Šta je novo?

Windows mobile 10 INSIDER buildovi

Mnogo dobar ovaj poslednji insider build, dosta toga su popravili [emoji854]
Steta samo sto je feature locked...

Sent from mTalk aka Craptalk

Ljudi, kako se zove onaj smešan lik koji Windows Phone i MS doživljava kao religiju i ima neke upise pune vere, izgradio je i svojevrsnu osobenu poetiku? Više puta ste ga citirali i u ovoj temi, ali ne znam gde čovek piše i kako ga naći. Čini mi se da piše na nekom Web portalu u komentarima vesti o WP...

Edit - pogrešio sam temu - hteo sam da postujem u wm10 temi...

Poslednja izmena:
Ljudi, kako se zove onaj smešan lik koji Windows Phone i MS doživljava kao religiju i ima neke upise pune vere, izgradio je i svojevrsnu osobenu poetiku? Više puta ste ga citirali i u ovoj temi, ali ne znam gde čovek piše i kako ga naći. Čini mi se da piše na nekom Web portalu u komentarima vesti o WP...

Edit - pogrešio sam temu - hteo sam da postujem u wm10 temi...

gari XD

Ja sam mislio da je neki Mile ili tako nešto... Ali gde ga naći - b92 vesti, blic ili nešto treće?

Slobodno, i fast i slow su ok :) Jos mesec dana i krece official.

Ja juče prešao na Fast. Za sada nikakvih problema. Nisam radio HR. Videćemo ovih dana da li će tako da ostane.

Ja juče prešao na Fast. Za sada nikakvih problema. Nisam radio HR. Videćemo ovih dana da li će tako da ostane.
Ja zadnji 4 builda nisam radio HR, nema potrebe za time [emoji854]
Ako se neka aplikacija zabaguje usled upgradea, svakako se moze testirati opcija za resetovanje aplikacije.
Nadam se da ce rs3 doneti jos korisnih opcija , ovaj rs2 je bio vise kao optimizacija samog jezgra sistema.

15055 dostupan za fast

Terorisanje insajder buildovima se nastavlja...

We fixed an issue from recent flights where the volume control might stop working when listening to music in Groove after an endpoint change (for example plugging in headphones).
We've improved speech reliability by fixing a bug where Cortana was unexpectedly failing with a connection error.
We fixed an issue where multi-turn Cortana speech interactions weren't working (for example, when creating a reminder in multiple parts, as opposed to doing it in a single sentence).

Dali neko od vas ima instaliran 105051 na L650?
Pitam, zato što mi je ovo glavni telefon (L650), ima karticu u sebi što koristim u Danskoj i Švedskoj, ne bi još da ga brljam, ako update izlazi za mesec dana...

Ovaj 15055 ima bug sa Storom, *** tako nekad ispeglaju i u sledecem buildu zaebu...to me najvise nervira.
Ima 8aplikacija koje store treba da azurira ali izbacuje gresku... Ona funkcija reset ne funkcionise za Store, bedak...
Samo to mi smeta na tom poslednjem buildu, sve ostalo je ok.

Poslednja izmena:
(Insider) Windows 10/Mobile Build 15063 dostupan je za preuzimanje preko Fast Ringa

Microsoft je danas pustio novi Windows 10/Mobile Creators Build 15063 za korisnike Insider programa preko Fast Ringa. Kako prenosi MSPU blog ovaj Build 15063 trebao bi se pojaviti i kao RTM verzija dostupna do kraja ovog mjeseca (za računalnu verziju OS-a). Što je sve stiglo sa ovim ažuriranjem možete pogledati ispod.

Ispravke grešaka i poboljšanja:

Ispravljena je greška koja je uzrokovala da se velik broj aplikacija (npr. Trgovina) nije mogla pokrenuti ili ažurirati
Ispravljena je greška koja je uzrokovala da neke aplikacije n isu radile u pozadini kao sinkronizacija između aplikacija OneDrive servisa i Kamere
Ispravljena je greška ako vam se uređaj neočekivano ponovo pokreće/restarta i u tim ste slučajevima mogli izgubiti povijet poruka, poziva te pošte
Govorni paketi (Jezik govora) sada bi se trebao normalno preuzeti
Ispravljena je greška gdje se kod određenih automobila mobilni uređaj nije mogao spojiti preko Bluetootha
Ispravljena je greška gdje se prilikom zamjene zadanog APN-a uređaj ne radi preko LTE mreže

Poznate greške:

Preuzimanje ovog Builda izravno sa Windows 10 Anniversary Update (Build 14393) nije moguće. Korisnici sa AU nadogradnjom (Build 14393) prvo trebaju preko WDTR programa preuzeti Build 15055 (jedini koji im se nudi), te nakon preuzimanja ovog Builda mogu preuzeti Build 15063.

