Šta je novo?

Windows (phone) 10

Drugu ne radi alarm na 730? Šta da radi?

Biva ljudima taj problem, reši se nekim ažuriranjem alarma valjda. Možda da proba da vidi alarm u Prodavnici, pa da mu se tako ponudi ažuriranje, ili da samo proveri da li ima ažuriranja generalno, pa da telefon između ostalog pronađe i to za alarm.

Lumia 640 presao na windows 10 build .107.Nudi mi update na build .164 ali nikako ne moze da predje prijavljuje error 0x80070570.Sta ciniti,kako resiti problem?

Ja sam se mučio veoma da na Lumia 640 DS ubacim build .164 na .107. Najviše mi je pomoglo ovo:
Za sve one kojima ne prolazi update sa 107 na 164, probao sam sve, jedino resenje je:
1. WDRT tool recover na 8.1, cim se digne disablovat store update i odraditi update na win10 (ja sam ovaj put odabrao srbski jezik i lokalizaciju)
2. cim se digne win 10 xxx.107 takodje odma disablovat store update, i odma nakon toga obavezan factory restart jer kod mene 107 baguje i sve unistava!
3. posle factory restarta 107-ce opet iskljuciti store update i normalno se tada moze updatovat na 164 (nisam nikad vrsio povracaj backup podesavanja pa ne zanm da li bi isti imao uticaja)

...

za sve ovo je potrebno ~6+ casova
Bitno je uraditi HARD RESET i po mogućnosi izvaditi SD karticu.

Radjen je hard reset,i bila izvadjena kartica ali nece pa nece.Ovo sa recovery tool nisam probao,jedino to mi jos ostaje.Koliko traje taj proces i kakva je procedura?Kad kazem koliko traje mislim samo na recovery tool,ovo drugo znam.

Poslednja izmena:
Postupak preko Windows Device Recovery Tool ne traje mnogo dugo, on će vratiti na Windows Phone 8.1. Potrudi se da sprečiš instalacije dodatnih aplikacija iz stora, kao i tvojih setovanja. Uvek izvrši Hard Reset.
Ja sam probao kao i ti nekoliko puta, i nisam uspeo dok ovako nisam odradio, kao što je opisao @zeljko.

Inače, na kraju sam izvršio povraćaj mojih setovanja i aplikacija u build.164, iz WP 8.1 i to sačuvanih u "cloudu" (One Drive). Vratili su mi se i propušteni pozivi od kada imam Lumiu, kao i sve sms poruke, doduše, negde se isti SMS-ovi ponavljaju i po 4 puta...

Poslednja izmena:
Tako cu morati na kraju,jer ovako ne prolazi build.164.Danas ne mogu ali ovih dana kad odradim,javljam kako je proslo.Igorko znamo se sa teme Targo.Pozdrav i hvala

OK.
Želim ti uspeha. Nemoj da odustaješ, meni se činilo da nikada neću uspeti, ali odradio sam uspešno... I za sada je WP 10 build .164 sasvim OK.
Nema nekih velikih bagova. Osim ovog sa multiplikovanim SMS-ovima povraćenim iz back-up, nisam primetio neke probleme.

Tako cu morati na kraju,jer ovako ne prolazi build.164.Danas ne mogu ali ovih dana kad odradim,javljam kako je proslo.Igorko znamo se sa teme Targo.Pozdrav i hvala

MOzda si trebao prvo da sacekas dan dva da vidis jel ce sam da updatuje.

Nevezano za temu jel zna neko ako bi uzeo telefon na oglas sa telenorovom garancijom na firmu kako se ostvaruje garancija u tom slucaju?

Javi se kad odradis i kako je proslo. Imam i ja isti problem. Telefon mi pokaze dostupni build .164 , odradim azuriranje, telefon ga kao prihvati, odradim reset i kad proverim koji je build, telefon mi prikazuje daje i dalje .107.

Svaka pomoc je dobrodosla..unapred hvala

Ovim redom:
1. Pokusaj ponovo odraditi update ako ga slucajno nije dobro skinu
2. Uradi factory reset 107 pa probaj ponovo update
3. Morat ces se sa recovery tool-om vratiti na 8.1 pa sve updatovat ponovo

Posto sam vec 2-3 odradio update na .164 i factory reset i rezultat je uvek bio isti dal da odmah preko recovery tool vratim na 8.1 pa onda tek update ?

Izvini mozda sam malo nejasan i komplikovan al ovo je sve novo za mene...tnx

pa onda ti jedino preostaje da uradis factory reset na 8.1 posle toga bi update na 107 pa na 164 trebalo da prodje ok (mada moze da se desi da moras uradit i factory reset ponovo na 107 ako ne prodje), ili da secekas da recovery tool dobije update na windows 10 na serveru jer tada ce operacija trajat 20min

Da li je neko dobio update na novi Outlook?

Ja sam dobio jutros, ništa pretežno novo, malo popravljen rendering. Po meni može to još bolje.

Ja nisam dobio azuriranje, ali u poslednjih nekoliko verzija (od kako su napravili da Outlook izgleda malko drugacije - flagovani mejlovi nisu vise crni nego su svetlo sivi) ima par sitnica koje bi trebali da isprave. Podnosljivo je, svodi se samo na to da dva puta vise negde treba da tapnem, ali ipak...

Znaci i dalje furaju taj random fazon, neki cete da dobijete, a neki cete da ispusite... Nije mi jasno na koju foru.

Mozda prosao update u pozadini sad nema gde a se pogleda sta je updatovano .

