Šta je novo?

Windows (phone) 10

Ja sam primetio da tastatura ume i sama od sebe da "pokupi" ponešto, što se često kuca, i po dve reči u nizu, to je bilo i u prethodnom bildu. A starletu nešto baš ne miriši, hoće "starletu", ne i "starleta" .... Haaa evo skapirao je :D:D:D

Fino radi ovaj novi build evo koristim ga na lumia 720 sve radi fino. Jedino sto me nervira je ovaj mali delay pri odkljucavanju telefona do prikazivanja starta. Inace sve uglavnom solidno.

Код мене нема тог кашњења кад откључам екран. Тј није ни пола секунде.. Ради свајп лепо и на ћирилици, само да се привикнем.

Start screen...što više tileova i live foldera to veći "loading" problem...prilično sam zadovoljan sve u svemu, funkcionalno je, samo reminderi, budilnici i hronično MetroMail zezaju, ističe mi "trial" za 4 dana a plaćen app...na taj problem sa Storeom se ljudi žale mesecima a oni ništa, uveli naplatu Office 365. Zato tako i prolaze.

Djavo mi nije dao mira pa sam probao da instaliram po drugi put win10 na 435. Prvi put je uspelo normalno ali mi se nije nista svidelo pa sam vratio nazad na 8.1. Danas sam opet hteo da vidim dokle su dosli, medjutim :)
Retartuje se, pojavi natpis microsoft, zatim oni zupcanici i posle 20ak sekundi se ugasi.
Lumia Software Recovery Tool za to vreme ga ne prepoznaje tako da ne mogu da vratim nazad na win8.1. Jedino sto sam uspeo je da dobijem kao neku debelu munju na ekranu i to je to :) (power+vol up)
'*** me preview :)

Djavo mi nije dao mira pa sam probao da instaliram po drugi put win10 na 435. Prvi put je uspelo normalno ali mi se nije nista svidelo pa sam vratio nazad na 8.1. Danas sam opet hteo da vidim dokle su dosli, medjutim :)
Retartuje se, pojavi natpis microsoft, zatim oni zupcanici i posle 20ak sekundi se ugasi.
Lumia Software Recovery Tool za to vreme ga ne prepoznaje tako da ne mogu da vratim nazad na win8.1. Jedino sto sam uspeo je da dobijem kao neku debelu munju na ekranu i to je to :) (power+vol up)
'*** me preview :)

Koristi windows recovery . Možda si mogao kombinacijom tastera da ga hard resetuješ.

Inače taj 435 ima neke probleme . Instaliraj windows recovery , poveži telefon I probaj da držiš volum up , možda može tako ili power volume up I ta munja :D .

Zar nisi ti već jednom brikovao ?

Poslednja izmena:
Jok. Nije Srđan brikovao.
Ja sam :d
Ali sam ga rešio perfektno :)

U svakom slučaju, WPRT startuj kao Admin (isključivo) i cepaj.
Uopšte ne mora da se uključuje fon. Znači, startuješ WPRT kao Admin i nabodeš na USB ugašeni fon.
Ako neće tako, dovedi ga u recovery mod i onda priključi.

Poslednja izmena:
Код мене нема тог кашњења кад откључам екран. Тј није ни пола секунде.. Ради свајп лепо и на ћирилици, само да се привикнем.

Pa kod mene je tako oko pola sekunde. Ali na 8.1 cim pocnes da swajpujes na gore vec je ucitan start vec ga vidis dole u pozadini i odmah je tu. A ovde se pojavi crni ekran na kratko.

Mozda jos uvek zbog 512 rama malo sporije radi. Razmisljam da ga instaliram na moj osnovni telefon L640 . Solidno sam zadovoljan kako radi na L720 , nisam imao nikakvih crasheva nista privih 24h. A i baterija solidno dobro drzi koliko mogu da primetim.

Zeza me i skidanje tastature. Izbaca attention requared i kad idem retry opet isto.

Poslednja izmena:
Pa kod mene je tako oko pola sekunde. Ali na 8.1 cim pocnes da swajpujes na gore vec je ucitan start vec ga vidis dole u pozadini i odmah je tu. A ovde se pojavi crni ekran na kratko.

Mozda jos uvek zbog 512 rama malo sporije radi. Razmisljam da ga instaliram na moj osnovni telefon L640 . Solidno sam zadovoljan kako radi na L720 , nisam imao nikakvih crasheva nista privih 24h. A i baterija solidno dobro drzi koliko mogu da primetim.

Zeza me i skidanje tastature. Izbaca attention requared i kad idem retry opet isto.

Reinstaliraj insider app podesi na fast , izaberi jezik I odi u update vidi da li ti skida, tražiće posle restart.

@neogeo Ne znam zašto vas mešam :)

Reinstaliraj insider app podesi na fast , izaberi jezik I odi u update vidi da li ti skida, tražiće posle restart.

@neogeo Ne znam zašto vas mešam :)

Ha , tacno ja sam to zaboravio nemam instaliranu insider app :D . LOL . Sad cu da probam , radice sigurno. Hvala.

Ha , tacno ja sam to zaboravio nemam instaliranu insider app :D . LOL . Sad cu da probam , radice sigurno. Hvala.

