Šta je novo?

Windows (phone) 10

Jel ne postoji mogucnost da neke plocice postanu providne koje po defautu nisu? Viber npr?

Jel ne postoji mogucnost da neke plocice postanu providne koje po defautu nisu? Viber npr?

Samo pomoću nekog alternativnog programa ali onda se ne vide notifikacije. Transparent tiles ili tako nešto potraži.

Nego nikako ne uspevam da instaliram swype predikciju , reinstalirao insider , radio hard reset, ništa ne pomaže. Ne znam da li je do njihovog servera problem. Izgleda jeste, ne mogu ni na lumia 630 da instaliram novi jezik.

Nemam ni touch opciju pod extras na lumia 640 ds a imam na lumia 630 , ne mogu da isključim vibraciju .

Poslednja izmena:
Mogao bih da pomenem i alternativu - napraviti pocetni ekran tako da se ima na primer 4 (ili 6, il 3, sve zavisno od podesavanja pocetnog ekrana) takve plocice na njemu, pa ih sve staviti na vrh ekrana (ili dno, ili sa strane u neku kolonu). Pretpostavljam da bi i tako dosta lepo mogao da izgleda ekran.

Inace, i ja sam sad presao na novi build. U pocetku sam imao problema sa primanjem poruka, pa sam restartovao telefon, nakon toga bi valjda bilo sve ok, al ipak mu radim i hard reset, pa videcu kako ce se ponasati sad posle toga.

Ako bih zbog toga sa porukama hteo da se vratim na 29, kako bih to mogao da ucinim? Ipak, da ne shvati neko nesto pogresno, za sad mogu da kazem samo jednom da mi se desilo da nisam primio nekoliko poruka, a koje sam primio tek nakon restartovanja telefona, jos treba da testiram i da vidim kako sta radi na njemu.

Instalirao sam devojci na L930 prosli build, sve je proteklo dobro i u sustini sve radi, sem 'check for update' u store aplikaciji. Iritantno skroz, kada otvoris app stranu, on onda provali da aplikacija ima update ali sam ne moze da nadje ni jedan, sto je veliki problem za sistemske stvari i samu store aplikaciju. Ista situacija je i sa poslednjim buildom.
Jel ima neko ideju sta moze da se uradi, a da ne bude hard reset :)

Pa gledam kako izgleda UI i 'prekidaci', to je 8.1.. osim ako samo taj deo settingsa nije updateovan na novi UI.

I meni je bilo posle update na 36, ali kada sam odradio update audio, nestalo je, ima samo ekvilajzer i onaj okružujući zvuk za slušalice.

Display i motion data u Extras još uvek imaju stari UI. Treba da im bace update. :)

Nestao flip i kod mene posle apdejta Audio na EQ

A što se tiče baterije, nemam primedbi:
4c853e75a5a5e1b1c9733811e2f9ca1a.png

Poslednja izmena:
Uzgred, jel vama reaguje dugme iz quick actions za battery saver? Mogu da udjem u battery saved kroz podesavanja, ili da zalepim tile na pocetni ekran, al ne mogu da mu pristupim kroz quick actions...

EDIT: Nije reagovala precica i nisam mogao da ukljucim battery saver jer je telefon bio na pojilistu. :D Nije radilo jer je na punjacu. :)

Poslednja izmena:
I mene izluđuje baterija.
Bila je na 44%, sat vremena je telefon stajao nekorišćen, sad je na 30%. WiFi je uvek uključen, ništa drugo (location, bluetooth, 3g itd).

Besmisleno je ovako koristiti telefon.

Da, a baterija svakako drzi krace nego na 8.1... Nista, trebali su na stranici u Storeu za Insider da napisu "nabavi ti lepo powerbank". :D Sad imamo dosta instaliranja i kojesta, pa je tokom tog dana razumljivo da se baterija brze trosi, al nema sanse da bi izdrzao blizu 24 sata sto bi bio minimum ne moze da izvuce... Mozda da prenoci na battery saveru, pa i tokom dana dosta da se cuva, al prilicno bi bilo tesko. :)

Meni se čini da mi je baterija na 1520 ok...HR nisam radio, mrzi me

Jesam ovde jedino ja zadovoljan baterijom? :d

Ja sam skroz zadovoljan baterijom. Od 8 ujutro, uz pozive, oko sat vremena, čačkanje po podešavanjima, dopisivanje, stalno uključena lokacija, wifi, mobilni net, dosta upotrebe edge, u 23h imam od 15-25%. Meni je to skroz ok, bitno je da izdrzi jedan dan. Na 8.1 mi je skoro isto bilo, možda koji procenat vise uveče, al svejedno ga napunim svako veče.

