Šta je novo?

Windows (phone) 10

Sad ovog momenta? Pa istelefoniraj se pa ga flešni i naš si za koji sat...lepo sve radi, nemaš problem. Baterija je ok, nema pregrevanja...videćeš
Sistem ne ume da sejvuje sliku sa neta u .jpg ili .bmp formatu, "looks like we don't support this format"?!?!? Bravo...

Poslednja izmena:
Ja ubacio na l925 i ok je moze da se koristi. Svidja mi se sto mogu da smanjim dpi ali je to vezano samo za sistem...

Uradio 1020 na 10549, usla u 10ku sve ok. Posle restarta (ne reseta) upala u boot loop (pojavi se NOKIA i ugasi se). Sta mi je ciniti?

Probao i ne vredi. Stalno loop-uje i gubi kontakt sa kompom. Uhvatio sam ga na power volume- pa posle vibracije volume + i zaglavio ga na onom ekranu sa munjom i zupcanikom. Cekam da WDRT skine 8.1 pa da flashuje.

Lumia 640XL - Malo brzi u odnosu na prethodni build i nema zabadanja kao kod prethodnog, baterija mnogo bolja (upaljen wi-fi od sinoc od 20h, do 8h baterija nije pala ispod 90%, na prethodnom buildu vec bi bila na oko 80%). Automatsko osvetljenje malo baguje, povecava se i smanjuje samo od sebe. I da, nema sanse da Edge sacuva bilo koju sliku sa neta.

Pronašao sam još jedan problem, fali mi groove music i movies app. Kada odem u store pokazuje mi kao instalirana i mogu da je otvorim ali nema prečice. Video i Muzika se može pustiti preko file exporera. Tako da mi nije trenutno veliki problem pa da radim reset.
I kod mene je bio slucaj, morao sam reset.

Edit: Ne radi quick status za viber i whatsapp na lock screenu.

Poslednja izmena:
Radi muzika sada. Evo ubacen gapless u groove music. Znam da je većina to tražila. Sada se app startuje munjevito čak i kod mene na telefonu. Verovatno će se i movies app pojaviti kada bude update.

Da lock screen nije još popravljen. Ne može ni prognoza. To treba da se ispravi.

Može li neko ko koristi win10 i dualsim telefon da proba da postavi različite melodije za prvi i drugi sim?
Ovo na win8.1 ne radi.

I ja sam instalirao na Ativ S ( registry edit pa mi je prepoznao telefon kao Nokiu) instalirao i morrao odnah hard restart jer je poceo da brljavi boje na displeju, posle prvog hard se stabilizovao ali je kretanje kroz store bilo uzasno sporo i nije u opste htio da download-uje aplikacije, drugi hard je i to rijesio ali je store i dalje ostao problem sa downloadom do nekad kasno uvece kad je sve samo proradilo. To su za sad prvi utisci, grove music ima i odmah mi je ponudio update kao i za movie i tv aplikaciju!

Prilozi

• wp_ss_20151016_0001.png
    wp_ss_20151016_0001.png
    101.6 KB · Pregleda: 90
Na neku foru ipak radi notifikacija za Viber na lockscreenu i na glance, mada se ne vidi quick status ikonica u lockscreen podesavanjima. A vremenska prognoza baguje, cas radi, cas ne radi.

Planiram da ubacim novi build na l620 ,al malopre je kod mene nestalo struje oa me interesuje kolko moze biti opasno ako se to desi u toku vracanja na 8.1 preko lsrt ?

Poslednja izmena:
Planiram da ubacim novi build na l620 ,al malopre je kod mene nestalo struje oa me interesuje kolko moze biti opasno ako se to desi u toku vracanja na 8.1 preko lsrt ?

Može biti problem . Mada čisto vraćanje traje 5 minuta . Najbolje je koristiti laptop preko baterije da bi bio siguran. Dok skida build nemaš problema i da prekineš . Sledeći put kad povežeš on nastavi. Bitno je samo da ne prekidaš kada krene flash softvera ali to kao što rekoh ide mnogo brzo.

kako samo 5 min ,pa vec sam vracao na 8.1 malo je duze trajalo ?

kako samo 5 min ,pa vec sam vracao na 8.1 malo je duze trajalo ?

Možda sam lupnuo da je baš 5 ali brzo je bilo , max 10 . Treba vremena da se skine. Ako si radio već vraćanje imaš 8.1 verziju u compu i on će samo prepoznati i odmah krenuti da instalira. Ranije je duže trajalo. Možda je ova novija verzija Windows recovery bolja i brže radi.

Da potvrdim, ako imas vec skinutu poslednju verziju 8.1, 5-6 minuta mu treba da se instalira preko WDRT...Kao sto tolero kaze, ako si preko laptopa onda si bezbedan i ako nestane struje

Evo sad mi nudi update za LSRT .Imam poslednju verziju skinutu al preko LSRT ,da li ce da je nadje preko WR ?

Meni nije prepoznao telefon iz prve , tako da te ne uplaši to ako se desi. Povežeš ponovo pa probaš.

Perfect Tube inače koristim za Yt ali mi ne radi na ovom buildu.

Ja sam uvek koristio Windows recovery . Nisam nikad Lumia recovery. Ms preporučuje WDRT .

Poslednja izmena:
Evo sad pise za lsrt posle update ,"lumia software is changing , from now it will only support Nokia phones" ,i sad se zove nokia softwer recovery tool .

I dole pise "for Windows phone use Windows phone recovery "
Preko wr mi kaze da moj tel vec ima najnoviju dostupnu verziju ?

Poslednja izmena:
Kreću polako BETA aplikacije za WM10,danas je Facebook izbacio svoju app v10.0. Ali je ubrzo povučena sa Store-a.Ovako izgleda:
FB1.jpg FB.jpg

Moram da pohvalim bateriju, baš lepo traje, ceo dan nešto čačkam i online sam (WiFi) i tek sad sam na 50%.

Је ли вам ради ћирилична тастатура?
Како се понаша вибер, мислим да ли ради као на 8.1?

Већ два пута сам инсталирао wp10, па нисам био задовољан. Користим лумиа 535.
Није ми дозволио инсталацију ћириличне тастатуре и речника, па нисам могао инсталирати вибер.

Ja ne mogu da instaliram Cirilicu!

Moraš ponovo nakon update na w10m da instaliraš i setuješ WinInsider app. Tako sam ja za Serbian Latin rečnik odradio.

Еве је и ћирилица :)
Речник још нисам инсталирао, слаба батерија.

Poslednja izmena:
Ja na l925 imam loading screen kad otkljucam telefon i kada mi stignu poruke nemam obavestenja na lock screenu iako je po default namesteno.

store i dalje kilavo radi. 2 dana mi updateuje samo osnovne aplikacije. par puta sam ga restartovao, posle toga odradi par updatea i stane. bas smara.
baterija mi se cini ok. videcu kad instalira sve ove update-ove i kad poskidam sve potrebne aplikacije

Nazad
Vrh Dno