Eee... ******. Sad mi kaze da ne mogu da otvorim ni jednu app cak ni settings. Kaze app update je mozda dostupna u store pa ne mogu da otvorim a ne mogu ni store da otvorim :D . Jel ima neko resenje ili hard reset ?

edit: resenje = strpljenje :D

Poslednja izmena:
Jok. Nije Srđan brikovao.
Ja sam :d
Ali sam ga rešio perfektno :)

U svakom slučaju, WPRT startuj kao Admin (isključivo) i cepaj.
Uopšte ne mora da se uključuje fon. Znači, startuješ WPRT kao Admin i nabodeš na USB ugašeni fon.
Ako neće tako, dovedi ga u recovery mod i onda priključi.
Probao sam i jedan i drugi, doduse ne kao admin. Cim zabodrm ugasen telefon, on se upali i krene sa dizanjem, zupcanicima. U tom trenutku windows kao instalira neke drajvere ali ga program ne vidi kao konektovanog.
Probacu kad dodjem kuci kao admin, mada mi nesto ne obecava :)

To bi ti bio drugi brickovani wp?

Meni drugi (i ako nisi mene pitao).
Prvi je bio HTC HD7 a drugi L730.
Prvi sam dao drugaru da odradi JTAG i tako napuni rom, na silu, što je super prošlo "". Prilikom lemljenja, koje se radi pod velikom lupom, nekako je dodirnuo nožicu cpu-a i tako s.*** fon koji je radio, ali čim se malo zagreje krene u bootloop i takooo.
Nije mu bilo spasa...

O L730 sam napisao članak u temi o njoj. Nakon soft DeBrick-a radi perfektno.

Ala je napredovala tehnika...

Meni drugi (i ako nisi mene pitao).
Prvi je bio HTC HD7 a drugi L730.
Prvi sam dao drugaru da odradi JTAG i tako napuni rom, na silu, što je super prošlo "". Prilikom lemljenja, koje se radi pod velikom lupom, nekako je dodirnuo nožicu cpu-a i tako s.*** fon koji je radio, ali čim se malo zagreje krene u bootloop i takooo.
Nije mu bilo spasa...

O L730 sam napisao članak u temi o njoj. Nakon soft DeBrick-a radi perfektno.

Ala je napredovala tehnika...

*** , kad radis takve stvari sa telefonom , povremeni ***** je ocekivan :D

Slažem se sa tobom u potpunosti :)

Nije tema za ovde ali jel zna neko kako da skinem APK neke aplikacije iz play store? :D

Msm treba mi da je sideload na windows 10 mobile :D .

Jedna jedina aplikacija koja mi nedostaje na windowsu to je ova https://play.google.com/store/apps/details?id=piuk.blockchain.android&hl=en .

Imala je u store neka third party bila je odlicna integrisala se u ovaj sistemski wallet i to sve ali su je sklonili iz store. Verovatno jer je bila third party a radi sa parama (bitcoin) pa su sumnjali da postoji mogucnost da dev pokrade btc.

Eto to je jos jedna dobra strana windows platforme , jeste da fale neke aplikacije ali su korisnici zasticeni od malware aplikacija. Na play store ima gomila third party bitcoin wallet aplkacija neke su bas specijalno pravljene da pokradu bitcoine korisnicima i niko ih ne dira i dalje se skidaju :D .

A na ovu aplikaciju koju sam ja koristio i ako je bila third party niko se nije zalio. Ali su je oni za svaki slucaj uklonili.

Poslednja izmena:
Deco moja draga :) telefon sam "popravio" :d Radi ko gromom osinut. Jos jednom je Microsoft the great pokazao koliko je veliki i mocan :) Totalno brikovan telefon lako odbrikovan i to jedan obican ne Advanced juzer :)
Hvala ti o Microsofte sto postojis :)

Evo probah ponovo i opet isto...Stavio sam prvo onaj slow preview i tu nema updejta na wp10. Prebacio ga na fast, nadje update, krene, krenu zupcanici, popune se, restart, krenu opet zupcanici i ugasi se :)

Procedura vracanja iz mrtvih:

1. Izvaditi bateriju i spojiti telefon sa izvadjenom baterijom na komp usb kablom, da windows instalira pronadjen hardver
2. Startovati Microsoft recovery
3. Posto nista ne pronalazi, kliknuti dole na "moj telefon nije pronadjen" ili slicno
4. Meni je na sledecem ekranu prijavio dva telefona 1520 i 435
5. Ubacujem bateriju i brzo stiskam 435
6. Na telefonu se pojavljuju dve debele strelice (kao da jedna drugu juri u krug)
7. Krece vracanje na staro

E sad, da li je sreca sto sam i 1520 i 435 ranije vracao na 8.1 uz Microsoft recovery tools, pa je on tu imao vec priset :) za moje telefone, to ne znam.
Malo mi je krivo sto sam pre jedno dva-tri meseca bio na WP10 sa ovim shiticem a sad nece.

Jel neko probao project astoriju? Zanimljivo, dosta android apk moze da tera, tj ne moze one koje traze google servise. Probao Blic, B92 app i radi, prilicno lepo. Kada se instalira redovno se app pojavi medju aplikacijama, naravno nema live tile, ali ako vam fali neka app a ima na androidu, probajte... U sustini ni ne znate da pokrecete android app.
Evo linka -> http://forum.xda-developers.com/win...stall-android-apps-windows-10-mobile-t3176465
Naravno, posto je projekat leak, sve radite na sopstvenu odgovornost ;)

Ma ima dosta alata već . Podržani uređaji pa probajte, većina apk koja ne koriste google servise rade. Dakle developer treba samo da uzme svoju apk , provuće kroz Astoria alat malo sredi vizuelno I zameni google servise sa Ms servisima . Naravno može I klot preko ovih alata.

APKToWin10M http://wmpoweruser.com/used-project-astoria-dump-android-phone-college-forced-use-can/

Lumia 1520
- Lumia 930
- Lumia 929 (icon)
- Lumia 928
- Lumia 925
- Lumia 920
- Lumia 830
- Lumia 820
- Lumia 730
- Lumia 635 (1GB RAM variant)

Inače ja bih instalirao odavno ali moj telefon ne podržava :D

Poslednja izmena: