Šta je novo?

Windows (phone) 10

Pa taj lag postoji od prvog builda do sad sigurno imaju na hiljade feedback vezano za to i dalje nista.

ma dobro rijesit ce oni taj lag ( mene nervira jedino to na ovom buildu)
nego covjek hoce da vidi procenat kad skida aplikacije neka predlozi tamo ili ako vec ima neka glasa za to
i vjerovatno ce onda staviti...

Poslednja izmena:
windows feedback i predlozite sta hocete odnosno sta ne valja :)
vecina vas skine win10 i ne daje nikakav feedback

Done. :D
LXNZYxa.png

Nego, je l' jos nekome ovako s**ban font, najvise se primecuje kad se stavi light tema?

Po ovom SS koji si postavio rekao bih da je sve u redu sa fontovima.

Kako ga nije mrzelo toliko da kucka, jedino ako je copy/paste-om radio :D.
Ja sam pisao feedback, bez rezultata...ako korisnici treba osnovne stvari da im crtaju nek prave digitrone

Za utehu je što dobijamo bar mesec dana stare verzije. Mi smo dobili 10549 a oni su na 1056+ verziji razvoja. Mada sam siguran da će neke opcije faliti i dodaće ih kasnije,kao i pc verzija.

Dzaba su oni ispred nas kad uvek izbace build sa greskama koje se vuku odavno ,sta testiraju ti ljudi da mi je znati.

Meni je ovo treći build do sada koji sam probao. Od onoh nekog aprilskog sam izgurao oko 5-6 dana, ali je trebalo da putujem u inostranstvo na par dana, pa sam se vratio na 8.1 radi stabilnosti i uopšte funkcionalnosti telefona. Zatim sam preskočio sledeća 2, ako se ne varam i prešao na ovaj prethodni 10536. Iako sam se oduševio nekim stvarima i počeo obilato da ih koristim, kao što su srpski swype, smart dial, odgovaranje na sms direktno iz notifikacije i još par sitnica, došlo mi je u više navrata da razbijem telefon, a mislim da sam veoma smirene naravi i debelih živaca.
Sporost sistema, neotvaranje dobrog dela aplikacija, 4-5 restarta samog telefona dnevno + 2-3 moja kad se sve zaglupi, baterija koja je curela ko da imam uključen aparat za zavarivanje na njemu, rušenje svake druge aplikacije uključujući i sistemske.
Kada sam taman odlučio da vratim na 8.1 i digao ruke da će Win10 ikad proraditi u budućnosti na dvojezgarnom procesoru od 1GHz i 512MB RAM-a, stigla najava da sutradan treba da izađe novi build.
Naravno, odradio vraćanje na 8.1 kako je moralo i nekako mi je izgled osmice bio smešan, naročito sa dve kolone krupnih pločica. Ali ta fluidnost je bukvalno bila tako dobra nakon onog mučenja sa 10536, pa je izgledalo kao da sam ponovo progledao na oči.
Naravno, taj dan sam opredelio za test ove 10549 verzije, pa ako ne valja za par sati, da se odmah vraćam na 8.1. Ionako je sad instalacija osmice bukvalno nekoliko minuta i to je najmanji problem vratiti se.
Na moje prijatno iznenađenje, ovaj build je svetlosnim godinama u odnosu na prethodni. Fluidnost kretanja kroz sistem je daleko bliža 8.1 nego prethodnom buildu (ako je na skali od 1 do 10, 8.1 - 1, a 10536 - 10, ovaj novi build je između 2 i 3). Jasno, neke aplikacije rade sporije u odnosu na osmicu, ali to više nije nepodnošljivo. Uz to, bitno je da je pokretanje aplikacija konzistentno svaki put. Ako se pali 5 sekundi, biće uvek 5 sekundi. Da sad ne dužim u ovom postu, iako je 8.1 preporučljiv i dalje za većinu, ja sa ovim buildom i buduće apgrejde definitivno ostajem na 10 do zvaničnog izlaska. :)

Ma somovi, evo kopiranje kratkog videa na sd nije uspelo i to kako - umesto videa se pojavljuje .jpg sličica neka sa desktopa a nosi ime nesrećnog videa. Da sa ja napravio takav *****izam znao bih :D

Da ja ne mogu sa one drive da otvorim dokument a imam ih mnogo ,meni je to dovoljno da ne koristim build na primarni tel ,a i store je komedija .

Lepo ja kažem,oni kao da namerno odugovlače sa WM 10,od januara ga testiraju,a bagova ima više nego prva test verzija 6.0 Androida,a oni već u 10-om mesecu razvoja.Ponekad se pitam da li oni to namerno rade i sami sebe vuku u propast. Ako neko ima ljude za razvoj OS-a to je Microsoft. Jeste da je WM stabilniji od Androida i meni lično bolji,ali ovo stvarno nema smisla kao da grade Skadar na Bojani :D

Od microsofta se tako nesto ne ocekuje ,al eto totalno su se pogubili ,da ti godinu dana ne mozes da napravis bareem stabilan build ako je vec gotov sistem previse da trazimo :D

A ovaj build nije stabilan? Neverovatno mi je da ljudi koji nisu spremni na poneki problem instaliraju insider build. Sačekajte decembar-januar i ne lomite glavu.

Ja da mi nešto toliko smeta batalio bih. Razumem da postoji sada poneki problem ali mislim da se preuveličava,ogromne su razlike od onih verzija od juna.

Ne postoji nijedan problem na ovom buildu koji onemogućava svakodnevno korišćenje.A i završna verzija će imati po koji problem kao i pc. Tako da ako očekujete da RTM bude bez i najmanjeg problema,prevarili ste se.

Ja sam ispisao neke sitne probleme koje sam iskusio i to su minorne stvari.

@South. Meni otvara pdf normalno,jedino neće office. Ali office ti svejedno očita normalno preko app.

Poslednja izmena:
Nije stabilan ,tel se restartuje cesto ,i to nisam jedini , ne mogu sa onedrive da gledam dokumenta,pinujem nesto na start pa treba da ga molim da se pojavi,ne znam da li da pominjem ac ,pa valjda kad izbacis build prvo gledas da su najosnovnije stvari funkcionalne . Jer da bi ti lepo testirao build moras malo duze da ga koristis ,znaci ubacis sim i cepas kao daily driver da vidis kako sluzi ,a kako to da radim kad osnovne stvari ne rade ,dobro je sad su barem bateriju popravili :D

To je onda konkretno do tvog modela,sigurno neki telefoni rade bolje a neki lošije. Nisam imao restarte nikad. Lumia 620? Koliko vidim sd 400 procesori rade ok.
A kada se restartuje? Da nije problem sa memorijskom,možda da se formatira...

Nemam memorijsku ,da l620 je u pitanju ,pa restartuje se povremeno radis nesto i odjednom se pojavi Nokia logo .

Ne znam jedino da probam na l640 da vidim kako ce da radi ,mada ne bi da rizikujem da shebem novi tel ,kolike su sanse za to ?

Na l925 nema restarta ali ima loading i resuming za najbanalnije stvari 10ka je mnogo ispred 8.1 cak su i neki hard kor korisnici rekli da bi mozda mogli da je koriste, opet tu su fakin aplikacije ali sve ide previse sporo...

Stize novi build ,izgleda da cemo ponovo morati da se vracamo na 8.1 .
Da 10572 , a za nekoliko dana stize 10575 i tad necemo morati da se vracamo na 8.1 .

Poslednja izmena:
Nadam se da vise nece biti sa 10ke (10549) na 8.1 pa na sl. build. Ako bude jos jednom, ostajem na 8.1 do zvanicne 10ke. Smorili bi gadno.

Nadam se da vise nece biti sa 10ke (10549) na 8.1 pa na sl. build. Ako bude jos jednom, ostajem na 8.1 do zvanicne 10ke. Smorili bi gadno.

To rade verovatno sa razlogom,da vide kako se ponasa telefon prilikom update-a sa WP 8.1 na WM 10

Reko je gabriel ,jos ovaj build mora da se pocne sa 8.1 ,a vec sledece nedelje dolazi novi i vise nece biti potrebno da se vraca na 8.1 pre apdejta.

Bas sad primecujem da lumia camera nije dostupna na wm10 ,pise "we are saying goodby to this app ..." A do pre nekog meseca predstavise novu lumia cameru 5 ,brzo okida i td... Stvarno su zbunjeni skroz :D

Bas sad primecujem da lumia camera nije dostupna na wm10 ,pise "we are saying goodby to this app ..." A do pre nekog meseca predstavise novu lumia cameru 5 ,brzo okida i td... Stvarno su zbunjeni skroz :D

Izgubili se i u prostoru,a i u vremenu... Oni tačno ne znaju šta rade, sve njihove aplikacije dostupne na Android-u i iOS i to dosta bolje odrađene,a za nas korisnike WM-a ništa...
EDIT: Ne bih me čudilo da za koji mesec predstave Lumia Camera-u za Android i iOS,a nama ostave onu običnu Microsoft.

Poslednja izmena:
Sad videh ovo , ovaj WDRT je fenomenalan, odradio mi ceo flash za samo 3 minuta. Sada neka se instalira do ujutru :D

Nova default camera je u principu bas ta Lumia 5.0 kamera samo sa jos nekim unapredjenjima. Zato kazu goodbye to Lumia 5.0 samo zbog imena. A nova kamera app je ista ta sa promenom imena i malo dizajna i dodata neka unapredjenja.

Uzeh lumiu 640 da li sam se zeznuo zbog os.?
Android mi se ne svidja kao os.

Nazad
Vrh Dno