Šta je novo?

Windows (phone) 10

Jos jedan bug koji sam uocio, a to je da mi se mail notifikacije ne prikazuju u action centru, iako sam sve setovao kako bi trebalo.

U podešavanjima za Lock screen, namesti da ti app koja pokazuje detaljni status bude outlook mail.
Totalno nelogično i gloopo ? :)

Moras i u aplikaciji da ukljucis baner notifikacije, ne samo u glavnim podesavanjima.

U samom Outlooku sam podesio da mi prikazuje notifikacije, ali ne i baner. Medjutim, izgleda da je resenje ovog problem (koji su vec mnogi imali, koliko sam citao), jeste u sustini, da se pored setovanja svih ovih opcija u opcijama aplikacije i sistemskim opcijama, ukloni tile emaila sa start menija i ponovo se doda. Zvuci ludo, ali meni je (i drugima) proradilo ovako (kao da su tile i notifikacije povezane).

4wTtnxy.jpg

oSmBNGw.jpg

Evo i drugarici na 730 se desava da boje potamne, pa kad se iskljuci ekran i ponovo ukljuci - bude normalno. A nekad posvetle boje skroz, pa se opet posle gasenja-paljenja ekrana vrate. Looodo, burazere :)

P.s. Ne moze da se skrinsotuje problem, ne registuje telefon tako, morala tabletom da uslika :)

Poslednja izmena:
Isto se i meni desava sa bojama ekrana na L730, i pisao sam o tome. Skapirao sam da se desava samo na w10 i to kada je ukljuceno automatsko osvetljenje. Ili potamne ili posvetle, i ne moze se uhvatiti screenshot. Nije mi se desilo to vec 15ak dana, od kada sam osvetljenje stavio na srednje umesto na automatski.. Do cega je problem, ne znam, hardver ili softver...

Meni se ista stvar dešavala na Win 8.1 (640 LTE). Na W10 za sada još ne.

U samom Outlooku sam podesio da mi prikazuje notifikacije, ali ne i baner. Medjutim, izgleda da je resenje ovog problem (koji su vec mnogi imali, koliko sam citao), jeste u sustini, da se pored setovanja svih ovih opcija u opcijama aplikacije i sistemskim opcijama, ukloni tile emaila sa start menija i ponovo se doda. Zvuci ludo, ali meni je (i drugima) proradilo ovako (kao da su tile i notifikacije povezane).

Hvala za pomoć !

Ima ti li problema sa sinhronizacijom imenika... Outlook...
Meni već dva dana izbacuje gresku 80070490

Bio sam u poslovnici u subotu i potpisao novi ugovor (nisam davao staru karticu već mi je tamo teta stavila novu...nisam proveravao šta je stavila ali je valjda stavila ono što trena :)...mada ko zna)

KOristim odgovarajuću tarifu

I telefon se gubio i na Ušću gde bi trebalo da ima 4 g signal...ali evo sada (gremlini) sam opet prebacio na 4g i telefon se ok ponaša..trenutno drži H+ i ne puca veza i ne menja tip veze ko lud (sada nisam u 4g područiju)...tako da nemam pojma šta da mislim.
To što je teta stavila treba iz tri dela da bude, kartica i dva adaptera u jednom pa se lomi, po tome se zna... Ako su ti ma plastici ostali adapteri onda jeste 4G kartica. I proveri da li su ti aktivirali uslugu, umeju i tu da omanu

Hvala za pomoć !

Nema na čemu :) Inače, primetio sam jos jedan bug ili je to feature:D a to je da bez obzira da li imam pinovane outlook i gmail sandučiće, oba ce uvek prikazati onaj koji je poslednji biran, bez obzira koji je tile korišćen. Drugim recima, ponašaju se kao jedan, pa nema potrebe držati vise od jednog mail tile-a :D E sad, jel zna neko kako ih razdvojiti? Mada, nije mi ni ovako lose, štedim na prostoru, a lako se smenjuju unutar Outlooka:)

Poslednja izmena:
To što je teta stavila treba iz tri dela da bude, kartica i dva adaptera u jednom pa se lomi, po tome se zna... Ako su ti ma plastici ostali adapteri onda jeste 4G kartica. I proveri da li su ti aktivirali uslugu, umeju i tu da omanu

Jeste to je ta kartica. Juče sam bio u poslovnici i zamenio sam karticu ali na žalost situacija je ista maloje na mreži, a malo nisam dostupan (kada je setovana maksimalna brzina 4g, bez obzira da li drži 4g,3g, ili 2g). Pitao sam da li je sve u redu sa aktivacijom usluge rekli su mi da je sve ok (za svaki slučaj sam sinoć poslao i email pa ću da vidim šta će i tu da mi odgovore).

Koliko vidim pošto sam ostalo manje više eliminisao ostaju dva razloga:

1. Prosto mreža nije dobra,
2. Postoji neki bug kod aparata (ali sam odlučio da ga ne reklamiram jer realno nije ni da mi 4g treba sa mizernom kvotom od par gb, a postoji ozbiljna opasnost da mi se apart vrati u mnogo gorem stanju)

Tako da mi se čini da ću za sada da se držim 3g mreže...inače Lumia 950 je odličan telefon iskreno sam iznenađen koliko sve fluidno radi...

Poslednja izmena:
koji ti je apn u podesavanjima za net? ima valjda dve varijante, gprsinternet i gprswap ili kako vec idu.. jedna od njih ne radi na 4g.

