Šta je novo?

Windows (phone) 10

Glance treperi u color režimu pa sam batalio...i da, moram da kažem da sam na pozitivan način zabezeknut kako su lepo uradili storage, opcije itd...sjajno, konačno! I TT stravično brzo radi, ovo je super za sad.

Poslednja izmena:
Trenutna ponuda, kao saka jada, jedva 3-4 "nova" telefona. A i sve low end...

Tamo jula su krenuli u reorganizaciju i hoće da se distanciraju malo i naprave samo par modela ubuduće a ostatak ostave drugim proizvođačima. Slično kao u pc svetu izbaciće kasnije surface tip uređaja sa ljubitelje windowsa i par jeftinijih lumija kao ranije. Sad koliko će se zainteresovati ostali proizvođači ostaje da se vidi. Eno onaj Acer novi košta oko 400$. Mada nema ništa ako Htc,lg,Samsung ne naprave modele koje će plasirati globalno.

Nego kako ste zadovoljni ovim 10572 buildom? Ima sitnijih problema ali do sada nisam nadao ništa ozbiljno.

Moguće da će 10575 biti RTM koji će možda pokrpiti kasnije ota.

Poslednja izmena:
Nego kako ste zadovoljni ovim 10572 buildom? Ima sitnijih problema ali do sada nisam nadao ništa ozbiljno.

Hmmmm... sad sam ustanovio da mi ne pusta zvuk za mejl notifikaciju, sve ostale notifikacije rade?!? :smash:

Naravno, oduvek na svim verzijama...

Znaci vizuelno imam ikonicu "novi mejl" na lockscreen-u, na status baru gore, na live tile-u i u action centru... sve redovno osim zvucne notifikacije. :lupko:

Poslednja izmena:
Kod mene notifikacija za mail radi, ali za whatsapp baš i ne.

Ako ste se pitali zasto je download sa prodavnice sada brzi... Bilo mi dosadno pa sam malo gledao sta se desava prilikom downloada, naravno samo odokativno:

Izgleda da je MS konacno odlucio (i pustio) da se update aplikacija radi tako da se downloaduje samo deo koji je updateovan npr. outlook mail and calendar aplikacija je preko 100MB ali sa stora skine otprilike 10-ak MB i uradi update i tako za sve aplikacije koje apdejtuje.

Isto se moze primetiti i na desktopu na zadnjem insider build-u. :type:

Instalirao sam ovaj build, iako sam mislio da sačekam sl. nedelju..
Radi uglavnom ok. Jedino što sam primetio jeste da je photos aplikacija poprično spora, i bagovita. Treba vremena da prikaze sliku, i kada se otvori zoom baguje poprilično. Doduše, kada otvorim sliku odmah nakon fotografisanja sa Lumia Camerom (iz nje), radi ok. Ovo moguće da je vezano za L1020, i rezoluciju, nem pojma
Telefon je upotrebljiv svakako, videćemo.. treba još malo optimizacije i biće dobar

Izašao update za par aplkacija , photos, one drive,camera . One drive ima ubačen progress bar, @south samo za tebe :D još uvek ne otvara direktno office file . Photos deluje malo brže ali moraju još da je poprave .

f6329af84cb47bea75b446097ed43a55.png

...
93eee4147f64b84d36677fe5c0e793cd.png

@Ivan975 Znam da je kada sam instalirao build nekoliko puta radio update te aplikacije, ko zna šta je tu zabrljano. Za šta koristiš konkretno tu app , šta blokiraš ako nije tajna ? Nepoznate brojeve ovih marketinških agencija ili

Poslednja izmena:
Novi sam na windowsu, preko windows insider sam instalirao build 10536. Zatim sam uradio rest telefona. Poslje nisam dobijao obavjestenje za novi buid. Da li se dobija obavjestenje? Da li ne dobijam obavjestenje posto sa uradio reset ili svaki put kad se pojavinovi build uradim prekowindows insider insalaciju? Hvala.

