Šta je novo?

Windows (phone) 10

Čitam da je (najzad) i Calculator malo evoluirao posle onog iz Win95... :D

Čitam da je (najzad) i Calculator malo evoluirao posle onog iz Win95... :D

meni je kalkulator bio odlican, kad rotiras telefon dobijes sasvim dovoljno stvarcica za osnovnu upotrebu. Imam i calculator^2 koji stvarno ima mnogo vise opcija ali eto uvek sam bio na ovom standardnom :)

Kad se pokrene youtube video preko IE... :D
a91a5991590551cdfd3ff64d6b22ac6b.png

WTF sta ne moze u okviru IE da pusta youtube?? Cekaju Spartan da portuju :D

Nema nista lose na w98, eno kod drugara i dalje sljaka na lapu :) A ovo ce vrv ispraviti, sigurno je promaklo posto je ostatak bez toga

Jos vi hejteri da skapirate da je ovo preview i da je nesto sto ni Google a ni Apple nije uradio za svoje korisnike (da u masu puste alpha/beta build) nego je nametnuo nesto sto su korisnici jednostavno prihvatili i to je to nema pomaka, isto godinama... Dobro, sada MS jasno slusa sta korisnici vole a sta ne i menjaju stvari, odavno su trebali ovaj pristup da primene.

Da da dosadni ste IOS i Android su zakon da da sve potice od njih , MS sad kopira :D Takodje plus za File Manager, kakav je to sistem ako nema aplikaciju za manipulisanje fileovima? Prava stvar. Out of the Box bice najkompletniji telefon sa W10 sistemom, naravno kada naprave flagship model to ce biti super, mada ce i na drugim / slabijim modelima biti Win Phone bolje resenje od neopravdano preskupog Iphone-a koji se stanca u Kini a kosta kao da ga na Marsu dizajniraju i proizvode.

Poslednja izmena:
Nekome deluje bez ideje, a neko voli minimalnost. ;) Inace kontam da su razliciti meniji koristeni da bi dobili feedback od korisnika sta im se vise svidja. Za sada vidim da se puno korisnika buni za bele pozadine. :D

Naravno da šljaka. Ne znam, meni ovo deluje potpuno bez ideje, a kolorit ala win 98

Windows feedback je samo aplikacija koja ima belu pozadinu , sloboda developera sta to ima veze sa sistemom ?

Ovo oko foldera sa accent color je bug.

A za osvetljenje ja mislim da ima logike da bude bela pozadina jer kad podesavas osvetljenje teze ces na crnoj da vidis da li ti je dovoljno svetlo i kako hoces da bude, najbolje se vidi na beloj pozadini.

A ovaj settings je po meni odlican, odlicno izgleda i lepo sortirano.

Ali kao sto je vec receno ovo je izbaceno ovako rano da bi se menjalo, ako vecina korisnika kaze da im se ne svidja bice promenjeno kao i dosta stvari na win10 za pc sto su do sada menjali na zahtev korisnika.

Ne bih ja rekao da išta slušaju korisnike, izbacivanje ranih bildova, pfd...sve je to čist marketing i stvaranje hypea kod ljudi. Ovo nije ništa naročito, realno. Koješta im korisnici sugerišu godinama unazad i ćorak.

Lepo je što su pojedini korisnici puni optimizma, ali realno, ovo je sramota da se pusti korisnicima. Koliko korisnika ce se vratiti na 8.1 dok ne puste bolju verziju?

Ja da sam stavio, ako je potpuno funkcionalno i nema lagova koristio bih ali u to debelo sumnjam. Paljenje mase umesto da urade nešto konkretno i dobiju veći udeo na tržištu. Počela muka da mi pripada kad vidim neki klip onog italijančića kako opet obećava kule i gradove "soon".

Kakva sramota ? Isto kao insider program na pc-u. Da su pustili neki sa strahovitim bagovima gde se brikuju telefoni,ne rade pozivi,gubi se mreza pa ajde. Ovo je stabilno za neku alphu. Takodje dobrovoljno,nije ovo zvanicni kanal. Ovo je za pohvalu ,sad sto drugi to ne vide...

Korisnici trazili da bude pozadina ispod,promenu settings dela,dodavanje jos precica,unapredjenje action centra,direktno odgovaranje na poruke iz notifikacija,unapredjenje svojih aplikacija(univerzalne). Koliko vidim sve su to ubacili I jos nesto sto ne znamo. Ne znam sta vecina ocekuje,bas me zanima koja su to revolucionarne funkcije bez kojih se ne moze I fale ? Evo napisacu u feedback da se bar nasmeju posto nas samo zavlace:) Evo dodao sam predlog za SOT mada to malo Koga zanima.

