Šta je novo?

Windows (phone) 10

Svi koji su izašli u Decembru, stabilni su ekstra.

Našao rešenje za sklanjanje zaglavljenog eventa sa Outlook Calendar plocice i lockscreena! Namestio datum i vreme na tad kad se event završava i kako sam stisnuo home tako se plocica refreshovala! Odmah vratio vreme na automatsko i sve ok. Hahahaha! Komedija! :d

Poslednja izmena:
Našao rešenje za sklanjanje zaglavljenog eventa sa Outlook Calendar plocice i lockscreena! Namestio datum i vreme na tad kad se event završava i kako sam stisnuo home tako se plocica refreshovala! Odmah vratio vreme na automatsko i sve ok. Hahahaha! Komedija! :d

Haha, dobra fora... :D

Danas sam konačno pustio da uradi instalaciju na Win 10. (Luima 830)
Skinuo je sve potrebno i počeo instalaciju, restartovao se jedno milion puta i uvek piše SKORO DA JE GOTOVO... i čekanje će se isplatiti...
I sve to još od 11 sati.
Da li je neko radio na 830 i koliko je to trajalo?

radio sam ja,trajalo je jedno sat sat ipo,i prvo sam dobio .29,pa hard,pa opet instaliraš insider dobiješ .36 i odma potom .63,ova poslednja dva su išla dosta brže

Koliko vidim instaliran je .29 , ali ne mogu da unesem pin da bih ušao u telefon

Bolje vrati preko WDRT pa instaliraj direktno 63. neće ti trebati kasnije ni hard reset. To ti je najbolja solucija , neće ti ostati nikakve greške.

Poslednja izmena:
Treba onda da uradus hard reset verovatno. Ima da se uradi to iz settingsa, ali pretpostavljam da ti tome ne mozes pristupiti, al ima drugi neki nacin da se zrafi hard reset - nesto sa tasterima za ton i otkljucavanje. I ja sebi kad sam instalirao w10m isto nisam imao tastaturu, moralo je hard reset, pa sam sve peske ponovo podesavao (sto i ne uzima previse vremena). Mozes sacekati i nekog iskusnijeg za savet ako hoces ipak... Ja sam ovde novajlija. :)

EDIT: OK, pojavio se neko pametniji od mene (tolero). :) Mada, dodao bih, i ja sam tako preko insajdera instalirao odmah .63, isto .i je falila tastatura kad sam hteo da kucam poruku. Imao sam doduse onu tastaturu za unosenje PINa.

Poslednja izmena:
Lumia 830 nema kombinaciju za hard reset.
Da, išao sam na Slow Ring pa je skinuo .29...

Instalirao sam WDRT i pronašao je da je na telefonu instalirana verzija 10586.13065
You have the latest available software version.

Da li da radim reinstalaciju ili ne?

Poslednja izmena:
Akp uradiš reinstalaciju vraća na 8.1. :)

Kako nema kombinaciju? Pa na svim Lumiama bi trebalo da je ista.
Isključiš telefon, pritisneš i držiš Power i Vol- dok se ne pojavi uzvičnik i onda pritisneš redom Vol+, Vol-, Power, Vol-.

Poslednja izmena:
Da, moja greška, ne postoji za soft reset.
Upravo se okreću zupčanici...

Mtalk. Facebook beta.

P.S. Quote i dalje ne radi kako treba na mtalk. Koliko god se trudio da ga prihvatim, izgleda da će morati dole...

To se i meni pojavilo pre par dana, al da, sitnica neka...

Inace, i za mejl da pomenem... Ranije kad sam usao u insajder stavio sam da mi skida nove mejlove "as items arrive", a "based on my usage" je slabije radio nego na wp8.1, nisu brzo stizali mejlovi. Sad mi je na "based on my usage" i super stize, kako bi trebalo, a pretpostavljam da mi tako jos malo i ustedi bateriju. :)

Ahaha, a kartica nece cak ni zauzimati slot obicne sim kartice, mocice da se uglavi u zvucnik. :d

Salu na stranu, citao sam malo na domacim portalima o tome (Monto, Tehnopolis, ili Benchmark), zvuci zanimljivo. Ovako ko putuje na neke konferencije zbog posla svaki put treba ponovo da vidi kako da se snadje u inostranstvu.

Inace, ne znam da li neki ljudi bas i na takav nacin koriste dual sim telefone - na jedan slot karticu za telefoniranje, na drugi slot karticu za net, pa mu tako sve bude maksimalno povoljno? Naravno, takva ludorija bi dolazila u obzir... Mada mozda i nije ako nekome treba dosta megabajta na telefonu iz ne znam kog razloga.
A sto se ove kartice tice sto prave, deluje super!

