Šta je novo?

Windows (phone) 10

Meni je Insider uspeo noćas u 3 da instalira WP10 iako ga odbijam sve vreme (i odakle mu konekcija, jedino ako ga je ranije povukao)...elem LSRT je radio i posle GDR2 sam ubio Insider i zasad ok...

Možda ti je bio štikliran u ažuriranju za to vreme...

Kakvo štikliranje, kao na PC? Pa znaš da nema toga...nego nije mi jasno odakle mi konekcija, nisa znao da se sam i kači ako ima update na schedule?

Pa zar nisi rekao da ti je vec skinuo. Ako nisi odmah izbrisao insider posle gdr2 on je skinuo. Ti si ga odbio i on ti zakazao instaliranje za par dana. Po default je 3 am . Pricali smo da je hard reset jedino resenje.

Poslednja izmena:
Nisam resetovao nego odmah sve ponovo sa LSRT do GDR2 i ubio Insider i sve ok

Citao sam na wcentralu kako ce da izgleda aplikacija mape za windows 10.
http://m.windowscentral.com/microsoft-shows-new-windows-10-maps-apps-phone
Meni se ovo svidja,posto nam vise nece trebati here drive navigacija,vec ce navigacija biti u okviru aplikacije mape.
Isto bi bilo super kad bi sve Lumia aplikacije bile ugradjene u sam win,na primer Lumia storyteller i Lumia creative studio mogu biti ugradjene u aplikaciji photos, dok ovo sve ostalo u ms kameru, onda bi kamera mnogo brze radila i rascistio bi se nered koji imamo sa ovolikim Lumia aplikacijama.Da li neko zna da li ce se ovo desiti, cini mi se da sam negde procitao da je planirano?

Koje mape će to da upotrebljava? Here? Bing? Meni je Here eminencija za navi appove...zato pitam

Pa i bing isto koristi here mape, tako da ce i dalje biti here mape default za windows 10, ali se meni recimo here drive navigacija ne svidja preterano jer je previse jednostavna i nema nekih osnovnih opcija, kao recimo alternativne rute, ne radi navigacija do kucnog broja i jos neke sitnice.Pogledaj recimo sygic kako izgleda...

Sygic jeste bas lepa i funkcionalna aplikacija, ali here drive je meni odlična. Po nekad i volim tu jednostavnost, dva klika i vozi. Extra precizna. I da, naravno da vodi do kućnog broja. Jedna od najboljih stvari koje znam sa wp.

Meni recimo za Nis kad sam pre izabrao Bulevar Nemanjica, koji god broj da izaberem on me vodi na pocetak samo, mozda je to jedini slucaj da ne radi,ili da nesto trenutno nije htelo, ne znam, moguce je da za druge gradove i ulice radi lepo...
Ja u zadnje vreme vise koristim sygic, mnogo lepse izgleda a ima i head up display opciju, mnogo dobra stvar za voznju nocu,ima i zenski glas,Jovanku:)Medjutim, here maps su mnogo bolje i detaljnije za Srbiju od tomtom,koje koristi sygic...

Sygic jeste bas lepa i funkcionalna aplikacija, ali here drive je meni odlična. Po nekad i volim tu jednostavnost, dva klika i vozi. Extra precizna. I da, naravno da vodi do kućnog broja. Jedna od najboljih stvari koje znam sa wp.

Here je besprekoran, u metar me vodi i na kućni broj. Sygic imam, nisam ga probao...

Koja je razlika izmedju reading list i bookmarks-a?Vidim da dosta pisu o tome, ali meni dodje na isto?

Pa nije isto Reading list ti linkove radporedjuje po kategorijama uz detalje odakle je izvor , tipa snimljeno preko IE ili Druge app.. Ja bas koristim RL kao i One Note.

Ne znam nije mi bas najjasnije, bookmarks mogu isto da dodajem u koju kategoriju(folder koji napravim) hocu.Koristim pocket(read it later), da li je to nesto slicno, da li mogu da se dodaju tagovi?
I ja bih koristio one note,ali na telefonu nema opcija da izaberes gde da snima, vec sve snima u default.Takodje, snimi samo mali deo teksta, i doda link, dok pocket sav text snimi..Nadam se da ce bolje biti u win10...

I sada neko da mi objasni kojim cudom se LC 5.5 tako brzo startuje na 1020 a on ima zastareli dual core ;) eeeeeeeeeee ...

izašao novi update sa par bug-ova popravljenih:

Flight mode can now be enabled.
You can now disable data connections.
We fixed the bug in which your phone's MMS settings were lost after upgrading from Build 9941.
We fixed the issue in which you couldn't download keyboards for additional languages.
We fixed the issue where the viewfinder in the Camera app gets composed incorrectly on some devices like the Lumia 1020.

http://www.windowscentral.com/windows-10-technical-preview-build-10052-live

Kakva je trenutna situacija, vidim nesto su bugova resili, moze li se preci na W10, sta je na kraju ostalo da nije funkcionalno od ovih standardnih stvari? Sve se dvoumim dal da uradim update ili ne na L1020, pokusao burazera da nagovorim da proba na svojoj 925 ali bezuspesno.

Ahahaha... Pa stavi čoveče, ako ti se ne sviđa vrati 8.1... :)

Cekaj jos malo, cenim da ce sledeceg meseca peglati intenzivnije bagove, a do kraja ovog ce da ubace Office i LC5.5 koja na 1020 radi kao luda :) cekaj ne zuri, ja sam instalirao ovaj zadnji build na 1020 , camera nije radila a morao sam hard reset da odradim, sve ostalo je manje vise ok, cak i potrosnja baterije nije bas toliko strasna...

Zahvaljujem, @rotkod onaj trenutak kad bi ja to i probao ali nemam vremena posle sve da vracam. Nista cekam sledeci release.

Nazad
Vrh Dno