Pogledajte u about i videćete koja je verzija pa uporedite. Kod mene je
vB2pYHW.jpg

Sent from mTalk

Poz ljudi, pre par dana sam uraadio update na desetku, verzija .164 i mogu vam reci da sam prezadovoljan. Moja Lumia 830 radi brzo i prijatno je sve sto radim na telefonu. Ima tu mesta poboljsanjima ali Microsoft je na dobrom putu. Elem, nisam nesto zadoljan performansama Edge-a, pa me zanima koje vi browsere koristite i koji mislite da je najbolji (najbrzi i najstabilniji) ? I koju kameru koristite, neku 3d party aplikaciju ili Windows ? Sjajnu Lumia Cameru su zamenili ovim smecem koje pravi bar 7-8x losije fotografije od Lumia Camere na 8.1.. to mi je i jedina zamerka na Win10, upravo ta kamera. Pa ako imate neku aplikaciju koja pravi dobre slike da mi shareujete, bio bih zahvalan.

takodje, ovo mi je najveci problem. sve druge sitne bugove mogu da prezivim.. ali sinoc zovem jednu osobu a telefon je ustvari pozvao drugu osobu. katastrofa. brojevi su u formatu
06915#####
06215#####
sada sam jedan od ta dva kontakta izbrisao iz imenika pa cu videti kako ce se ponasati kad rucno unesem broj telefona u dialer.

Malo sam eksperimentisao ovih dana i mislim da se "problem" u pozivnom broju, tj. taj deo 06x. Imam na desetine "službenih" brojeva u imeniku, koji se razlikuju za jednu cifru i tu nema problema, pozivni je svima isti.

Ako može neki info da li se to dešava i na novim modelima x50 sa i bez Redstona.

Poslednja izmena:
Poz ljudi, pre par dana sam uraadio update na desetku, verzija .164 i mogu vam reci da sam prezadovoljan. Moja Lumia 830 radi brzo i prijatno je sve sto radim na telefonu. Ima tu mesta poboljsanjima ali Microsoft je na dobrom putu. Elem, nisam nesto zadoljan performansama Edge-a, pa me zanima koje vi browsere koristite i koji mislite da je najbolji (najbrzi i najstabilniji) ? I koju kameru koristite, neku 3d party aplikaciju ili Windows ? Sjajnu Lumia Cameru su zamenili ovim smecem koje pravi bar 7-8x losije fotografije od Lumia Camere na 8.1.. to mi je i jedina zamerka na Win10, upravo ta kamera. Pa ako imate neku aplikaciju koja pravi dobre slike da mi shareujete, bio bih zahvalan.

Slažem se u svemu sa tobom, app camera je očajna što se tiče kvaliteta fotografija. Za browser koristim UC.
Mene interesuje kako je stanje sa baterijom kod tebe na L830 ? Update na WM10 sam odradio kako treba, build .107 hard reset, pa build .164 hard reset. U pozadini mi radi samo pet app ( outlook sa kalendarom zbog poslovnih email-ova, skype+mssg, weather, update i store ). WiFi i celular data ( 3G ) uključeni non-stop bez navigacije, igrice na telefonu ne konzumiram ( trenutno zbog ispitivanja baterije ), malo surf netom, 15-tak minuta razgovora par mssg i email-ova. Sinoć sam pustio telefon da se isprazni do kraja i jutros kada sam ga skinuo sa punjača ( 06:00 ) i proverio status baterije piše da je preostalo vreme oko 18 sati. Sada je 10:54 h i preostalo vreme baterije je 13 sati ( 70 % ), tako da mi uveče negde oko 22:00 h stanje baterije bude na oko 10%. Na Win 8.1 baterija je mogla komotno da izdrži 1-1,5 dan. Sa wm10 trajanje baterije mi je mnogo kraće.
Ono što sam primetio u battery saver-u je to da screen konzumira najviše energije negde oko 70 %, što ranije nije bio slučaj, inače Glance mi je takođe ukjučen.
Ima li još neko objašnjenje za situaciju sa trajanjem baterije ?
Pozdrav i hvala u napred.

Lumia 535. Što se tiče WM10 ,utisci su posle 5 meseci korišćenja katastrofalni .Brže mi se troši baterija ,aplikacije pucaju ,telefon je spor ,katastrofa. Vraćam se na 8.1

Sinoc sam odradio jos jedno azuriranje..i za divno cudo sam je presao sa .107 je na .164. Znaci nisam morao da ga preko recovery toola prvo vracam na 8.1 pa sve iznova. Za sada je sve ok.

Inace i ja imam Lumiju 535 i za sada je sve ok..kako se kome zalomi izgleda

I mene interesuje interesuje ovo za kameru sto DeLarge pita... Na l640XL je znatno losija na 10.164 WinCam nego na 8.1 Lumia kamera. Pogotovo u nocnim uslovima jer ima previse suma i snega, i ispranih boja. Baterija 2 dana opusteno, kao na 8.1.

Da li je prelaskom na W10 ubacena i funkcija blink notification ? ..ili nesto slicno tome. Tu opciju nije bilo ni na 8.1.

Malo je bezveze sto svaki put moras da proveravas dal ti je nesto stiglo..umesto da blinka led notification.

Da li je prelaskom na W10 ubacena i funkcija blink notification ? ..ili nesto slicno tome. Tu opciju nije bilo ni na 8.1.

Malo je bezveze sto svaki put moras da proveravas dal ti je nesto stiglo..umesto da blinka led notification.

Ni jedan win tel nema led notifikacije. Ali je zato tu glance. Ukljuci na peek ili da uvek bude ukljucen i prikazuje ti sve.

Nema svaka Lumija glance, a a izostavljanje notifikacije je jedna od većih mana.

Vrh Dno