Šta je novo?

Windows (phone) 10

Ne moram, mogu i da skinem melodiju preko MyTube.

Naravno da ima jos nacina, mozes i preko onog drugor browsera, stao mi mozak, skidao sam sa dropboxa pa iz tog browsera imas 'set as ringtone' (prakticno skroz), ali jedini proveren nacin, za nesto sto imas mozda samo na kompu, je preko kabla..

Kad pominjes DT tolero, stvarno gubim strpljenje vise.. uopste mi se ne cini da ce ikad biti na 550, a double tap to turn off radi j*bno savrseno.

Poslednja izmena:
Za sad deluje ok ovaj bild. Jedino sam imao delay na touch-u, bilo da skrolujem ili da kuckam na tastaturi. Probao restart i ništa, ali je Soft Reset rešio problem. :)

uopste mi se ne cini da ce ikad biti na 550, a double tap to turn off radi j*bno savrseno.
Double tap za gašenje je radio odlično i kod mene na 630 kad sam nabacio Insajdera jer tu čisto radi touch, a double tap to wake nije mogla da ima jer nema potrebne senzore. 550 bi trebalo da ih ima pa zaista ne znam što zezaju.

Poslednja izmena:
Ahhh... Opet pocelo da me zeza ono kad iz action centra kliknem na poruku da se pojavi loading i ucitava ucitava beskonacno. A kad otvorim ovako sve lepo ili kad to ucitava zakljucam i odkljucam tel i otvorena poruka.

Jel ima neki easy fix za to a da ja ne znam. Mada planiram da uradim jedan hard reset uskoro.

kod mene i dalje ne rade notifikacije za SMS, a baterija je užasna

sve sam bliži odluci da batalim Windows, ne može ovako, na šta ovo liči
razumem da puste preview verziju i da postoje razna brljanja tu, ali ovo su najosnovnije stvari

edit: vidim da me čeka neki update upravo, sad ću da vidim šta se dešava

Poslednja izmena:

razumem da puste preview verziju i da postoje razna brljanja tu, ali ovo su najosnovnije stvari

Probaj hard reset vecina ljudi nema te probleme .

Ako se posle hard reseta desi da nemaš notifikaciju za SMS, obriši konverzaciju i proradiće. Meni je to bio problem kad su mi ostale konverzacije od .26 na .36. Za sad se na .63 nije ponovio taj problem. :)

Pretpostavljam da ti je situacija kao sto je bila i kod mene. Odmah nakon instalacije i hard reseta (koji je bio neophodan) nisam odmah dobijao poruku (na maminom telefonu stigne i izvestaj da mi je poruka dostavljena, a kod mene nista), al cim je azuriranje instalirano radi kod zmaj. :)

Nego, ranije smo pricali o snimanju poziva (call recording), i konstatovali smo da je moguce snimati poziv, al sad sam to probao, i ne vidim opciju za snimanje razgovora. :( Tokom razgovora bas postoji jedno prazno polje koje bi dusu dalo da se tu nalazi opcija za snimanje, al nema nista. Jel kod ostalis drugacije?
EDIT: Okacio je Darko ovde sliku, on ima taster za snimanje, kod mene ga nema, i nije tamo gde sam ja pomislio malopre. Probacu da vidim kod sebe kako da to omogucim.

Prilozi

• wp_ss_20160109_0008.png
    wp_ss_20160109_0008.png
    31 KB · Pregleda: 295
Poslednja izmena:
Samo da javim, na 640 XL sve za sada radi... Ovaj build obećava

Sent from mTalk

Pretpostavljam da ti je situacija kao sto je bila i kod mene. Odmah nakon instalacije i hard reseta (koji je bio neophodan) nisam odmah dobijao poruku (na maminom telefonu stigne i izvestaj da mi je poruka dostavljena, a kod mene nista), al cim je azuriranje instalirano radi kod zmaj. :)

Nego, ranije smo pricali o snimanju poziva (call recording), i konstatovali smo da je moguce snimati poziv, al sad sam to probao, i ne vidim opciju za snimanje razgovora. :( Tokom razgovora bas postoji jedno prazno polje koje bi dusu dalo da se tu nalazi opcija za snimanje, al nema nista. Jel kod ostalis drugacije?
attachment.php

Call Recording je jedino dostupan na novim Lumia-ma 550,950,950XL.

Doneće naravno. Kad izadje zvanični update ili u nekom sledećem bildu

Ja se nadam...

Inače, ako se nekome dogodi: Kad sam pokušavao da napravim screenshot pisalo mi na vrhu "couldn't make the screenshot", ili tako nešto... Rešenje je bilo "udri po screenshotu dok ne proradi". :d

Nista nije konkretno receno ni za to ni za bilo sta drugo. Cekaj, cekaj, cekaj...dok ne pocrkamo svi. Ocekujem ovih dana da se gospodin oglasi preko tvitera i da kaze kako se odlaze zvanicni w10 do leta. :)

Na neki nacin, sto se tice onih ljudi koji imaju 8.1 zato sto im on radi i ne zapucava, bolje im je da ne objavljuju zvanicnu verziju pre nego sto 10ka bude uradjena kako treba. Oni koji zele da koriste w10m mogu da procitaju nase utiske koji smo na insajderu i da vide da je sistem upotrebljiv, kao i to da je broj problema sa sistemom minimalan, da tako kazem... Mislim, bivalo je telefona kojima softver nije bio vise u insajderu, i kojima je poslednja verzija softvera izasla Boga pitaj kad, a da stucaju na slican nacin kao sto se desava 10ki nekad. Realno, najmanje im treba da oni ljudi koji su kupili windows telefon kao pouzdan i ne skup popizde jer su odjednom dobili sistem koji ima slicne probleme (koje bi imali kupovinom telefona istog cenovnog ranga) kao sistem koji nisu prvobitno zeleli da koriste. Ti ljudi su trenutno zadovoljni sa 8.1, i zasto im ga menjati necim sto mozda jos ne radi savrseno.

Sto se nas ovde tice, neka nam daju poslednje verzije sistema i osnovnih aplikacija koje sve manje trose bateriju, koje sve laganije rade, koje su sve funkcionalnije, i koji sve manje zezaju tokom upotrebe.

Za mene u ovom trenutku: da srede da mi brze i lakse nestaje dogadjaj sa plocice kalendara nakon sto dogadjaj obrisem - trenutno ne znam da li je stvar u tome da treba da duze cekam da bi mi dogadjaj sa plocice nestao, ili bas treba ko indijanac da igram oko vatre da bi mi to nestalo (tj. da radim sto cudesa, a da na kraju ne znam sta je pomoglo); i da dodaju mogucnost snimanja poziva i nama sa starijim telefonima. Ima jos detalja, al naveo sam sad ova dva.

Na neki nacin, sto se tice onih ljudi koji imaju 8.1 zato sto im on radi i ne zapucava, bolje im je da ne objavljuju zvanicnu verziju pre nego sto 10ka bude uradjena kako treba. Oni koji zele da koriste w10m mogu da procitaju nase utiske koji smo na insajderu i da vide da je sistem upotrebljiv, kao i to da je broj problema sa sistemom minimalan, da tako kazem... Mislim, bivalo je telefona kojima softver nije bio vise u insajderu, i kojima je poslednja verzija softvera izasla Boga pitaj kad, a da stucaju na slican nacin kao sto se desava 10ki nekad. Realno, najmanje im treba da oni ljudi koji su kupili windows telefon kao pouzdan i ne skup popizde jer su odjednom dobili sistem koji ima slicne probleme (koje bi imali kupovinom telefona istog cenovnog ranga) kao sistem koji nisu prvobitno zeleli da koriste. Ti ljudi su trenutno zadovoljni sa 8.1, i zasto im ga menjati necim sto mozda jos ne radi savrseno.

Sto se nas ovde tice, neka nam daju poslednje verzije sistema i osnovnih aplikacija koje sve manje trose bateriju, koje sve laganije rade, koje su sve funkcionalnije, i koji sve manje zezaju tokom upotrebe.

Za mene u ovom trenutku: da srede da mi brze i lakse nestaje dogadjaj sa plocice kalendara nakon sto dogadjaj obrisem - trenutno ne znam da li je stvar u tome da treba da duze cekam da bi mi dogadjaj sa plocice nestao, ili bas treba ko indijanac da igram oko vatre da bi mi to nestalo (tj. da radim sto cudesa, a da na kraju ne znam sta je pomoglo); i da dodaju mogucnost snimanja poziva i nama sa starijim telefonima. Ima jos detalja, al naveo sam sad ova dva.
ne znam u cemu je fora kod tebe da non stop dodajes i brises dogadjaje iz kalendara pa da ti se ovo desava stalno.

Mozda ja koristim kalendar na malo specifican nacin u odnosu na ostale. Ako treba nesto da kupim posle posla recino onda ja stavim da ni za ceo dan cuci "kupiti tu i tu dranguliju", pa kad kupim tu dranguliju ja obrisem taj podsetnik. To mi vise odgovara nego da stavim podsetnik vezan za neko odredjeno vreme, pa da mi zbog toga zvoni alarm ne znam kad il tako nesto jer ne znam kad cu krenuti kuci. Ovako mi to pise na lockscreenu sve dok ne obavim to sto treba, i stoji mi i na plocici.

To mi je prakticnije nego da instaliram dodatne neke aplikacije, nego kalendar koristim i za to i za sve ostale podsetnike.

Inace, izgleda da se plocica i lockscreen azuriraju nakon sto pokrenem Outlook, al to jos nisam siguran. Mozda bi radilo i sa pokretanjem druge aplikacije, i NADAM SE da to ima veze sa zivotom sto sam sad rekao. Mozda je to i slucajnost da mi se plocica azurirala bas nakon otvaranja i zatvaranja Outlooka.

Možda ima veze dal si na netu ili ne. Kod mene pisanje i brisanje radi normalno na 640.

Evo da prijavim bug, fon je bio na punjaču, chat na Viberu i aktivirana šifra za otključavanje. Odjednom se ugasio i nije reagovao na to što je na kablu, ni na čupanje pa vraćanje istog ni na Power taster. Morao sam da ga resetujem sa Volume down i Power i proradio je...sem toga ne vidim probleme a čini mi se da je baterija bolja

Možda ima veze dal si na netu ili ne. Kod mene pisanje i brisanje radi normalno na 640.

Moguce da ima neke veze s tim, mada mi je non stop mobilni net ukljucen, a cesto radi i wifi. Mozda hoce da osvezi plocicu tek nakon sto se poveze na net i sve sinhronizuje. Za sad sam zadovoljan posto mi se cini da imam nacin da zaobidjem problemcic, a mogu probati kasnije da eksperimentisem sta jos moze da "lupi kalendar u potiljak" da ovaj osvezi plocicu i lockscreen. :)

Pozdrav, pre par meseci sam posle godina korišćenje androida prešao na windows, konkretno lumia 830 je u pitanju, probao sam 10-ku preko insidera i nikako mi se nije dopala, tj jela je bateriju za pola dana, vratio sam na 8.1 koji mi savršeno odgovara, e sad, zanima me da li će jednog dana kad izađe 10-ka regularno, morati da se update-uje ili će moći po izboru da se ostane na 8.1?!

Baterija sa novim ažuriranjem mi je kao i sa starim, znači extra.
Evo jedan test sam sinoć uradio:
2h30min uključen ekran, automatsko osvetljenije, konstantno na YTube,konkretno muzički spotovi,zvuk na max, naravno i sve sinhronizacije uključene, svučeno 2.1gb preko wifi, baterija sa 47% pala na 5%. Ja sam više nego zadovoljan!

Ja pretpostavljam da ne mogu da nas primoraju da se sistem azurira. :trust: Znam da su u Microsoft Community neki pominjali kako svoj telefon nisu azurirali Windows Phone 8.1 sa Cyan na Denim. Ne znam kako to tacno funkcionise, al pretpostavljam da je tako. Sa drige strane, ako je neko azurirao na Denim, posto je Denim poslednja verzija, rekao bih da ta osoba ipak ne bi mogla da se vrati na Cyan ako bi htela, pa me ne bi cudilo da isti princip bude i sa Windows 10 Mobile - kad jednom azuriras zavrsio si... Ipak, bilo bi lepo da bar nekih sest meseci nakon opbjave daju ljudima mogucnost da vrate Windows Phone 8.1. Naravno, pretpostavljam da ce do tada srediti sistem tako da baterija drzi skoro isto kao sa WP8.1.

I slazem se sa encartom, i kod mene baterija traje malo krace nego na w10m.

Poslednja izmena:
Ja moram isto da pohvalim bateriju, na Data je konstantno po ceo dan i pomalo WiFi, drži odlično.

Što se ažuriranja tiče i zadržavanja na 8.1 mislim da nikog neće ništa pitati, i ovaj i onaj sistem za PC je za d*ebile Amere koji treba "sve sam da zna"...da oni ne mozgaju mnogo

Poslednja izmena:
I meni se cini da je baterija bolja, juce sam ceo dan nesto cackao, instalirao, citao forume i sl., baterija je jutros bila na 51%

Nazad
Vrh Dno