Šta je novo?

Windows (phone) 10

Mislim da hoće.

Od kada mi se brikovao fon flešovanjem wp10 njegovim vraćanjem na wp8.1, ne pi-pam ni-šta vi-še dok mi za L730 ne izađe zvaničan WP10...

Mislim da hoće.

Od kada mi se brikovao fon flešovanjem wp10 njegovim vraćanjem na wp8.1, ne pi-pam ni-šta vi-še dok mi za L730 ne izađe zvaničan WP10...

Takođe druže :)
Neka MS nađe nekog drugog kao kunića :)

Oni se ladno odriču odgovornosti za flešovanje njihovim alatom, a ja slao fon u ProMobi :d

Ono što ti ne shvataš je da je za preko 50% korisnika nebitno jel to WP ili Android. Bitno je da ima whatsapp i facebook, .[/QUOTE

Nije 50%, već preko 90% niti hoće, niti zna da menja bilo šta na telefonu.

Inače sam od pre par dana dobio L640 i koristim je uporedo sa Note 3. Odličan sistem, nadam se da će Win 10 biti još bolji, a naročito se nadam da će developeri praviti/portovati još bolje aplikacije.

Ne znaju da menjaju, ali kada im pokazes par stvari, odmah se prime.

Kao i svaka normalnija tema, uvek ode u off. Pogledaj samo temu koju je postavio Dzekson o ishrani i treningu. Posle par normalnih strana stigli su do atoma i kvantne fizike...ili tema o WOT-u. Svaki dan 5-6 strana cistog trash-a.

Vec je portovana jedna android app u Kini. Meni se cini kao dobar potez jer ovako nikad nebi smo imali dobre app

IMG_20150807_104554-e1438963405163.jpg

BlackBerry stigao sa android sistemom - sledeći je windows phone :)

http://crackberry.com/blackberry-pa...ears-be-running-android-instead-blackberry-10

Loooooool nisam ja za djabe presao na droid, ovakvu nakazu od platforme je sam MS stvorio, fail u najavi.

Dobro ko misli da mu ne odgovaraju te portovane aplikacije moze da koristi samo wp aplikacije. Dobro je da postoji mogucnost izbora. Samo kad bi radile kako treba ne vidim nikakav problem. Sad ako ne budu podjednako funkicionalne onda ce biti fail

Vidis da je ovo pod developer opcijom uključenom I "hackom" urađeno ? Nije instalirana apk aplikacija iz telefona , pokazuje da se android apk mogu konvertovati preko astorije bukvalno jednim klikom I prebaciti u windows store, bar ove koje nemaju google servise. Ako imaju google servise moraće da se zamene Ms servisima , isto laganim postupkom, naravno alat nije još završen 100 %.

Dakle moguće je da ceo kod android aplikacije apk prebaciš u windows aplikaciju I onda sitnim izmenaama malo doteraš ui . Verujem da ovo ima prođu kod sitnih igrica I nekih lokalnih aplikacija ,kod kompleksnijih će ipak biti teže .

Ne znam šta je problem ? Ms je uradio sve što je mogao da pomogne developerima I da se poveća broj aplikacija , više nije do njih. Zato su i objavili ove alate i oni će dodatno poboljšati ponudu aplikacija i privući pojedine korisnike koji ne mogu bez neke konkretne aplikacije.

Naravno ako rade isto kao iwp aplikacije nema problema , niko neće ni primetiti . Imaš očajno urađenih wp aplikacija koje nisu portovi pa nikom ništa. Bitno je da app zadovoljava neki kvalitet a da li je port , pa niko neće ni znati.

Niko nije ni znao da je ona candy crash port...

Evo sada me baš zanima konkretno kako je ovo urađeno ? Ubačeni su neki delovi android u sam windows 10 mobile ...

Gde je sada @yooyo da nam objasni , vidim da se razume u materiju . Kako se ovo razlikuje od onog BB rešenja sa emulacijom ?

Na sve to i pored malog napora koji je potreban verujem da će dosta developera odbiti da portuju i objave app u windows store i onda će moći da se ubaci jedino ovakvom vratolomijom sa onog gore linka.

