Šta je novo?

Windows expolrer puca

Stefan1

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
649
Imam problem sa win explorerom.Naime on mi puca u jednom od mojih foldera sa video clipovima od pre neki dan.Proverio sam sa Kaspersky nemam virus,niti bilo sta drugo.
Cak i kad tak folder iskopiram na drugu particiju ponovo puca win explorer,izadje mi ono obavestenje o greski i pita "send" ili "don't send"

Ima li neki nacin da resim ovo pucanje explorera posto su mi ti bitni file-ovi

u pitanju je Win XP SP1
amd 2100+ 512 ddr ram

Poslednja izmena:
Meni puca explorer kada rotiram digitalne fotke sa Canona A70 u Windows picture and fax vieweru.....ne znam zasto..

Meni takodje puca u poslednje vreme ali uskoro sledi format tako da ne brinem :d

Meni takodje puca Explorer na nekim video fajlovima. Sveza instalacija XP Pro SP2 je u pitanju. Resenje... otvaram ih iz Total Commandera, kada sve radi kako treba.

Stefan1 je napisao(la):
Imam problem sa win explorerom.Naime on mi puca u jednom od mojih foldera sa video clipovima od pre neki dan.Proverio sam sa Kaspersky nemam virus,niti bilo sta drugo.
Cak i kad tak folder iskopiram na drugu particiju ponovo puca win explorer,izadje mi ono obavestenje o greski i pita "send" ili "don't send"

Ima li neki nacin da resim ovo pucanje explorera posto su mi ti bitni file-ovi

u pitanju je Win XP SP1
amd 2100+ 512 ddr ram

A jeli ti ukljucen "Thumbnails Views" ako jeste probaj da prebacis u "Icon" ili "List".

Bas kao sto je sille reko. Prebaci sa thumbsa, bas zbog toga explorer zna cesto da "pukne". A ako ti se i pored toga nastavi onda je skoro sigurno RAM memorija pa je proveri nekim programom (gold memory).

Sto se mene tice, nije ni jedno ni drugo. Uvek je podesen "List" raspored, a usput sam iskljucio i AVI Preview opciju u Win Exploreru. Memoriju sam prvo testirao, ali nije ni to. Puca samo na nekim fajlovima sa mpg ekstenzijom (ne na svim, sto me najvise cudi).

mene zaza desni klik na na bilo koji fajl, cim kliknem padne explorer, stim sto padne i totalcommander ako u njemu kliknem desnim dugmetom na neki fajl
:smash:

Dusan K je napisao(la):
Sto se mene tice, nije ni jedno ni drugo. Uvek je podesen "List" raspored, a usput sam iskljucio i AVI Preview opciju u Win Exploreru. Memoriju sam prvo testirao, ali nije ni to. Puca samo na nekim fajlovima sa mpg ekstenzijom (ne na svim, sto me najvise cudi).

Eventualno da proveris koji kodec ti treba za taj mpg (postoji softver za to ,ali sam zaboravio kako se zove,znace vec neko da ti kaze).Ja sam imao neki mpg fajl za koji sam morao da nabavom stariji kodec i sa njim je radio(Indeo) iako sam imao instalisanu noviju verziju istog.

sille je napisao(la):
A jeli ti ukljucen "Thumbnails Views" ako jeste probaj da prebacis u "Icon" ili "List".

Jeste,izgleda da je to problem.Samo explorer pukne toliko brzo da ja ne uspem da prebacim u icon ili list view

E reci mi samo jel problem nastaje i kod fotki,posto je meni thumbnails u svim folderima sa video i fotkama,mada doduse samo u onom sam imao problem

Poslednja izmena:
Stefan1 je napisao(la):
Jeste,izgleda da je to problem.Samo explorer pukne toliko brzo da ja ne uspem da prebacim u icon ili list view

E reci mi samo jel problem nastaje i kod fotki,posto je meni thumbnails u svim folderima sa video i fotkama,mada doduse samo u onom sam imao problem

Za slike to nevazi, da promenis iz thumbsa u nesto drugo mozes i iz control panela ili iz bilo kojeg drugog prozora (npr.My Computer).

Prilozi

• Folder Options.GIF
    Folder Options.GIF
    124 KB · Pregleda: 43
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno