Šta je novo?

Windows (phone) 10

Hehe. Ma opusteno. Nisam ni ja 100% zadovoljan sa 8.1 ali mi radi posao bolje nego Andro u tom cenovnom rangu. Kao sto rekoh videcu u narednih godinu dana kako ce se razvijati situacija sa 10kom i aplikacijama pa cu onda videti sta dalje. :)

LG me je npr. dosta iznenadio sa telefonima. Cackao sam dosta sestrin LG L Fino i nisam ocikivao uopste takva kantica da ce tako da trckara. :)

Poslednja izmena:
Upravo to, doslovce. Ali čak i to se menja, stvarno vidno više tih entry level Lumia viđam sada nego pre godinu dve.
Pre godinu dana bi na nekom rodjendanu. Poznanik vadi lumiu 630, neka devojcica od 15ak god. ima neku od lumia, njena mama takodje iz futrole izvlaci lumiu. Ja sam tada imao AtivS. Apsolutno SVI koji su videli WP (bilo Samsung AtivS sa vristecim Amoled ekranom :) ili jos gore ovaj monstrum od 1520) nisu ostali ravnodusni.

Pre godinu dana bi na nekom rodjendanu. Poznanik vadi lumiu 630, neka devojcica od 15ak god. ima neku od lumia, njena mama takodje iz futrole izvlaci lumiu. Ja sam tada imao AtivS. Apsolutno SVI koji su videli WP (bilo Samsung AtivS sa vristecim Amoled ekranom :) ili jos gore ovaj monstrum od 1520) nisu ostali ravnodusni.

Ja malopre vadim L640 na stanici koju sam danas nabavio. Prilaze mi neki klinci njih 7-8 i pocinju da zapitkuju koji je sta je mnogo lep ovo ono.

A kazem samo ovde kod mene u komsiluku ima sve vise lumia. Naravno slazem se sa nekim ko je gore napisao da je to jer su jeftine i da je ljudima za te pare nebitno koji je sistem i to jeste deo trzista na kom Microsoft ima sanse.

Sa windows 10 vec ubacaju jake high end stvari i mislim da ce sa njim moci da pocnu polako da se guraju i na high end trziste. Ova 950 ili kako se vec bude zvala treba da bude zver.

A vidim da vec imaju neki prototip na kome testiraju continium kako se vec zove, jako cool stvar koju ja verovatno nikad necu da koristim ali imace neka grupa ljudi koji ce recimo samo zbog toga preci na windows. Posebno poslovni korisnici.

A ono sto je bila prica o privatnosti i sigurnosti evo dobar clanak o tome http://www.techworm.net/2015/06/win...oid-os-x-and-ios-in-security-and-privacy.html

Sa windows 10 vec ubacaju jake high end stvari i mislim da ce sa njim moci da pocnu polako da se guraju i na high end trziste. Ova 950 ili kako se vec bude zvala treba da bude zver.[/url]

Ne mislim iskreno da ni sadasnjem WP nesto mnogo nedostaje kao sistemu. Za mnogo stvari mi je cak i ispred funkcionalnosti koju nudi Android. No ako ne rese problem sa aplikacijama koji je evidentan u problemu su. To jeste zacarani krug gde korisnici nece sistem ako nema aplikacija a sistem nema aplikacija jer nema korisnika ali je MS taj koji treba da povuce prvi korak a ne korisnici. Prosto sve relevante aplikacije mora da su tu i moraju biti na nivou sa Androidom/iOS. Problem je sto do sada nisu pokazali neko preterano angazovanje po tom pitanju i sto realno im i nije previse za verovati da ce se nesto po tom pitanju u buducnosti promeniti...

Nisu samo aplikacije problem; rekao bih da to i nije neki veliki problem, bar za mene.
Primetio sam da na WP dosta lošije radi multitasking u odnosu na Android. Ponekad ume baš da bude iritantno. Takođe, sadašnji WP8.1 je slabo upotrebljiv za poslovne svrhe (prvenstveno mislim za korišćenje maila), ali vidim da su to odlično rešili u W10.

Poslednja izmena:
Da ima iste aplikacije kao android ili ios i da rade podjednako dobro bio bi najbolji sistem od sva tri i imao bi ucesce bar kao ios na globalnom trzistu. Ako rese to u w10 bice pomaka u broju korisnika. Ako ne rese pise im se sudbina symbiana ili BB nazalost

Da ima iste aplikacije kao android ili ios i da rade podjednako dobro bio bi najbolji sistem od sva tri i imao bi ucesce bar kao ios na globalnom trzistu. Ako rese to u w10 bice pomaka u broju korisnika. Ako ne rese pise im se sudbina symbiana ili BB nazalost

Mislim da njihov (MS) put ide ka vrhu i da svakako neće doživeti sudbinu o kojoj pričaš. U budućnosti očekujem sve više korisnika koji će se odlučivati za Windows OS i Microsoft telefone iz razloga što će sinergija uređaja biti fantastična, a to će u nekom budućem vremenu da pokaže svoju veeeliku prednost u odnosu na sisteme koji se baziraju samo na pojedinačne uređaje. Verujem da će sve više korisnika da uviđa prednost Windowsa i samim tim očekujem mnogo više korisnika u odnosu na sadašnji broj. Jedva čekam mesec oktobar ili novembar za kada je najavljeno puštanje 10 za smartfone, do tada očekujem da iz MS kuhinje izađe još koji model telefona.

Poslednja izmena:
Hajte ljudi tu sam jos uvek samo sto mesto 1020 koristim 920 ;-)

Trebao si da zadrzis 1020, ta lumia i Z2, bila bi to super kombinacija :smoke: Tj jos bolja bi bila 1020 i Z2 tablet.

Poslednja izmena:
Mnogo se grejao, cak mnogo vise nego z2 kada snima 4k :-D

Da li zna neko kako da resim problem na nokia lumia 620 sa windows 10,kad god hocu da otkljucam on se restartuje.Da li zna neko resenje tog problema?Hvala unapred :)

Probao sam,isto to se desi.
Kad prodjem ono konfigurisanje i kad ga zakljucam isto se desi.

Onda nazad na 8.1 i cekaj stabilniji build. I ja sam odustao od ovog iako je podnosljivo radio.

Proveriću ovih dana...ako se brikujem, nećete ni znati jer danima nisam pri svom PC. A fon mi baguje na trenutke, onako, nasumično, sinoć nisam uspeo da odgovorim na poziv, ID preko celog ekrana UVEĆAN i pomeren malo ulevo...ignore pa restart uz kiseli osmeh...e da, Photos, Simple Calendar i ne znam šta još neće da otvori bez data ili WiFi konekcije....a nije sve vreme tako bilo?!?

Poslednja izmena:
Zašto se mućiš ako ti ne radi dobro, ja sam isprobao video da nije stabilno I vratio se nazad . Ne bih se mučio da mi ne radi nešto .

Sta da rizikujes? Sa Windows phone recovery tool svaki put sve proslo bez problema. :d Do sada sam se 4 puta "kotrljao u rikverc" sa 10. :)

Poslednja izmena:
Zato ja i cekam stabilniji build,ovaj koji treba da izadje ovih dana(mozda veceras izadje ,najkasnije sledece nedelje) ce verujem biti ok,ili sledeci. Posle nemam ni potrebe da se vracam. Nije mi problem ni povremeno rusenje aplikacija ali grejanje i slaba baterija ipak problem.

Nazad
Vrh Dno