Šta je novo?

Windows Mod (2006~2008)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo i primene :p

Prilozi

• desktop.JPG
    desktop.JPG
    82.4 KB · Pregleda: 177
sjajno! poplava BBlean desktopova :)
jedan mali hint: ja sam start meni organizovao tako (moze i u Win Exploreru i BBleanu) da pored glupe i nepregledne "Programs" stavke napravim i npr.

Start
>Audio
>Graphics
>Internet
>Util
>Video
-----------
>Programs (original windowsov kupus)
>Documents
>Settings
...

i posle toga stavljao Shortcutove od Winampa, SoundForga... u "Audio"; Photoshop, 3DMax... u "Graphics"...

mnogo je lakse prvo odabrati grupo programa pa jedan od 5-6 nego "Programs" meni pa jedan od 56 programa pa tek onda exe fajl :mad:

Poslednja izmena:
Re:

Slucajno naleteh na ovu temu.

Vec dugo mislim da sam jedini koji koristi bbLean...

Drago mi je da nije tako.

Poz. svi blackbox-ovcima

Prilozi

• Screen.jpg
    Screen.jpg
    207.6 KB · Pregleda: 191
Malo sam cacnuo temu koju koristim (prebacih se malo na plavo, nisam odavno :D ):

Prilozi

• desktop.jpg
    desktop.jpg
    112.1 KB · Pregleda: 114
  • desktop1.jpg
    desktop1.jpg
    143.3 KB · Pregleda: 88
  • desktop2.jpg
    desktop2.jpg
    203.2 KB · Pregleda: 101
Mlooogoo bre prenatrpanoo :p Meni se mnogo vise svidza simple :)

Malo sam cacnuo temu koju koristim (prebacih se malo na plavo, nisam odavno :D ):
Ako mozhe spisak software-a koji je korishcen za krajnji proizvod :)
Pomoglo bi mi dosta,narochito onaj deo gore koji prikazuje zauzece CPU,HDD,RAM...

Poslednja izmena:
Onaj dio gore je Sysmetrix sa temom BlackRuby (malo sam je prilagodio svojim potrebama). Srz svega je Aston Shell, sa temom Ruby Tuesday (koju sam takodje prilagodio u vise stvari, izmedju ostalog nije bila plava, nego neka nijansa narandzaste). Ostalo je cackanje po opcijama Astona, da se sve to fino uklopi :)

Ljudi pomagajte molim vas. :) Znaci skroz sam se pogubio. Hteo sam da namestim neku lepu XP temu jer mi se ova standardna "tema" smucila. Skinuo sam StyleXP koji mi se ne svidja prvo zato sto zauzima memoriju i pravi servis. Ali to i nekako. Druga stvar je sto ima jako malo tema, smesno malo. Mozda samo dve valjaju nesto. Ali kada biram temu, ja zelim da mi on promeni samo wallpaper, taskbar i eventualno ikonice a ne da mi promeni sve moguce programe jer to em je ruzno em ima bagova. Kako to da uradim?

Kada odem na sajt Style-a da skinem neke teme, 90% njih se placa a one koje su free ne mogu da ubacim pomocu opcije ADD. Skinuo sam na primer neku koja je .MSI ekstenzija. Hocu da mi se teme pojave tamo gde se nalaze i Windows classic i Windows XP teme i da mogu da biram.

A pecovao sam i Win nekim UXTHEME patcherom... nisam siguran vise kako i sta da uradim...

I da li ste radili izmenu BOOT UP screen-a i koliko je to sigurno raditi iz StyleXP-a ?

P.S. U stvari, posto sam nasao neke prelepe wallpaper-e, hteo bih samo da mi se promeni taskbar i ikonice. Kako to da uradim?

Poslednja izmena:
Za promjenu taskbar-a (i teme ujedno) idi na www.deviantart.com i idi u sekciju Visual Styles i skini temu koja ti se svidja (posto si vec patch-ovao UXTHEME patcher-om, radice ti). A ikonice mozes promijeniti pomocu npr. Stardock-ovog Icon Packager-a http://www.stardock.com/products/iconpackager/, a takodje imas razne pack-ove ikonica na DeviantArt-u.

Sto se tice izmjene BOOT screen-a, za to ti je najbolje da iskoristis besplatan Stardock-ov program BootSkin www.stardock.com/products/bootskin/, a sliku koju hoces da stavis skini sa DeviantArt-a takodje.

najverovatnije sam vec pitao:
da li se moze napraviti na PC boot up screen slican onima kao na Amigi. ovo bas i nije najbolji primer http://www.amigau.com/amigarealm/thisoldworkbench/html/towb07.html drugi screenovi imaju mnogo lepsu grafiku i npt. fade in, fade out efekte sa mali animacijama, npr, analogni sat sa sekundarom, podacima o CPU, memoriji... sve to izgleda kao spejs shatl u poredjenju sa ovim sto Windows nudi.... mozda ce naslednik Viste moci da podrzi takav boot up screen :)

majne desktoppen...

Evo i mene sa Vistom :D

Prilozi

• Desktop.jpg
    Desktop.jpg
    272.9 KB · Pregleda: 162
evo i mene sa ql matrix pozadinom ( ima opciju blenda = preko slike ) :smoke:
and, yes. its a animated background :banana:
ZMatrix skinut sa SourceForge-a :d

p.s. @ HL1051 jel to neka russian vista ili sta? :trust:

Prilozi

• desktop1.JPG
    desktop1.JPG
    250.6 KB · Pregleda: 80
  • desktop2.JPG
    desktop2.JPG
    331.1 KB · Pregleda: 83
  • desktop3.JPG
    desktop3.JPG
    290.6 KB · Pregleda: 82
Poslednja izmena:
@apocalypse: Vista Ultimate Edition ima mogucnost da preko Windows Update-a downloadujes jezicke pakete koji zauzimaju oko 200 MB po paketu.

evo i mene sa ql matrix pozadinom ( ima opciju blenda = preko slike ) :smoke:
and, yes. its a animated background :banana:
ZMatrix skinut sa SourceForge-a :d

p.s. @ HL1051 jel to neka russian vista ili sta? :trust:

Ma jok, nego je to win xp(rus) i Vista transformation pack(eng) :d .

Super ti je mod :)

Poslednja izmena:
Evo i mog desktopa.... Bas razmatram sta bih mogao jos da promenim.

A et' i mog ....

Poslednja izmena:
1227KB - sto je ne snimi u .jpg umjesto u .png ;)

Bude slika nekako muljava, sta znam :S: Navika valjda da snimam u png

Al' evo za one sa slabijim netom :)

nisi morao novu sliku samo convert sa paintom

back to the roots...

Meni se ovo nekako najvise svidja

back to the roots...

Jel smem ja da pitam sta se to bitno razlikuje u zadnjih 5 shotova a da nije wallpaper? :)

Ako vec "modujes" i pokazujes "promene" bar neka budu evidentne. U zadnjih par shotova ti cak i ikonice nisu promenjene (recycle bin ti cak stoji na istom mestu) :)

Prosla tema na ovu pricu je cak "popila lock" zbog toga sto je dosta ljudi upload-ovalo novu sliku cim promijene pozadinu :(

Jel smem ja da pitam sta se to bitno razlikuje u zadnjih 5 shotova a da nije wallpaper? :)

Ako vec "modujes" i pokazujes "promene" bar neka budu evidentne. U zadnjih par shotova ti cak i ikonice nisu promenjene (recycle bin ti cak stoji na istom mestu) :)

ne smes :p

promenjen je deskbar, wallpaper, i widget za weather, zato nemoj da *****avas :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno