Šta je novo?

Windows (phone) 10

Da li se zna neki datum kada ce da puste Win10 TP za lumiu 520?

Verovatno,mada kod njih je tek podne. Za pc su pustili u 23 po nasem vremenu.

Mozda sam propustio ,jesu li rekli za koje telefone ce biti ?

Nece ni danas, potvrdjeno na twitteru, verovatno nece ni ove nedelje...Stvarno su, da se ne izrazavam sad....Pricaju neke hvalospeve o onom Spartanu, ja pogledam kod drugara(naravno Pc verzija) ono isto kao IE, samo drugo pakovanje.Na html5 testu katastrofalni rezultati, apsolutno nista novo, nikakva prednost u odnosu na chrome/firefox...Tako da sam ja izgubio interesovanje i za win i za windows phone...

Blago tebi, sigurno prelaziš na ios full pack?! ;)

Dobro izvini, win phone je super, sve je odlicno, nista ne treba menjati, svaka cast MS-u!

Gde Spartan isti kao i Ie , loše si ti to video . Spartan je sasvim druga arhitektura. WinRT , to je dovoljno da uopšte nemaju nikakve veze jedan sa drugim . Koga briga za html skor, bitno je da je brz , da čita sajtove bez problema i ne troši mnogo resursa. Viđam po internetu slične komentare. Instaliraju ljudi ove verzije win 10 i samo pljuju nešto. Te ovo ne valja , te ono. Kao da je ovo završen proizvod.

Sada ne valja ni što se Ms otvorio prema korisnicima i dao im da učestvuju u kreiranju sistema i testiraju ga. Niko nikog ne tera da koristi ove beta verzije softvera. Ja sam na win10049 i sasvim je solidan za ovaj deo razvoja. Ne sumnjam da će do septembra biti super.

Poslednja izmena:
Verovatno,mada kod njih je tek podne. Za pc su pustili u 23 po nasem vremenu.

Zar pre update-a ne treba da puste update za Insider app?

Ljudi ne treba tako crno da mislite, sve je to sada jos zeleno, cekajte kada puste final pa sudite.. Mene iskreno od svega toga DX12 je najvise fascinirao, sve ovo ostalo je manje vise sminka..

Poslednja izmena:
Ne može nikako da bude odmah na iphonu . Nema taster za kameru ..

IPhone swipe na gore sa desne strane zaključanog ekrana odmah pali kameru. IP 5s/6 iz standby tačno 1s. Paljenje kamere, autofocus i uopšte general usability daleko bolji na iPhone-u nego na WP. Slike malo ili nimalo bolje na top Nokiama. Malo objektivnosti nije na odmet, ne moraju kompleksi uvek da caruju majku mu. Neće svet da propadne ako nešto sto je u mom posedu nije najbolje u svemiru i ne "brise patos" sa celokupnom konkurencijom, a i šire.

Loooool da da IP lako kida i 1020 koji ima slabasni 1/1.5 senzor no dobro nije to tema, ipak je brzina presudna ;)

Loooool da da IP lako kida i 1020 koji ima slabasni 1/1.5 senzor no dobro nije to tema, ipak je brzina presudna ;)

Kako drugacije da kazem nego da, smaras? Imam na poslu 1020, kapiram da kad provedes 5 minuta podesavajuci i namestajuci sve, da ce fotka ispasti bolja, ali za hvatanje na brzaka, obrati paznju, to su fotke koje su u praksi i najcesce i koje ti najvise trebaju da ispadnu dobre, jer to je poenta kamere na telefonu, da uhvatis brzo neki momenat a ne da hipsterises i slikas opalo lisce na ulici, za te potrebe Lumie su uzas, dok fokusiraju 3 sekunde treba.. i ispadnu mutnije fotke upravo zbog toga, ja ne smem da mrdam ruku tih 2, 3 sekunde dok fokusira.

Poslednja izmena:
Kamera se sigurno sporije startuje od IP ali da su slike losije ili mutne ne pije vodu ni malo. Moju 1520 sam uporedjivao sa ip5 i mogu da kazem da nema sta da trazi ni u kom pogledu osim startovanju kamere. Atrenutak prodje za delic sekunde. I 2 sekunde su malo ako hoces bas da uhvatis neki trenutak

Kako drugacije da kazem nego da, smaras? Imam na poslu 1020, kapiram da kad provedes 5 minuta podesavajuci i namestajuci sve, da ce fotka ispasti bolja, ali za hvatanje na brzaka, obrati paznju, to su fotke koje su u praksi i najcesce i koje ti najvise trebaju da ispadnu dobre, jer to je poenta kamere na telefonu, da uhvatis brzo neki momenat a ne da hipsterises i slikas opalo lisce na ulici, za te potrebe Lumie su uzas, dok fokusiraju 3 sekunde treba.. i ispadnu mutnije fotke upravo zbog toga, ja ne smem da mrdam ruku tih 2, 3 sekunde dok fokusira.

5minuta, stvarno toliko? Meni treba pola sata..ti si jos i brz.
Ti si IP bot, ne vidim sta trazis ovde samo se zalis i zalis i mucis sebe ...

Poslednja izmena:
@alphablue
Nisam ja mislio bez veze, kad sam napisao ono. I sam znaš da imaju neprikoslovenu podršku, zato, ako napustim wp, biće to ios.
Samo za sada, osim novca, koja je po meni velika stavka (kupujem uvek novo sa karancijom), wp mi još nije naterao da odustanem. Tako da se u osnovi slažemo...
Kamera je jedino što kod mene ima prioritet. Mislim na kvalitet.

@alphablue
Nisam ja mislio bez veze, kad sam napisao ono. I sam znaš da imaju neprikoslovenu podršku, zato, ako napustim wp, biće to ios.
Samo za sada, osim novca, koja je po meni velika stavka (kupujem uvek novo sa karancijom), wp mi još nije naterao da odustanem. Tako da se u osnovi slažemo...
Kamera je jedino što kod mene ima prioritet. Mislim na kvalitet.

Tebi pored onog nikona maltene ni ne treba kamera na fonu

Istina je to! Samo zamisli sad "budalu" koja je nosila sve objektive, filtere i stalak... I išao u Beč... Zamisli samo torbu... ;)
Sad ga koristim ponekad... Prvi put sam išao bez toga u Lombardiju, nosio sam samo Ativ s... I snimao filmiće, posle spakovao i gledao na tv-u...
Tad sam odlučio kuoiti L1020 i to je to... Najviše snimam, žena slika...
Isključim sve, aviončić mod, stavim na nisko osvetljenje i snimam sve...
Nikon može bolje, ali za moje potrebe, L 1020 završava posao... Biće mi žao, ako ms ne napravi telefone slične L1520, L930 ili L1020... Biće mi žao što ne uzeh L1520...

Borise, smaras. Ono, iskreno.
Poredis matore Lumie sa ip6. Dakle - trolujes. Video ti nisi (a kamo li koristio) u praksi 930 i 1520 inace ne bi ovako pisao... Ako treba napravicu direktno paljenje kamere na iP6+ i mom 1520. Testovi fotki postoje po netu pa se tesi. Daleko je iP6 od loseg (OIS mu je neprikosnoven) ali generalno bolje fotke mozes da pravis sa 930/1520. Raw necu ni da spominjem ali to takodje ocigledno nisi probao te necu ni da ulazim u dalju raspravu...

IPhone swipe na gore sa desne strane zaključanog ekrana odmah pali kameru. IP 5s/6 iz standby tačno 1s. Paljenje kamere, autofocus i uopšte general usability daleko bolji na iPhone-u nego na WP. Slike malo ili nimalo bolje na top Nokiama. Malo objektivnosti nije na odmet, ne moraju kompleksi uvek da caruju majku mu. Neće svet da propadne ako nešto sto je u mom posedu nije najbolje u svemiru i ne "brise patos" sa celokupnom konkurencijom, a i šire.

Autofocus je brzi na iP6+ od 1520, da. Na iP5 nije.
Ne znam samo u cemu se general usability ogleda?

Eto u tome sto kada slikas IP na ledjima aparata vidi svako Jabuku i odmah se aktivira mod WAU, svi onda postaju srecni u kadru ..

Da sa IP nema potrebe da znas sta je : ISO, Manual Focus, WB, Raw image, Exposure, DoF ... Sve se svodi na to da je to komplikovano i da je auto mod jedini izbor za te korisnike, posto oni pucaju jako brze momente, ms su u pitanju.

Nego dosta o tome, dosadno je.
Zna li neko hoce li LuMia Camera biti default kamera za sve lumie na W10,ujedno i jedina camera app koja dolazi uz update?

Poslednja izmena:
Istina je to! Samo zamisli sad "budalu" koja je nosila sve objektive, filtere i stalak... I išao u Beč... Zamisli samo torbu... ;)
Sad ga koristim ponekad... Prvi put sam išao bez toga u Lombardiju, nosio sam samo Ativ s... I snimao filmiće, posle spakovao i gledao na tv-u...
Tad sam odlučio kuoiti L1020 i to je to... Najviše snimam, žena slika...
Isključim sve, aviončić mod, stavim na nisko osvetljenje i snimam sve...
Nikon može bolje, ali za moje potrebe, L 1020 završava posao... Biće mi žao, ako ms ne napravi telefone slične L1520, L930 ili L1020... Biće mi žao što ne uzeh L1520...

Ne mislim da si ******, i ja bih nosio :) Drugar ima rancic u koji spakuje sve, kostao je oko 100e, a velicine je para patika. Kad se ide na tako neki put, nikon obavezno, a ovako moze bilo sta da posluzi :) Sad realno medju flagshipovima nema neke ekstremno lose kamere, sve su dobre

Borise, smaras. Ono, iskreno.
Poredis matore Lumie sa ip6. Dakle - trolujes. Video ti nisi (a kamo li koristio) u praksi 930 i 1520 inace ne bi ovako pisao... Ako treba napravicu direktno paljenje kamere na iP6+ i mom 1520. Testovi fotki postoje po netu pa se tesi. Daleko je iP6 od loseg (OIS mu je neprikosnoven) ali generalno bolje fotke mozes da pravis sa 930/1520. Raw necu ni da spominjem ali to takodje ocigledno nisi probao te necu ni da ulazim u dalju raspravu...

Ok nebitno ne zelim vise o tome. Ovaj post nisam mislio na iP6 nego generalno, imam na poslu sve zive telefone (osim novijih lumia poput 930 i 1520), i znam o cemu pricam. Sve koje imamo (925, 1020, 920, 625..) se raspadaju kad treba brzo da se fotka, dok cak i iP4 ima onu foru 'manuelnog bursta', gde samo tapkas na kamera taster i on instant skljoca, bez da se zabode ekran dok snima fotku na telefon kao na Lumiama..

Poslednja izmena:
iPhone 4 ima jaci HW od 920, 925, 1020?

Moja 1520 pravi UBEDLJIVO bolje fotke i video od Sony T900 aparata, sada je star model ali nije za zezanje, 14Mp...i koješta što je u ono vreme 400€ plaćeno (2009). Znam da je davno ali govorim o fotoaparatu i fonu...rasprava je malo bez veze, ja ni u brzini 1520 na Denimu ne nalazim mane. Neprikosnovena sprava, još nisam video uređaj koji mi se dopada a da može da mu parira, nisam pogrešio, niko na performanse nije ostao ravnodušan bez obzira šta koristi (nije da je meni bitan tuđi utisak o mom fonu, samo kažem). Naravno, svakom svoje, kako ko voli ali dovoditi u pitanje kamere jačih Lumia je bez veze.

Znači @rotkod, kupuj dok ima da se nađe :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno