Šta je novo?

Windows (phone) 10

Mislim da su oni odsvirali svoje, meni je sledeći fon Android definitivno...ložio sam se na 950XL ali sistem ga uništava, džaba mu sve kad prodaju poluproizvod...teško da ću se za njega rešiti...580€ nov na oglas, za te pare ima odličnih Androida

Poslednja izmena:
Ja se takođe slazem da dosta kaskaju. Veliki je problem za korisnike koji imaju skupe telefone. Realno nije prevelika razlika između najskupljeg modela i jeftinog po funkcionalnosti. Ja sam imao priliku da koristim L930. Takav telefon, a zarobljen sistemom 8.1.
Vidjecemo, mozda se nesto promijeni, pozeljno bi bilo sto prije.

Veruj mi, nije ovo kaskanje, ovo je potpuna propast, iz meseca u mesec samo pucaju sebi u noge. Evo sad sam pokušao da iz app B92 iskopiram link na Viber, naravno, opet ga ne nudi na listi pa upotrebim Clipboarder app i to uspe, link pošaljem ali - ne radi?!?!? D*ebili bre, i tako godinama...nema od njih ništa

Poslednja izmena:
Sve one sitne greške ovaj Build nije ispravio:
-@ na tastaturi se ponaša kao Paste
-Pri spuštanju navigacione trake u Start meniju, dolazi do pojave nekih čudnih "devijacija" na ekranu
-Navigacionu traku nije moguće spustiti u 8.1 aplikacijama
-Pri zatvaranju aplikacije na back dugme i vraćanjem na prethodnu tačku(samo kod App Liste) pozadina nije "zacrnjena"
-Nema ikonice Start ekrana u Task Menager-u

Veoma je ovo slabo, osnovne stvari koje korisnik vidi čim uzme telefon u ruku, još nisu ispravili

Moram da te demantujem u vezi @ da se ponasa kao paste. Na to sam imao zamerku danas i ispravljeno je. Kad se spusta navigacijska traka nema nikakvih devijacija. Koji tel koristiš? Edge radi dosta bolje. Ne znam da li su ubacili neka poboljšanja u samom browseru???

Mislim da su oni odsvirali svoje, meni je sledeći fon Android definitivno...ložio sam se na 950XL ali sistem ga uništava, džaba mu sve kad prodaju poluproizvod...teško da ću se za njega rešiti...580€ nov na oglas, za te pare ima odličnih Androida

Za te pare druze nov ip6s. Koristiš ga 2 godine Bog da te vidi i posle prodaš za 350-400€ u zavisnosti kako si ga sačuvao. Ja da imam te pare da izdvojim za telefon stvarno ne bih imao dilemu. Nisam nikakav ios bot, cak sam godinama i hejtovao ip, ne zbog samog ip nego zbog zgrupacije koju okuplja oko sebe (nepismene starlete, fudbalercici sa "sala na stranu" frizurama, klaberi, klaberke, sponzoruše i ku**e u pokusaju, naravno cast izuzecima, da se niko ne uvredi). Ali sam ip kao uredjaj je stvarno bez konkurencije u android i wp svetu. Neka stabilnost wp sa brojem i kvalitetom android aplikacija i sve to upakovano u jedno za oko mnogo prijatnije i lepše pakovanje.

Sve one sitne greške ovaj Build nije ispravio:
-@ na tastaturi se ponaša kao Paste
-Pri spuštanju navigacione trake u Start meniju, dolazi do pojave nekih čudnih "devijacija" na ekranu
-Navigacionu traku nije moguće spustiti u 8.1 aplikacijama
-Pri zatvaranju aplikacije na back dugme i vraćanjem na prethodnu tačku(samo kod App Liste) pozadina nije "zacrnjena"
-Nema ikonice Start ekrana u Task Menager-u

Veoma je ovo slabo, osnovne stvari koje korisnik vidi čim uzme telefon u ruku, još nisu ispravili

Moram da te demantujem u vezi @ da se ponasa kao paste. Na to sam imao zamerku danas i ispravljeno je. Kad se spusta navigacijska traka nema nikakvih devijacija. Koji tel koristiš? Edge radi dosta bolje. Ne znam da li su ubacili neka poboljšanja u samom browseru???

