Šta je novo?

Windows (phone) 10

Evo pregrevanja opet i nekako nađoh foru da skapira Start screen....moram opet sve da gasim i da mu munem softi, ništa ovo zagrevanje ne miriše na dobro. A i tolike reinstalacije, ranije su Symbian Nokie imale "dozvoljen/podržan " određen broj flasheva ROM-a, posle toga mrtav. Ovo više neću raditi, bez obzira koliko je funkcionalno i ok na prvu loptu...gasim sve na neko vreme pa se kuckamo...:D

Ja lepo reko avgust cekaj a ti se igras :D moram da priznam da i mene vuce svaki novi build al opet ne dam se ;)

U septembru krece stancanje prvih lumia sa W10 tako da ce u avgustu sigurno w10 biti na nivou nekadasnjih 8.1 PfD-a .

Svakako ce imati prednost novi telefoni sa svezim firmwareom dok ce ove lumie 2013/2014 da koriste blago modifikovani Denim..

Mnogo toga fali,otg ...integrisani skype..

Android je po broju funkcija odavno zreo sistem, 8.1 kao i w10 dele neka ista ogranicenja ali opet hajde da sacekamo sta ce to biti i kako ce se probiti. Iskreno ja sam skeptik ma koliko se meni WP svidjao. Velika ce greska biti ako i bude istina to da ce 940 i xl biti skupje od IP6... Onda bolje da su Surface phone izbacili a Lumiu da su ostavili za mid i low segment.

Poslednja izmena:
Ja lepo reko avgust cekaj a ti se igras :D moram da priznam da i mene vuce svaki novi build al opet ne dam se ;)

U septembru krece stancanje prvih lumia sa W10 tako da ce u avgustu sigurno w10 biti na nivou nekadasnjih 8.1 PfD-a .

Svakako ce imati prednost novi telefoni sa svezim firmwareom dok ce ove lumie 2013/2014 da koriste blago modifikovani Denim..

Mnogo toga fali,otg ...integrisani skype..

Android je po broju funkcija odavno zreo sistem, 8.1 kao i w10 dele neka ista ogranicenja ali opet hajde da sacekamo sta ce to biti i kako ce se probiti. Iskreno ja sam skeptik ma koliko se meni WP svidjao. Velika ce greska biti ako i bude istina to da ce 940 i xl biti skupje od IP6... Onda bolje da su Surface phone izbacili a Lumiu da su ostavili za mid i low segment.

Takodje i ja rekoh avgust,isprobao sam prva 2,3 build-a i sada cekam avgust.
Receno je da ce od sredine jula krenuti intenzivnije sa radom. Mozda bas ako bude neki build oko 29-30 jul stavim taj.

Vidim ja da će to mršavo biti...ne deluje mi konkurentno i mislim da ću preći na Android, neki flagship.

Ajooooj cekaj gde ces Care mani Android da je toliko dobar bio bi do sada i na PC-u.

Mhm...ne kažem da ovome neću dati priliku, sve ok...samo malo mi je dosta njihovog glupiranja

Ja cu biti iskren od kako sam sa symbiana presao na android, 4 godine sam se nervirao. Ali najvise sam se nervirao sto telefon ne radi ko telefon, da mi ne koci kad hocu da pozvem nekog, i da mi ne koci i da ne cekam kad ulazim u SMS poruke.

Evo vec 15 dana na lumia 640xl, ne mogu da opisem koja je to sreca da posle 4 godine ja koristim telefon koji ne laguje. Neka WP nastavi da radi kao i do sada, i mene kao korisnika imace uvek, ako budu izbacivali i dalje lowcost mid rage telefone.
Iskreno nisam naisao da mi trenutno fali neka aplikacija sem opet gmaila, koji eto zamenio sam sa metromailom. Taj problem vidim da ce mi resiti windows 10 mail client koji sam veci mao prilike da probam. Meni deluje da je sistem drasticno poboljsan, kao i glavne aplikacije.

P.S. Svestan sam ja da android od 40k + dinara nece da laguje, ali nikad ne bi bio u fazonu tolke pare da izdvojim za isti. ****ga da google hoce da izbaci svoje apps za M$ Phone mislim da bi situacija bila malo drugacija.
Inace kolko sam juce primetio u Smederevu kad sam bio do telekoma, valjaju se lepo 535 i 640...

