Šta je novo?

Windows (phone) 10

Ja jedva cekam da se vratim :D

Doduse moraju neke stvari da se poklope...

- ebank aplikacija
- baterija kao sto mi je na OPO

Bez toga ni ne pomisljam nazad. Mada sada ni ne znam na sta bih presao. Ovako ostalo, da, i meni nedostaje kamera na Lumiji. I ceo sistem mi je mnogo lepsi i prijatniji za oko. Postujem ukuse ali ovaj Android mi je kriminalan po tom pitanju. I ne, ne zelim ja da cackam i menjam jer to nije to.

Sa druge strane, ozbiljno me nervira stanje sa azuriranjem aplikacija na WP. No svestan sam da to diktira broj korisnika.

Na windows 10 bi to trebalo da se popravi. Imaju mnogo aduta za to . Univerzalne app je jedan od njih.

Ako se bude win 10 prodavao exstra sto bi trebalo po svemu sudeci, developeri ce praviti aplikacije za njega, a kad naprave jako je lako da se prilagode i telefonu tako da ne vidim razlog sto ne bi.

A i ako to ne upali izgleda da MS ima jos jedan backup plan a to je portovanje android aplikacija na win10 phone. Tj ne direktna instalacija na telefon vec preko Visual studija ce biti jako lako da se andorid app portuje na win.

E jedino to ce spasiti platformu, lako portovanje aplikacija u idnosu na danasnje stanje gde "developeri nemaju volje da urade app za WP" nezeljeni efekti su svakako android elementi, no sve dok je Win stabilan necu se bas toliko buniti kakve su app ako je sve lepo optimizovano.

Ne gresis, BB koristi bas apk format u svom sistemskom emulatoru, a kod WPa je plan B da se android aplikacija prebaci u MS kod, app XAML... Full port, sa naravno sitnim izmenama radi pune kompaktibilnosti. Mnogo olaksan posao za developere, e ako i to ignorisu, e da ga j.... >_<

Poslednja izmena:
J
A ti ako ocekujes od 520 da ti otvara kameru odma kao sto je otvara ip6 to je bas malo povise nerealno :) . Bez obzira o kom se sistemu radi.

lepteje*o :) Nisam o 520 pricao, ti si pomenuo od 4 do 7 na 720, u fazonu da je to prihvatljivo.. Samo kazem da nije, zelim odma da pali neku najprostiju kameru bez mnogo opcija, a varijantu sa svim mogucim podesavanjima moze da pali i 16 sekundi.

@ darko

To ce i mene ostaviti na Windowsu najverovatnije, kad pogledam kriminalne opcije samog izbora telefona odnosno dizajna Android telefona u ovoj klasi ispod nexusa, pa do random UI-a, koji moram da efsujem do iznemoglosti da bi izgledao pristojno..

Poslednja izmena:
Šta god i kako god mene zanima konkretno i održivo rešenje. Mada kao što rekoh, sada da uzimam ne bih imao ni šta da uzmem. Videćemo kakva će biti sledeća generacija iskreno se nadam da će tu biti neki zanimljiv komad sa odličnom baterijom. A do tada će valjda i TBanka da se smiluje i napravi APP. Bez ovih nekih par komada i mogu, nisu mi bitne ali za ebank mi treba.

Neki gledaju animacije, a neki mogućnosti aplikacije.
U tome je lepota izbora.

Šta god i kako god mene zanima konkretno i održivo rešenje. Mada kao što rekoh, sada da uzimam ne bih imao ni šta da uzmem. Videćemo kakva će biti sledeća generacija iskreno se nadam da će tu biti neki zanimljiv komad sa odličnom baterijom. A do tada će valjda i TBanka da se smiluje i napravi APP. Bez ovih nekih par komada i mogu, nisu mi bitne ali za ebank mi treba.

TB mi je jos prosle god rekla app stize u decembru :D Ne znam koji k sad cekaju :D . Mada upotrebljivo je i ono u browseru.

Ja se nadam da nece biti nuzno ici na taj plan b sa android aplikacijama. Da ce uz windows 10 na pc developeri da pocnu da rade malo ove univerzalne app. Jer jednu app ce praviti za nekoliko platforma sto je sigurno mnogo olaksavajuce . Ako im je lakse i bitnije da prvo prave app za android na tel i tablet nego odjednom app za PC , tablet, laptop, surface, telefon .. Onda stvarno ne znam sta da kazem :D

I ja sam mislio da je upotrebljivo u browseru dok sam imao L920. Međutim brzo sam promenio mišljenje čim sam probao Android app. Neporedivo. Sada "čekaju" tj pitanje je da li će uopšte biti WP app. Neko je spominjao na forumu da ima neki konkretan security problem na WP valjda.

I ja sam mislio da je upotrebljivo u browseru dok sam imao L920. Međutim brzo sam promenio mišljenje čim sam probao Android app. Neporedivo. Sada "čekaju" tj pitanje je da li će uopšte biti WP app. Neko je spominjao na forumu da ima neki konkretan security problem na WP valjda.

:D a to znaci da TB koristi neke Svemirske metode zastite, posto banke sirom Sveta opusteno prave mbanking app i tako TB je nesto posebno, nevidjeno na WP. Prica za decu da ne moze...

Iako je već prošla priča...
Kamera (windows) pokretanje preko dugmeta, telefon zaključan, 2 sek., lumia kamera 4 sek.
U slučaju da he telefon u džepu, hitrim pokretom do telefona, hvatanje telefona u ruku i pritisak na dugme kamere, imate prvu opciju da vam je kamera već upaljena pre nego što ste stavili telefon ispred sebe, druga opcija... Pali se pred vama i slikate...
L925, L1020.
Kome je to bitno, predlažem da pročita sledeće...
Nikon od momenta paljenja i spremnosti za slikanje ima 4 sek.
Tako da i dalje tvrdim da je u pitanju glupost.
Merilo za momenat i kvalitet fotografije nikad nećete povezati u jedno.
Kada sam zadnji put bio u Rimu, zaboravio sam aparat kod kuće.
Kupio sam A-75 Canon, ne bi li slikao Rim noću.
Zatim sam otišao po tripod i počeo sa seriom fotografija...
Zaključak?
Volim fotografije sa kvalitetom...
Momenat je glupost, jer bez više fotografija, nikad nećeta uhvatiti taj momenat, koji traje delić sekunde.
Zato na fotografijama, profesionalci naprave Vas, amateri nekog drugog. Slikari opišu vaš karakter.
Neću više o tome, prosto, nekom je to bitno, nekom ne.

apropo price o brzini kamere, meni na L830 treba manje od 3s da otkljucam telefon, upalim kameru (lumia camera kao default) i da fokusira sliku...

Sto se tice aplikacija, da bi mogla da se portuje mora da bude pisana u jeziku koji visual studio moze da preparsira kako treba, nisam siguran da ce moci to da uradi sa javom i nativnim android aplikacijama. Mada ko zna, sami su napravili nativne aplikacije za android (valjda office, outlook) pa je vrlo moguce da imaju neko resenje i za to...
A ako naprave emulator kao BB onda su ugasili sa win nativnim aplikacijama zauvek, tj windows storom

Ako to naprave... Odoh na ios... I to na 5S, ne na 6...
Mada, znajući sebe... Teško! Cela familija na iosu, jedino ja forsiram wp... :D

Poslednja izmena:
kod mene se lumia kamera sa zakljucanog ekrana pritiskom na dugme kamere pokrece za ~1,78s :D (lumia 830, zvanicni denim. bez preview i insider)

kod mene se lumia kamera sa zakljucanog ekrana pritiskom na dugme kamere pokrece za ~1,78s :D (lumia 830, zvanicni denim. bez preview i insider)

Ma gluposti o brzini kamere. Pod broj jedan ja kad vidim neki prelep moment meni treba bar 10-60 sekundi da uopste pomislim da izvadim telefon da uhvatim taj moment :D .

Ali nekima je izgleda prvi refleks vadjenje telefona i mora ODMA da slika :D .

naravno da nije prvi refleks da skljocam odmah. ako i hocu nesto da slikam, treba mi neko vreme da nadjem dobar ugao, da sve namestim... nije mi bitno za koliko se startuje kamera, samo iznosim cinjenice :)

Ma gluposti o brzini kamere. Pod broj jedan ja kad vidim neki prelep moment meni treba bar 10-60 sekundi da uopste pomislim da izvadim telefon da uhvatim taj moment :D .

Ali nekima je izgleda prvi refleks vadjenje telefona i mora ODMA da slika :D .

Jel, a sta ako ti ljudi su brzi kao Neo iz Matrixa na okidacu kamere?
http://youtu.be/qJ-wMzr_JZQ
Te scene snimljene su IP ali to niko nije otkrio :D

3 strane diskusije oko brzine paljenja kamera na telefonu? ... face-palm.

I potrebno je manje od sekunde iz lock stanja bez camera app aplikacije u pozadini da se ista pokrene na mojoj 1520.

Inace ono sto je na onom kineskom videu sa win10 preview-om je katastrofa. Izgleda kao neki developer mod. Meni iskreno desktop win10 izgleda mnogo lepse.

Win 10 izgleda isto na pc i telefonu,ne znam kako pc izgleda lepse :) Pc je samo korak ispred u razvoju ,čak ni na pc-u nije zavrsen ui ali vidi se slicnost i sada u elwmentima. Zagledaj malo bolje.

Pa vizuelno,pogledaj elemente,aplikacije. Sve je isto.Izgled univerzalnih aplikacija, settings,navigation bar,action centar...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno