Šta je novo?

Windows (phone) 10

I ja ne bih da ureknem, al cini mi se da je sad ovaj apdejt dosta bolji sto se tice baterije, a sto mi je bio vazan faktor.

Vratih 8.1 i do daljnjeg čekam...

Nema razloga, šta ti toliko smeta...?Meni jedino što Viber odjednom pukne pa moram ponovo da ukucavam kod za verifikaciju i br. telefona kao prvi put...nekad izgubi istoriju nekad ne...ostalo me velikom većinom ne živcira, i ovo što kažu ljudi za bateriju nije mi nešto izraženo, ja sam non stop na WiFi-ju ili mob. netu zadnja dva meseca...sasvim ok

Poslednja izmena:
Ovo je meni do sada najduže da sam ostao na insajderu. Ranije sam se uvek vraćao posle par dana, ali 586.26 i 586.36 rade odlično. :)

Poslednja izmena:
Citam ovde koje sve imate probleme sa w10 i ne mogu jednostavno da verujem... bez HR na zadnja 3 builda ama bas nikakve probleme nemam na mojoj 730. Znaci notifikacije, viber, mejlovi, alarm, plivanje ekrana, baterija... jednostavno kad citam vase postove kao da ne pricate o istom OS-u.
Meni je 730 jedini fon i potpuno ga koristim u svemu u toku dana.
Sto se tice baterije, izgura dan i po ali s tim sto je od 22:00 do 6:30 u airplane modu. Tako izgubi 1-2% baterije. Inace preko dana mi je sve ukljuceno: lokacija, 2g net (kad je potrebno predjem na 3g ili wifi) 1 mail nalog, fb, viber, weather, wc i drugi programi rade u pozadini zbog obavestenja.

Moze verovatno jos bolje da radi (citaj fluidnije) ali i ovako kao da je finalna verzija.

Tole I Dare...

***... Gledao sam danas u tele2 L950 kako klizi I shvatio sam da meni klizi sa 8.1, ali to ne znači da ja neću opet da se vratim na 10. Svakako mislim da je bolje da nas ima što više na 10, ne bi li tako MS imao bolji uvid kako to fercera...

Nema razloga, šta ti toliko smeta...?Meni jedino što Viber odjednom pukne pa moram ponovo da ukucavam kod za verifikaciju i br. telefona kao prvi put...nekad izgubi istoriju nekad ne...ostalo me velikom većinom ne živcira, i ovo što kažu ljudi za bateriju nije mi nešto izraženo, ja sam non stop na WiFi-ju ili mob. netu zadnja dva meseca...sasvim ok

To sa viberom mi se desavalo i na 8.1 .

Samo da ne ispadne... Zadovoljan sam, samo sam za sada zadovoljniji radom na 8.1, I da napomenem, mene jako nervira ono brljvljenje po ekranu I to što kad pokrenem sms treba malo vremena, pogotovo sa zadnjim updatom, a ako je ostavljen u pozadini momentalno ulazi u isti... Danas sam hteo snimiti malo o L950, ali onda priđe dosadnjaković sa pitanjem kako da mi pomogne... :(
Tako da sam snimo 8sec... Inače meni su sve notifikacije I ostalo radile...

[YOUTUBE]SbWYxEVkgl0[/YOUTUBE]

Znaci, razbiti dosadnjakovica, razumeo! :mad:

Inace, hvala za video, bas lepo radi sistem na Lumiji 950. Sto se tice nasih telefona, pretpostavljam da nam je svima vise manje slicna brzina, ali zavisi da li ce nam biti ok od nasih navika... Kad se vec nacucis na sistem i kad hoces samo na tren nesto da vidis i odmah posle toga da zatvoris, ovo kod mene jeste sporo, mada je to ipak vrlo kratak vremenski interval koji treba da ga sacekam. Ipak, ono sto je najbitnije sad na windows 10 kod mene funkcionise, i deluje mi da cu se drzati njega neko vreme - najverovatnije cu ostati u insajderu skroz do zvanicnog izlaska 10-ke. :)

Pa gledam kako izgleda UI i 'prekidaci', to je 8.1.. osim ako samo taj deo settingsa nije updateovan na novi UI.

Уф
fb57cf63cd1364c08f7567881203984b.png

Ovde ima za 76.000 i 100.000 (sto sam video u jednoj od prodavnica da se pojavio)... Malo mnogo za moj novcanik doduse... :d

Inace, sto se baterije tice, izdrzao mi danas od sinoc (oko 1), pa se veceras do 9 ispraznio do 20%, sto je ok... Moze bolje, al je ok. Nego nakon sto sam ga drzao na punjacu i nesto drugo radio nisam mogao da ga "probudim", pokusavao sam da mu izvucem i uvucem ponovo kabel od punjaca, i tako te gluposti, nije nista reagovao. Onda sam mu drzao pritisnut taster za gasenje i paljenje, i onda se posle nekog vremena poceo paliti (kao da je bio ugasen, mada bas smo komentarisali pre par dana kako se on inace sam pali kad se prikopca na punjac). Valjda mu se to nece desavati... Mislim, lepo je cackati windows 10, al izes ga. No videcemo jos.

Vama se tako nesto nije desavalo?

Windows Novosti je napisao(la):
Office na većim zaslonima preko Continuum će zahtijevati Office365 pretplatu

Microsoft je u zadnjoj godini dosta novog uveo sa novim Office Mobile aplikacijama za telefone i tablete. Spram WP8.1 novi Office Mobile je preporod u pogledu na funkcionalnosti i brzinu. Microsoft je od samog početka objasnio da je Office na telefonima i tabletima ispod 8“ dijagonale besplatan tj. da će korisnici moći i editirati dokumente besplatno.

To pravilo važi i na iOS kao i na Androidu pored Windows 10. Sada se pojavila novost oko telefona koji imaju Mobile Office te onih koji mogu preko Continuum pokretati Word, Excel PowerPoint i OneNote odnosno kako će se ponašati Office.

Office (sve aplikacije osim OneNote) će od aprila 2016. na Continuum tj. samo kad se telefon koristi na zaslonu većim od 8" trebati Office365 pretplatu. Jeste da ne izgleda fer ali to su pravila koja važe za sve operativne sisteme. Jedno objašnjenje zašto Microsoft danas već ograničava korištenje jeste da će mobilni Office parirati funkcijama Desktop verziji jer univerzalne aplikacije imaju moćnu podlogu koja ih pokreče i moguće je napraviti aplikacije koje pariraju win32 programima.

Naravno ovo je udarac na Continuum koji je tek nastao ali bolje danas da se razjasni nego da korisnici pogrešno shvate kasnije.

Znači ako imate telefon sa Mobile Office ispod 8" ne plaćate za editiranje dokumenata, priključite li taj telefon preko Continuum da bi omogućili bolji rad, a zaslon je iznad 8" dijagonale onda će tražiti Office365 pretplatu.

Ovo im je sad skroz bezveze... Prvo pitanje koliko je zaista prakticno povezivati telefon za neki monitor, pa raditi tako (moze biti zgodnije jednostavno prebaciti sta treba na kompjuter, pa zavrsiti posao), a onda to za to traze da im se placa pretplata od 7 ili 10 dolara mesecno. Jedna od osnovnih stvari sa kojom su se hvalili dok su najavljivali windows 10.

Nije bas dobro napisano mada verovatno i ti nisi dobro skapirao. Ostace besplatne office aplikacije na telefonu, a trazice ti pretplatu samo kad se povezes na Continuum.. tako sam ja razumeo.

Inace W10 se mnogo vise svidja ljudima koji koriste Android i iOS, nego sto im se svidjao WP.. ne znam koliko je to pozitivna stvar :) al sam primetio.

To za Office...1520 je ispod 8" a na PC imam krekovan Office 2016, registrovan i gotovo...nemam problem. A Continuum ne koristim...

