Šta je novo?

Windows (phone) 10

@Gari

Ma šala na račun kome verovati.

Meni nije jasno zašto se jednostavno ne prihvati da nekome neki OS odgovara, a nekome ne. Zar je moguće da smeta što WM odgovara određenom broju ljudi? I obrnuto, android?

Meni stvarno WP odgovara, a mom klincu zapeo H. P9 (može i lite), na primer.

Ono što sam siguran, MS nas koristi kao pokusne kuniće i na osnovu našeg iskustva priprema nešto novo, recimo Surface mob liniju. I još nešto... Ima nešto što su oni isprojektovali za u buduće, a mi buranija ćemo i dalje da se prepiremo "čiji je veći i duži".

Kad dođe vreme, zatvoriće butigu za mase, neće se zahvaliti insider-ima i krenuće u neki novi pohod. Ne mislim da su Google, Jabučari, Samsung i ostali drugacćiji. Naprotiv.

Prema tome, uživajte u čemu vam volja. Ja ću bez problema u WP i WM.

Poslednja izmena:
Niko da javi da Tolero napustio WM tabor?
Zar jeste?
Iskreno, i meni je malo falilo da prodam ovaj moj za sitne pare: skoro deset dana Vajber i Votsap pravili s*anja (nema notifikacija osim kad se uđe u aplikaciju; to bih možda nekako i preboleo, ali onda je sva prepiska nestala, kad uđem u aplikaciju - sve prazno, nijednog kontakta, nijedne poruke, ni poslate, ni primljene!), a od pre dva dana ni Mesindžer nije hteo da se uključi.
Na kraju sam morao da vratim sve na fabrička podešavanja (iz glavnog menija) i to dva puta - i sad sve radi. A do kad će, videćemo. ;)
Ne tražim mnogo, samo da mi stotinjak aplikacija koje imam u telefonu radi kako treba. :)
Ono što je dobro jeste da sam posle vraćanja na fabričko stanje uspeo da povratim TT Klasik, iako ga u prodavnici više nema. :)
Još nešto: ovo pišem na Asusovom fabletu koji je na Androidu. :D

@Gari
Ma šala na račun kome verovati.
Meni nije jasno zašto se jednostavno ne prihvati da nekome neki OS odgovara, a nekome ne. Zar je moguće da smeta što WM odgovara određenom broju ljudi? I obrnuto, android?
Meni stvarno WP odgovara, a mom klincu zapeo H. P9 (može i lite), na primer.
Ono što sam siguran, MS nas koristi kao pokusne kuniće i na osnovu našeg iskustva priprema nešto novo, recimo Surface mob liniju. I još nešto... Ima nešto što su oni isprojektovali za u buduće, a mi buranija ćemo i dalje da se prepiremo "čiji je veći i duži".
Kad dođe vreme, zatvoriće butigu za mase, neće se zahvaliti insider-ima i krenuće u neki novi pohod. Ne mislim da su Google, Jabučari, Samsung i ostali drugacćiji. Naprotiv.
Prema tome, uživajte u čemu vam volja. Ja ću bez problema u WP i WM.
U potpunosti se slazem sa tobom. Ovo sto ti vidis da nekog nazivaju fanbojevima - to je krajnji argument sa kojim oni treba da poklope sve sto kaze neko ko je zadovoljan sistemom koji se njima ne svidja.

I upravo to sto kazes - svako gleda svoje interese. Sutra malo bismo mi videli insader program, pa preko njega da imamo Windows 10 Mobile, i sutra malo bismo dobili zvanicnu nadogradnju na taj noviji sistem. Oni sad od nas uzimaju povratne informacije, usavrsavaju sistem, a posle ce imati nesto mnogo bolje.

Jedino sto ja nisam pesimistican po pitanju toga sta ce korisnici imati od ovoga. Oni kao Microsoft hoce da se ravnaju sa Apple-om, pa imaju svoju surface liniju, i isto tako ako budu i pravili novije telefone, to ce biti skupi telefoni. Mi ostali smrtnici koji ne zelimo da puknemo na Windows telefon para ko za iPhone ili za Samsung S7 cemo kupovati neke druge uredjaje, od kompanija tipa Lenovo i slicno. A necemo time mnogo ni gubiti, ljudi preuvelicavaju i "veliku Nokiu", i Nokia je pravila bezvezne telefone, i njima se desavalo da ubace zahtevniji softver na slabiji hardver.

Gari je redefinisao pojam fanboja, vise nije ni smesno
Sent from my D6503
Ja ti lepo kazem, mogao bih da uzmem svoj telefon, i uporedo da ga snimam sa svojom starom Ashom, i da vidis kako taj dumb phone sporije ulazu i poruke, meni, browser, i sta sve ne. U mejl je ulazio sporije, u browser je ulazio sporije... ma sve redom, ali posebno ova poslednja dva. Jos je u ovom trenutku i bolje, sad je Nokia Xpress zamenjen Operom Mini koja je znatno laganiji browser. Sad mi samo nije taj telefon pri ruci, mogao bi biti tek za nedelju dana, ali nemam ni ambicija vama nesto da dokazujem. Eno vam gsm arena, pogledajte neke Ashe koje su bile kao pristupacnije, i pogledajte kako su neki pisali kako je taj telefon spor. Kako su ga kupili, i razocarali se.

I kad pricate o dumb telefonima, pa da, ako idemo dalje u proslost, ti telefoni mogli su samo da otvaraju poruke, pozive, i eto jos - kameru i browser, a ova poslednja dvca definitivno nisu otvarali instant.

Vi se kristite na ovo sto kazem, kacite mi epitet fanboja, mislite da lupam gluposti zeleci da pisem hvalospeve o Microsoftovom sistemu, ali mene za njih boli dupe, oni su kompanija koja zaradjuje pare, nisu oni tu da zaustave glad u svetu. Jedino sto se meni njihov sistem svidja, i to je skroz subjektivna stvar, a i kad bi propala ta njihova ideja za Windows Mobile, ja bih za sebe odabrao odgovarajuci Android.

Zar jeste?
Iskreno, i meni je malo falilo da prodam ovaj moj za sitne pare: skoro deset dana Vajber i Votsap pravili s*anja (nema notifikacija osim kad se uđe u aplikaciju; to bih možda nekako i preboleo, ali onda je sva prepiska nestala, kad uđem u aplikaciju - sve prazno, nijednog kontakta, nijedne poruke, ni poslate, ni primljene!), a od pre dva dana ni Mesindžer nije hteo da se uključi.
Na kraju sam morao da vratim sve na fabrička podešavanja (iz glavnog menija) i to dva puta - i sad sve radi. A do kad će, videćemo. ;)
Ne tražim mnogo, samo da mi stotinjak aplikacija koje imam u telefonu radi kako treba. :)
Ono što je dobro jeste da sam posle vraćanja na fabričko stanje uspeo da povratim TT Klasik, iako ga u prodavnici više nema. :)
Još nešto: ovo pišem na Asusovom fabletu koji je na Androidu. :D

Da to za TT classic neko mi je ovde dao ideju mozda cak i ti i nadjem je u my libery,mada nazalost osudjen sam na mTalk jer mi TT baguje na 14915 ali skinuo sam ga ne brisem.Nek lezi pa cekam sledeci build. pu,pu pises na androidu u windows mobile podforumu pu,pu :d Bar se sprdamo ovaj deo bench foruma je jedan od zabavnijih :d

Ne razumem zasto se napada gari, daje svoje misljenje, ako se slazete sa njim ok, ako ne onda procitaj/zaobidji i to je to.
Ako imate nesto korisno da napisete vezano za temu napisite, ovo je nama zaista vazna tema, nema potrebe da se zatrpava nepotrebnim postovima.

Ne razumem zasto se napada gari, daje svoje misljenje, ako se slazete sa njim ok, ako ne onda procitaj/zaobidji i to je to.
Ako imate nesto korisno da napisete vezano za temu napisite, ovo je nama zaista vazna tema, nema potrebe da se zatrpava nepotrebnim postovima.

Apsolutno se slazem ok malo humora tu i tamo(ja prvi obozavam sprdnju ali i da sa sa istimom preteram) ali non stop neke prozivke,glupo je.I meni je tema vazna,ako preteram sa humorom ili ga neko lose protumaci tu su moderatori da rejaguju.Hajd da malo budemo parlamentarniji.:)

Poslednja izmena:
I drugo, ja sam bio iznenađen brzinom prodaje moje Lumije, mislio sam da je neće niko.
Pa kad sto puta ponove da je win phone najgori a ti poveruješ da je ta laž istina...Nego šta nego ih hoće ,jer su odlicni,sta god neki o njima pisali.

Sent from mTalk

Windows Phone "'Separates Men From Boys" :d Necu vise dosta je bilo,od sada samo konstruktivna rasprava.:)

Jeste ja sam upropastio temu... @Gari druže pa taj problem sa alarmom postoji od kako je izašao w10, pa kad će više da reše?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nisi, ali evo dajes sve od sebe.

Problem sa tihim alarmom je nov, ne znam da li pricas na pamet ili si nesto pobrkao. Da, resice to, u sledecem buildu.. evo odgovora umesto garija, jer smoriste coveka.

Da, problem je od ove zadnje nadogradnje, mada nekome i nije problem.
Ima ovde dosta iznošenja neproverenih stvari ( onih koje su se dešavale pre dva-tri ažuriranaj i na starim buildovima) i onda me prosto mrzi da pišem u ovoj temi, Gariju svaka čast, jer prosto više ne znam dal treba da pomognem nekome ili da se raspravljam!

Jedan lik me oduševio a pokušaću otprilike da prevedem, reč je o komentarima u vezi WM10 na temu čišćenja prodavnice:
- .....MS , danas smo pustili AU, popravili smo ovo, ono i svašta nešto, a pokvarili smo...pa sami provalite šta smo pokvarili pa javite preko feedbacka..!

Xaxaxaxxaa

Sent from 640

Da, problem je od ove zadnje nadogradnje, mada nekome i nije problem.
Ima ovde dosta iznošenja neproverenih stvari ( onih koje su se dešavale pre dva-tri ažuriranaj i na starim buildovima) i onda me prosto mrzi da pišem u ovoj temi, Gariju svaka čast, jer prosto više ne znam dal treba da pomognem nekome ili da se raspravljam!

Jedan lik me oduševio a pokušaću otprilike da prevedem, reč je o komentarima u vezi WM10 na temu čišćenja prodavnice:
- .....MS , danas smo pustili AU, popravili smo ovo, ono i svašta nešto, a pokvarili smo...pa sami provalite šta smo pokvarili pa javite preko feedbacka..!

Xaxaxaxxaa

Sent from 640
Ovo što je lik napisao u vezi grešaka koje je doneo update sistema se stvarno dogodilo pre neki dan, kada su pustili novi RS2 build. Napisali su: Nema grešaka za Mobile, ako ih primetite, prijavite u Feedback Hub-u.

Ako nema gresaka, probajte ovo:
- Kreirajte 1 kontakt
- Unesite prvi broj 060 123456
- Unesite drugi broj 061 123456
- Sacuvajte kontakt.

Nagradno pitanje: - Da li vidite oba broja u kontaktima?

Sent from my m2 note using Tapatalk

Ma gde za male pare, eno u temi o 930 se jadaju kako ne mogu da nađu dobro očuvan.
I drugo, ja sam bio iznenađen brzinom prodaje moje Lumije, mislio sam da je neće niko.
Bio sam se iznervirao, svaki dan tokom 2 nedelje radila sve gore i gluplje. :O
Bilo je: ili HR ili u zid i MS dizgori. ;)
Da se nije popravilo stanje, dao bih je za 100-120€, ionako je stara 17 meseci, pa je, izgleda, mikrofon počeo da zeza, počeli ljudi da se žale da me slabije čuju, a ne bih uvalio faličan proizvod nekome za velike pare, jer ne bih voleo ni da mene tako neko zezne. Sad je softverski sve OK, a za mikrofon, ako se ispostavi da stvarno brljavi, možda će morati u servis, tu je garancija još 7 meseci. ;)
Da to za TT classic neko mi je ovde dao ideju mozda cak i ti i nadjem je u my libery,mada nazalost osudjen sam na mTalk jer mi TT baguje na 14915 ali skinuo sam ga ne brisem.Nek lezi pa cekam sledeci build. pu,pu pises na androidu u windows mobile podforumu pu,pu :d Bar se sprdamo ovaj deo bench foruma je jedan od zabavnijih :d
Za TT nisam ni ja znao, ali sam pomislio da probam, pa ako uspe - super. Nemoj da ga brišeš, meni je Klasik neprevaziđen, MT mi je katastrofa.
A za kucanje sa Androida u WP temi - evo, sad kucam po Lumiji da se iskupim za prošli post. :D

Poslednja izmena:
Mislim da ste preterali sa prozivkom na Garijev račun. Sve i da jeste MS fanboj, to nije greh, svi mi volimo nešto, pa to i hvalimo - posebno jer je on jedan od najkulturnijih posetilaca W10M foruma, ne sećam se da sam ikad pročitao da se on nekom grubo ili posprdno obratio, niti se ikad upuštao u glasno raspravljanje i provociranje drugih, a kamoli da nekom kaže da laže itd.

Niko ne proziva Garija, nema tu loše namere,
samo je smešno što on opravda u stilu nije mS kriv nego vi imate dubok san, i kako da se ne našalimo na takvu izjavu?

Gari je stari forumaš, zna on da gde su mladi tu je i šala.

Ako nema gresaka, probajte ovo:
- Kreirajte 1 kontakt
- Unesite prvi broj 060 123456
- Unesite drugi broj 061 123456
- Sacuvajte kontakt.

Nagradno pitanje: - Da li vidite oba broja u kontaktima?

Sent from my m2 note using Tapatalk

Evo sad sam probao, ne vidim. Probao sam da dodam i +381, da pravim razmake, nista.
Takodje sam imao i problem da ne prikazuje broj u imeniku ako je u kontaktu upisan pod Other, ali su to popravili (ili sam ja prebacio sve bitne kontakte pod mobile/home, pa vise ne primecujem). Ajd probaj ako te ne mrzi.

To su kontakti koji se vuku jos sa starih nokija (tipa 3510 i slicnih...)

Ne vidi se u kontaktima ali se vidi u svim aplikacijama kad kucaš ime kontakta i možeš da izabereš koji hoćeš

HJvPkRP.jpg

nXATQCY.jpg

xSfVx0I.jpg

Sent from 640

Poslednja izmena:
Niko ne proziva Garija, nema tu loše namere,
samo je smešno što on opravda u stilu nije mS kriv nego vi imate dubok san, i kako da se ne našalimo na takvu izjavu?

Gari je stari forumaš, zna on da gde su mladi tu je i šala.
Mislim da je problem što neki nisu skontali da sam se šalio oko toga, naravno da alarm mora biti glasniji i za one koji se teže bude. Meni lično više odgovara ovako kako je sada, ali to nije razlog da ovako i ostane. Prijatnije mi je tako, i bolje mi je kad je alarm takav da ne napravi uzbunu u celoj kući, mada ni ono što je bilo pre poslednjeg ažuriranja nije pravilo tako "uzbunu", i sve nas je budilo, i naravno da je bolje da bude tako. Ne znam što ovo opet objašnjavam. :)

I nije problem ništa što si ti rekao, ne smeta mi kad se neko našali, svi se šalimo, :) ali neko drugi je bez namere da se šali napisao i nešto što bi čoveka lako moglo uvrediti. Jedino što ovde niko ne može da me uvredi zbog činjenice da je ovo forum, i da mi opsuje mamu ne bih bio uvređen iako bi mi to smetalo.

Poslednja izmena:
Meni opet nije jasno zašto je toliki problem oko alarma. Probao sam ga na 2 telefona i na oba se postepeno pojačava i to do maksimuma kad zvrči toliko da uši otpadaju, znači u nekom momentu bude baš glasan isto kao i prije. Čak sam probao da smanjim zvono na 1, al svejedno se alarm opet pojača do maksimuma, znači postavljena jačina zvona mu nije ograničenje.
E sad jedino ako je na nekim modelima bug pa da se ne pojačava uopšte to je već drugi problem. [emoji6]

Sent from mTalk on Lumia 930

Ako mene pitas, ono "aggressive" je visak, mada nije u tome poenta. Dosao si i kazes kako u nekim podforumuma vlada sektaski duh fanobijizma, ali ne vidim cemu takvo etiketiranje - to isto mozes reci i za Apple i za Android podforume, ali opet, pusti ljude da koriste sta im se svidja. Problem je vise u tome sto tu kartu sa fanbojizmom ljudi stalno povlace kad nemaju vise sta da kazu (ili kad jednostavno nece da prihvate da neko ima drugacije misljenje radi svog iskustva, kao i to da ne umeju da pretpostavljaju da su njihovi neistomisljenici glupi, ili sta vec).

Poslednja izmena:
Ja tebi vojvodo, ti meni serdare... tipično za podforume kojima caruje sektaški duh fanbojizma.

Noun
fanboyism ‎(uncountable)
Behaviour characteristic of fanboys; blind, aggressive devotion.

https://en.wiktionary.org/wiki/fanboyism

Definicija je na mestu ali je neumesna Gari covek je skroz na mestu,nasali se i na svoj racun i na eacun svog a i mog OS.Najvise volem te likove sto se kriju iza monitora i peckaju,bas bi voleo da meni to kazes ili Gari-ju ovako face to face.Daj bre dosta vise sa tim peckanjim i podbadanjima.Nikad ne znas ko je sa druge strane monitora,mislim glupo je neumesno.Nemam nista protiv tebe niti ostalih trolova ovde po forumu,ako vam to ispunjava deo dana i pricinjava zadovoljstvo nastavite,samo udrite dok kav moderatori i admini to dozvoljavaju.

Nazad
Vrh Dno