Novi sam na windowsu, preko windows insider sam instalirao build 10536. Zatim sam uradio rest telefona. Poslje nisam dobijao obavjestenje za novi buid. Da li se dobija obavjestenje? Da li ne dobijam obavjestenje posto sa uradio reset ili svaki put kad se pojavinovi build uradim prekowindows insider insalaciju? Hvala.

Ako hoces najnoviji build moras da se vratis na 8.1 ,pa ponovo da konfigurises windows insider aplikaciju .
@tolero znam ,furam build na l620 ,al bitno da moze preko word :)

Primetio sam na ovom buildu, kad preko dialera odem da izaberem kontakt za poziv, da kad tapnem na broj da pozove samo me vrati na history i ne napravi poziv. Verovatno se people app zaglupi. Pozivi iz history i kad otkucam broj rade normalno.

Store mi pokazuje na lajv tajlu i dalje ponude aplikacija iako sam isključio tu opciju.

Koliko sam vidio na forumu vracanje na 8.1 je pteko windows recovery tool. Treba li da obratim paznju na nesto ili je sve next, next....

Instaliraš, startuješ, nabodeš telefon na USB i pratiš uputstvo. :)
Veoma jednostavno.

Poslednja izmena:
Nije samo to. Treba i da klikne na svoj model telefona kad se pojavi sličica. :d

Pa još ako ga iz nekog razloga ne prepozna pa onda klik na "my phone is not booting". Baš teška procedura. :D

Poslednja izmena:
Hvala ljudi, nisam ni sumnjao. Dosad sam se bavio samo androidom. Root, pa unlock bootloader, pa kernel, pa rom. Sati i dani citanja na internetu. Pretpostavio sam da je na windowsu ovako kako rekoste. Cisto da pitam. Nadam se da ce sve prepoznati i proci iz prve. Cujemo se.

Jel moze neko od vas na Win10M da pogleda u store da li ima aplikacija "zendesk" . I ako moze da skine i proba da li radi.
To mi je jako jako bitna aplikacija i na win 10 na PC je ne nalazim pa me zanima da li je ima na telefonu. Jer je na 8.1 imam.

@tolero
Nepoznate, nepoželjne, reklame, tupave reklamne smsove...

Evo i ja upravo ubacio build 10572. Iskreno, oduševio sam se. Brzina je kao na 8.1, možda je i brži, sve radi fluidno,bez bagova. Jedini problem je bio APN jer nisam dobio automatska podešavanja, pa sam morao ručno da konfigurišem. Ali Storage sense je vrh, to me je najviše obradovalo.

Eto, uvek mora neki problem.

Užasno veliki battery drain kod mene. Telefon je skinut napunjen sa punjača oko 1:30 i ostavio sam ga pored kreveta i legao da spavam da bih se sad probudio i zatekao bateriju na 19%.

Još uvek nemam skoro ništa od app instalirano jer nisam imao baš vremena da se zezam oko toga tako da ne znam šta je moglo toliko izvući bateriju.

W10m + 8.1 potrosnja baterije = savrsena kombinacija. Nadam se da ce biti tako. Ipak, preview build ima ukljucen log, pa loguje sve zivo, razumem potrosnju sada, samo se nadam da nece i RTM biti takav

Ne znam da li si imao wp8.0, ali wp8.1 mnogo više troši bateriju od njega, ni on nije najbolje optimizovan. Kada je bio wp8.0, uveče ostavim telefon sa uključenim prenosom podataka, ujutru skinuo 1-3% baterije, sa wp8.1 sam morao da iskljucujem net jer je znalo da ode i po 30%...

3a7877bdc6fa3fde6bbe6aad88882a46.png
Ja sam baterijom odusevljen, evo SS.. Juče ujutro skinut sa punjača, malo razgovora, dosta WA,FB i skidanja app sa Store-a..
Sve uključeno od opcija, fali jedino ono kad je napunjen poslednji put..

Vrh Dno