Mislim da ono svakako jeste pozitivna stvar, tj. to sto se svidja sistem vise i ostalima, a svakako se svidja vise i nama.

Sto se tice toga za continuum, jasno mi je da ce svako mici to da koristi lako na samom telefonu, i kasno mi je da ja vetovatno ne bih koristio kontinuum na takav nacin, al ipak je bezveze - ko god da bude hteo da koristi tu opciju sa officeom koristio bi ga na malo vecem monitoru, a ne sa telefona od 5" da baci sliku na nesto sa 8"... :D Samo mi je nekako bezveze s njihove strane, jer mogli bi da daju Office 365 samo za taj uredjaj, a oni koji mogu da kupe office 365 ce svakako radije da ga kupe nego da raskopcavaju kompjuter i prikopcavaju telefon - samo da bi nesto otkucali. To je jedino i imalo smisla da, recimo, ako ja odem kod babe, ponesem kabel il sta mi treba vec i neku malecnu tastaturu, i onda kod nje na TVu radim sta imam da radim, nema potrebe da vucem laptop sa sobom i sve mi je u dzepu. Nije da bih to radio, al ne zvuci mi ok sto nisu dali office 365 za taj jedan uredjaj samo. Naravno, sad je farma na TVu, manje je serija, racunam da me baba ne bi najurila sa TVa... :d

Hehe, al naravno, sto se placanja tice, svi smo mi kao Ivan... :D Neko ima 2007, neko 10, neko 16... al sustina je ista.:D

Double tap 2 wake totalno nepouzdan na lumia 640 , zato me i ne čudi zašto su ga izostavili trenutno na lumia 550 I 950 .

Baterija, 6 sati ne korišćenja, uključen wi-fi i neke sinhronizacije, spala za 4%.

Lumia 535, baterija:

Wm 10: 4-6 sati uz prosečno korišćenje (i nakon HR),
Wp 8.1: Dan i 12h i još 20%.

Double tap 2 wake totalno nepouzdan na lumia 640 , zato me i ne čudi zašto su ga izostavili trenutno na lumia 550 I 950 .

Izaci ce kao 'univerzalna aplikacija' verovatno, "do you like us, rate us 5 stars".

Lumia 532, baterija:
  • Windows 10 Mobile: oko 20 sati dok ne padne na 20% uobicajenim koriscenjem, i sa battery saverom tokom noci;
  • Windows Phone 8.1: oko 24 sata dok ne padne na 20% uobicajenim koriscenjem, i bez battery savera tokom noci.

Ja nisam baš merio trajanje, non stop je na mob. netu ili WiFi u zadnje vreme...neko je spomenuo Airplane mode tokom noći, uopšte nije loša ideja

Lumia 535, baterija:

Wm 10: 4-6 sati uz prosečno korišćenje (i nakon HR),

Wp 8.1: Dan i 12h i još 20%.

Ovo je katastrofa , da li pokazuje šta vuče bateriju, da li ti srče u mirovanju ? Da nije neki problem sa mrežom , može i ona da vuče dosta ako je loša ali opet ne baš toliko .

Meni odlična baterija. Napunio sam sinoć u 18h 100% i uz solidno korišćenje ovako izgleda.

59f4d42207a61b39ddccf46ff7d8d30e.png
ea7ccbfac3a1fca579b51863f88e558f.png

8a36112054f9978cb05800d8db2cccfd.png

Kako mi opadne signal kad prekrijem prstima dok radim ss :)

Poslednja izmena:
Inace, sad kad pominjete glance... Jel hoce glance da se pali i kad uzmes telefon u ruku samo sa stola? Valjda "oseti" kad ga malo prodrmas. Cini mi se da mi je to bilo na .29, a da nije na .36, mada nisam siguran da li mi je na .29 to bila slucajnost - mozda mi je to bivalo ako slucajno predjem prestom preko senzora kod prednje kamere.

I double tap i glance kod mene ,masem rukom kao lud .Al se zato na l620 glance pali pogledom
Kako ti radi windows 10 na lumiji 620? :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno