rekoh vizuelnih problema - ne pali iz prve dugme u action centru ali je data upaljen.
Rešenje: stisneš da se stvarno ugasi data pa ponovo uključiš i na dalje prikazuje kako treba.

Poslednja izmena:
#bugoftheday :d

91da35cb3a540b3af6a9a990f41aaf85.jpg

Ajde kad tako nešto napišeš stavi i koji model telefona je u pitanju jer kod mene na 730 sve radi kako treba, čak je neko spominjao da ima problem sa sinhronizacijom, sa baterijom, sa multitaskingom - ja toga nemam na zadnjem RS. Jedinu zamerku imam na neke vizuelne bubice ali to se najlakše pegla.

Cellular data kod mene radi bez problema (mts) osim kao što rekoh vizuelnih problema - ne pali iz prve dugme u action centru ali je data upaljen.
Rešenje: stisneš da se stvarno ugasi data pa ponovo uključiš i na dalje prikazuje kako treba.

Telefon je 640XL, možda je problem do operatera(mts), koliko vidim sve mi je podešeno oko neta, ali nema šanse da se Cellular Data upali. Možeš li da slikaš bar podešavanja oko neta, pošto sam pokušavao da preuzmem podešavanja, ali mts ne šalje povratnu poruku.

Pojačan je na maksimum, a samo vibrira. :) Kad tapnem na ikonicu utiša se, ali uključi zvono. :d
Kad tapnešna zvono treba da se utiša na nulu i ostavi vibraciju, aka slaninu, a kad tapneš na slaninu treba da se pojača na određenu jačinu (kod mene max) i pojavi se zvono... E kod mene je danas obrnuto. :d

Poslednja izmena:
Pojačan je na maksimum, a samo vibrira. :) Kad tapnem na ikonicu utiša se, ali uključi zvono. :d
Kad tapnešna zvono treba da se utiša na nulu i ostavi vibraciju, aka slaninu, a kad tapneš na slaninu treba da se pojača na određenu jačinu (kod mene max) i pojavi se zvono... E kod mene je danas obrnuto. :d

OK , mislio sam da je problem u ikoni samo a da funkcioniše normalno , koja verzija ovo .164 ? Meni to radi normalno, svaki dan mi je na vibrate ujutru i prebacujem popodne i sve funkcioniše normalno.

Insajder .164. Nisam se prebacio na zvanični pošto kažu da je isti. Možda se budem sutra zezao sa tim, ako me ne bude mrzelo. :d

Telefon je 640XL, možda je problem do operatera(mts), koliko vidim sve mi je podešeno oko neta, ali nema šanse da se Cellular Data upali. Možeš li da slikaš bar podešavanja oko neta, pošto sam pokušavao da preuzmem podešavanja, ali mts ne šalje povratnu poruku.

Sad sam pogledao, nema šta da slikam... jedino ima pod APN gprsinternet ostala polja su prazna.

Proveri da li ti je u Settings, Extras, ažurirano Network Services... tamo kad odeš na Operator info meni piše: Operator settings database versions: 3.15251.1.0

Inače, izaberi MTS iz padajućeg menija a ne Telekom Srbija. :smash:

Sad sam pogledao, nema šta da slikam... jedino ima pod APN gprsinternet ostala polja su prazna.

Proveri da li ti je u Settings, Extras, ažurirano Network Services... tamo kad odeš na Operator info meni piše: Operator settings database versions: 3.15251.1.0

Inače, izaberi MTS iz padajućeg menija a ne Telekom Srbija. :smash:

Ukucah gprsinternet i proradi! Hvala puno!

Sent from mTalk

Sent from mTalk

Ne da si ga pronasao, nego ti je stavio prst u oko... :d

Da li i dalje imate ono lelujanje ekrana pri skrolovanju(u gornjem delu ekrana)? Nadao sam da ce da to isprave zvanicnom verzijom, ali ipak nisu, bar kod mene. L830 je kod mene.

Sent from mTalk

E, malopre u Wordu tapnem na onaj plus da kreiram novi dokument, a on meni "Morate imati Office 365 da bi ste kreirali novi...". Sad posle toga ipak moze da mi kreira novi dokument. Valjda je neki bug. Instant pop***eo. :d

Izgleda da nije hteo da kreira u tom trenutku dokument jer u tom trenutku nisam imao net. Zapravo ne znam da li ga nisam imao, ali napravio sam tada odmah ovaj screenshot, a sad vidim dole da pise "Please make sure you are connected to the Internet...".

Prilozi

• wp_ss_20160330_0001.png
    wp_ss_20160330_0001.png
    39.8 KB · Pregleda: 126
Poslednja izmena:
Baš "lepe" vesti:

Changes to OneDrive
We want to let you know about some upcoming changes to OneDrive. On 6/29/2016, the amount of storage that comes with OneDrive will change from 15 GB to 5 GB. We are also discontinuing the 15 GB camera roll bonus. You can learn more at our FAQ.

Baš se trude...

@markolumia
Ja nemam više, L1020, 925, 820
Na L950 nije nikad ni bilo...

http://mspoweruser.com/microsoft-windows-phones-not-place-new-exciting-things/

Ovi iz MCSFa nisu normalni.
Gledao sam build i nekoliko puta vidim iOS i Android a nigde WP.
Sramota.

Ja sam još ima 3-4 meseca pričao kako nažalost MS nema želju da razvija WM10, videlo se to iz njihovog odnosa prema samom sistemu i vremenu koliko je trajao razvoj istog. Oni 99% razvijaju neki drugi Windows 10 za telefone, koji neće imati veze sa ovim trenutnim. Samo se čeka Surface Phone, pa da predstave neki biznis OS.
Ljudi moji, Viber već tačno godinu dana najavljuje W10 app, podrška za hardverske uređaje prestaje, developeri odlaze, broj korisnika opada... HP je svoj telefon odlučio da ne pušta u prodaju pre leta, čekaju ljudi da vide u kojem smeru ovo sve ide, isplati li se proizvoditi telefon masovno, ako i sam MS nije zainteresovan za sopstveni sistem. Prodaja telefona sa Windows-om opada, MS gasi nekadašnje Nokia servise (Lumia Voices...), planiraju zatvaranje servisnih centara. Voleo bih da grešim, ali izgleda da će se sve ovo desiti. :(

Sent from mTalk

Ono zbog Windows-a koji radi na "svim" uredjajima moraju gurat i mobile segment, e sad to sto seku to je jer zaposljavaju mutante iz indije i slicnih zemalja, to su ljudi bez morala i obraza, moze on imat IQ 150 kad je kulturno "*****" i ne postuje korisnike... a videli smo da su ih indijci i ostali okupirali, zato i kompanije ide u pogresnom pravcu

Soon™

Ostao mi na slow i skinuo ovaj 14295... Nisam mogao da promenim na release preview. Ne radi mi mTalk (posle par reinstalacija, restarta telefona...), kalendar puca, Outlook nece da sinhronizuje postu, myTube flickering na video, greje se telefon, baterija ode vec 20%... Ode i telefon na oglase, ne mogu ja vise ovu *******ciju da izdrzim, reinstall na 8.1, hard reseti i ostale gluposti svake nedelje. Ko ostane na Win Mobile, ima moje duboko postovanje, treba biti junak izdrzati ovaj sex u zdrav mozak.

Sad na Build-u šalju pomešane poruke. Rukovodstvo zaduženo za mobilno odeljenje treba da bude smenjeno/otpušteno. I dovedeni neki drugi koji znaju šta rade.

Vrh Dno