Poslednja izmena:
Vic je u tome što je njima PFD i Windows Insider za telefone postao zvaničan kanal, mnogo ljudi to koristi i to je jasno. Večito poluproizvodi, neostvarena obećanja, update-i sistema na koje se čeka do besvesti ili se ne dese uopšte, što je nedopustivo. Ovako, na duže staze mogu samo da pogube korisnike. Ovde je očigledno naglasak na kozmetici a i to je bez veze jer se upropaštava UI 8.1 na koji malo njih ima zamerke. Oni "switchevi" u settings na 10ki su sramota. Ne spominjanje USB OTG je sramota.

Najavljuješ nešto revolucionarno pa ga nedovršenog puštaš nekim kanalima i ispostavi se da hvališ gomilu još malo pa neporebnih gluposti a izostavljaš ono bitno iako postoji "user voice" i slično. Bitno da su se Cortanom bavili do besvesti, i to samo zbog Siri.

Kako ko hoće, ja sa ovim neću da rizikujem sebi nervozu dok ovde ne vidim da ljudi hvale fluidnost sistema i autonomiju, pa ćemo videti.
Pozadina ispod tileova...straaašno bitno. Ovo ostalo što je čovek iznad naveo i nekako, samo da vidimo kako to u praksi funkcioniše.

Poslednja izmena:
Pa spominju usb otg ,najverovatnije da ce biti u finalnoj verziji .

Pa daj bože...mada ako takve osnovne stvari i PRAVA unapređenja sistema budemo čekali kao File explorer...valjda im je jasno da tako mogu da puknu skroz. Sve bi to moralo da ide mnogo brže. Od svega su mi najgori njihovi tviteraši i slični, svima bih pogasio naloge :D

Poslednja izmena:
I šta je to toliko bitno kod otg-a i revolucionarno ? Da prilkjučim usb preko kabla ili tastaturu( šta će mi uopšte tastatura) ?

Vidim da se opako krizira oko tog otg-a , baš me zanima njegova široka primena ?

Poslednja izmena:
Kad će moći za ostale telefone da se ubaci?

OTG je sjajna stvar, naročito kad znaš da postoje potpuno funkcionalni torrent clienti. Na kraju krajeva, sa velikom mem. karticom fon može da nam posluži i kao eksterni hdd, bezmalo, da nema ograničenja FAT32 formata.

Mada, meni 1080p film manji od 2 GB sjajno vrši posao pa me nije ni briga za FAT32. Nije to jedino, već sam rekao da smo g.lupi file manager čekali ne zna se, data shorcut pogotovo, takvih, zaista funkcionalnih unapređenja treba više da bude. Beam/stream PP prezentacije će imati primenu...da ne psujem.

Samo ljudima mažu oči kozmetikom i izmenama UI. A da, i tolikom Cloud sinhronizacijom da to više stvarno ne znam čemu služi...

Poslednja izmena:
I šta je to toliko bitno kod otg-a i revolucionarno ? Da prilkjučim usb preko kabla ili tastaturu( šta će mi uopšte tastatura) ?

Vidim da se opako krizira oko tog otg-a , baš me zanima njegova široka primena ?

Mozes fles ustekati. Mada ja ni ova 32GB ne mogu da potrosim

To je sjajna stvar, svima je to must have a posle 1% njih ce koristiti...klasika. Kakav otg, neka rade da sistem izgleda i sluzi kako treba, otg je direktni ubica One Drive-a a i baterije na telefonu, pogotovo kada kacite flash memoriju.

http://www.nokiapoweruser.com/new-builds-of-windows-10-phones-windows-phone-8-1-gdr2-spotted/

GDR2 ce izgleda biti za 8.1, a tu su jace verzije 10ke , naravno MS je sa jucerasnjim buildom pokazao tek mozda 30% sto zeli da otkrije ;)

Poslednja izmena:
Ja sam odmah žešće koristio file eksplorer i to radim i dan danas...a i tu ima propusta, moramo (nekim appovima, i plaćenim), da ukažemo koji folder treba da vide umesto da vide odmah, samo po sebi.
Ti si nepopravljiv optimista i nadam se da si 30% bar u pravu :D

Optimista sam, ako sada *****u stvar onda nema dalje...vracam se na droid.

Ja sam odmah žešće koristio file eksplorer i to radim i dan danas...
Koristim Total Commander (beta), šta ću, stara ljubav. :d

Ima prebacivanje levo-desno između phone-sdcard-onedrive-dropbox-googledrive-wifi-ftp... više mi ne treba.

Nazad
Vrh Dno