Koristim 640XL, primeti se samo na Start Screen-u, nigde više, moraću to da snimim, izgleda baš "gadno", a za @ ja i dalje imam taj problem,ali samo na SRP tastaturi.

Za te pare druze nov ip6s. Koristiš ga 2 godine Bog da te vidi i posle prodaš za 350-400€ u zavisnosti kako si ga sačuvao. Ja da imam te pare da izdvojim za telefon stvarno ne bih imao dilemu. Nisam nikakav ios bot, cak sam godinama i hejtovao ip, ne zbog samog ip nego zbog zgrupacije koju okuplja oko sebe (nepismene starlete, fudbalercici sa "sala na stranu" frizurama, klaberi, klaberke, sponzoruše i ku**e u pokusaju, naravno cast izuzecima, da se niko ne uvredi). Ali sam ip kao uredjaj je stvarno bez konkurencije u android i wp svetu. Neka stabilnost wp sa brojem i kvalitetom android aplikacija i sve to upakovano u jedno za oko mnogo prijatnije i lepše pakovanje.

Upravo to, ja sam cekao cekao i cekao WP, kupovo sve sto je izlazilo HD7, Omniu 7, HD2, Ativ S, Lumiu 920, 925, 830, sigurno jos nesto ne mogu da se setim i uvek sam ih prodavao jer jednostavno u nekom trenutku me iznerviraju jer ne mogu da odradim nesto.. Tako da kad sam video kakav se cirkus sprema sa WM10, kao da sam predvideo, otisao i uzeo 6S, necu ga menjati godinu ipo do dve i posle kad ga prodam za neke pare, opet cu za te pare moci ukoliko hocu da probam da uzmem neki WM10, osim ako ga ne promene do tad u neki w11surface... Iskreno se divim ljudima koji spucaju lovu u 950, bas su optimisti...

A sto se tice stabilnosti, bilo nekad.. BIlo onda kada je WP8 radio lepo u poredjenju sa androidom 2.3 ili 4.0.x . . Od 4.1 , narocito od 5.1 pa dalje, razlika u stabilnosti androida je primetna, narocito na uredjajima srednje i srednje vise klase..

Nije ispravljeno. Evo, i ja sam probao: ako kopiram nesto iz OneNote onda @ ne radi kao paste, ali ako kopiram adresu iz Edgea recimo, onda se ipak ponasao kao paste - nalepi adresu stranice umesto da se unese "@".

Inače ja imam utisak da moj telefon brže radi sada posle ovog ažuriranja. Posle .63 nisam video neku razliku, al sad mi se baš čini da u poređenju sa onim prethodnim telefon sad leti i da se primiče brzini kakvu imam na 8.1. Pre svega imam utisak da mi u poruke ulazi brže... Možda mi se i čini samo, i znam da je ovo kao neko malo ažuriranje, al to je moj utisak za sad. Videćemo još kako će se držati baterija. I još neke stvari mi se čime bolje, al neću ipak mnogo prerano da komentarišem.

Poslednja izmena:
I ja imam utisak da radi brze ,na predhodnom buildu nisam nista primetio ,nego da pitam zar nje pre ovog apdejta bio neki konfiguracijski apdejt ?

Sent from mTalk

Jeste. To je bila priprema za ovaj i buduće nadogradnje. Od sada bi Win10M trebalo da skida samo kumulativne nadogradnje kao desktop a ne ceo sistem.

@mihajlosd

Znam ali mi se iPhone nikako ne uklapa u imidž :D baš zbog ekipe koja ga kupuje. Radije S6 Edge+

Pitanjce: Da li vam je fon pokupio apdejt iz Insidera ili regularno? Meni iz Insidera jer mi je i dalje aktivan.

Nije ispravljeno. Evo, i ja sam probao: ako kopiram nesto iz OneNote onda @ ne radi kao paste, ali ako kopiram adresu iz Edgea recimo, onda se ipak ponasao kao paste - nalepi adresu stranice umesto da se unese "@".

Ili sam ja samo dobio tu ispravku ili sam lud :D. Upravo probao. Kopirao adresu u edge-u i ukucao @ i nnije se ponasao kao paste već normalno "et". Tastatura mi je srpska latinica. Juce se bas zalio ovde kako me to užasno smara i posle nove instalacije bas probao i kod mene bug ispravljen. Kako je kod ostalih?

Код мене @ ради као @ и више нема пејст функцију.

Još uvek bug sa Facebook appom, devojčin 640 XL LTE, bild .71, app puca svaki čas i neće da uploaduje slike. Prodaće ga i vraća se na Android, puko joj film :D Ne krivim je, ako joj ne radi nešto što mnogo koristi i treba da ga batali.

Poslednja izmena:
Al zar joj to ne bi radilo na 8.1? Mislim, ne mora ona da bude na insajderu... Naravno, neću previše da petljam i da branim telefon, al moram da pitam. :) L550 i L950/XL ne mogu pobeći od w10m, al L640 može na 8.1, a taj sistem je dobar... :) Razumem da su se mogu od nas ovde navikli na w10m, al nije ni vraćanje na wp8.1 toliko loše, za većinu korisnika razlika je samo u šminki. :)

Za @, možda bi se i kod mene to ispravilo ako bi uradio HR...

Poslednja izmena:
GCuLmXX.jpg

Zar nije dosad stajalo samo pending kad se skida nesto ? :)

Sent from mTalk

Al zar joj to ne bi radilo na 8.1? Mislim, ne mora ona da bude na insajderu... Naravno, neću previše da petljam i da branim telefon, al moram da pitam. :) L550 i L950/XL ne mogu pobeći od w10m, al L640 može na 8.1, a taj sistem je dobar... :) Razumem da su se mogu od nas ovde navikli na w10m, al nije ni vraćanje na wp8.1 toliko loše, za većinu korisnika razlika je samo u šminki. :)

Za @, možda bi se i kod mene to ispravilo ako bi uradio HR...

Ma kakvi 8.1, par godina ne ažuriran sistem, tek to očima ne mogu da vidim...ja se gadno razmišljam o 950XL ali me loše aplikacije i manjak istih jako nerviraju i odbijaju.
Evo i na .71 opet bug za Data sense, neće da se namesti nikako, ne sluša. Šta su oni ovde "ispravili" pitam se...

Ma kakvi 8.1, par godina ne ažuriran sistem, tek to očima ne mogu da vidim...ja se gadno razmišljam o 950XL ali me loše aplikacije i manjak istih jako nerviraju i odbijaju.

Evo i na .71 opet bug za Data sense, neće da se namesti nikako, ne sluša. Šta su oni ovde "ispravili" pitam se...

Kako neće?

8a934767bfb1e5723f8075ea6d99a258.png

47c0ff0d6cf74024bb8e2f649b4eb978.png

Baterija odlična. Od sinoć sam ga baš maltretirao.

e8e2e3d8b64df5890795c67fd4d9683a.png

d3d564efb17c861c72b24a9dfe64cb6d.png

Poslednja izmena:
Meni download update-a stoji vec 8 sati na 1% kako da ga restartujem da krene download istog iz pocetka???

@tolero Koju app koristiš za bateriju? Jel ima pošten tile i lockscreen status?

Da li je neko dobio novi upgrade Outlook maila i kalendara? Kod mene nema. Ako neko dobije, neka javi kakav je rendering (da se smejemo malo), posto kazu da su ga popravili i sad je kao bolje.

@tolero Koju app koristiš za bateriju? Jel ima pošten tile i lockscreen status?

Insider , meni je potrebna zbog statistike , live tile solidan. Da nije pretrpana glupostima nekim bila bi super. Ima lockscreen podršku ali je nisam koristio. Statistika izgleda baš fino . Još kad bi se malo sredila za win 10 i izbacile ove nepotrebne stvari.

8f084fd218e25be5ca89ef08bf192865.png

943641ad564b438124cef96e1b4de2d8.png

3adc8f72ae35b4915ad6482435073d41.png

Interesantno da još nije izašla neka nova kvalitetna win 10 battery app . Poslao sam predlog onim Perfect Thumb developerima, odlične su im inače aplikacije. Bilo bi lepo da naprave jednu Perfect Battery :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno