Šta je novo?

Windows (phone) 10

Na konto one priče... Svakodnevno gledam kako Desire 300 radi solidno (znači intagram, whatsapp, net, sve što vole mladi), LG L70 sasvim dobro... Ćaletova single core Galaxija sa 512mb rama se vuče ali to sam mu i rekao kad je kupovao... Sa druge strane... Evo na moru smo nekoliko dana, koju god da upoznamo, kad čujem "pošalji preko Viber-a, nemam Whatsapp" padne mi mrak na oči. Zatim, pravili smo neki klip, spajali nekoliko klipova i dodavali muziku, ono je mučenje. Ne znam, možda je i na androidu teško sa tim "movie maker" programima ali imam osećaj da je manje komplikovano.

Na konto one priče... Svakodnevno gledam kako Desire 300 radi solidno (znači intagram, whatsapp, net, sve što vole mladi), LG L70 sasvim dobro... Ćaletova single core Galaxija sa 512mb rama se vuče ali to sam mu i rekao kad je kupovao... Sa druge strane... Evo na moru smo nekoliko dana, koju god da upoznamo, kad čujem "pošalji preko Viber-a, nemam Whatsapp" padne mi mrak na oči. Zatim, pravili smo neki klip, spajali nekoliko klipova i dodavali muziku, ono je mučenje. Ne znam, možda je i na androidu teško sa tim "movie maker" programima ali imam osećaj da je manje komplikovano.

A kakve ovo veze ima sa wndows 10 temom?

Te bajke o droidu koji na slabom hw radi lepo pricaj nekoj deci, za to je WP zakon.
Uzeo sam Z2 a pored njega sada imam i 920, daleko od toga da 920 lose radi, cak naprotiv, star je 3god i dalje lepo sljaka i ima podrsku i posle toliko godina.
Android kada kupujes gledas samo da je flagship bio od ove ili prosle, predprosle god da bi imao bug fixed i os azuriranja koliko toliko redovno. Te price droid sa gb rama dual/quad core lepo radi, to su price za ne upucene....i oni poveruju a ko zna smeje se na takve izjave. :)

Za l70 ne mogu da se slozim. Jes da ima 1gb rama ali je jako ukocen i non stop mi javlja nedostatak memorije. Radio je ok mesec dva kad nije bilo puno aplikacija ali sad je vec postao nepodnosćjiv. Verujem isto i za taj desire300. Radice ok ako imas do 10-ak aplikacija instaliranih inace sve preko toga predstavlja jako otezavajuce za sistem. Sad je vec potrebno bar 2gb rama i 16gb interne da bi bilo zadovoljavajuce. Windows tih problema nema ili su 10puta manje izrazeni ali su njima problem aplikacije kojih nema ili su nekvalitetne. Viber u zadnje vreme radi po meni 9 od 10. Ja se iskreno nadam da kad dodje W10 da ce se situacija sa aplikacijama dosta promeniti i da ce se pribliziti ios i adroid aplikacijama.

Te bajke o droidu koji na slabom hw radi lepo pricaj nekoj deci, za to je WP zakon.
Uzeo sam Z2 a pored njega sada imam i 920, daleko od toga da 920 lose radi, cak naprotiv, star je 3god i dalje lepo sljaka i ima podrsku i posle toliko godina.
Android kada kupujes gledas samo da je flagship bio od ove ili prosle, predprosle god da bi imao bug fixed i os azuriranja koliko toliko redovno. Te price droid sa gb rama dual/quad core lepo radi, to su price za ne upucene....i oni poveruju a ko zna smeje se na takve izjave. :)

Samo se nadam da ce i windows 10 da ostane u tom stilu da dobro radi na slabijim uredjajima. Znam da mu je minimum 512 rama . I kako sam gledao neke klipove cak i ovi rani buildovi rade sasvim ok na 512 rama.

I to jako ceanim MS sto ce win 10 moci da ide na sve moguce windows telefone. Dobro ne na one sa windows phone 7 ali na sve ove ostale ma koliko su stari.

Bas bih voleo da vidim kad ce Android 5.0 da dobiju svi android telefoni :D

Taj film neces gledati, cak ni s3 koji je bio flagship nece dobiti 5.0, 4.4.2 je kraj azuriranja!

Pitanje je da li je to tolika mana sto nece dobiti azuriranje? Vise od 50% aplikacija rade i na Android 4.0, koji je izasao davno...
Sta mi vredi sto cu da dobijem win10 kad su vecina aplikacija jako lose, ne mogu da se uporede sa onim na androidu(opera mini, runtastic, kindle, tune in, sygic, tapatalk, n7player, ms office, evernote, autodesk pixlr, adobe reader, mogu do sutra da nabrajam..). To je rak rana ovog sistema...

Pitanje je da li je to tolika mana sto nece dobiti azuriranje? Vise od 50% aplikacija rade i na Android 4.0, koji je izasao davno...
Sta mi vredi sto cu da dobijem win10 kad su vecina aplikacija jako lose, ne mogu da se uporede sa onim na androidu(opera mini, runtastic, kindle, tune in, sygic, tapatalk, n7player, ms office, evernote, autodesk pixlr, adobe reader, mogu do sutra da nabrajam..). To je rak rana ovog sistema...

Samo da te ispravim to nema nikakve veze sa sistemom vec sa developerima.

Ae eto nadamo se da ce developeri da koriste ovo sto im je ms dao jako jednostavan nacin da svoje postojece android aplikace prebace na WIN .

Nas kao korisnike to ne treba da zanima ko je kriv, vec da imamo aplikacije koje rade kako se ocekuje, a ne neke poluproizvode...

Zali se developerima ili jednostavno predji na neki "jeftini" android i uzivaj!

Potpisujem sve navedeno, uskoro prelazim na droid, ***a godine prolaze a mi stalno nešto čekamo, evo sada će.., samo što nije.., kada izađe W10 biće sve super ..., bla bla bla..

Žao mi je što je tako, ali možda jednoga dana bude bolje.. :d

Ja ozbiljno grizem da pređem sa Androida na Windows. Čekam neke modele sa ovim novim sistemom da zamijenim svoj Nexus koji je izdržao svo ovo vrijeme i pokidao svaki sistem do sada koji je imao, a imao je sve updatee.

Ja sam presao sa 1020 na Z2 i ne bunim se, samo mi kamera sa 1020 nedostaje :-( sve ostalo je na strani Z2. Ali nisam odustao od WP, ima i 920 kao drugi fon :p

Kolege,ja se izvinjavam sto skrecem sa teme,ali....
Da li Vi koji hocete da predjete na Droid kontate da morate izdvojiti minimum 350 evra za novi Android uredjaj da bi on radio delimicno bez kocenja i suvisnog cekanja.
Kada se pojavi novi apdejt.moracete da prelazite na neki od kuvanih romova jerbo ce svaka sledeca nadogradnja da malo vise baguyje i koci od ranijih verzija.
Evo jedan primer u ono vreme ozbiljnijih uredjaja...
Imao sam S3 do nedavno,koji je vencan na 4.4.2,instalirao sam custom rom sa 4.3 koji je radio tu i tamo ok.
Presao na s4,sa oficijalnim 5.0.1 romom radi sacuvaj boze...e OndaK sam se vratio na windows phone i tacka.
Evo sada imam 640XL cim se pojavio u Telenoru i jos nisam radio reset,jer nema potrebe,sve je tu,nicega se ne bojim da ce nsetati da moram da radim reset ili restart ili sta ti ja znam.

Kolege,ja se izvinjavam sto skrecem sa teme,ali....
Da li Vi koji hocete da predjete na Droid kontate da morate izdvojiti minimum 350 evra za novi Android uredjaj da bi on radio delimicno bez kocenja i suvisnog cekanja.
Kada se pojavi novi apdejt.moracete da prelazite na neki od kuvanih romova jerbo ce svaka sledeca nadogradnja da malo vise baguyje i koci od ranijih verzija.
Evo jedan primer u ono vreme ozbiljnijih uredjaja...
Imao sam S3 do nedavno,koji je vencan na 4.4.2,instalirao sam custom rom sa 4.3 koji je radio tu i tamo ok.
Presao na s4,sa oficijalnim 5.0.1 romom radi sacuvaj boze...e OndaK sam se vratio na windows phone i tacka.
Evo sada imam 640XL cim se pojavio u Telenoru i jos nisam radio reset,jer nema potrebe,sve je tu,nicega se ne bojim da ce nsetati da moram da radim reset ili restart ili sta ti ja znam.
Nisi u pravu, al ok :) Ja ne skrolujem kroz meni ceo dan, pa da mi to bude merilo rada telefona. To je jedino gde je wp brži, sve ostalo je na strani andr. Kad kažem sve ostalo, mislim na svaku aplikaciju jer svaka bez greške bolje radi od onih na wp. Pa ms app rade bolje na andr...

Hoće. Trebalo bi. Ali ja bih ipak išao na HTC/Sony/Moto/Nexus.

Ekran mora biti AMOLED (volim da je crna CRNA), a onda nemam neki veliki izbor..

Presao na s4,sa oficijalnim 5.0.1 romom radi sacuvaj boze...

I opet neko kuka na android zbog samsung raspalog kic stock UI na telefonima starim 2 i 3 godine, pa jel realno sunce ti :) :) Pa njima i najnoviji flagship ima ''sitne'' lagove (po recima korisnika koji ne kriju to) a multitasking se raspada u odnosu na kolicinu rama, sta onda ocekivati od S3/S4 koji su uvek kilavili?

Poslednja izmena:
Ma kapiram ja sve, ko jos moze da bude zadovoljan dok smartfon laguje, baguje, usporava.. pa cak i zakuca skroz kada je najbitnije, ja bih prvi razbio telefon.

Ali izjednacavati android i sve telefone sa uzasnim UI iz JK.. aj i samsung i LG vec neko vreme rade veoma dobro (i dalje uz sitne probleme) ali stariji a posebno jeftiniji telefoni su im softerski raspad i tesko djubre (mada postoje xda resenja, mene to bas i ne interesuje u toj meri da bih coravio po tom forumu i ispravljao uzasne greske developera iz JK).

Smartphone nije za svakoga. Ni računar. Potreban je odredjen nivo inteligencije da bi se isti koristili.

Ma kapiram ja sve, ko jos moze da bude zadovoljan dok smartfon laguje, baguje, usporava.. pa cak i zakuca skroz kada je najbitnije, ja bih prvi razbio telefon.

Ali izjednacavati android i sve telefone sa uzasnim UI iz JK.. aj i samsung i LG vec neko vreme rade veoma dobro (i dalje uz sitne probleme) ali stariji a posebno jeftiniji telefoni su im softerski raspad i tesko djubre (mada postoje xda resenja, mene to bas i ne interesuje u toj meri da bih coravio po tom forumu i ispravljao uzasne greske developera iz JK).
Vrati se u z2 temu imam brdo pitanja :-D sta ovde gubis vreme ;-)

Poslednja izmena:
Smartphone nije za svakoga. Ni računar. Potreban je odredjen nivo inteligencije da bi se isti koristili.

Bravo. Uvek cu sa glasam za ovakve kadrove! Jel nije problem da nam navedesh i koji je fakultet neophodno da se zavrsi za korishcenje vesh mashine i mikrotalasne pecnice, kako ne bismo vishe lutali ko prasad u svemiru, nego da ko pravi intelektualci i akademici srljamo ka progresu i blagostanju? ;)

Poslednja izmena:
Kao sto rekoh, tel je u servisu :) pa sta bude...
Volim i ja da probam ali nisam imao vremena ni zivaca da se bakcem sa time. Drugi put :D

Vratishe mi sredjen fon, uz poruku da vishe ne root-ujem telefon :D
Ovaj msg je vise kao obavestenje, posto je neko kucao i da je mrtav.

Vrh Dno