Šta je novo?

Windows (phone) 10

Pa rtm ili ti ready to manufacture je verzija koja je izasla iz bete i spremna je za proizvodnju ,al ta rtm verzija prvo ide za programere da se malo upoznaju sa sistemom koji nije beta i da naprave svoje wm10 aplikacije .Dakle rtm dobijaju samo insajderi ,al ubrzo nakon toga izlazi zvanicna sto nije recimo bio slucaj sa 8.1 ,rtm izasao cini mi se marta a zvanicno za moju l620 oktobra :D

Sa 8.1 su imali drugačiji sistem.
Tražili su testiranje i odobrenje operatera. Sada navodno imaju brži i efikasniji sistem.

Volim Windows 10 mobile ali ludim on skajp integracije.
Nema smisla jer na desktopu pričitam poruku a na telefonu stiže i to na Poruke aplikaciju i na skajp aplikaciji :S: a nemam ko je online na poruke aplikaciji ni ko je online na skajp video aplikaciji. Dakle ove dve aplikacije su beskorisne za skajp.
Moram da imam pravi skajp plus ove dve, što je užasno, jedan skajp mi je dovoljan.

Volim Windows 10 mobile ali ludim on skajp integracije.
Nema smisla jer na desktopu pričitam poruku a na telefonu stiže i to na Poruke aplikaciju i na skajp aplikaciji :S: a nemam ko je online na poruke aplikaciji ni ko je online na skajp video aplikaciji. Dakle ove dve aplikacije su beskorisne za skajp.
Moram da imam pravi skajp plus ove dve, što je užasno, jedan skajp mi je dovoljan.

Ako aktivno koristiš skype bolje isključi chat opciju u messaging app i idi na skype video sign out . Da te ne smara. Još nije završena aplikacija . Ovo je tek neki početak integracije.

Ako aktivno koristiš skype bolje isključi chat opciju u messaging app i idi na skype video sign out . Da te ne smara. Još nije završena aplikacija . Ovo je tek neki početak integracije.

Hvala, nisam znao da to može. Mislio sam da je chat opcija vezana za brzi odgovor na poruku iz action centra.
EDIT : Tačno tako, više mi ne stižu skajp poruke na PORUKE aplikaciju, hvala još jednom. Skajp koristim dosta i dobijam stotine poruka a nepotrebno mi je van skajpa.

Poslednja izmena:
Je l' to bio skoro neki update za Outlook Calendar? Vidim opet mi ne prikazuje datum na live tile.

A moze li da se namesti da mi skajp poruke stizu samo u poruke ne i na skajpu ,tj da ne dobijam dve notifikacije ?

Ljudi sta bi trebalo da znam pre instalacije WP 10, jel se radi neki backup i slicno? Lumia 640 je u pitanju.

Jel ima neko problem da nece da udje u glance, motion, i tako te stvari, krene kao da ulazi ali onda vrati..

Jel ima neko problem da nece da udje u glance, motion, i tako te stvari, krene kao da ulazi ali onda vrati..

Probaj sa restartom .Mada motion data ne funkcionise na vom buildu kad udjes samo velikim slovima pise motion data i nista vise .

Poslednja izmena:
Izdrzao sam do sad da ne ubacujem w10, mozda rtm ubacim. Nego, ono sto me najvise zanima je to kako radi ie sad, tj. edge? IE ba 8.1 jeste brz stvarno, ali ima dosta sajtova koje nece da otvori pravilno ili neke opcije ne funkcionisu bas kako treba, dok na droidu to sve sljaka kako treba. Valjda sajtovi nisu optimizovani za ie ili nije on za njih, je**m li ga... Ja bas dosta koristim mobilni net, tako da mi je to bas bitno. Ajde aplikacije manje-vise, navikao sam se na ovo sto imamo i ok mi je, ali ovo za surf mi bas smeta i dosta cesto me bas zaje*e. Ako znate o cemu pricam sigurno cete znati da mi odgovorite kako to sad sljaka na w10, ako ne, poslacu 2-3 sajta na kojima sam uocio problem (ima njih vise), pa da mi neko proveri kako to sad radi na 10 ki, ako ima malo slobodnog vremena.

