Šta je novo?

Windows (phone) 10

Velicina fonta u settings meni je katastrofa .
A dialer da ne spominjem ...

Meni bela pozadina u mail app-u stravično ide na nerve...i u sms-u.
Nadam se da su pretrage za kontakte sredili. A čovek je u klipu lepo primetio da se neka kozmetika prosto ne uklapa vizuelno u ono što karakteriše WP...moram reći da sam, za sada bar, razočaran.

Kako ne iskoriscen prostor ekrana :D
P.S tolero ukro sam ti slike :D

Prilozi

• wp_ss_20150213_0001.png
    wp_ss_20150213_0001.png
    126.6 KB · Pregleda: 178
  • wp_ss_20150213_0002.png
    wp_ss_20150213_0002.png
    29.9 KB · Pregleda: 175
  • wp_ss_20150213_0003.png
    wp_ss_20150213_0003.png
    52.4 KB · Pregleda: 172
Odradio ipak reset.

Inace mi se ne svidja bas brzina kojom radi. Otvaranje app, zatvaranje i sl. radi dobro, nema toliko resuminga, ali skroll mi dosta steka.

Poslednja izmena:
Nije do appa. Njihov sistem menadzmenta aplikacija je takav. Ako ides iz multitaska vraca je, ako na tile onda ponovo otvara. Zato pitam kako je sada, ako to ne promene onda su dzaba krecili

A zasto onda, ako nije do app, npr. Tapatalk i messenger nastavljaju gde su stali? I ja ipak mislim da je do app.

Nasao jos jedan bug. Kad krene ekran da se gasi (zatamnjuje), ako ga cacnem ne vraca se u normalu nego ostaje tako zatamnjen. Resenje - iskljuci pa ukljuci ekran.
Inace opet nemam Data shortcut da postavim u notifikacioni centar. Sto to nisu ostavili vec kad su ga ubacili na Denim?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Meni bela pozadina u mail app-u stravično ide na nerve...i u sms-u.
Nadam se da su pretrage za kontakte sredili. A čovek je u klipu lepo primetio da se neka kozmetika prosto ne uklapa vizuelno u ono što karakteriše WP...moram reći da sam, za sada bar, razočaran.

I ne samo forsiranje bele pozadine već i ono zaglavlje gore u kome piše naziv opcije sa sve ikonicom mi je totalno bez veze i van WP konteksta, nadam se da im je ovo samo testiranje reakcija mase na te menije i da su zbog toga ostavili mixovan izgled...

Strasno, Settings u crno belom mixu... Bice bolje to da poprave.

Svaka im cast za Start i AC generalno je sada sve bolje i korisnije. Nego hoce li ikada swipe sa Starta na levu stranu dobiti neku funkciju/funkcije.. Poceli su uzasno da komplikuju stvari, koliko vidim sad taj Settings pomalo i otezava da nadjes ono sto zelis, opet privikavanje.
@Coni na pogresan nacin kopiraju..

Poslednja izmena:
Meni se cini da su namerno ubacili ovu sarolikost i nekonzistentnost teme da bi ispitali sta se ljudima svidja. Ovako deluje uzas.

Dosta elemenata jos nije uklopljeno. Negde je dark negde light tema. Treba to tek da se sredi .Baterija malo losa Ali zavrsava posao. Evo npr kako izgleda alarm.

c83bf4dafda09920bc3443be59ad0d92.png

Taj plavi okvir verovatno bug neki. To se pojavilo kad sam birao melodiju za alarm preko file explorera

Poslednja izmena:
Jel' moguće što kaže čovek gore, da nema Data shortcut?!?

Receno je vec da fale dosta stvari iz gdr 8.1.1. Naravno da ce ubaciti.

Jedini veci bug je povremena promena osvetljenja.Desi se ponekad. Evo vam ss feedback aplikacije da vidite na Sta se zale ljudi .

f43d4ee1f12ad7adf114b6bfabb3726e.png

141bd9db1248de9634113a41396ba69f.png
58b958f79f2fc90c1bc2d16730d2211e.png
463cb1a52fc528844a15d509ef090c8f.png
df8095fce23d8835f49471c08972551b.png

Receno je vec da fale dosta stvari iz gdr 8.1.1. Naravno da ce ubaciti.

Jedini veci bug je povremena promena osvetljenja.Desi se ponekad. Evo vam ss feedback aplikacije da vidite na Sta se zale ljudi .

f43d4ee1f12ad7adf114b6bfabb3726e.png

141bd9db1248de9634113a41396ba69f.png
58b958f79f2fc90c1bc2d16730d2211e.png
463cb1a52fc528844a15d509ef090c8f.png
df8095fce23d8835f49471c08972551b.png

Mnogo, mnogo trebaju da ispeglaju. Pa cu tek onda da razmislim o instalaciji. Mada, Alpha verzija je, svakako očekivano

Da li je bilia Serbian Cyrillic keyboard ranije ? Vidim sada u podešavanjima za tastaturu, nisam ranije primetio...

Trenutno se ne može skinuti, moguće da ubace swype za naš jezik...

Poslednja izmena:
ovo je koliko vidim vise alpha nego beta.. nije uopste za instalaciju na glavni fon.

Ja mislim da ce swype za srpski da ubace kad budu dodali srpski jezik u Bing translate.Cimi mi se da svi podrzani jezici u translatoru imaju i swype.Pre nekoliko meseci posaljem feedback u bing translator,cisto reda radi, pitam kad planiraju da dodaju nas jezik, ovo pitanje postavim na engleskom.Posle manje od pola sata mi stize odgovor kako rade na tome i da bi medju sledecim podrzanim jezicima trebalo da se nadje i srpski.Ovo mi odgovorili na SRPSKOM jeziku

ovo je koliko vidim vise alpha nego beta.. nije uopste za instalaciju na glavni fon.

Pa ko te tera :) Imamo vrlo dobar 8.1.1 koji ce jos da sljaka par meseci koliko vidim. Bice dobro ako bar jednom mesecno puste update za OS. Ja cu mozda na 1020 tek od sledeceg builda da probam, naravno ako ubace podrsku za S4 generaciju (820,920,925,1020) kako na PC verziji mi nesto ne stima, tako i ovde isto ima dosta nepotrebnog experimentisanja.

@alphablue597 pa sto te to cudi, dosta nasih ljudi radi na razvoju win-a.

Poslednja izmena:
Meni je trenutno najbitnije da je ovo dosta stabilno. Sve aplikacije koje koristim rade normalno, pozivi poruke . Tako da ostajem na win 10 i čekam apdejte :D

pa niko... samo konstatujem. kada smo prelazili sa 8 na 8.1, pfd je bio mnogo kompletnije uradjen. osim ove kozmetike koja je u vise slucajeva losije resena nego na 8.1, jedino mi se svidja poboljsanje u Settings meniju. Nije jos savrseno, ali bolje nego sto je bilo.

pa niko... samo konstatujem. kada smo prelazili sa 8 na 8.1, pfd je bio mnogo kompletnije uradjen. osim ove kozmetike koja je u vise slucajeva losije resena nego na 8.1, jedino mi se svidja poboljsanje u Settings meniju. Nije jos savrseno, ali bolje nego sto je bilo.

Ovo nije pfd, pfd je ustvari bio rtm- released to manufacturers , to je zadnji stadium skoro sve ispeglano . Taj rtm će izaći najverovatnije tek krajem aprila . Ogromna je razlika između ovoga i pfd-a.

Dakle minimum još 3 cela meseca peglanja i ubacivanja novih funkcija. Čisto da se neko ne očekuje čuda.

Evo npr onaj video koji su juče objavili nema pola stvari trenutno u ovom apdejtu , ko zna šta ima još što nisu prikazali...

Evo vidim da ima i inking opcija, verovatno će izbaciti neke uređaje kao što su galaxy note . Vidim juče kupili onu firmu što pravi za surface olovku...

Još jedna dobra stvar , kada se zadrži prstom na prečice u action centru vodi direktno u podešavanja . Zatim u photos aplikaciji kada gledate sliku uradite swype odozdo i otvori vam properties slike. Dobra stvar takođe.

Poslednja izmena:
Zna li neko tačan način da vratim Lumiu 630 sa 10 na 8.1? Nemam vremena sad da guglam a do večeras bi to trebalo da odradim. Čisto neki savet nešto pa ću kasnije videti za ostalo.

Nokia softver rekoveri tul :) Na kompu instaliras povezes fon i pratis upustva...

Ova bela pozadina u podesavanju osvetljenja ima logike. Jer ne mozes u realnom vremenu da vidis lepo kako menjas osvetljenje na crnoj bozadini pa su verovatno stavili belu da bi lakse video jacinu osvetljenja koju postavljas.

Vrh Dno