Poslednja izmena:
0332772932f8efd555453fe55955ad09.png
Zaleću se opet, a ovo nisu sredili, iako se kao, opet, najavljivalo i čeka se. Neću da botujem ni da pljujem ali ljudi, ovo ne valja.

A gde ti ovo izbacilo ? Kapiraš da koristiš isti build već više od 2 nedelje , kad izađe novi možeš da daš ocenu da je nešto promenjeno. Ne može se samo od sebe nešto popraviti :D

Probleme možeš očekivati sve do oktobra , ako tada bude mnogo bagova onda vredi kritika , sada trenutno ne.

Nisi trebao da stavljaš win 10 , razumem da se sada plašiš da vratiš na 8.1 . Ili sačekaj stabilniji build ili se vrati na 8.1 pa sačekaj zvaničnu verziju, trećeg rešenja nažalost nema.

Poslednja izmena:
Ima treceg resenja ali ajde da cekamo i da se nadamo ;-)

Ja mislim da je microsoftov potez da u okviru Windows Mobile sistema gura i android aplikacije pun pogodak. Ako budu radile približno kao na androidu, onda to više nisu android aplikacije, već univerzalne mobilne aplikacije, pa se onda izbor svodi na hardver i korisnički doživljaj samih operativnih sistema. Ako već većina kaže da windows fluidnije i stabilnije radi od andorida, to je veliki adut za microsoft. Plus integracija sa microsoftovim servisima koji su po meni trenutno povoljniji od googlovih. Ako se proizvođači telefona i aplikacija budu povodili finansijskim razlozima, milslim da će windows da ekspolidra kao sistem, naročito ako ga kinezi prihvate kako treba i ako bude malo fleskibilniji po pitanju menjanja nekih opcija u samom sistemu.

Ova vest nije tacna,Windows phone sam ima vise od 50 mil korisnika...

Brate, od toga nema nista... To je isto kao linux, u teoriji postoji wine emulator gde mozes da instaliras Windows programe, ali to je tako jednostavno samo u teoriji! Pokusao je to i BlackBerry, pa eto kako su prosli...
Evo jos jedan text http://m.androidcentral.com/cyanogen-now-has-more-users-windows-mobile-and-blackberry-combined
Ja bih voleo da im uspe ovo sa win10 mobile, ali izgleda da MS nema bas istu zelju...
Možda, ali microsof je neuporedivo veći igrač od blackberryja, ne bih ja te najave za android aplikacije tek olako shvatao. Njihov glavni problem do sada je bio što su za svima kasnili, ali su sada promenili pristup. Ja sam tu njihovu novu strategiju shvatio da ti oni pružaju zaokruženu platformu, a da ih nije previše briga forma na kojoj će ta platforma da radi, tj. nije bitno na kom ćeš uređaju (PC, tablet, telefon) i sa kakvim kodom da imaš aplikaciju, sve dok sve to radi unutar windows okruženja. To su valjda skapirali na osnovu iskustva sa appleom i amazonom - svi pljuju njihovu zatvorenost sistema, a oni sve veći i veći igrači na globalnom planu. U suštini mi možemo da bistrimo politiku ko je od tih giganata lepši, bolji, veći, itd. ali svi oni ne zavise od korisnika koji se koliko-toliko razumeju u tehniku, već od običnih korisnika koji će dati i malo više para da im to što im se nudi zaista i radi. E, sad, ako microsoft igra na blef, ne bio im ja u koži, proći će gore od nokie, ali iskreno mislim da neće...

@tolero

U pravu si ti, znam ja to...ono sa ss-a se događa s vremena na vreme (retko dosuše jer i ne rizikujem), kad imam više att. koje šaljem putem Metro Maila. On sam ume da pukne od toga i na 8.1 i nisi smeo da izađeš iz appa i kuckaš nešto drugo dok radi upload. O kom multitaskingu oni pričaju i to tek sada, ja ne znam. Podseća me na pitanje file managera svojevremeno. Od nekog process managera ni traga.... Šta je tu "smart"?! Ovo je drugi bild, ok, samo malo bi mogli da spuste lopticu, mnogo su pompezni a kako vidim iz ovih linkova biće puj pike...priznajem da sam jako radoznao kako će to izgledati kao final.

Poslednja izmena:
Da li je izasao stabilniji build,ako jeste sta je sve popravio?

Nazad
Vrh Dno