Neki korisnici su izvijestili da se neke stranice preko Microsoft Edge preglednika stalno osvježavaju i nadopunjuju. Istražujemo.

Microsoft

http://nokiamob.me/2017/03/21/insid...-dostupan-je-za-preuzimanje-preko-fast-ringa/

Auuuuu ljudi gasite enkripciju telefona i kartice pre ovog update-a , dobio sam zesci BSOD .

HR? :D bedak

*** dal je realno da pre RTM oni tako zaebu build :D

Poslednja izmena:
Screenshot_16.png

I'm trying to rollback the last W10 Phone Insider Fast Track preview on my 928 to 8.1 and I keep getting the operation ended with failure error.

It downloaded the package just fine after I installed the latest version of the WP Recovery Tool 2.1.1

This is even after a hard reset to a fresh WP10. I've tried all the boot tricks in the previous posts.

The phone keeps rebooting at the Software package installation screen.....while checking Anti Theft Protection status...is on the screen.

Isti problem, nego nigde da nadjem resenje... Prepozna telefon, sve ide kako treba i na "Anti Theft Protection status" restartuje telefon... Ne uradi vracanje nazad na 8.1.

Ljudi sta je ovo

LPmctou.jpg

Na fast ringu sam, do sada nije pisalo for arm based Phone.

Sent from mTalk

Izgleda da se nesto valja iza brda :)

Jos samo da srede potrosnju Edge-a i sve ce biti super. Ovaj zadnji update od pre par dana je objasnio standby potrosnju. Kod mene standby wifi/skype/lokacija 0.4% na sat. Al zato Edge trosi mnogo vise nego sto bih voleo. Otprilike, odes sa devojkom u shopping i das joj kreditnu, prijavis se na banku preko telefona i naravno Edge-a i gledas kako ti ustedjevina i baterija opadaju istom brzinom :D

Ljudi sta je ovo

LPmctou.jpg

Na fast ringu sam, do sada nije pisalo for arm based Phone.

Sent from mTalk
Evo objašnjenja za to:
https://blogs.windows.com/windowsex...76-pc-build-15204-mobile/#MqhB7Smif4IclR5J.97

Starting with the Windows 10 Creators Update, these are the Windows 10 Mobile devices we will officially support in the Windows Insider Program going forward:

HP Elite x3
Microsoft Lumia 550
Microsoft Lumia 640/640XL
Microsoft Lumia 650
Microsoft Lumia 950/950 XL
Alcatel IDOL 4S
Alcatel OneTouch Fierce XL
SoftBank 503LV
VAIO Phone Biz
MouseComputer MADOSMA Q601
Trinity NuAns NEO

Juce sam dobio 15204 pisalo je rs2 sada me buni zasto nema treci ring nego samo slow i fast, da nije to rs3 ustvari? Totalna konfuzija.

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Poz ljudi, ima li neko problem sa Store-om ? Na poslednjem sam RS2 , neke app samo stoje - navodno pokusa da ih skine ali pukne neki error, jel dao MS neko objasnjenje...ja poslao za svaku app zalbu, dobra je ova feedback integracija :D

Da li je iko probao creators update (ako moze preko slow/fast insidera) na L930? Vidim da nece biti podrzan, pa me malo brine da nece sljakati kako treba.

@rotkod daj molim te kako bese da se opet postavi voice recorder opcija na 950, imam tu msovu app ali nema je dok pozivam i primam pozive, ona opcija record.

Na poslednjem sam insajderu, ali ne mogu da se setim kako to opet d omogucim.

@rotkod daj molim te kako bese da se opet postavi voice recorder opcija na 950, imam tu msovu app ali nema je dok pozivam i primam pozive, ona opcija record.

Na poslednjem sam insajderu, ali ne mogu da se setim kako to opet d omogucim.
Postavke-Sistem-Telefon-podrazumevane aplikacije-Izaberite aplikaciju koju zelite da koristite za upravljanje telefonskim pozivima-postaviti Diktafon

Vrh Dno