Šta je novo?

Windows nece da prikaze desktop

el_patron

Čuven
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poena
515
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600 + Arctic Freezer 34 eSports
Matična ploča
MSI Tomahawk MAX
RAM
Kingston Fury Beast RGB 2x16GB
GPU
Sapphire 6650XT Nitro+
Storage
Kingston A2000/Transcend 230s/HDD 500GB
Zvuk
Microlab M660BT + Razer BlackShark V2 HyperSpeed
PSU
Asus Rog Strix Gold 750w
Kućište
Be Quiet Pure Base 500FX
Monitor
BenQ Mobiuz EX2710S
Miš & tastatura
Razer Deathadder v3 Pro+ HyperX Alloy Origins Red Linear
Mobilni telefon
iPhone 13 mini 128gb
Pametni uređaji
Xiaomi 3C, Xiaomi S20+
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam jedan vrlo iritirajuci problem, a to je da prilikom podizanja sistema sve ide glatko do trenutka kada treba da prikaze windows welcome screen i desktop.Cuje se windows welcome sound ali u tom trenutku monitor se ponasa kao sam ugasio PC.Krene da "blinka" slika, kao kad upalite monitor pre nego sto ste upalili PC.
Upravo sam digao novi windows i normalno je ucitavao, sve do trenutka dok nisam instalirao drivere za graficku.Nakon toga, opet isto...
Grafika je HD 6870, u martu ce joj biti 3god.Na zalost, na nju vise nemam garanciju jer sapphire daje 2god...
Skinucu jos neku verziju drivera, pa da probam, a u medjuvremenu, da li mi neko moze reci da li postoji jos nesto na sta bi trebao da obratim paznju ili sto moze prouzrokovati ovaj problem?

Poslednja izmena:
Sam si sebi odgovorio. Probaj sa drugim driverom, pa onda trazi dalje resenje.

Imam dve verzije: 12.10 i 13.1.
Da li da skinem jos neki da probam?
Instalirao sam oba, pre toga sam naravno uninstal prethodni i ocistio sa driver fusion-om i ista prica.
Sad skidam najnoviji 13.9 pa javljam sta je bilo.
Inace pre reinstal windowsa sam izvadio CMOS bateriju na nekih 10ak min, nije pomoglo.
Inace kad udjem na fejs preko safe mode, uvek me disconect sa chata.Mozda ima neke veze, posto mi se ranije to nije desavalo.

Poslednja izmena:
Evo probao sam i najnoviji drajver i ista stvar se desava, tako da to definitivno nece pomoci.
Ima li neko predlog sta dalje i do cega moze da bude?

ako ti sve radi bez drajvera i u 2d modu moguce da ti je gpu prsla
probaj je na drugom kompu

Safe mode?
Ne vidim da si probao, osim fejsa?
Znaci safe mode radi ili ne?

Poslednja izmena:
Smanji reziluciju na minimum pa onda instaliraj drajere.
Podigni sistem na toj rezoluciji.
Promeni na tvoju rezoluciju i problem je resen.

Skini i nareži Hirens boot cd.
Butuj sa njega i izaberi live windows xp.
Ako i tamo imaš problem hardver je uzrok a ako ne softver je.
Tako ćeš znati šta ti je dalje činiti.
Sad cu da probam to.
Jel moze na USB da se stavi, pa da se bootuje?

Safe mode?
Ne vidim da si probao, osim fejsa?
Znaci safe mode radi ili ne?
Radi safe mode.Radi sve super i bez safe moda dok ne instaliram drivere.

Smanji reziluciju na minimum pa onda instaliraj drajere.
Podigni sistem na toj rezoluciji.
Promeni na tvoju rezoluciju i problem je resen.
Kako da smanjim rezoluciju na minimum kad je u safe mode vec na minimumu?A kad se podigne sistem, ako imam drajvere, odma je baca na vecu.
Ne mogu da udjem u Catalyst jer uvek prijavljuje neki eror kada udjem iz safe mode.
EDIT: Izbrisao sam drivere manualno(znaci pobrisao sve foldere + driver sweeper) posto nije hteo da izbrise preko control panela iz safe mode, a catalyst launcher opet nesto ne radi.
Stavio sam najvecu mogucu rezoluciju koju mogu da stavim bez drivera, 1400x1050 i sistem se digao do kraja, ucitao je desktop i sve sto dovodi do zakljucka; kad instaliram drivere, sistem nece da se digne, bez drivera, na najvecoj mogucoj rezoluciji, sve radi ok.
Sad cu da vidim dal mogu cs da igram.

Poslednja izmena:
Evo sad sam usao u cs.Nije da je igrivo, ali nemam bagova u grafici.
Ima jos jedna stvar, ne znam dal je povezano al ko zna.Kad god udjem na fejs, svaki put posle par sekundi mi sam ode off i pise mi da sam diskonektovan.
Svaki put kad refresh-ujem stranicu, budem on line, ali opet posle par sekundi mi pise disoncected, iako mogu da vidim ko je sve on line i najnormalnije sve mogu da radim na fejsu.
ZABORAVIO sam da napomenem da imam jedan hard podeljen na C: i D:.Na C: je sitem, na D: filmovi, igrice itd itd.
Kad sam reinstalirao sistem, formatirao sam samo C: i onda digao novi, D: nisam dirao uopste.
Da li sam trebao mozda kompletan hdd da formatiram?

Poslednja izmena:
Pa ja ti i ne kazem da to radis iz safe moda.
Procitaj ponovo,znaci nemas instalirane drajvere
Mozes da udes u windows e sada smanjis rezoluciju.
Pa instaliras drajvere,restart,sistem se podize u najmanoj
rezoluciji pa onda promenis na tvoju.
Probaj da instaliras samo drajvere bez Catalyst.
Proveri koji ti je screen refresh rate,mozda je preko vrednosti koju monitor podrzava.

Da nisi i ti nesto "formatirao".:D

To je ono sto ti imas da kazes na ovu temu?
Bolje da se nisi ni javljao, umesto sto spamujes tu.

Pa ja ti i ne kazem da to radis iz safe moda.
Procitaj ponovo,znaci nemas instalirane drajvere
Mozes da udes u windows e sada smanjis rezoluciju.
Pa instaliras drajvere,restart,sistem se podize u najmanoj
rezoluciji pa onda promenis na tvoju.
Probaj da instaliras samo drajvere bez Catalyst.
Proveri koji ti je screen refresh rate,mozda je preko vrednosti koju monitor podrzava.
Probao sam to ranije.Stavim na 800x600 bez drivera, instaliram drivere i kad lupim restart, nece da se digne sistem.
Ok, probacu bez catalyst.

Poslednja izmena:
Kako stojiš sa .NET framework-om, CCC ima problema kada nisu dobri ili nema prave verzije.

^ Upravo to. Pre par godina imao sam slican problem. Probaj da instaliras samo driver bez catalyst-a i drugih stvari koji idu uz njega, pa vidi sta se desava.

Probao, ista prica...

Instaliraj drajver, nakon restarta taster F8 pa odaberi VGA mod, ako udje u sistem instaliraj Furmark ili nesto slicno, pa vidi dal ce na niskoj rezoluciji da pobrljavi kad je pod opterecenjem. Meni tu smrdi na hardver.

Bas tako
Grafika je otisla
stavi drugu grafiku i sve ce ti verovatno raditi najnormalnije

Reinstaliraj Windows.
Pouzdanu-untouched verziju.
Pa drajveri za chipset/matičnu pa za grafiku.
To je 25 min posla a može da te spasi od vrćenja u krug.
Radio sam reinstal, 2x.I prvo sam instalirao chipset drivere pa potom za grafiku.

Instaliraj drajver, nakon restarta taster F8 pa odaberi VGA mod, ako udje u sistem instaliraj Furmark ili nesto slicno, pa vidi dal ce na niskoj rezoluciji da pobrljavi kad je pod opterecenjem. Meni tu smrdi na hardver.
Probacu to, ali mislim i ja da je riknula grafika...
Je*o me konj kad sam uzeo ovu sa 2god garancije -.-

Jel mozes samo da mi pojasnis kako da flashujem bios, posto nikada to nisam radio.

Jel moguce mozda da je do napajanja graficke pa da ne moze da izgura rezoluciju?

Tesko da je do napajanja, mozda nekih 1% verovatnoce, 99% da je do grafike, imao sam ih vise sa takvim slucajem, cim instaliras drajver nema vise slike. Cak imam jedan laptop koji kada instaliras drajver nema vise slike, radi bez drajvera vec 2 godine ;)

Eh dodjavola.Od sada uzimam sve sa 3+god garancije.
Kontam da mi se ne isplati da ga nosim u servis, jer nemam garanciju na graficku.

Konacno sam uspeo da nabavim novu graficku i sve radi kako treba.
Moje pitanje je, da li ovu staru mogu nekako da popravim, tj da li mi se isplati popravka posto nemam predstavu koliko bi to moglo da kosta?

Nazad
Vrh Dno