Šta je novo?

Windows (phone) 10

E ljudi, ovoga ce sve vise biti, i nije dobar signal za W10M

8f392a9cb2a7a47f5986106b89586377.jpg

Pa šta me briga... Ja sam rekao da ću sačekati W10... Ne bude li ono što ja očekujem... (ne previše), uvek mogu da kupim i6. I6 Plus ima burazer i onu neuništivu futrolu... Rekao sam mu da nema BT slušalicu, teško da bi pričao... To je televizor... :D

A kakve ima veze ova slika sa win 10 nije mi jasno .

Sada vidim to piše onaj smarač sa wmpoweruser :D

Poslednja izmena:
***, zato ako MS pukne sa Win10 mi obični smrtnici koji nemamo za iP smo osuđeni na Android... :(

probao sam preko onog da instaliram IMDb aplikaciju ali ne radi... stoji samo loading.. je l neko uspeo ?

wpss201508230001.png

Realno... Za sve što koristim i ne treba mi drugi os... Navigacija, najbolja kamera, skype, whatsapp, explorer... Meni više ne treba... :D

Sto joj nije kupio L930? Ili L1520 ako zena voli veliki :D

Izašao update za camera i photos app. Ima vizuelnih promena,vratili su pivot opciju za photos/album. Dosta ljudi se bunilo i pisalo feedback.

Poslednja izmena:
Poučen lošim iskustvom povratka na wp8.1 čekam isključivo zvaničan wp10 za moju L730DS.

Zato sam ja čekao stabilniji build kao ovaj zadnji i neću se vraćati više na 8.1. Možda ove nedelje izadje još neki.

Inače zvanično neće pre novembra preko operatera...

Mnogo su ga oduzili. Kraj avgusta i dalje alpha buildovi....
Na 920 se ne usudjujem da stavim to..

Ovo je već beta neka,mada oni to ne obeležavaju više tako. Do početka oktobra mora biti gotovo_Odnosno RTM ce biti gotov.

Ja opet stavio na 925 i radi ok generalno. Nisam jos stigao da probam sve ali svidja mi se kako je odradjen. Opet ce najveci problem biti app ali videcemo...

Ja pokusavam da vratim L720 na 8.1 jer je dajem caletu. Ali nikako nece da prodje onaj deo "Reading Phone information" . Stoji tu i ucitava ucitva....
Koristim windows phone recovery tool 2.1.1 . Jel zna neko u cemu je problem ?

Nokia drajveri, mozda, a obavezno pokreni WPRT kao Administrator!

Izašao i OneDrive update .

wp_ss_20150825_0005.pngwp_ss_20150825_0006.png wp_ss_20150825_0003.png

Camera I Photos

wp_ss_20150825_0001.png
wp_ss_20150825_0002.png

Poslednja izmena:
Ja pokusavam da vratim L720 na 8.1 jer je dajem caletu. Ali nikako nece da prodje onaj deo "Reading Phone information" . Stoji tu i ucitava ucitva....
Koristim windows phone recovery tool 2.1.1 . Jel zna neko u cemu je problem ?

Telefon mora biti isključen, kratko pritisni power taster. Ako neće izvadi bateriju na sekund dva pa ispočetka. Jedino kada je "OFF" tada ga pronalazi.

Kako radi desetka na teleonima sa 512ram, razmisljam se da ga instaliram na lumija 520? Jel jos uvek ima problema sa aplikacijama da ne rade kako treba, tj da se zatvaraju?

Kako radi desetka na teleonima sa 512ram, razmisljam se da ga instaliram na lumija 520? Jel jos uvek ima problema sa aplikacijama da ne rade kako treba, tj da se zatvaraju?

Na 630 radi ok , dolazi do rušenja aplikacija povremeno ali više zbog toga što nisu optimizovane za win 10 I zato što system nije završen, dakle dešava se I na ovima sa više rama .Ne nešto mnogo . Ne znam kako radi na lumia 520.

Hvala. Generalno mi je bitno da one osnovne stvari budu ok(pozivi, poruke, da se ne greje preterano, baterija)... Od aplikacija mi je bitno da rade browser-i (opera mini, uc browser), navigacija, office, mail, kamera, to je manje-vise sve sto mi treba trenutno...

Telefon mora biti isključen, kratko pritisni power taster. Ako neće izvadi bateriju na sekund dva pa ispočetka. Jedino kada je "OFF" tada ga pronalazi.

Ma pronadje mi on tel i idem na njega i onda krene ucitavanje ovo.

Sad sam isao na ovo da nije detektovalo, i onda ga restartovao i sad evo krenuo da skida software valjda ce da radi.

Poslednja izmena:
Vlasnici Lumia telefona verovatno sa nestrpljenjem očekuju da na njihove uređaje stigne Windows 10 Mobile, a nedavno je Microsoft objavio listu nekih uređaja koji će biti među prvima dobiti ažuriranje na Microsoftov mobilni operativni sistem. Ono što je primetno, jeste da svi ovi uređaji imaju 8GB skladišnog kapaciteta ili više.

Zapravo, najnoviji izveštaj sugeriše da stariji Lumia telefoni, sa 8GB skladišnog prostora ili manje, neće biti podobni za nadogradnju na Windows 10 Mobile. Ove informacije dolaze sa sajta Windowsunited.de, koji tvrdi da je razgovarao sa Microsoft Support timom, koji nije mogao da potvrdi da će stariji budžetski Lumia modeli dobiti ažuriranje. Microsoftov Windows 10 Mobile sajt i potvrđuje ovu informaciju, jer lista nekoliko uređaja podobnih za apgrejd i dodaje da će telefonima biti potrebno bar 8GB skladišnog prostora. Ovo znači da čak i ukoliko vaš telefon ima mogućnost proširenja skladišta preko microSD slota, ovo neće biti dovoljno ukoliko telefon nema bar 8GB interne memorije.

Za sada nije poznato da li će Microsoft pokušati da premosti ovaj limit, s obzirom da kompanija bez sumnje želi da vidi Windows 10 Mobile na što je više uređaja moguće.

Izvor: Ubergizmo
hmmmm

Izgleda da je definitivno nažalost "odzvonilo" za Lumije iz nižeg segmenta,to potvrđuje i Microsoft:
kk.png
Znači potvrđeno je da ispod 8GB nema Win10,nije mi jasna ova strategija Microsoft-a,jedino zbog čega se ljudi prebacuju na WM je niska cena ovih uređaja sa manjom memorijom,a oni ih ovako časte...Srećom kupih 640XL,bar će imati nadogradnju,da sam izabrao neki drugi,teško bi ostao na WP

Ti telefoni iskreno se vuku i na 8.1 nije to to, mator hardware star 2 i kusur godina nema tu sta da trazi na trzistu vise.
Lumia 820, 920, 925, 1020 i sve jace od toga treba da dobiju full port W10 i daj bolje da to odrade kako treba, posto su to telefoni koji su bili mahom Jaki modeli kada su izlaziili u prodaju, dat je dobar novac za iste, i na osnovu tih modela se formirao utisak o WP platformi, dok je Nokia vodila koliko toliko glavnu rec u vezi Lumie.

Ti telefoni iskreno se vuku i na 8.1 nije to to, mator hardware star 2 i kusur godina nema tu sta da trazi na trzistu vise.
Lumia 820, 920, 925, 1020 i sve jace od toga treba da dobiju full port W10 i daj bolje da to odrade kako treba, posto su to telefoni koji su bili mahom Jaki modeli kada su izlaziili u prodaju, dat je dobar novac za iste, i na osnovu tih modela se formirao utisak o WP platformi, dok je Nokia vodila koliko toliko glavnu rec u vezi Lumie.

To si upravu,za korisnike koji su kupili uređaje za koji su dali poveću svotu novca,treba da vode računa i da odrade dobro WM 10,ali ne treba zaboraviti i ljude koji kupuju one Low-end uređaje i oni im isto znače.

Jedino mi se ne sviđa što se rad na WM 10,baš "valjano" odužio,umesto da sada na IFA sajmu uhvate voz i predstave nove Lumije i WM 10,oni čekaju da konkurencija predstavi svoje High-end uređaje.Nisam Android ljubitelj,ali eto oni predstavili 6.0 u maju,izbacili 3 verzije i oni su spremni za predstavljanje i Apple je po tom pitanju bolji.MS kao da se ne trudi,izbacuju u zadnje vreme mesečno jednom build,a sa njim donesu više grešaka nego ispravki...Sve mi više ovo deluje da MS polako popušta na polju mobilnih OS-ova,nadam se da nije tako,ali sve do sada upućuje na to.

Vrh Dno