Šta je novo?

Windows (phone) 10

Hahahaha! Loš ti argument, druže.
Većina korisnika je zadnji apdejt od MSFTa videla krajem 2014. od tada su pustili neke sitne ispravke i uskoro će punih godinu dana kako 8.1 nije video ni jedan apdejt.
GDR2 imaju samo telefoni koji su izašli u prodaju sa njim, neki modeli su još uvek Denim nisu ni videli. . . Tako da "bolje ne počinji". ;)

Znam zasto sam to pomenuo, i znam da su to babe i medvedi, al nije to ni bitno toliko... :)

Da li se još nekom na .63 bildu dešava da FB app neće da postavi sliku na fejs?

Meni se desavalo. Mesendžer se konstantno rušio. Mislim da je sistem ok, ali aplikacije nijesu bas optimizovane. Edge je komedija kako radi. Mozda je to do moje Lumie 630.

Meni se desavalo. Mesendžer se konstantno rušio. Mislim da je sistem ok, ali aplikacije nijesu bas optimizovane. Edge je komedija kako radi. Mozda je to do moje Lumie 630. ����

Edge definitivno ima problema sa 512 mb. Imam i 630 I 640 i na 640 radi dobro,na 630 se dosta ruši.

Ne znam edge je jedna od svetlih tacki na mojoj 550, izdominirao je Chrome na Idolu 3 i Samsung J5..

Brz je i ne ruši se,to mi je najbitnije. Koristim mozzartbet dosta koji je dosta "težak" sajt i radi super,taj sajt čak i na pc-u nije dobar.

Ja ne pamtim kad mi je Edge pukao. Možda pre nekoliko meseci, na 10549. Na 10586 još uvek nije.

Edge dobar??? Ne renderuje neke stranice kako treba, ako prebacim na jednoručno korišćenje telefona pobrljavi skroz kad se vrati na normalno i ne registruje dodir na gornjoj polovini ekrana, a dodire na donjoj registruje na gornjem delu slike, juče mi je restartovao telefon jer je imao 3 gif slike da učita na jednoj stranici, nekad odbija da ode na neki stranicu šta god radio i moram da restartujem telefon da bi došao sebi... Odlično radi.

Edge jeste prava komedija, evo primera:

- ako ne zatvorim i poslednji tab(onaj prazan), sa back nece da izadje iz aplikacije
- po nekad ucita stranicu, a ne prikazuje nista...refreshujem vise puta i ne vredi...iskreno ne znam ni sam kako se desi da na kraju prikaze, uglavnom zatvorim sve tabove i app pa ispocetka, uzas
- upisem domen on otvara stranicu, a history visi sa vrha i prekriva pola ekrana
- brzo skrolovanje gore/dole i ocaj prikaz, slika se lomi, prikazuje sa zakasnjenjem
- u text polju ako nesto selektujem, ne mogu i da kopiram
- uglavnom uvek ucitava skoro ceo sadrzaj pa tek prikaze na ekranu, veoma lose kod sajtova koji rade po principu api poziva pa klik na link uglavnom nema nikakvu reakciju dok ne stigne i ne obradi se response
- sto se tice same brzine, ne deluje brzi od IE, npr po njegovoj status liniji on je ucitao stranu, ali zato se i dalje div-ovi pomeraju
- kada se prikazuje video i vide se one opcije pauza i sl, tap na ekran ne sklanja te opcije
- nema touch back i forward
- nekad se desi da aplikacija pukne i nestane address bar, a back ne reaguje
- agresivan u novim tabovima, mada to mu dodje kao feature

Za neke od ovih stvari sam jos pre mesec dana slao feedback, od tada su bila 2 update-a i sve je isto.
Sve bug-ove sam reprodukovao i na L930 tako da nije u pitanju samo moj telefon, a ni brzina telefona

Edge jeste prava komedija, evo primera:

- ako ne zatvorim i poslednji tab(onaj prazan), sa back nece da izadje iz aplikacije
- po nekad ucita stranicu, a ne prikazuje nista...refreshujem vise puta i ne vredi...iskreno ne znam ni sam kako se desi da na kraju prikaze, uglavnom zatvorim sve tabove i app pa ispocetka, uzas
- upisem domen on otvara stranicu, a history visi sa vrha i prekriva pola ekrana
- brzo skrolovanje gore/dole i ocaj prikaz, slika se lomi, prikazuje sa zakasnjenjem
- u text polju ako nesto selektujem, ne mogu i da kopiram
- uglavnom uvek ucitava skoro ceo sadrzaj pa tek prikaze na ekranu, veoma lose kod sajtova koji rade po principu api poziva pa klik na link uglavnom nema nikakvu reakciju dok ne stigne i ne obradi se response
- sto se tice same brzine, ne deluje brzi od IE, npr po njegovoj status liniji on je ucitao stranu, ali zato se i dalje div-ovi pomeraju
- kada se prikazuje video i vide se one opcije pauza i sl, tap na ekran ne sklanja te opcije
- nema touch back i forward
- nekad se desi da aplikacija pukne i nestane address bar, a back ne reaguje
- agresivan u novim tabovima, mada to mu dodje kao feature

Za neke od ovih stvari sam jos pre mesec dana slao feedback, od tada su bila 2 update-a i sve je isto.
Sve bug-ove sam reprodukovao i na L930 tako da nije u pitanju samo moj telefon, a ni brzina telefona

Ovo drugo i treće sto si naveo mi se javlja skoro svaki put i izludi me. Mislim javlja mi se i ovo ostalo, samo me manje nervira. :)

Edge je katastrofa ,sve sto je stdzoni naveo desava se i meni ,jos bi dodao da nekad kad otvorim neki link otvara se edge i ne ucitava taj link neko poslednji otvoreni tab i onda pritisnem back i tek tada ucita link .

Sent from mTalk

Jedino ću te ispraviti za ovo kad selektuješ tekst pa hoćeš da ga kopiraš. Zadrži prst na selektovanom tekstu i iskočiće ti "copy / paste" opcija. Sve drugo potpisujem.

Većina univerzalnih aplikacija na Back ide u pozadinu pa tako i Edge. It's a feature.
Dešavalo mi se da dobijem belu stranicu kad je veza spora. Možda time-out request?
Kopiranje teksta radi.
Ne puca mi.
Ostalo stoji i kod mene.

Što se FB aplikacije tiče, prošle nedelje, u nekom trenutku, nije bilo moguće kačiti fotke i dobio sam neku grešku pa sami odustao od toga... Značiii, kačenje fotki nije radilo.

Znam da se nove w10m aplikacije suspenduju na back. Opisao sam situaciju da se klikom na back ne desava nista, prazna strana samo stoji.
za kopiranje teksta, hvala :) ja sam bio ubedjen da treba da mi iskoci copy slicica na tastaturi
Mislim da sam skapirao kada mi iskace s'vrha history, ako "brzo" upisem domen i pritisnem enter...

Mene nervira kad kucam pojmove za pretragu u address bar, pa umesto razmaka ukucam tacku, on to vidi kao adresu i domen...

Da i to uzas, isto tako nemoguce je da se tapne i da se kursor namesti kod tacke da bih je brzo obrisao, jer se tako samo samo selektuje cela adresa.

P.S. Najgore je sto edge nije aplikacija kao npr store i ostale, vec je po starom fazonu ugradjen u sistem i ne mozemo ni da ocekujemo da ce da srede uskoro ove bagove

Poslednja izmena:
Kako da isključim da mi znak @ ne bude paste? Kad hoću njega da ukucam npr u mailu uvek mi nabacinpredhodno kopirani text? Bas je iritirajuće!!!

Kako da isključim da mi znak @ ne bude paste? Kad hoću njega da ukucam npr u mailu uvek mi nabacinpredhodno kopirani text? Bas je iritirajuće!!!

Nema načina, to je Bug u sistemu, moraš da čekaš ispravku od MS-a, upoznati su sa tim problemom.

Prebaci na eng tastaturu .

Sent from mTalk

НЕ!

250px-Gracanica1.jpg

Vrh Dno