Pazi, broj prodatih smart telefona raste svake godine, sto je i normalno, jer danas gotovo da nema vise obicnih "dumb" telefona, svako ko planira da kupi novi telefon kupice smartphone, mnogo je razloga za to-internet, navigacija, viber itd.Sad generalno meni ne treba najbolji model, nikad nisam ni imao, ali mnogim ljudima je to najvaznije.Evo sada kad pogledas izvestaje sa sajma, najvise ubedljivo se prica o vodecim modelima: galaxy s6, htc one m9 itd.Sto je nokia bila broj jedan?Pa zato sto su uvek imali ubedljivo najbolji telefon, kad su oni imali n73, n95 ovi drugi nista slicno.Mislim da nijedan proizvodjac ne bi uspeo da posluje uspesno bez flagship uredjaja.Isto tako ni programeri ne shvataju wp ozbiljno, pa i ne izbacuju aplikacije, ili nesto naprave koliko tek da ima.Primer je Google, oni nemaju nikakav razlog da bojkotuju wp, njima je cilj da sto vise ljudi koristi njihove servise, pa nije bitno na kojoj platformi.Da hoce da bojkotuju Ms, oni ne bi pravili recimo chrome za windows.Oni su pre nekoliko godina izbacili Google aplikaciju za wp(koja je i dalje u prodavnici), ali videli da im se ne isplati vise, pa odustali.
Tako da ja mislim da MS mora mnogo, mnogo brze da radi...