Šta je novo?

Windows (phone) 10

Sinoc sam zavrsio sve instalacije i reko aj da ga ostavim do ujutru da malo odstoji. Skinem ga sa punjaca i posle minut-dva baterija na 95%. Opa :)
Pokrenem kameru i posle 10ak sekundi se startuje, opalim sliku, radi. Izadjem-udjem ponovo, cekam nekih 5 sekundi i ne radi. Samo zmiga autofokus i sve crno.
Pokrenem lumia panorama, ne radi.
Probam da instaliram Parking.rs, nece - error 0x80004005
Pritisnem Win taster da se wratim na "desktop" (iz galerije, recimo) kad on onako skokovito se prikaze.
Pri instalaciji programa (na pocetku kad je vrsen restore) telefon je bio toliko usijan da ga nisam mogao drzati u ruci.

Windows device recovery tools. YES :)

Jesam. Ako ovako bude radio sa finalnom verzijom, mislim da necu ni odraditi update.
Probacu i sa Lumiom 435, da vidim kako ce se na njoj ponasati.

Na 1520 ti radi toliko loše,baš čudno. Koliko sam pratio ljudima radi dobro na 1520 a i na svim sd 400 i 800 procesorima.

Ja nisam ni hard reset radio zadnjih par builda pa radi normalno na 512mb.

Poslednja izmena:
Ja nisam ni hard reset radio zadnjih par builda pa radi normalno na 512mb.

Nisam ni ja radio hr, sve mi radi super skoro kao da je finalna verzija. L730
Cak sam probao onaj skype messaging uporedo sa desktopa i fona - jedan red chat-a sa fona jedan sa desktopa i tako u krug. :-D

Izasao danas update za Windows Insider, nesto se izgleda kuva. :D
Motion data nece da se updateuje, prijavljuje neku gresku...

Sinoc sam instalirao i na maloj L435. Radi ok ali kamera opet zeza. Ili nece da se otvori ili kad se otvori prikaze zelen ekran. JEdnom se strtovala kamera ali bez dugmica za okidanje :) Kako mi na ovom telefonu kamera na zadnjem mestu, zanemario sam problem. Sve ostalo je lepo radilo.
Jutros me obavestava da ima update. Instaliram, kad kamera radi normalno :) a ja juce na 1520 ponovo vratio 8.1 :(

Ja noćas instalirao 10.581 i sve radi, gotovo, perfektno. Sitni bagovi tu i tamo, malo kočenja ali ništa dramatično.
Radi lepo i .
Taman će ga ispeglati do pola Decembra.

Ja odradio prekjuče nadogradnju na Win 8.1 koji sam koristio dva meseca i fon se često restartovao. Odradim hard reset, fon se ne restartuje ali ne mogu da se ulogujem na MS nalog da vratim kontakte.
Vratim 8.1, izbrišem nepotrebne aplikacije u ponovo odradim nadogradnju na 10581. Sad radi normalno osim što mi par puta pukla aplikacija za poruke. Zeza me i Viber u smislu da neće da zvoni ili mu kasne poruke ali me to zezalo i pod 8.1.

Meni je najveći nedostatak nemogućnost da se setuje difolt memorija za skladištenje materijala (Phone memory ili mSD) ostalo je manje-više ok.

Dobro sledeći build će ispraviti te probleme. Po nekim ranijim informacijama bi trebao večeras da izađe. Koliko sam razumeo problem će biti samo prvi update sa 8.1 na win 10 koji će zavisiti od operatera. Kasnije kada si na win 10 primaćeš update kao i na pc u isto vreme kada i ostali. Neki modeli se tek trebaju dodatno optimizovati. Zato i ima problema sa kamerom i senzorima.

Ja nisam preko operatera. Kad će za nas nadogradnja? Nadam se ranije.

Cek, ja sam sinoc odradio update na WP10 i jutros mi je pronasao novi i opet je drndao pola sata sa zupcanicima. Sad radi gotovo perfektno na maloj L435.

Decembra,verovatno prvo idu 30,40 serije i telefoni sa sd 400 i sd 800 procesorima. Mada to su sve nagađanja ,nigde ne posto proverena informacija. Novi telefoni izlaze za 10 dana u prodaju.

Store i dalje ne prikazuje verziju dostupne app i kada je ista zadnji put azurirana, zar je moguce da to ne mogu da srede?! Kakav im to polovan store.

Store i dalje ne prikazuje verziju dostupne app i kada je ista zadnji put azurirana, zar je moguce da to ne mogu da srede?! Kakav im to polovan store.

To neće namerno da stave,neko moje mišljenje. Store je univerzalna app i dosta aplikacija je jos od win 8 i tek treba da izađe win 10 verzija. Ovako bi imao neke aplikacije kod kojih piše 2013 kao zadnji update. Ubaciće verovatno na proleće kad krenu malo masovnije da izlaze aplikacije.

Meni je veći problem sto mu treba večnost da otvori my library. Otvori brzo zadnjih 5 koje sam instalirao a onda kada izaberem da prikaže sve prođe večnost.

Poslednja izmena:
Nije 10.586. I kod mene je napičio 10.581 pa je nedugo posle toga odradio novi Insider update (kao kod hektora2 (de nađe ovu 2ku bre :d)). Možda taj 10.586 bude kasnije u toku dana ili kako već.
Be lud zbunjenog :d

Ja sam posle 10581 imao još jedan update ali ista je verzija :)
Verovatno sam lud ali meni od tada baterija drastično bolje služi. Pre je jedan dan a sada dva dana na L640 XL
Tako da kapiram da je to mali update.

Jedini bag koji sam dosad imao na wp10 je jutros kad mi je pukao groove music, pa sam morao da restartujem fon, osim toga, izuzetno sam zadovoljan.

Jedini bag koji sam dosad imao na wp10 je jutros kad mi je pukao groove music, pa sam morao da restartujem fon, osim toga, izuzetno sam zadovoljan.

Meni groovy pojeo playlist. A mučki sam napravio listu i selektovao pesme i ode sve za čas :(
Liste su samo nestale bez ikakvog pucanja Groovija.

Ali su sjebali bing vision. A i sad kortani moras da kazes ili odkucas da slusa muziku i prepozna pesmu nema vise one ikonice.
Pa kada pogledas malo bolje uvej su tako radili, nesto osakate a nesto ubace uglavnom sminka na delu ali dobro ima prostora za bolje stvari.

Nazad
Vrh Dno