Daj te sajtove ,ja sam se pomalo razocarao jeste on brzi ali potpuno isto otvara sajtove kao ie , recimo na dosta sajtova ne mozes da otvoris padajuci meni .
A jel ste primetili da posle zadnjeg store apdejta nema vise opcije da se aplikacija direkto otvori odatle ,sad umesto open i dalje stoji instal i ako je aplilacija instalirana.

Poslednja izmena:
Krenuo sam da instaliram WP 10, evo ga u phone update skida lagano build 10581. Kad zavrsi uradicu hard reset, pa da skinem slike sa clouda i da skinem aplikacije pa cemo da vidimo sta kaze.

Čudi me da danas nema novog build-a za WM 10,jer su govorili da bi trebali ubuduće da izbacuju isti dan i za WM i Win10.

Inače priča se kako će sledeći build biti RTM i da bi pojedini operateri(Vodafon Austrija) počeli sa isporučivanjem Win10 već krajem sledeće nedelje. Malo mi je čudna ta priča,ali videćemo.
Izvor:WindowsNovosti

Isto tako izašla je zvanična stranica podrške za Upgrade na WM10 KLIK
Izvor:WindowsNovosti

No, ipak ne ulazi ovo u glance, hteo sam da ga stavim da bude peek, ali no go..

Daj te sajtove ,ja sam se pomalo razocarao jeste on brzi ali potpuno isto otvara sajtove kao ie , recimo na dosta sajtova ne mozes da otvoris padajuci meni .
A jel ste primetili da posle zadnjeg store apdejta nema vise opcije da se aplikacija direkto otvori odatle ,sad umesto open i dalje stoji instal i ako je aplilacija instalirana.
E upravo to...ti padajuci meniji su me izludeli nacisto, cista lutrija ako otvori. Ja se bas nadao da ce to popraviti sad sa novim browserom, ali izgleda nista od toga. Sta rade ti ljudi, bas me razocaraju ponekad.

Ma samo su malo proradili na brzini i promenili ime u edge .

Nece da se odradi update aplikacije Lumia Camera, sve lepo update-uje, ali samo za nju izbacuje neku gresku, ne znam samo sto. :/

Nece da se odradi update aplikacije Lumia Camera, sve lepo update-uje, ali samo za nju izbacuje neku gresku, ne znam samo sto. :/

Koliko kapiram ova aplikacija ti neće raditi na Windowsu 10.
Kad je otvoriš samo kaže koristitie aplikaciju kamera jer je bolja bla bla bla.
Uzalud je i update-uješ.

I meni se vise svidja ona druga iskreno, samo ne razumem sto nisu uklonili Lumia Camera kad vec ne radi. :D
Verovatno ce tako biti na RTM.
Za sad sve lepo radi, bolje nego 8.1, jedino im je ****** sto su spojili Skype chat i SMS, al dobro razdvoje se pa ne smeta toliko.

Iskreno lepše izgleda w10m ali da bolje radi od wp8 to se ne bih složio. Na wp8 ništa ne puca i brže se otvaraju neke aplikacije i settings. Posebno na telefonima sa 512MB rama, na njima se oseti da je w10m sporiji blago plus više troši bateriju.

Ali eto možda samo ja imam pogrešan utisak.

Ja imam wm10 i na l620 moj burazer na l520 ono je katastrofa kako radi ,samo loading,resuming i jedno 4,5 puta dnevno telefon zablokira pa mora reset ,bas gledam jedan lik na youtube sto je instalirao na nekoliko telefona i ne preporucuje apdejt na l520 .

E da l640 mi mnogo bolje radi na wm10 ,gotovo da nema resuminga .

Poslednja izmena:
@SOUTH meni je bagovao dok nisam odradio hard reset nakon instalacije, sad brije. :D
Loading mi se javi na store jako kratko, a resuming nisam jos primetio. I baterija se bolje drzi.

Opa, Movies & TV dobio podrsku za .srt titlove.

Vrh Dno