Cellular Data
To purchase a data plan, you can follow these simple steps: 1. Click the WiFi icon at the far right of the taskbar 2. In the list of networks, look for one called Cellular data, then select it 3. In Mobile settings, select ‘View plans’, then follow the steps to buy mobile data and get online

Drugari kako da slikam slike u slabom osvetljenju i nocnim uslovima? Na wp8.1 cameri je postojao night mode, a sada na M$ kameri nema? Kako da podesim? Lumia 925

iso 200, ekspozicija na 4s + mirna ruka...i u mrklom mraku slika kao da je dan :D

Ljudi da li je moguće da je moja devojka još pre nekog vremena dobila .63 (zadnji bild), znatno pre nas ostalih...? U pitanju je 640XL LTE, mi smo ovde koliko znam svi tek pre neki dan dobili taj bild, jedino ako joj je bilo podešeno automatsko ažuriranje...sad vidim da nije tako podešeno, baš mi nije jasno?

Poslednja izmena:
iso 200, ekspozicija na 4s + mirna ruka...i u mrklom mraku slika kao da je dan :D

Jel podesavanja za ekspoziciju nemaju sve kamere? Ja kod sebe ne vidim tako nesto... Pitam cisto iz radoznalosti.

Inace veceras mi nesto slika na telefonu pocela da blesavi... Nista narocito u sustini, prvo mi u OneNote gde su bila slova prikazivao kvadrate il tako nesto, a kad otvorim multitask (il kako se to vec zove) nije mi bila pozadina ona koja jeste, nego nesto plavo sa belim X. Onda mi se ponovo pojavljivala neko vreme normalna pozadina, pa onda nazimenicno ova malopre opisana i skroz plava (boja moje trenutne teme), a tad kad sam zakljucao telefon glance screen je poceo da brlja kao sto se vidi na slici. U svakom slucaju, nista sto nije resio jedan restart, al reko da pokazem. :)

Uzgred, i nevezano od te price, jel i vama kad stavite event da bude all day on stoji ne do 00:00, nego samo do 23:45 il tako nekog doba? Cini mi se da mi je tako nestao podsetnik veceras, onda sam malo eksperimentisao i ubacivao i izbacivao event pre ponoci, cini mi se da je tako kao sto sam rekao. Mada to i nije previse bitno.

Prilozi

• wp_ss_20160112_0001.jpg
    wp_ss_20160112_0001.jpg
    50.6 KB · Pregleda: 149
  • wp_ss_20160112_0002.jpg
    wp_ss_20160112_0002.jpg
    36.5 KB · Pregleda: 142
  • wp_ss_20160112_0003.jpg
    wp_ss_20160112_0003.jpg
    100.5 KB · Pregleda: 146
Poslednja izmena:
Ček ti stalno imaš neki problem a imaš Lumia 640 ? To mi nikako nije jasno, ajde na nekim modelima postoji problem ali Lumia 640 radi super I nisam viđao takve probleme u radu do sada .

Ma radi tel super al se povremeno desavaju neki bagovi ,ekran mi je jednom pobrljavio bas kao na slici kad sam otkljucao tel ,kamera nije htela da se pokrene na doceku ng pa sam morao da restartujem ,i jednom je tastatura bila neupotrebljiva i ponovo je restart resio problem .Dok l620 sa wm10 radi katastrofalno.

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Ček ti stalno imaš neki problem a imaš Lumia 640 ? To mi nikako nije jasno, ajde na nekim modelima postoji problem ali Lumia 640 radi super I nisam viđao takve probleme u radu do sada .

I kod mene na 640 vec duze vreme radi sve odlicno. Bukvalno ne znam da koristim insider build.

U sustini, ovo je i sitnica, oni ce to sigurno resiti, a kad nam se desi nije toliko problematicno. I ranije smo imali telefone sa zvanicnim softverom (cak i Nokia 3310) da pobrljave na slican nacin, pa ga restartujemo. Ne kazem da je to prihvatljivo, zapravo trebali bi da rese to, danas je to daleko lase kad svi imamo wifi na telefonu, pa nam je lako dostaviti zakrpu na ovaj ili onaj nacin. Medjutim ono sa kamerom moze malo da iznervira. :)

Jel ima još neko jedan višak zelene boje pri dnu? Gledao sam na L550, nema... A kad se izabere ta desna pored plave u zadnjem redu, ništa se ne dešava...
LAMim22.jpg

Vrh Dno