Šta je novo?

Windows (phone) 10

Pise i na mom laptopu preostalo jos 5 sati baterije i onda posle 20 minuta ide upozorenje da sacuvam sve fajlove jer ce se ugasiti uskoro :D Sve zavisi kako se koristi i slicno, mada ja cekam ove nase sa carine da me oderu za tablet, pa cu onda manje dirati telefon. Cudo od ovih kineza, za male pare dobijem full PC u tabletu sa dva OS-a i 2 giga rama. Nego da ne skrecem sa teme, testiracu tu potrosnju, pa cemo videti

Naravno, tako i mene asusov laptop obraduje. Kao sto napisah, neko prosečno dnevno korišćenje.. Npr na bivšem Nexusu 5, bi verovatno već moralo punjenje da se spremi... Javljam kad se isprazni bakterija..

Mene je iznenadilo to sto mi je na wm 10 baterija bila malo bolja nego na wp 8.1. Na kome postoji poprilican drain nekad I tacno je da vise trosi nego WP 8. Moguce da desetka malo bolje upravlja pozadinskim procesima...
U svakom slucaju, vratio sam se na wp 8.1 Fluidnost i brzina nisu jos skroz ispeglani, ima "seckanja, glitcheva, malog zastajkivanja prilikom pritiska na neke opcije itd.." Pritom, telefon se malo vise greje..upotrebljiv je ali treba cekati rtm.

Kada se ocekuje sledecu build? Rekose nesto par dana posle 10572, i da necemo morati da vracamo na 8.1 sa 10549.

Jel beše oni nedeljom/ponedeljkom puštaju buildove?

Obično puštaju utorkom i četvrtkom mada ne mora da znači . Ako su ga istestirali možda izađe i u ponedeljak. Jedino vikendom ne puštaju. Mislim da su napomenuli početkom sledeće nedelje.

Golubaca jel to chuwi vi8? Ako jeste ajde napisi kad dobijes tablet koliko te je izasla carina.

instalirao ovaj zadnji build na l830. cini mi se ok, bolji je od prethodnog. radi dosta brze, i store je dosta bolji. dosta bugova je ispravljeno sa prethodnog builda...

Capture001.jpg

sad imamo i digitalnu stabilizaciju slike ? ovo ce izgledati zanimljivo u paru sa optickom stabilizacijom...

Tu digitalnu stabilizaciju imam i ja na l620,ne znam koliko to funkcionise na ovom modelu.

Ako su odradili hibrid stabilizaciju, tako da se koristi i opticka i digitalna to je extra, neka neko testira na 1020, 930,1520,920,925 ti modeli poseduju opticku, koja je po meni bolje resenje pogotovo u photo modu ;-)

Instalirao na 735, fino izgleda, lepo radi, malo viber zabaguje nekad, tj stizu notifikacije za poruke koje sam vec procitao, i ono sto me nervira nije mi povukao sve SMS poruke iz bekapa, kontakte jeste ali SMS samo do jula ove godine. Na 8.1 je bilo ranije u email+accounts da se drzi dugo na microsoft account i da se ide sync pa da on opet krene, ali ovde nema :(

Golubaca jel to chuwi vi8? Ako jeste ajde napisi kad dobijes tablet koliko te je izasla carina.

Blizu si, uzeo sam hi8 verziju zbog rezolucije i procesora, a imam chromecast, pa mi ne treba hdmi. Evo gledam stanje sada, kod nas je,valjda ce ga doneti u ponedeljak. Mada kinezi po difoltu pisali cenu od 22 USD, pa me brine da me ne oderu carinici mozda ako dodaju nulu na kraju :D U krajnjem slucaju, napravicu full review i okacicu ga na svoj sajt pa ti saljem link preko pp. Gledacu da ga testiram skroz i opisem bas onako kako jeste, bez sminke. Izvinjavam se za off topic.

Ko računa na copy/paste iz browsera/maila u sms neka ne gubi vreme, pamti zadnji copy i ostaje - do reseta. Svaki pokušaj ukucavanja "@" za e-mail nekog kontakta - isto, lepi zadnji copy koji ste imali, jedino restart rešava stvar. Bar je kod mene ovako. Jedva nekako zapamtio i iščitao custom ringtonove. Ima još nešto vickasto sa Call block opcijom - ne rizikujte s tim još uvek, radi samo uglavnom. I nema opcija. Sem ovoga zamerki nema, naročito za bateriju, odlično trajanje. Kameru/video nisam testirao.