Ja rekoh već, baterijom sam prezadovoljan ali 550/950 nisu za tu temu jer one imaju odgovarajući FW. No odlično ako i na drugima radi dobro. Biće onda da je W10 bolji sa baterijom od WP.

Jesam ovde jedino ja zadovoljan baterijom? :d

I ja sam zadovoljan na L640. Traje mi manje-vise kao na WP 8.1. Bez problema izguram dan ipo. Ako malo smanjim net traje mi i dva dana.
Reinstalirao sam WP 8.1, update-ovao ga i zatim nadogradio na 10586.0. Nakon toga sam nadograđivao na .11, .29 i .36 bez HR.

Sent from mTalk

Meni je baterija skroz ok na L1520. Nista drasticno nisam primetio. Za 10 sati preko noci je opala samo 1%. To je bolje nego na 8.1. Mozda se jedino tel vise greje kad ga opteretis ali isto nista drasticno

Može neko da proba da skine neku novu tastaturu , nikako mi ne prolazi, mislim da je do servera nešto ali ipak da budem siguran.

Bas sam usao kod sebe u tastature, stoji ni attention required za obe srpske tastature, hteo je da azurira text suggestions, al nece da ih skida ipak. Moguce da je do njih nesto... ᏍᎭᎯᎧᎩᏂᎩᎣᏩᎢᏓ Sto se preuzimanja tastature tice, evo, skinuo sam Ciroki tastaturu.:D

Sto se baterije tice, ja sam sinoc tek presao na 36, videcu do veceras kako ce mi se ponasati. Bio mi je na battery saveru preko noci (od 1-2 do 9), a sad je 78%...:) Sinoc pred spavanje sam ga skroz napunio.

Poslednja izmena:
Kako se apdejtuje na verziju .36, trenutno sam na verziji .29 (640XL DS). Da li mora preko windows insider programa ili preko sistemskog apdejta

Ja sam instalirao ponovo insajder, a onda sam, ako se ne varam, u podesavanjima proverio da li postoji azuriranje sistema. Nakon sto nadogradis sistem barem restartuj telefon, ja nisam dobijao poruke pre nego sto sam ga restartovao.

Juce sam instalirao cistu desetku sa hard resetom, instalirao ponovo insajder i u sistemskim azuriranjima kaze da nema novog apdejta. Neznam kako da dobijem verziju .36 koju pominjete jer mi ne nudi

Idi u settings\system\about\more info. Tu pise koju imas verziju. Mozda vec i imate verziju .36, imalo bi smisla. Ja kad sam instalirao windows 10 prvi put isto sam odmah dobio .29 (tad je taj bio aktuelan).

Verzija operativnog sistema 10.0.10586.29 ..... tako pise

Evo pokrenuo je apdejt....mora preko insidera pa restart... pa pokrenu apdejt verzije .36

Poslednja izmena:
Hmm, da... Izvini, zaboravio sam na taj medjukorak...

Inace, sto se baterije tice, cini se i meni da je znatno bolje, al jos cu videti kako ce se do kraja ponasati, i kako ce izgurati dan. :)

Poslednja izmena:
Imam dva naloga na OneDrive-u, na jednom imam aktivirano 15+15GB, a na drugom mi stoji samo 15GB.
Aktivirao sam ovaj novi bonus, da sačuvam prostor, ali ne znam kako na drugom Microsoft account-u da aktiviram 15+15GB..idem sign out i ulogujem se na drugi (child) Microsoft nalog i iz njega pokušam, ali Microsoft, izgleda, to vidi kao jedan nalog..ili ne postoji aktivacija više za dva naloga.
Video sam da su spustili kvotu na 5GB jer su pojedini likovi imali po 5000 naloga, tj 75TB prostora, gde su čuvali filmove :D

Nazad
Vrh Dno