Šta je novo?

Windows (phone) 10

Definicija je na mestu ali je neumesna Gari covek je skroz na mestu,nasali se i na svoj racun i na eacun svog a i mog OS.Najvise volem te likove sto se kriju iza monitora i peckaju,bas bi voleo da meni to kazes ili Gari-ju ovako face to face.Daj bre dosta vise sa tim peckanjim i podbadanjima.Nikad ne znas ko je sa druge strane monitora,mislim glupo je neumesno.Nemam nista protiv tebe niti ostalih trolova ovde po forumu,ako vam to ispunjava deo dana i pricinjava zadovoljstvo nastavite,samo udrite dok kav moderatori i admini to dozvoljavaju.
Gari se sam prepoznao, a vidim da nije jedini.
Za ostalo služi pp, pa se javi tamo ako treba još nešto da ti pojasnim.

Ma kad je sve ovde tako kako je, treba i mi da krenemo u jedan "krstaski pohod" i ispiramo ljudima mozak kako im ne valja telefon jer je Android. Evo, bas sad video ovu temu - malo sam otisao tamo usled raznih prica i komentara ovde.
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?367058-LG-G5&p=4780771&viewfull=1#post4780771
2492245002d356f4e685b7afe6945ec8.jpg

Ajde lepo svi da odemo i da sad napricamo coveku kako mu je OS krs, i kako je on glup sto je kupio takav telefon. Naravno, svesni smo svi ovde da bi tako nesto bilo retardirano, kao i to da sam sad ovaj screenshot samo ovde prilepio bez ikakvog konteksta. Ni ja ne znam kontekst, niti me zanima, vec sam zatvorio taj tab. Ja znam da moja mama ima telefon sa 512 MB RAM-a, i da sam joj ga namestio da radi kao Singerica. Ali eto, mogli bismo da pljujemo Android, imamo argumenata, mozda argumenti nisu ni valjani, ali boze moj, napunicemo im temu gluposti, a zar ima nesto bitnije od toga... :) Ja cak ne kazem ni da ovom liku telefon stuca, ne znam to, ne zanima me, nije u tome ni poenta, mada dobro - opet ce se neko pojaviti da se pravi pamet, i da mi pise nakav odgovor bez da pazljivo procita celu poruku koju sam sad ovde napisao.

I trudicu se sad da ne odgovaram ni na kakve bezveze komentare.

Motion data nije ni kod mene radila, mislim da sam vec pisao. To je bilo jos pre 3 i vise meseca. Ja koristio MS health i Fitbit. Po tvom posty vidim da su je opravili, svaka im cast.

Sent from my m2 note using Tapatalk

Probao sam i ja MS health i tamo mi isto stoji stalno 0 steps... Da li tebi radi tj meri ili samo meni ne ? Runtastic Me mi i dalje isto stoji na nuli.. Pa ako tebi radi da ja probam HR

Gari se sam prepoznao, a vidim da nije jedini.
Za ostalo služi pp, pa se javi tamo ako treba još nešto da ti pojasnim.

Ja se nisam preoznao, ti si ovo napisao za sve koji ne pljuju Windows Mobile, a ja izmedju ostalog spadam u tu grupu.

Probao sam i ja MS health i tamo mi isto stoji stalno 0 steps... Da li tebi radi tj meri ili samo meni ne ? Runtastic Me mi i dalje isto stoji na nuli.. Pa ako tebi radi da ja probam HR

Ne koristim te aplikacije, ali da li bi mozda pomoglo da se pogleda u podesavanja, pa u Privacu/Motion data? Mozda ti se tamo pojave te aplikacije, pa da njima omogucis pristup sinzoru pokreta ili cemu vec?

Cisto reko da pomenem, mada pretpostavljam da ste to odavno pogledali. :)

Hajde da predjemo na normalnije teme. Sta mislite o ovom konceptu? :)

Does Windows 10 Mobile need a Taskbar (concept)?
taskview2.png

Po meni, osnovna mana je sto fali back dugme, i na manjim telefonima ovo bi moglo biti tesno, mada na vecin ekranima ovo moze biti zanimljiva stvar, a i moglo bi biti zanimljivo ako sa landscape mod-om mozda. :) Naravno, samo uz opciju da mogu ljudi da biraju sta zele, meni se na mom telefonu ovo ipak ne bi svidjalo.

Ne koristim te aplikacije, ali da li bi mozda pomoglo da se pogleda u podesavanja, pa u Privacu/Motion data? Mozda ti se tamo pojave te aplikacije, pa da njima omogucis pristup sinzoru pokreta ili cemu vec?

Cisto reko da pomenem, mada pretpostavljam da ste to odavno pogledali. :)

Da, pogledao sam i uvek mi se pojave tamo "aplikacije koje koriste prikupljene podatke" ali u samim aplikacijama uvek 0 :/

Ja se nisam preoznao, ti si ovo napisao za sve koji ne pljuju Windows Mobile, a ja izmedju ostalog spadam u tu grupu.
:)
Biće bolje kada naučiš da kritika nije isto što i pljuvanje, kao i kada budeš prestao da sagovorniku imputiraš stvari koje nije rekao.
Definiciju sam naveo sa razlogom, i to upravo zato da bih napravio razliku između većine normalnih korisnika sa jedne strane, i šačice ostrašćenih koja u čoporu napada svakog ko ovaj podforum ne doživljava kao oltar za obožavanje WP/WM-a.
Ovo (po ko zna koji put) ničim izazvano pominjanje Androida ne bih dodatno komentarisao, ali bih baš voleo da vidim kako bi se proveo "krstaški pohod" u susretu sa ljudima koji, za razliku od nekih, znaju o čemu pričaju. ;)

:)
Definiciju sam naveo sa razlogom, i to upravo zato da bih napravio razliku između većine normalnih korisnika sa jedne strane, i šačice ostrašćenih koja u čoporu napada svakog ko ovaj podforum ne doživljava kao oltar za obožavanje WP/WM-a.
Ovo (po ko zna koji put) ničim izazvano pominjanje Androida ne bih dodatno komentarisao, ali bih baš voleo da vidim kako bi se proveo "krstaški pohod" u susretu sa ljudima koji, za razliku od nekih, znaju o čemu pričaju. ;)
Ista stvar vazi i za android podforum.
I kod "krstaskog pohoda" nije poenta u znanju nego u smaranju.

Predlažem jednu kontra onfnzivu na teme od ovih drugara koji nas zezaju da im svako malo kačimo razne ne bitne gluposti i da im zatrpavamo teme sa raznim glupostima i da ih ubeđujemo da su android fanbojevi :) onako za početak. Šta mislite o tome da li bi to uopšte imalo smisla ili treba da se suzdržimo od takvih gluposti jer ja ne vidim neku naročitu zaanimljivost u tome da se ljudi podbadaju zbog njihovog izbora i odluke koji će os koristiti. Što se alarma tiče meni radi ko i pre nisam ništa posebno podešavao čuje se dovojno jako da me probudi. Jedino me zanima a to ću proveriti zašto admini tolerišu sve ovo ako je to dozvoljeno ulaziti u temu i provocirati ljude onda je svaki komentar suvišan.

Poslednja izmena:
Predlažem jednu kontra onfnzivu na teme od ovih drugara koji nas zezaju da im svako malo kačimo razne nebitne gluposti i da im zatrpavamo teme sa glupostima i da ih ubeđujemo da su fanbojevi :) onako za početak šta mislite o tome da li bi to imalo smisla ili treba da se suzdržimo od takvih gluposti jer ne vidim neku naročitu zaanimljivost podbadati ljude zbog njihovog izbora i odluke koji će os koristiti. Što se alarma tiče meni radi ko i pre nisam ništa posebno podešavao čuje se dovojno jako da me probudi. Jedino me zanima a to ću proveriti zašto admini tolerišu sve ovo ako je to dozvoljeno ulaziti u temu i provocirati ljude onda je svaki komentar suvišan.
Mada bi i to bilo glupo na kraju, jer bi time smarali vise ljude koji gledaju svoja posla, i jos to na kraju ne bi ni pogodilo onog koga treba, njih boli uvo. :) Samo se ne vredi nastavljati.

Besmisleno je provocirati ljude, slažem se da je bolje ne odregovati na provokaciju nego se nastavljati i gubiti energiju nizašta.

Sta si onda tacno mislio da im je kod multitaskinga isto kod ovog maminog i l950xl? Ja sam razumeo da si mislio na to koliko lagano skace iz aplikacije u aplikaciju. :)

Ista stvar vazi i za android podforum.
I kod "krstaskog pohoda" nije poenta u znanju nego u smaranju.
Naravno da ne važi, jer ostrašćenosti i papagajskih hvalospeva kao na ovom podforumu nema ni kod botovanja u "Informeru" i "Kuriru".
Istini za volju, treba reći da tu ima i nekih sličnosti: večita podela na "nas" i "njih", poistovećivanje kritike sa "provokacijom", agresivno napadanje neistomišljenika uz neprestano izigravanje žrtve, spamovanje u čoporima uz istovremeno licemerno kukanje na "spam" i "trolovanje" itd.
Doduše, motiv i dalje ostaje donekle nejasan, jer oni tamo to bar rade za sendviče...

Poslednja izmena:
Naravno da ne važi, jer ostrašćenosti i papagajskih hvalospeva kao na ovom podforumu nema ni kod botovanja u "Informeru" i "Kuriru".
Istini za volju, treba reći da tu ima i nekih sličnosti: večita podela na "nas" i "njih", poistovećivanje kritike sa "provokacijom", agresivno napadanje neistomišljenika uz neprestano izigravanje žrtve, spamovanje u čoporima uz istovremeno licemerno kukanje na "spam" i "trolovanje" itd.
Doduše, motiv i dalje ostaje donekle nejasan, jer oni tamo to bar rade za sendviče...
Kritika je ok ali ne i vređanje, čemu upoređivanje ljudi sa botovima? Ko ispoljava agresiju, a ko je u čoporu i ko glumi? Ko je licemeran? Nisam nigde pročitao kojim se telefonom služiš u čemu je tvoj problem i ko te diro :)
Ni meni nije jasan motiv ljudi koji ulaze u temu samo iz jednog jedinog razloga a on je da provociraju ljude, zašto?

Poslednja izmena:
Po ko zna.koji put, tema zatrpana smecem. Modove naravno briga, jer niko ne zeli da bude tuzibaba i prijavi neke spamere poput ovog Yojimba (dobar film, ali ovaj lik je naporan). Sta on zeli da postigne vredjanjem, verovatno ni sam ne zna.
Sto se mene tice, uzivajte u ovoj temi, ja je necu pratiti vise.. bar dok se ne povede neka konstruktivna i korisna rasprava i dok se nivo spama ne smanji.

Kritika je ok ali ne i vređanje, čemu upoređivanje ljudi sa botovima? Ko ispoljava agresiju, a ko je u čoporu i ko glumi? Ko je licemeran? Nisam nigde pročitao kojim se telefonom služiš u čemu je tvoj problem i ko te diro :)
Ni meni nije jasan motiv ljudi koji ulaze u temu samo iz jednog jedinog razloga a on je da provociraju ljude, zašto?

Po ko zna.koji put, tema zatrpana smecem. Modove naravno briga, jer niko ne zeli da bude tuzibaba i prijavi neke spamere poput ovog Yojimba (dobar film, ali ovaj lik je naporan). Sta on zeli da postigne vredjanjem, verovatno ni sam ne zna.
Sto se mene tice, uzivajte u ovoj temi, ja je necu pratiti vise.. bar dok se ne povede neka konstruktivna i korisna rasprava i dok se nivo spama ne smanji.

Nemojte ni da gledate njegove komentare, ko ga sisa. I sta god da sad odgovori Toso, nemoj se nastavljati, bolje tako.

Nemoj ni ti DeLarge odustajati od teme zbog ovoga, steta bi bilo, a ovog trenutka ova stvar prestaje. Ja se izvinjavam sto sam i ja doprineo da se tema zatrpa kojecime, trebao sam da cutim samo i da nastavimo nasu pricu koju smo vodili sve vreme do sad. :)

Hajde da predjemo na normalnije teme. Sta mislite o ovom konceptu? :)

Does Windows 10 Mobile need a Taskbar (concept)?
taskview2.png

Po meni, osnovna mana je sto fali back dugme, i na manjim telefonima ovo bi moglo biti tesno, mada na vecin ekranima ovo moze biti zanimljiva stvar, a i moglo bi biti zanimljivo ako sa landscape mod-om mozda. :) Naravno, samo uz opciju da mogu ljudi da biraju sta zele, meni se na mom telefonu ovo ipak ne bi svidjalo.

U teoriji je ovo super ideja, u praksi nije. Zasto? Vec je bilo price na tu temu kada smo raspravljali o Ubuntu Phone gde je @yooyo (onaj od kojeg se vama dize kosa na glavi i jedan od jacih programera na ovom forumu) lepo skrenuo paznju na najvecu manu takvih koncepata. Ne valja zato sto ukljucuje swipe tj. gesture koji obicni korisnici nisu u stanju da savladaju jer nije na ekranu jasno naznaceno sta treba da se radi. Ubuntu Phone navigacija je preko gestures ali i samo jedan gesture zna biti problem. Starijim ljudima je problem povuci notifikacionu traku na dole da vide notifikacije u fulu. Kod ovakvih gestures koncepata koji na ekranu ne prikazuju nista sto bi uputili na gesture koji je potrebno izvrsiti, sanse da obicni korisnici to usvoje su jako male.

U teoriji je ovo super ideja, u praksi nije. Zasto? Vec je bilo price na tu temu kada smo raspravljali o Ubuntu Phone gde je @yooyo (onaj od kojeg se vama dize kosa na glavi i jedan od jacih programera na ovom forumu) lepo skrenuo paznju na najvecu manu takvih koncepata. Ne valja zato sto ukljucuje swipe tj. gesture koji obicni korisnici nisu u stanju da savladaju jer nije na ekranu jasno naznaceno sta treba da se radi. Ubuntu Phone navigacija je preko gestures ali i samo jedan gesture zna biti problem. Starijim ljudima je problem povuci notifikacionu traku na dole da vide notifikacije u fulu. Kod ovakvih gestures koncepata koji na ekranu ne prikazuju nista sto bi uputili na gesture koji je potrebno izvrsiti, sanse da obicni korisnici to usvoje su jako male.

Ja se svakako slazem da ovako nesto nije bas potrebno, mada bi male ikonice aktivnih aplikacija mogle ubrzati skakanje iz aplikacije u aplikaciju.
Ali sto se tice starijih korisnika, pa i generalno, ne mislim da bi im ovo napravilo problem nekome. Kao podrazumevano bi bila tu standardna navigaciona linija, pa ti ljudi ovo ne bi ni primetili i niko ne bi ni bio na gubitku. Cak bi mogli i da dodaju opciju u podesavanja za ukljucivanje task bara, a da ovo kao podrazumevano bude iskljuceno. Koga interesuje, on bi to ukljucio.

Ostaje pitanje samo jos da li na ovaj nacin mnogi korisnici ne bi primetili da ovakva opcija postoji, ali za to bi mogla da bude neka poruka od sistema "Hej, jel znas da mozes to i to da omogucis", pa da se ona pojavi maksimum tri puta. Nije ovo isto kao ovo sto opusujes sa Ubuntu Phone-a gde korisnik ne znam kako treba da zna da treba da povuce odozdo da bi otvorio meni, s leva da bi dobio multitasking, odozgo da bi video nekakve kategorije... Ono tamo nikako nije intuitivno koliko sam ja video.

Ja se svakako slazem da ovako nesto nije bas potrebno, mada bi male ikonice aktivnih aplikacija mogle ubrzati skakanje iz aplikacije u aplikaciju.
Ali sto se tice starijih korisnika, pa i generalno, ne mislim da bi im ovo napravilo problem nekome. Kao podrazumevano bi bila tu standardna navigaciona linija, pa ti ljudi ovo ne bi ni primetili i niko ne bi ni bio na gubitku. Cak bi mogli i da dodaju opciju u podesavanja za ukljucivanje task bara, a da ovo kao podrazumevano bude iskljuceno. Koga interesuje, on bi to ukljucio.

Ostaje pitanje samo jos da li na ovaj nacin mnogi korisnici ne bi primetili da ovakva opcija postoji, ali za to bi mogla da bude neka poruka od sistema "Hej, jel znas da mozes to i to da omogucis", pa da se ona pojavi maksimum tri puta. Nije ovo isto kao ovo sto opusujes sa Ubuntu Phone-a gde korisnik ne znam kako treba da zna da treba da povuce odozdo da bi otvorio meni, s leva da bi dobio multitasking, odozgo da bi video nekakve kategorije... Ono tamo nikako nije intuitivno koliko sam ja video.

Odlično bi izgledalo ako bi ovako nešto zaživelo verovatno da bi bio problem na manjim ekranima ali tu je mogućnost da odabereš taskbar koji ti više odgovara tako da izgleda zanimljivo.

Poslednja izmena:
Odlično bi izgledalo ako bi ovako nešto zaživelo verovatno da bi bio problem na manjim ekranima ali tu je mogućnost da odabereš taskbar koji ti više odgovara tako da izgleda zanimljivo.
Ili još bolje, što mi se čini da je i ovaj čovek zamislio, da navigacionu liniju prevučeš levo ili desno i povučeš ovaj taskbar kao na slici, i obrnuto - da vratiš standardnu navigacionu liniju, pa kako ti je koja zgodnija.

Nisam odmah skontao da je on i to imao na umu (bar tako sad kapiram da je mislio zbog one slike gore).

Offtopic: Gari je 0 (sto se tice fanboja). Idite na reddit /windowsphone da vidite sta su fanbojevi.

Sent from my m2 note using Tapatalk

Odlicno si doprineo temi.

Niko ovde nije fanboj, ovde ima samo ljudi kojima se sviđa Windows Mobile.

Radi li se na kameri (Lumia 735)? Ili cu ostati jos dugo na ovaj dosadni 8.1.

Sent from mTalk

Radi li se na kameri (Lumia 735)? Ili cu ostati jos dugo na ovaj dosadni 8.1.

Sent from mTalk
Možeš da pređeš na 10 ako želiš (ali je telefon podržan, a pretpostavljam da jeste), i možeš da ne daš aplikacijama da se ažuriraju automatski, i prosto Lumia kameru ne ažuriraš. Ima ko tako radi.

Takođe, nedavno je izašla i ProShot kamera za w10m, mada ne znam tačno kakva je.

I navodno je Windows kamera bolja nego ranije, mada i dalje ima razlike kad se slika zumira. (Moja kamera je suviše slaba da bih video razliku.)

Poslednja izmena:
Vrh Dno