Vidim ja da će to mršavo biti...ne deluje mi konkurentno i mislim da ću preći na Android, neki flagship.

:laugh:, a ako je :party:, onda :D, u suprotnom :zgran:.

I da umalo da zaboravim.Zamolio bih druga/gospodina dejan87dex-a, da ne širi defetizam na našim stranama.Ovde postuju samo hard core WP korisnici i bilo kakav oblik ateizma je blago rečeno nepoželjan!!!

@smitrović

Apsolutno SVE što si napisao znam i slažem se, tačno je. Samo, to pišeš kao neko iskusan s Androidom koga ja nisam nikada zaista i stvarno koristio. Izdrilovao sam se da ne pratim više (kupujući) telefone. Imao L620 i sad 1520...na ono što je vama koji ste koristili low/midrange Androide normalno mi sa WP se nikada nismo susretali pa taj neki "smooth" rad sistema shvatamo zdravo za gotovo. Radi glatko ali šta? Moj brat je ista priča kao i ti, skoro je uzeo 640XL i juče na Ušću dimio što ne može da gleda stream sa Scores.com. Po prvi put je video kako su browseri oskudni sa opcijama, od pop-upova odlepio...to mu je drugi WP...video je koliko pritup i priprost sistem ume da bude, ukratko. Dok ja nikako ne držim stranu ama nijednom sistemu ni proizvođaču. Prosta stvar, jel ima cenu ko slabiji laptop? Impresivna spec. hardvera? E ima da radi. Sve. Ili ga neću kupiti. Navikao sam s na 6" display (i or'ginal cigara..), sve drugo mi je sitno i neću se vraćati na manji ekran. To bi, uglavnom, trebalo da podrazumeva i jači hw. A performanse?

Ne žuri mi se i mislim da bi sw u globalu morao da isprati hw a NAROČITO cene.

Poslednja izmena:
Koristim ja i dalje android imam nexus 7" samo on me kostao 32000 din, i radi sljaka, zavrsava posao jedino sto ne mogu da zovem :) da bi zvao kapiram da bi morao da dam 42000 din. E to mi je jedina mana cena. Mada kod google nexusa respect za upgrade na novi android os koji daju. Dok druge kompanije nece starije modele da azuriraju da bi prodavali nove. E to me ubija. Dok pogledaj koje modele windows 10 ima da supportuje ka izadje.

Poslednja izmena:
Koristim ja i dalje android imam nexus 7" samo on me kostao 32000 din, i radi sljaka, zavrsava posao jedino sto ne mogu da zovem da bi zvao kapiram da bi morao da dam 42000 din. E to mi je jedina mana cena.
^ da li si nekad probao/video kako rade Nexus 5, sony Z1 i Z1c npr? Ozbiljno te pitam. Kostaju ispod 200e polovni, dobice M android najverovatnije, mozes i da razgovaras sa njima :) Uz to imaju i dalje prilicno brz hardver i dobre baterije (sony, N5 je kilav sto se toga tice). Nemam nista protiv da koristis WP nego samo kazem da ne treba platiti 42k din da bi imao android koji radi krsteno.. sta tek reci za polovan Z2 sony, brutalna baterija, fluidan rad, odlican hw i izrada, dobra podrska.. za 250-280e npr. Imas i Z ultra phablet za 200-220e za koji vazi skoro sve to osim sto ima losu kameru.

Treba pomenuti jos i htc telefone koji rade odlicno a izbor je solidan do 300e.

Poslednja izmena:
Ja vidim da oni planiraju modele "ni tamo ni vamo". Paleta modela trenutno ne parira bog zna kako konkurenciji, uvek nešto zakinu. Ciljna grupa su im izgleda "nezahtevni korisnici ograničenog budžeta". Ako 10 mobile ne bude ono što se najavljuje teško da će išta adekvatno da nasledi 1520 i sl.