Problem koji je još ranije uočen na w10, pa ako ga je neko "rešio".

U pitanju su kontakti kojima se br. tel. razlikuje za jednu cifru.

U pozivima i porukama je opšti haos, više ne znam ko me zove, pogrešna identifikacija, isto je i sa porukama.

koji ti je apn u podesavanjima za net? ima valjda dve varijante, gprsinternet i gprswap ili kako vec idu.. jedna od njih ne radi na 4g.

Meni piše gprsinternet sve ostalo je prazno. Protokol je ipv4. Imam i dva profila jedan je MTS i tu je gprsinternet (taj koristim) postoji i neki profil Telekom Srbija tu je gprswap i kada njega aktiviram nemam uopšte net već samo zvuk.

Poslednja izmena:
Nema na čemu :) Inače, primetio sam jos jedan bug ili je to feature:D a to je da bez obzira da li imam pinovane outlook i gmail sandučiće, oba ce uvek prikazati onaj koji je poslednji biran, bez obzira koji je tile korišćen. Drugim recima, ponašaju se kao jedan, pa nema potrebe držati vise od jednog mail tile-a :D E sad, jel zna neko kako ih razdvojiti? Mada, nije mi ni ovako lose, štedim na prostoru, a lako se smenjuju unutar Outlooka:)

Čini mi se da malo bezveze tako radi od poslednjeg ažuriranja. Kod mene kad otvorim neki od pinovanih naloga on mi taj nalog i otvori, ali kada dobijem mejl, pa tapnem na njega u centru za obaveštenja, ne otvara mi nalog na koji sam primio mejl, nego baš tako nalog koji je poslednji korišćen.

I na prethodnom verziji me je malo iritiralo to da, ako tapnem na primljen mejl, taj mejl mi se ne otvara odmah, nego prvi vidim inbox, pa se onda pojavi mejl. Sad nije tako, nego se otvorio samo taj prethodno korišćeni inbox. Nisam siguran samo kako bi radilo ako tapnem na primljen mejl sa jednog naloga, a da je taj nalog poslednji otvaran.

U pozivima i porukama je opšti haos, više ne znam ko me zove, pogrešna identifikacija, isto je i sa porukama.

Trenutno nikako. Pokusao sa brisanjem brojeva i ponovnim unosom, jednostavno jedan broj proguta, a drugi se vidi.

Edit: Kad ides na edit, vidi se drugi broj... :wall:

Poslednja izmena:
Izasao update za kameru. Sve vise i vise sa ovim updateovima ne rade ama bas nista, nego mazu oci ljudima da nesto rade. Lazem, promene par brojki, tj. verziju aplikacije i to puste kao update.

Sent from mTalk

takodje, ovo mi je najveci problem. sve druge sitne bugove mogu da prezivim.. ali sinoc zovem jednu osobu a telefon je ustvari pozvao drugu osobu. katastrofa. brojevi su u formatu
06915#####
06215#####
sada sam jedan od ta dva kontakta izbrisao iz imenika pa cu videti kako ce se ponasati kad rucno unesem broj telefona u dialer.

Planirao sam danas da i ja odradim prelaz na W10 na mojoj Lumiji 535 ali citajuci vasa iskustva poprilicno sam siguran da ce to sacekati neko vreme..dok se malo ne sredi.

Da li mogu ocekivati od Telenora da posalje poruku da je dostupna nadogradnja na W10..kada se sve lepo utegne ?

Da li mogu ocekivati od Telenora da posalje poruku da je dostupna nadogradnja na W10..kada se sve lepo utegne ?

Kome dobro radi on nema potrebu da prica kako mu sve dobro radi. :) U mom slucaju, sve je super, samo sto svaki cetvrti dan otprilike restartujem telefon zbog Edga. Meni to ne smeta za sad imajuci u vidu da ce to srediti u buducnosti, tj. ocekujem da takve stvari dovedu vremenom u red.

A ovo za Telenor, to ne znam kako funkcionise, ali ja takvu poruku ne bih ocekivao. :) Vise mi deluje da bi u nekom trenutku tvoj telefon sam pronasao da postoji nadogradnja sistema, i da bi ti je ponudio, tako mi zvuci logicnije. Svakako bi nadogradio preko WiFija da instalacija ne bi trajala ko gladna godina i da te ne bi kostala ko Svetog Petra kajgana. :)

Planirao sam danas da i ja odradim prelaz na W10 na mojoj Lumiji 535 ali citajuci vasa iskustva poprilicno sam siguran da ce to sacekati neko vreme..dok se malo ne sredi.

Можеш слободно инсталирати WM 10. На л535 све ради! Нема никаквих проблема!

ovaj problem koji je naveden na prethodnoj strani je prisutan na svim win10. sad jedino ko nema nikog u imeniku sa takvim brojevima onda nije problem.

Meni radi na istom buildu i na istom telefonu. Jesi probao sofrbili hard reset?

Sad proverih stare sms-ve svaka poruka je cetvoroduplirana... stvarno koliki *****i ovi indijci programeri

Presao sam win 10 i sve extra radi. Cisto da se javim jer nemam nekih velikih problema. Jedino mi se danas desilo da nisam mogao uci u slike pa sam ga morao ugasiti pa upaliti.

Znam da je već neko negde pisao ali nisam siguran da li u ovj temi ili u nekoj drugoj u vezi sa logovanjem na Instagram, stalno traži da se iznova ulogujem, ima li neka caka da se to ispravi možda nešto odčekira?

Vrh Dno