Mislim da hoće.
Od kada mi se brikovao fon flešovanjem wp10 njegovim vraćanjem na wp8.1, ne pi-pam ni-šta vi-še dok mi za L730 ne izađe zvaničan WP10...
Ono što ti ne shvataš je da je za preko 50% korisnika nebitno jel to WP ili Android. Bitno je da ima whatsapp i facebook, .[/QUOTE
Nije 50%, već preko 90% niti hoće, niti zna da menja bilo šta na telefonu.
Inače sam od pre par dana dobio L640 i koristim je uporedo sa Note 3. Odličan sistem, nadam se da će Win 10 biti još bolji, a naročito se nadam da će developeri praviti/portovati još bolje aplikacije.
Možda, ali microsof je neuporedivo veći igrač od blackberryja, ne bih ja te najave za android aplikacije tek olako shvatao. Njihov glavni problem do sada je bio što su za svima kasnili, ali su sada promenili pristup. Ja sam tu njihovu novu strategiju shvatio da ti oni pružaju zaokruženu platformu, a da ih nije previše briga forma na kojoj će ta platforma da radi, tj. nije bitno na kom ćeš uređaju (PC, tablet, telefon) i sa kakvim kodom da imaš aplikaciju, sve dok sve to radi unutar windows okruženja. To su valjda skapirali na osnovu iskustva sa appleom i amazonom - svi pljuju njihovu zatvorenost sistema, a oni sve veći i veći igrači na globalnom planu. U suštini mi možemo da bistrimo politiku ko je od tih giganata lepši, bolji, veći, itd. ali svi oni ne zavise od korisnika koji se koliko-toliko razumeju u tehniku, već od običnih korisnika koji će dati i malo više para da im to što im se nudi zaista i radi. E, sad, ako microsoft igra na blef, ne bio im ja u koži, proći će gore od nokie, ali iskreno mislim da neće...Brate, od toga nema nista... To je isto kao linux, u teoriji postoji wine emulator gde mozes da instaliras Windows programe, ali to je tako jednostavno samo u teoriji! Pokusao je to i BlackBerry, pa eto kako su prosli...
Evo jos jedan text http://m.androidcentral.com/cyanogen-now-has-more-users-windows-mobile-and-blackberry-combined
Ja bih voleo da im uspe ovo sa win10 mobile, ali izgleda da MS nema bas istu zelju...
Ode mast u propast...Neko je pitao kako Android apps rade na Win..
https://dev.windows.com/en-us/uwp-bridges/android
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari