Možeš da pređeš na 10 ako želiš (ali je telefon podržan, a pretpostavljam da jeste), i možeš da ne daš aplikacijama da se ažuriraju automatski, i prosto Lumia kameru ne ažuriraš. Ima ko tako radi.
Takođe, nedavno je izašla i ProShot kamera za w10m, mada ne znam tačno kakva je.
I navodno je Windows kamera bolja nego ranije, mada i dalje ima razlike kad se slika zumira. (Moja kamera je suviše slaba da bih video razliku.)
Jel bi možda sa ProShot moglo biti bolje?Kod mene (930, app ver. 2016.816.21.0) je dosta losa kamera. Cim ima izvora svetlosti ili osvetljenih i ne osvetljenih povrsina direktnom svetloscu u istom kadru, slika ispada uzasna, bez ostrine i, da kazem, realnosti boja. O zumiranju ne smem ni da razmiljam. Vise se ne secam kako je na LC, ali po secanju mislimd aje bilo puno bolje. Ipak je to lepa kamerica na njoj, pa mi je cudan ovaj kvalitet slike.
I ne može neko zbog toga da zvuči glupavo, jednostavno nisi to probao ranije, a to i nije nešto što bi oprobavao radi igre. I ja sam bio bojažljiv što se tiče toj stvari, ali samo budeš pažljiv i nema problema. Da, a i činjenica da kod nas možda relativno malo ljudi ima platne kartice, šta da se radi, svi su zaposleni, posla ima na svakom ćošku, i tako to.@gari Rado bih platio ProShot 400 din, ali (sad cu da zvucim glupavo) ne znam kako da platim. Cini mi se da cu uraditi set slika, pa vratiti na Denim i isto to napraviti u istim uslovima. Pa usporediti da budem siguan da je do same aplikacije LC/WC. Samo mrsko mi da vracam na 8.1 pa verovatno opet na 10. Ako budem radio, okacicu detaljan test u temi.
Ja skoro otvori racun kod Telenora,uzeo onu najprostniju debitnu MasterCard. Ne placas odrzavanje racuna samo izradu kartice(500din) koja mi je stigla u petak i danas ubacim u Telenor bankomat 50eura skinu mi 500 kinti i to je to. Mnogo jaka fora sad ce se pazari nesto sa Store-a valja se,mislim da cu da pazarim bas taj ProShot jel je svi zivi havale.![]()
Ja skoro otvori racun kod Telenora,uzeo onu najprostniju debitnu MasterCard. Ne placas odrzavanje racuna samo izradu kartice(500din) koja mi je stigla u petak i danas ubacim u Telenor bankomat 50eura skinu mi 500 kinti i to je to. Mnogo jaka fora sad ce se pazari nesto sa Store-a valja se,mislim da cu da pazarim bas taj ProShot jel je svi zivi havale.![]()
Možeš da promeniš region, radiće ti i u Srbiji.Ja ne mogu ništa da kupim na Windows Store jer sam stavio da mi lokacija bude US zbog Kortane.
U tom slučaju i kreditna kartica mora da bude iz US takođe....
Sent from mTalk
Ja sam za te potrebe uzeo Visa Electron kod Poštanske štedionice. Nema održavanja računa, 150 dinara godišnja pretplata i toliko valjda za izdavanje kartice. Kad mi zatreba nešto da kupim uplatim u Poštanskoj štedionici koliko mi treba i rešen problem. Može da se plaća dinarski i devizno. Jedina fora je što na računu uvek mora da bude 2.000 dinara zbog kursnih razlika. Znači, ako imaš 2.500 dinara ne možeš da platiš nešto što košta više od 500 dinara. Ako zatvaraš račun isplaćuju ti i tih 2.000 dinara.
Uzeo sam ProShot za 199 dinara prekjuče ali još nisam stigao da je testiram i direktno uporedim sa Windows Camera i Lumia Camera.
Ok je I to ali Telenor banka je jeftinija,ne moras da imas tih 2000,nemas odrzavanje,ne naplacuju sma obabeatenja o transakcijama, imas online menjacnicu sa par klikova samo menjas valute ja trenutno imam 50 eura u tri vakute[emoji1] No svako koriistu sta mu najvise odgovara.Ja sam za te potrebe uzeo Visa Electron kod Poštanske štedionice. Nema održavanja računa, 150 dinara godišnja pretplata i toliko valjda za izdavanje kartice. Kad mi zatreba nešto da kupim uplatim u Poštanskoj štedionici koliko mi treba i rešen problem. Može da se plaća dinarski i devizno. Jedina fora je što na računu uvek mora da bude 2.000 dinara zbog kursnih razlika. Znači, ako imaš 2.500 dinara ne možeš da platiš nešto što košta više od 500 dinara. Ako zatvaraš račun isplaćuju ti i tih 2.000 dinara.
Uzeo sam ProShot za 199 dinara prekjuče ali još nisam stigao da je testiram i direktno uporedim sa Windows Camera i Lumia Camera.
Sada je toliko. Bila je na popustu do danas za 199 dinara. I da, HDR je dodatnih 99 dinara. Ja ga dobio gratis tokom Windows Store baga. Mislio sam da sam izvukao i ProShot gratis ali su sve to resetovali pa sam je kupio za 199 dinara. HDR mi ostao.
Edit:
Malo sam testirao kamere, po jedan snimak u običnom i HDR modu. Koga zanima, evo par slika na OneDrive-u: https://1drv.ms/f/s!AqtW70gUWQkLjOJPVSAri5go0sWkyg
Ili na MEGA, ako nekome OneDrive pravi problem:
https://mega.nz/#!zg4gSYDa!SOGx2Jg40kvEOkhmwK7bS1Q2uYKJ0N6-JqsYZJMqAsk
Izgleda da nema razlike između Lumia Camera i Window Camera aplikacije. ProShot pravi manje oštre slike, što i nije čudo kad Windows i Lumia Camera previše izoštravaju ali i WB je malo off na ProShot i saturacija je jača.
Možeš i sam da vidiš par slika koje sam napravio. U ovom trenutku, bar na L640 ne vidim nikakvu prednost ProShot kamere u odnosu na Windows kameru. Mada, opet kažem, imam je tek od prekjuče i nisam je baš testriao. Recimo, kako radi ova noise reduction opcija. Nisam testirao ni RAW i TIFF output.
Ako ti treba za Point-and-Click slikanje mislim da ne nudi ništa više ili bolje od Windows Camera aplikacije. A to me podseti, mogu da obrišem Lumia Camera. Do sada sam se stalno cimao da je greškom ne nadogradim u Store.
E da, Lumia Camera normalno čuva HDR slike na MicroSD kartici, za razliku od Windows Camera aplikacije kojoj treba večnost a neretko i ne uspe da sačuva na kraju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari