Šta je novo?

Windows (phone) 10

Ni default kamera ne može da se menja. Uključena je stalno Lumia camera.

Po ko zna koji put instalira jedno te isto kao update appova i Lumia Selfie javlja Error. A taman kad su uveli podršku selfie stick :D
Probao da stavim ss toga sa TT - neće...

Poslednja izmena:
Obrisi prvo aplikaciju Selfie pa onda uradi novu instalaciju. Kod mene je prošlo

A sto mora jedan build pa drugi... Smorio se dok je sve proslo i kolko sam uspeo da vidim lepo je odradjen do sada samo se moja L925 grejala previse pa sam vratio na 8.1

Ovaj 10512 build je beta verzija ili jos uvek alpha?

Nema konkretnih komentara na to koliko vidim, ali je sve bolji i bolji. Zasmetalo mi što nema net hotspot još uvek, niti premeštanje/instalacije na karticu, neke app ne ažuriraju tileove, ostalo ok, baterija bitno bolja, nema pregrevanja...meći, šta čekaš :D

Hm, cimao sam se dok sam imao 1020, sada na 920 samo beta neka jaka cenim pocetkom septembra..

Kako kaze textbsa wiiki, ima tu jos dosta da se doda, nesto ce verovatno i da odloze sa neki gdr...
Skype još uvek nije resen, gde je taj sistemski Skype messenger -_-

Announced features

Unreleased

User interface

Spotlight lockscreen

General user experience

Block and filter calls and texts[82]Charging while device is off[83]Continuum for PhonesSkypeintegration for messaging and calls. Conversations and contacts can be synced with Messaging app on Windows 10 on PC.[33][35][84][85]Windows Hello

New technology support

FLACUSB OTGWi-Fi Protected Setup[86]

Windows Camera[68][87]

Extended variable photo sequenceIndependent flash controlProfileQuick launch for more devicesSquare aspect ratio resolutionsVariable frame rate (slow motion)Video HDR

no comments za to sto nece vise biti besplatnog office-a? ono nije da sam ga puno koristio ali opet, bas su stoka... m$

Pozdrav, uzeo sam prije mjesec dana lumiu 535. Zanima me da li ima neko posebno upustvo za instalaciju win 10 mobile ili samo da pratim windows insider aplikaciju? I kako se pokazao win 10 na 535. Hvala.

A gde ti to vidiš da nije besplatan office na telefonu?

Kada god otvorim bilo koji office tool izbaci mi this is a preview version, register office 365 for full set of options ili tako nesto. E sad M$ je delio besplatnih godinu dana za office 365 uz lumie 640 i ja kada sam probao da se registrujem izbacio mi je your device is not eligible, sto je takodje shit, posto ocigledno nije namenjeno za nas region... sta nas novac je manje vredan?

Nešto sam i ja nučuo.. Mada su to sve ne potvrđene priče...

Ne razumem. U vezi cega?
Edit: Evo ga i uputstvo, cisto da napomenem da sam probavao pre 14.08.

Poslednja izmena:
Kada god otvorim bilo koji office tool izbaci mi this is a preview version, register office 365 for full set of options ili tako nesto. E sad M$ je delio besplatnih godinu dana za office 365 uz lumie 640 i ja kada sam probao da se registrujem izbacio mi je your device is not eligible, sto je takodje shit, posto ocigledno nije namenjeno za nas region... sta nas novac je manje vredan?

Koristim ga na win 10 normalno , govorim o wordu . Inače je istekla ta registracija za taj besplatan koji je išao uz lumia 640 .

Besplatan je taj office mobile za telefone I druge manje uređaje. Npr na pc, isti taj mobile office može samo da pregledava dokumente I za edit treba office 365 .

Nisam probao power point i Excel doduše još na win 10 .

E, pa ja pricam o upotrebi na mobilnom na Win 10 Word i Excel. Isteklo jeste pre 3 dana, a ja sam pokusavao da se registrujem cim sam kupio telefon (10.08.)

E, pa ja pricam o upotrebi na mobilnom na Win 10 Word i Excel. Isteklo jeste pre 3 dana, a ja sam pokusavao da se registrujem cim sam kupio telefon (10.08.)
kad sam uzeo 640 XL LTE pre mesec dana izbacivao je poruku da skinem neku app za aktivaciju offica 365 sto i ucinih i na mail (ms nalog) su mi poslali aktivacioni kod i ja sam lepo office 365 instalirao na pc. Nisam ni gledo dal mi radi na fonu :)

@Stilgar
Meni taj Office treba, vidi radi li ti....ne znam kako to obaviti a ne dati im ni žute banke.

Inače pri paljenju opet ----loading----

Izašao update za store I sada dosta bolje deluje, duplo brže se pali nego ranije, search je isto dobar. Daje dobre rezultate pri pretrazi , ne ubacuje neke gluposti , jedino što fale neke aplikacije , mada se mogu dodati preko My Library .

Inače je odlično kada izađe update u isto vreme I za pc I mobile , stvarno su univerzalne :)

Poslednja izmena:
Pazi sad - i kod mene se odjednom Store oporavio, od juče kasno popodne...svašta...

da li je neko na desetki trenutno ili ste se vratili na 8.1?

ja sam instalirao na 830 i radi mi ok. mislim da necu da se vracam na 8.1. bar ako ne naidjem na neki veci bag a za sada nisam naisao.

store je sada upotrebljiv, uspeva da poskida update, iako ne bas sve aplikacije iz prvog pokusaja ali uglavnom radi. outlook, kontakti, skoro sve sto sam probao radi pristojno. valjda ce uskoro neki build koji ce popraviti hotspot i ako ima jos po neki bug.

ne greje se, ne trosi bateriju previse. izgleda mi ok..

Ja sam ostao na win 10 i nemam nameru da se vraćam. Za divno čudo radi dosta dobro za betu ili šta je već. Većih problema nema tako da sam se navikao. Ostajem i čekam sljedeći build do finalnog. Ne isplati se čekati zvaničnu verziju, koja neće pre novembra.

Kako ste zadovoljni swypom sa našim jezikom? Takođe voice input na tastaturi radi fenomenalno,kada namestite eng tast. Iznad tastature sa leve strane ima mikrofon,radi samo na eng ali mnogo je dobro,probajte.

Ima swype na srpskom? Pa to je sjajno.. kako radi, jel pamti reci koje kucas i to..

Ima swype na srpskom? Pa to je sjajno.. kako radi, jel pamti reci koje kucas i to..

Radi dobro, dosta precizno , ne znam kako misliš da li pamti ? Ako misliš na ono da uradiš swype neke reči I on automatski završi rečenicu povezivajući koje si rečenice koristio to nema . Mada tek je ubačeno I vremenom će biti preciznije sigurno. Za sada je ok.

Evo sada sam instalirao I ćirilicu , da probam kako radi. Inače je dobro što se lagano menja jezik preko space tastera se uradi swype I promeniš .

Едит: Ради и ћирилица:)

Poslednja izmena:
Mislio sam ako ukucam neku rec (ne swipe), i snimim je u recnik, ili ako su uveli da sam snima reci koje cesto kucas.. pa da ta rec moze biti posle prepoznata i kad svajpujes.

Mislio sam ako ukucam neku rec (ne swipe), i snimim je u recnik, ili ako su uveli da sam snima reci koje cesto kucas.. pa da ta rec moze biti posle prepoznata i kad svajpujes.

Ima dobru bazu ali neke reči koje ne poostoje se mogu dodati, evo ukucao sam starleta :D On je podvukao ,uradio sam space i ponudiomi da je dodam na + . Sada uradim swype i starleta radi :D

Mada evo posle probao jednu da kažem vulgarniju reč i neće da mi ponudi da je zapamtim, ko će ga znati :) Možda nije sređeno skroz .

Poslednja izmena:
To mi kazi :)

Nazad
Vrh Dno