Šta je novo?

Windows (phone) 10

Ja sam i imao instaliran Insider i skidao "add. language support" za svaku tastaturu posebno....

Kako to? Pa odradi mu unbrick. Mislim da se na istu foru radi...

Kako to? Pa odradi mu unbrick. Mislim da se na istu foru radi...
Hmm ovako...
Sa desetke sam se vracao vec dva puta, te mi je ovo treci. Standardno sam koristio Lumia recovery tool, skinuo je image i kad je krenuo flash, nije se mrdao progress bar. Posle nekog vremena je LRT javio da postoji greska i da pokusam ponovo :D kakva fora, pokusaj ponovo.
Od tada je telefon u mrtvom stanju, nece da se upali na dugo drzanje power tastera, vol down i power, niti vol down power i camera.
Ne ide ni emergency recovery posto ne nalazi telefon.
Jedino sto daje neki znak zivota je kad ga povezem na komp cuje zvuk povezivanja usb-a, i posle nekog vremena se cuje kao da sam ga iscupao.

Sve u svemu citam tu forume i sve, ali kapiram da je muerto :) pokusacu jos malo kad dodjem kuci, crkoh danas na poslu bez moba...

Na zalost je murtav :(
Meni je tako crkao HTC...

Postoji nacin. Direktno se leme izvodi sa BOXa na ROM mobilnog i tako fon vraca u zivot. Postoje gotovi izvodi ali toga kod nas nema, pa sta ti Bog da (ovo se zove JTAG-lemljenje izvoda). Meni je tako HTC otisao u vecna lovista. Zakacio drugar lemilicom pin procesora i shebo ga, uprkos sto je napunio ROM...

Da, sad sam opet ispočetka čitao neke tredove po netu s tim u vezi, samo ozbiljan alat dolazi u obzir

http://www.google.rs/search?q=riff+....34.mobile-heirloom-serp..0.6.554.JtTgIZIBiaY

Drugim rečima bolje ne raditi rollback pošto ih ima mnogo koji su to iskusili ili se ako si na 8.1 manuti 10TP...ja trpim ovo što mi smeta do OTA i kraj, bolje i ovako pa taman ga gasio skroz i koristio drugi fon nego da ga brikujem.

Poslednja izmena:
Hmm ovako...
Sa desetke sam se vracao vec dva puta, te mi je ovo treci. Standardno sam koristio Lumia recovery tool, skinuo je image i kad je krenuo flash, nije se mrdao progress bar. Posle nekog vremena je LRT javio da postoji greska i da pokusam ponovo :D kakva fora, pokusaj ponovo.
Od tada je telefon u mrtvom stanju, nece da se upali na dugo drzanje power tastera, vol down i power, niti vol down power i camera.
Ne ide ni emergency recovery posto ne nalazi telefon.
Jedino sto daje neki znak zivota je kad ga povezem na komp cuje zvuk povezivanja usb-a, i posle nekog vremena se cuje kao da sam ga iscupao.

Sve u svemu citam tu forume i sve, ali kapiram da je muerto :) pokusacu jos malo kad dodjem kuci, crkoh danas na poslu bez moba...

A onaj drugi recovery tool da li si probao ? Imaš Lumia I Windows recovery ...

On ne može da odadi recovery jer mu komp ne prepoznaje fon... Tj. odradi konekt pa diskonekt mobilnog i tu se cela priča završava...

Ja imam 640lte i mislio sam da sam brikovao telefon jer nisam uspeo da ga povratim sa lumia recovery tools-om ali sam uspeo sa windows recovery tool. Probaj tu varijantu.....

Ja imam 640lte i mislio sam da sam brikovao telefon jer nisam uspeo da ga povratim sa lumia recovery tools-om ali sam uspeo sa windows recovery tool. Probaj tu varijantu.....

Ma ide u servis :)

Nemojte da se provljute ovde, nije vam ovo droid.Platite mi 10 jura za cimanje i završen posao za cirka 15 minuta u vrh glave...

Evo ga cuvar WP i serviser :) zar se ne kosi ovo sa pravilima foruma...

Dejane, ovo tvoje se kosi sa pravilom. P.P. na P.M. i nemoj da tužakaš kao da se ne bi vulgarno izražavao.Dugo sam većao na ovaj tvoj post i ništa nisam zakljućio.U stvari, zaključio sam samo jedno, MS forever!!!

Meni komp nije video tel. kad sam ga spucao, ali preko wp recovery tool ga je oziveo. Samo se selektuje "my phone is not booting" i prati se uputstvo. Vredi probati. :)

Extra ako može tako. Bolje nego JTAGovanje!!!

Meni komp nije video tel. kad sam ga spucao, ali preko wp recovery tool ga je oziveo. Samo se selektuje "my phone is not booting" i prati se uputstvo. Vredi probati. :)

Kao sto rekoh, tel je u servisu :) pa sta bude...
Volim i ja da probam ali nisam imao vremena ni zivaca da se bakcem sa time. Drugi put :D

Zna se kad se radi sa Jtagom a kada pomaze recovery ...

@Demius sine ja koristim WP jos od Lumie 800 dao sam dosta eyra u Austriji za nju :) nisam ja Hejter WP cak naprotiv. Ja sam davno svoju L800 spasio jtag metodom, pisle nje na 720/1020 nisam imao nikada problema a vracao sam se sa insider w10 na 8.1 tri puta i sve proslo ok.

Rekao sam da se kosi sa pravilima da se ne reklamiras na forumu ako si serviser...radi to diskretnije na PP.

Poslednja izmena:
Ja sam više manje odmah prelomio da ne vraćam pa taman stajao ugašen dva meseca, neka ga. Zadnji bild je sasvim funkcionalan pa nema frke, bar zasad. Dogodi se drain ali bože moj. Ako krene da greje - restart... mada je to retka pojava.
Ali u buduće ne verujem da ću imati nerava za te sportove :D

Poslednja izmena:
Ja kad izadje sledeci build verovatno ga ubacujem. Posle nema potrebe da se vracam vise na 8.1 samo cu uraditi hard reset i cekam nove verzije. Sledeci build ce mislim biti sasvim ok.

Tesko da ce biti dobar. Ta MS tek za oktobar najavljuje retail WM. Ima da ga guslaju dotle samo tako ;)

Dovoljno je ovo dobro za ovu fazu, koga zanima može lepo da ide, samo bez rollbacka svaki čas...

Zanima me da li za office mobile(word, excel, power point) treba pretplata za office 365 da bi sve opcije radile, ili ne? Pre su rekli da su verzije za android i IOS besplatne, ali da bi se neke opcije koristile treba office 365, pa me interesuje da li je to i ovde slucaj?

Zanima me da li za office mobile(word, excel, power point) treba pretplata za office 365 da bi sve opcije radile, ili ne? Pre su rekli da su verzije za android i IOS besplatne, ali da bi se neke opcije koristile treba office 365, pa me interesuje da li je to i ovde slucaj?

Verovatno ima neka opcija napredna koja zahteva pretplatu ali pregled,kreiranje,izmena je besplatna za mobilne uredjaje. Ne znam koja je granica tacno. Valjda je besplatno za uredjaje sa ekranom manjim od 10 incha.

Vrh Dno