Odradio sam instslaciju build 10572. Izvrtio je zupcanike. Krenuo sa paljenjem. Odradi znak Microsoft zatim plavi prozor i resetuje se. I tako u nedogled. Sta da radim? Lumia 535.

Ko računa na copy/paste iz browsera/maila u sms neka ne gubi vreme, pamti zadnji copy i ostaje - do reseta. Svaki pokušaj ukucavanja "@" za e-mail nekog kontakta - isto, lepi zadnji copy koji ste imali, jedino restart rešava stvar.
Prebacio sam tastaturu na engl. i mogao sam otkucati kompletnu mail adresu, tj nije posle @ lepio copy

To se ne desava sa engleskom tastaturom ,ali sa bilo kojom drugom da .

Odradio sam instslaciju build 10572. Izvrtio je zupcanike. Krenuo sa paljenjem. Odradi znak Microsoft zatim plavi prozor i resetuje se. I tako u nedogled. Sta da radim? Lumia 535.

Ima isti problem sa predhodnom verzijom Win 10 na telefonu Lumia 535 uradio hard reset sa dugmicima ima snimak na you tubu pa odmah vratio na Win 8.1 .

Pise i na mom laptopu preostalo jos 5 sati baterije i onda posle 20 minuta ide upozorenje da sacuvam sve fajlove jer ce se ugasiti uskoro :D Sve zavisi kako se koristi i slicno, mada ja cekam ove nase sa carine da me oderu za tablet, pa cu onda manje dirati telefon. Cudo od ovih kineza, za male pare dobijem full PC u tabletu sa dva OS-a i 2 giga rama. Nego da ne skrecem sa teme, testiracu tu potrosnju, pa cemo videti

Hajd kad stigne baci neku recenziju, gledam chuwi vi8 na ebayu 100-115 USD a dual boot, cini se ovako na prvu kao dobra kupovina. Izvinjavam se svima na offu.

Hvala svima, rjesio sam problem sa hard resetom. Sad je na 10572. Vidicu kako radi pa javljam.

Jel moze neko od vas na Win10M da pogleda u store da li ima aplikacija "zendesk" . I ako moze da skine i proba da li radi.
To mi je jako jako bitna aplikacija i na win 10 na PC je ne nalazim pa me zanima da li je ima na telefonu. Jer je na 8.1 imam.

Instalirao malopre, pokrenuo- radi :)

Hajd kad stigne baci neku recenziju, gledam chuwi vi8 na ebayu 100-115 USD a dual boot, cini se ovako na prvu kao dobra kupovina. Izvinjavam se svima na offu.
[off]
Uzeo sam ja Chuwi vi8, doduse kod nas za 90€. Sprava izuva. Odmah sam mu pokrenuo regularni win10 update i sve proslo kako treba. Win radi fenomenalno za spravu sa ovakvom cenom. Android je odlican, jedino sto je problematican root. Nekolicina je uspela, vecina ne. Ja nazalost pored svih muka, isprobavanja, cimanja, nisam uspeo, a bez roota ovaj tablet je shit jer nema mesta za igre.
[/off]

skype poruke su mi se integrisale u sms, deinstalirao sam skyp ali poruke su i dalje u sms porukama. Postoji način da ih ne bude u smsu?

Jel vama uspelo da verifikujete uredjaj?
U sync ur sett>individual sync ima verify, ali klikom na isti se nista ne desava, a to je potrebno da bi se sinhronizovali pass-ovi.
Stoji crvenim your passwords won't sync...
Probao sam sve zivo od podesavanja kako na telefonu, tako i na msn nalogu, ali dzabe.
Nasao sam nesto preko SDk app da se nesto budzi, ali mi je to bas smor.

A imam problema i sa mapama. Em se razvlaci d/l, em mi malo malo prijavljuje da ce nastaviti d/l kad se ugase app koje koriste mape, a ne radi ni jedan program.

U pitanju je 640XL build 10572.

Nazad
Vrh Dno