Da li se zna neki datum kada ce da puste Win10 TP za lumiu 520?
Verovatno,mada kod njih je tek podne. Za pc su pustili u 23 po nasem vremenu.
Ne može nikako da bude odmah na iphonu . Nema taster za kameru ..
Mozda sam propustio ,jesu li rekli za koje telefone ce biti ?
Loooool da da IP lako kida i 1020 koji ima slabasni 1/1.5 senzor no dobro nije to tema, ipak je brzina presudna![]()
Kako drugacije da kazem nego da, smaras? Imam na poslu 1020, kapiram da kad provedes 5 minuta podesavajuci i namestajuci sve, da ce fotka ispasti bolja, ali za hvatanje na brzaka, obrati paznju, to su fotke koje su u praksi i najcesce i koje ti najvise trebaju da ispadnu dobre, jer to je poenta kamere na telefonu, da uhvatis brzo neki momenat a ne da hipsterises i slikas opalo lisce na ulici, za te potrebe Lumie su uzas, dok fokusiraju 3 sekunde treba.. i ispadnu mutnije fotke upravo zbog toga, ja ne smem da mrdam ruku tih 2, 3 sekunde dok fokusira.
@alphablue
Nisam ja mislio bez veze, kad sam napisao ono. I sam znaš da imaju neprikoslovenu podršku, zato, ako napustim wp, biće to ios.
Samo za sada, osim novca, koja je po meni velika stavka (kupujem uvek novo sa karancijom), wp mi još nije naterao da odustanem. Tako da se u osnovi slažemo...
Kamera je jedino što kod mene ima prioritet. Mislim na kvalitet.
Kako drugacije da kazem nego da, smaras? Imam na poslu 1020, kapiram da kad provedes 5 minuta podesavajuci i namestajuci sve, da ce fotka ispasti bolja, ali za hvatanje na brzaka, obrati paznju, to su fotke koje su u praksi i najcesce i koje ti najvise trebaju da ispadnu dobre, jer to je poenta kamere na telefonu, da uhvatis brzo neki momenat a ne da hipsterises i slikas opalo lisce na ulici, za te potrebe Lumie su uzas, dok fokusiraju 3 sekunde treba.. i ispadnu mutnije fotke upravo zbog toga, ja ne smem da mrdam ruku tih 2, 3 sekunde dok fokusira.
IPhone swipe na gore sa desne strane zaključanog ekrana odmah pali kameru. IP 5s/6 iz standby tačno 1s. Paljenje kamere, autofocus i uopšte general usability daleko bolji na iPhone-u nego na WP. Slike malo ili nimalo bolje na top Nokiama. Malo objektivnosti nije na odmet, ne moraju kompleksi uvek da caruju majku mu. Neće svet da propadne ako nešto sto je u mom posedu nije najbolje u svemiru i ne "brise patos" sa celokupnom konkurencijom, a i šire.
Istina je to! Samo zamisli sad "budalu" koja je nosila sve objektive, filtere i stalak... I išao u Beč... Zamisli samo torbu...
Sad ga koristim ponekad... Prvi put sam išao bez toga u Lombardiju, nosio sam samo Ativ s... I snimao filmiće, posle spakovao i gledao na tv-u...
Tad sam odlučio kuoiti L1020 i to je to... Najviše snimam, žena slika...
Isključim sve, aviončić mod, stavim na nisko osvetljenje i snimam sve...
Nikon može bolje, ali za moje potrebe, L 1020 završava posao... Biće mi žao, ako ms ne napravi telefone slične L1520, L930 ili L1020... Biće mi žao što ne uzeh L1520...
Borise, smaras. Ono, iskreno.
Poredis matore Lumie sa ip6. Dakle - trolujes. Video ti nisi (a kamo li koristio) u praksi 930 i 1520 inace ne bi ovako pisao... Ako treba napravicu direktno paljenje kamere na iP6+ i mom 1520. Testovi fotki postoje po netu pa se tesi. Daleko je iP6 od loseg (OIS mu je neprikosnoven) ali generalno bolje fotke mozes da pravis sa 930/1520. Raw necu ni da spominjem ali to takodje ocigledno nisi probao te necu ni da ulazim u dalju raspravu...
imam na poslu sve zive telefone (osim novijih lumia poput 930 i 1520)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari