Šta je novo?

Windows (phone) 10

Ja imam jedan problem za koji nisam siguran da je problem :)...Uzeo sam Lumiu 950 kada u meniju za konekciju stoji maksimalna brzina 4g telefon poludi i svakih par sekundi se konektuje i diskonektuje sa mreže i vrti 4g, 3g, e i tako u krug. ili samo 3g, e ako nema 4g signala, naravno kada se diskonektuje sa mreže nisam ni dostupan.
Ako stavim da je maksimalna brzina 3g telefon radi bez problema. Zvao sam korisnički centar mts-a ali ništa mi pametno nisu rekli...kao nema u tvom kraju 4g pa je zbog toga, a kada sam im rekao da mi se to dešavalo i naušću rekli su mi da je to do vremenskih prilika i opterečenja mreže...!?!...na forumuim nisam ništa pametno našao tako da me zanima da li još neko ima ovaj problem sa windows telefonima? Ostaje mi i da danas odem do poslovnice možda je nešto do kartice...

Tvoj problem nema veze sa ni sa telefonom ni sa karticom vec sa nasim TZV. 4G mrezama...
U srbistanu nema valjane 4G mreze... i tvoj telefon se muci da ti ispuni zelju za 4G... ALI mu lelekom (ciju mrezu na dobrom delu teritorije srbistana koriste i ostala dva provajdera) zadaje glavobolju...

@niki999
Vrlo je moguće da je do kartice. U suprotnom imaš problem sa aparatom!
Ja sam odmah uzeo novu karticu sa l640 i sve radi najnormalnije.

Bila je na 8.1 aplikacija da se automatski javis na telefon kad prislonis na uvo, da utisa ton kad se okrene... Da li neko zna jel ima za 10-u i kako se zove?

Nisam još siguran sa baterijom, testiram upotrebu ( palim i gasim pozadinske app ). Čini mi se da ipak traje nešto kraće u odnosu na wp 8.1. Što se tiče ekrana i meni se do sada desilo par puta da se ugasi na jedno sekundu do dve. Inače u pitanju je L830.
Izgleda da je taj bug za ekran vezan za L830ke, jer sam citao da se i drugima s ovim modelom to desava. Valjda ce doci neki firmware update za to..

Dakle pravac poslovnica...:(

Ako imas vremena za gubljenje ti idi u poslovnicu...
4G signal u srbistanu je i dalje smehotresan...
Pokrivenost je uglavnom jadna i svodi se na centre vecih gradova...

@Shobe, evo i za bateriju na L830 par zapažanja. Najviše mi troši bateriju message & skype, ali kada izgasim pozadinski proces onda mi ne stižu notifikacije za obične poruke.
Pored toga ikonica za bateriju ne prati stanje u %, totalno su asinhrone te dve stvari. Sve su to izgleda dečije bolesti sa kojima moramo da živimo, možemo samo da se nadamo da će to ispeglati u dogledno vreme.

Kako da se skloni messaging i skype ?
Cak i u history u pozivima mi vidi skajp.

@Shobe, evo i za bateriju na L830 par zapažanja. Najviše mi troši bateriju message & skype, ali kada izgasim pozadinski proces onda mi ne stižu notifikacije za obične poruke.
Pored toga ikonica za bateriju ne prati stanje u %, totalno su asinhrone te dve stvari. Sve su to izgleda dečije bolesti sa kojima moramo da živimo, možemo samo da se nadamo da će to ispeglati u dogledno vreme.

Pa da. Sad sam skontao da su mi i ostale mrezne opcije bile ukljucene (WIFI sense, VPN, mobile hotspot i sl), pa sam ih sada sve pogasio, pa se nadam da cu makar 1-2% baterije ustedeti :D

Elem, jedno generalno pitanje vezano za restore podataka. Naime, reinstalirao sam Win 8.1 putem Recovery toola, i prilikom prvog podizanja sistema sam skipovao sign-in. Nakon toga sam se ipak ulogovao ali su mi backup opcije bile iskljucene na podesavanjima. Zatim sam instalirao Win 10 i update-ovao, medjutim, sada ne znam kako, ako je uopste moguce da triggerujem restore.
Dakle, da li je moguce rucno pokrenuti restore podataka u bilo kom momentu, ili je moguce samo prilikom prvog ulaska u sistem?

Bila je na 8.1 aplikacija da se automatski javis na telefon kad prislonis na uvo, da utisa ton kad se okrene... Da li neko zna jel ima za 10-u i kako se zove?

Mislim da su to jos ranije pominjali i drugi tokom decembra, tj. da je neko to imao, neko nije, a neki koji su imali - nije da im je bas radilo... Konkretno, secam se da je neko pominjao flip to silence, i to bi valjda trebalo da je u Equalizer-u (kod mene u telefonu pise "Equaliser" :) ), ali tu ga nema... Mozda je bilo i nesto tipa gestures, il tako nesto. U svakom slucaju, valjda ce omoguciti to jos vremenom - ne svidja mi se toliko opcija da "ugusim telefon jastukom" da ne bi razbudio ostatak kuce. :d

Mislim da su to jos ranije pominjali i drugi tokom decembra, tj. da je neko to imao, neko nije, a neki koji su imali - nije da im je bas radilo... Konkretno, secam se da je neko pominjao flip to silence, i to bi valjda trebalo da je u Equalizer-u (kod mene u telefonu pise "Equaliser" :) ), ali tu ga nema... Mozda je bilo i nesto tipa gestures, il tako nesto. U svakom slucaju, valjda ce omoguciti to jos vremenom - ne svidja mi se toliko opcija da "ugusim telefon jastukom" da ne bi razbudio ostatak kuce. :d
Jeste Gestures beta ali ne moze na 10. Sad sam probao [emoji19]

Gestures beta ne radi na wm10 a flip to silent je bilo u sklopu equailezer cak i na wm10 al su ga posle nekog apdejta sklonili .

