Šta je novo?

Windows (phone) 10

Kako da isključim da mi znak @ ne bude paste? Kad hoću njega da ukucam npr u mailu uvek mi nabacinpredhodno kopirani text? Bas je iritirajuće!!!

Engleskom tastaturom otkucas @, pa ga kopiras, i onda ti i na srpskoj radi kako treba... :d Hehe, bar je bolje resenje od restartovanja telefona. :D

Poslednja izmena:
НЕ!

250px-Gracanica1.jpg

Добро :D

Sent from mTalk

Instalira se, videcemo ima li poboljsanja...
Do sad najbrzi dl od svih buildova, skinuo je za par minuta.

Skinuo ali instalira sporo. Stoji na 2% već 15 minuta

Evo me na 27%

I iz prve ruke jel ima da se vidi nešto zmačajno

Okačio sam gore već , pročitaj.

evo

Fixes include:
•Windows Update performance and reliability improvements
•Improvements in migration of data profiles and messaging settings when upgraded from Windows Phone 8.1.
•SensorCore API’s are now upgraded correctly from Windows Phone 8.1; allowing applications, including many fitness applications, to correctly access movement data.
•SD card detection has been improved on boot and after insertion; File Explorer now handles the removal of an SD card when the default for apps or photos are set to SD.
•Improvements in the Edge browser, including PDF rendering.
•Bluetooth improvements when re-connecting to already paired devices and cars; turn by turn directions, and when using Cortana with the Microsoft Band.
•Improvements in Settings when downloading Maps or changing Quick Settings.
•Reinstalling Groove Music from the Windows Store no longer causes DRM music playback issues. Groove Music local song collections are now more quickly imported within the application
•Device power improvements after listening to music, after missed phone calls when iris detection is disabled, and when downloading updates.
•In app purchases now work correctly when cellular data is disabled.
•Improvements to the reliability of Kids Corner

Poslednja izmena:
Svaki build je sve bolji. Subjektivan osećaj je da bolje radi. Razmišljam o hard resetu, to sam uvek radio pri prelasku na novi build

Sent from mTalk

Dali je sreden navigacion bar dali jos smeta kod nekih aplikacija(igrica).

Meni za sad deluje da radi isto, mada ni sa prethodnim buildom nisam imao problema...

Dali je sreden navigacion bar dali jos smeta kod nekih aplikacija(igrica).

Ako je igrica stara 8.1 onda verovatno još uvek smeta . Očigledno neke igrice i aplikacije ne registruju softverske tastere.

Koja igrica te zeza konkretno ?

Poslednja izmena:
Ja ne vidim ništa. I .63 je radio ok.

Poslato preko mTalk

Meni vec 5 puta izbacuje error na 1320..

iO9v7KD.jpg

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Proslo na 1320 iznenadjujuce brzo.
Videcemo sta donosi, problem sa horizontalnim muljanjem je I dalje tu, samo da se ne zamrzava I bice ok...

Coop, to horizontalno muljanje možda ima veze sa firmware-om... I mene nervira na L1020, nema na L950...

Sve one sitne greške ovaj Build nije ispravio:
-@ na tastaturi se ponaša kao Paste
-Pri spuštanju navigacione trake u Start meniju, dolazi do pojave nekih čudnih "devijacija" na ekranu
-Navigacionu traku nije moguće spustiti u 8.1 aplikacijama
-Pri zatvaranju aplikacije na back dugme i vraćanjem na prethodnu tačku(samo kod App Liste) pozadina nije "zacrnjena"
-Nema ikonice Start ekrana u Task Menager-u

Veoma je ovo slabo, osnovne stvari koje korisnik vidi čim uzme telefon u ruku, još nisu ispravili, brzina sistema je dobra, ali MS jednostavno radi protiv korisnika, izgleda da ovim odugovlačenjem pokušavaju da oteraju korisnike, ukinu WM, Lumia Brend, a posle određenog vremena na scenu izbace Surface Phone sa nekim novim Windows Mobile-om, orijentisanim na Business sektor...

I ja kod sebe instalirao .71 i ono azuriranje koje je bilo pre par dana - vezano za konfiguraciju, il sta vec... Videcemo, mozda je i reseno nesto od onoga sto smo pominjali da nas je zezalo. :)

Sve one sitne greške ovaj Build nije ispravio:
-@ na tastaturi se ponaša kao Paste
-Pri spuštanju navigacione trake u Start meniju, dolazi do pojave nekih čudnih "devijacija" na ekranu
-Navigacionu traku nije moguće spustiti u 8.1 aplikacijama
-Pri zatvaranju aplikacije na back dugme i vraćanjem na prethodnu tačku(samo kod App Liste) pozadina nije "zacrnjena"
-Nema ikonice Start ekrana u Task Menager-u

Veoma je ovo slabo, osnovne stvari koje korisnik vidi čim uzme telefon u ruku, još nisu ispravili, brzina sistema je dobra, ali MS jednostavno radi protiv korisnika, izgleda da ovim odugovlačenjem pokušavaju da oteraju korisnike, ukinu WM, Lumia Brend, a posle određenog vremena na scenu izbace Surface Phone sa nekim novim Windows Mobile-om, orijentisanim na Business sektor...

Pa jedino neki zestoki mazohista bi im opet kupio polu-funcionalni telefon, covece, oni postaju profesionali ubijaci sopstvenog sw.. Malo malo pa ubiju nesto.. Prvo su ubili WM i presli na WP7, onda su shvatili da bi trebali da olaksaju developerima i skarabudzili 8 a ubili 7-cu, onda su shvatili da 8 mora da napreduje, na sva zvona najavljivana 8.1 verzija, koja je donela napredak, u tehnoloskim krugovima poznatiji kao ``MEEHHH`` . . Onda su resili da ubiju i WP i ponovo ustanove WM..

- Mislili ste da je to sve, e pa nije, oni ce verovatno ubiti i njega i smisliti neki Surface naziv koji zvuci cool.. Nesto sto ce se rimovati sa Surface Phone.. Smejurija.. A samo cekam da vidim da li ce i ovaj rok za izdavanje finalne verzija (kraj feb) da probiju i da pocnem da se smejem, ali od muke, jer ce to biti 4 meseca kasnjenja i ulazak u 5. . . .

Februar? Nema sanse. Jedino ako izbace poluproizvod.

Februar? Nema sanse. Jedino ako izbace poluproizvod.

Ko zna, mozda oni imaju neku verziju koju interno testiraju, a da je ovo sto se trenutno dobija na kashicicu samo kupovina vremena.. Trenutno ne mogu da smislim neki bolji izgovor, a da ne kazem da su prevaranti i nesposobni..

Odakle vam taj rok za februar ? Konstantno se ovde prenose natpisi sa sajtova i onda to uzima kao zvanična objava Ms-a .

Nigde nije Ms rekao da izdaje februara, jedino šturo obaveštenje je bilo da će stariji modeli dobiti u prvoj polovini godine.

Ima tri rešenja , instaliraš insider , sačekaš zvaničnu verziju ili pređeš na nešto drugo :D

Da li ne neko primetio neki ozbiljniji problem ? Ne mislim na nedostatak ikonice ;) .

Poslednja izmena:
Da li ne neko primetio neki ozbiljniji problem ? Ne mislim na nedostatak ikonice ;) .

Pa kažem da nema nekih velikih problema, ovo što sam naveo, sve su sitni Bug-ovi, koji ne smetaju korišćenju telefona, ali se provlače kroz par zadnjih verzija, i daju utisak poluproizvoda.

Nazad
Vrh Dno