Ni meni se nikako ne daje ozbiljna cifra, naročito za spravu koja me primorava na kompromise u, po meni, običnim stvarima. Npr. gde je "restore" opcija, u sistemu ili na Cloudu?!? Ako ide bez pitanja (a ide), zašto se (samo) pri HR nudi, još uvek, "clean" i "restore"?!? Ako je to zahtevno u redu...čovek definitivno strogo mora da odredi namenu uređaja i da ne naseda pri kupovini jer je veliki deo cene kod svih mirišljava magla. Nikako mi nije žao zbog 1520, samo može to bolje. Sledeći put ću još više da pripazim iako sam ga nabavio jako povoljno.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
1d9a266d456b845a92a8088c44d043f2.png

Da vidimo.....neki se žale da tastatura ne radi u portrait modu, nisam probao...

"If companies still do not see a value in making Windows 10 apps, then the phone is very much dead. The bet here is on millions of Windows 7 and Windows 8 users taking Microsoft up on that free Windows 10 update, which is just a means to an end: the Windows 10 Store."

Lepo zvuči i ima smisla...иначе другари..
9f7af9f4b40655bf999a178650ec398f.png

e8fbb5c238fa4e3f9517ff59e7516132.png

Poslednja izmena:
Da, za latinicu и за ћирилицу савршено, не могу да верујем како су све одрадили овако добро, за ћирицу нарочито?!?!?

TT je ok u portret modu što se tastature tiče samo ne vidiš šta i gde kucaš...ali to je TT čuveni.
Nema diskusije tastature opasno lepo rade

Poslednja izmena:
Sta je tu cudno to su nasi ljudi radili, ameri su to samo ubacili.. Svaka im cast samo to mogu reci.
Nikada na WP mi nije falila neka druga tastatura.

Poslednja izmena:
Ma znam, naravno, samo meni jeste falilo i oduševljen sam kako radi s obzirom koliko se platformi poklanja pažnja

"If companies still do not see a value in making Windows 10 apps, then the phone is very much dead. The bet here is on millions of Windows 7 and Windows 8 users taking Microsoft up on that free Windows 10 update, which is just a means to an end: the Windows 10 Store."

Lepo zvuči i ima smisla...иначе другари..
9f7af9f4b40655bf999a178650ec398f.png

e8fbb5c238fa4e3f9517ff59e7516132.png

Kako si uspeo da instaliras predikcije? Meni uvek pise attention required, kad kliknem na download.

Ideš jednu po jednu tastaturu i traži restart posle svake. Kaže "update available" ili "restart required" (notifikacija s roletne). I posle za svaku isto, malo zupčanici pa "migrating your data" i gotovo, ide brzo, samo smara jer ide sve to posebno za svaku t. koju koristiš. Zadnji build.

Poslednja izmena:
8f146e6d09fa194210005ee344300819.png

Jedino mi još ide na nerve slanje kroz POP3 na Outlook Mailu i nečujan sms...te dve stvari nikako da rešim

Ideš jednu po jednu tastaturu i traži restart posle svake. Kaže "update available" ili "restart required" (notifikacija s roletne). I posle za svaku isto, malo zupčanici pa "migrating your data" i gotovo, ide brzo, samo smara jer ide sve to posebno za svaku t. koju koristiš. Zadnji build.

Ne mogu tako da instaliram. UK language regularno instalira i ima predikciju, ali bilo koji drugi da dodam javlja attention required.
Mozda zato sto mi je mob iz Malezije? :D

Ne mogu tako da instaliram. UK language regularno instalira i ima predikciju, ali bilo koji drugi da dodam javlja attention required.
Mozda zato sto mi je mob iz Malezije? :D

Ako nemas instaliran jezik pre nego uradis update onda zeza. Probaj da reinstaliras insider app. Neki su tako uspeli. Ili da instaliras ina 8.1 nas jezik pa uradis update na win 10

Poslednja izmena:
Ovo je bas odlicno, samo mi i dalje para oci sto tastatura nije na ceo ekran u landscape modu...

Ako nemas instaliran jezik pre nego uradis update onda zeza. Probaj da reinstaliras insider app. Neki su tako uspeli. Ili da instaliras ina 8.1 nas jezik pa uradis update na win 10

Pa eventualno to da probam :) mada i ne znam da li da se cimam posto mi mnogo baguje sa touch-om posle poziva.

Da li može ovde da se stavi engleska tastatura ali QWERTZ?

To je na Win8.1 nemoguće i strašno me iritira....

Nazad
Vrh Dno