Sent from mTalk

Ako imas vremena za gubljenje ti idi u poslovnicu...
4G signal u srbistanu je i dalje smehotresan...
Pokrivenost je uglavnom jadna i svodi se na centre vecih gradova...

Nije meni do 4g nego što telefon poludi i praktično me odseče sa mreže...pa bih hteo da eliminišem što više mogućnosti,

@Shobe, probaj preko OneDrive-a, tu bi trebalo da imaš sav beckup...probaj tako da pozoveš sve podatke ?

To je ono sto ne znam kako :) Ako upalim backup nazad, bojim se da ce se postojeci Restore point prebrisati novim "praznim".

Tvoj problem nema veze sa ni sa telefonom ni sa karticom vec sa nasim TZV. 4G mrezama...
U srbistanu nema valjane 4G mreze... i tvoj telefon se muci da ti ispuni zelju za 4G... ALI mu lelekom (ciju mrezu na dobrom delu teritorije srbistana koriste i ostala dva provajdera) zadaje glavobolju...

Istina. Isti problem bio na L640 i na Nexusu sa 4g

Doduse meni je u BG L640 radila lepo na 4g na telenoru.

@niki999 proveri parametre za 4g. na mts nisu standardna podesavanja vec moras nesto prepravljati. isti problem sa imao ja u kombinaciji mts&lumia830. kada sam sredio podesavanja, proradilo je ok. sada mi je u 830 telenor kartica pa nemam podesavanja..

@niki999
Klasičan problem s mts krš mrežom. Ne znam samo koja setovanja sem za mobilni net mogu da se podešavaju ali ajde... (?!?!) I savet - promeni provajdera, mts, maročito njihova "podrška" veze s vezom nemaju.

Poslednja izmena:
nije standardni apn, i mislim da osim njega sve drugo iz podesavanja treba da se izbrise.

Hvala na odgovorima ostaje mi da probam da promenim karticu ako ne ostajem na 3g tu mi tel ok radi...a što se tiče promene provajdera ozbiljno sam bio razmišljao da promenim provajdera međutim odlučio sam se ipak da ostanem jer:

1. Najveći broj ljudi koje ja zovem je na 064
2. Čini mi se da Telekom ima bolji sistiem tarifiranja od recimo VIP-a,
3. Čini mise da je i najpovoljniji ako se izuzmu promocije...

Eto toliko od mene

Jos jedan bug koji sam uocio, a to je da mi se mail notifikacije ne prikazuju u action centru, iako sam sve setovao kako bi trebalo.

Hvala na odgovorima ostaje mi da probam da promenim karticu ako ne ostajem na 3g tu mi tel ok radi...a što se tiče promene provajdera ozbiljno sam bio razmišljao da promenim provajdera međutim odlučio sam se ipak da ostanem jer:

1. Najveći broj ljudi koje ja zovem je na 064
2. Čini mi se da Telekom ima bolji sistiem tarifiranja od recimo VIP-a,
3. Čini mise da je i najpovoljniji ako se izuzmu promocije...

Eto toliko od mene

Izvini niki ali da te ipak pitam ;) razumeo sam da si uzeo nov telefon i da si u mt:s ali:
- da li si uzeo novu USIM karticu
- da li koristiš odgovarajuću postpejd tarifu i naravno
- da li se nalaziš na području koje je pokriveno 4G signalom

Izvini niki ali da te ipak pitam ;) razumeo sam da si uzeo nov telefon i da si u mt:s ali:
- da li si uzeo novu USIM karticu
- da li koristiš odgovarajuću postpejd tarifu i naravno
- da li se nalaziš na području koje je pokriveno 4G signalom

Bio sam u poslovnici u subotu i potpisao novi ugovor (nisam davao staru karticu već mi je tamo teta stavila novu...nisam proveravao šta je stavila ali je valjda stavila ono što trena :)...mada ko zna)

KOristim odgovarajuću tarifu

I telefon se gubio i na Ušću gde bi trebalo da ima 4 g signal...ali evo sada (gremlini) sam opet prebacio na 4g i telefon se ok ponaša..trenutno drži H+ i ne puca veza i ne menja tip veze ko lud (sada nisam u 4g područiju)...tako da nemam pojma šta da mislim.

Poslednja izmena:
I telefon se gubio i na Ušću gde bi trebalo da ima 4 g signal...ali evo sada (gremlini) sam opet prebacio na 4g i telefon se ok ponaša..trenutno drži H+ i ne puca veza i ne menja tip veze ko lud (sada nisam u 4g područiju)...tako da nemam pojma šta da mislim.

Po ovome sticem utisak da u ovom trenutku nemas problema jer nemas 4G signala koji ti pravi problem.

H+ je 3.5G. Ako uhvati 4G signal, pisace ti lepo 4G

Sve je to meni jasno i ja nekako kontam da ako sam stavio 4g maksimalna brzina da će uhvatiti maksimalnu moguću brzinu i to je to (da li je to 3g,2g...nije bitno) ali meni je telefon ludeo tj. rotirao je brzine 3g,2g i tako u krug) i bio sam offline...na svakih 2-3 sec.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno