Drag&drop...dupli click vs. single click..kolko su to nebitne stvari. Tipicno od nekog ko hvali apple da prica o ovakvim stvarima. Sa Mac OS-om sam se susreo nekoliko puta u zivotu i moj utisak je da je ono pravljeno za decu i neuke. Odsustvo sistemsih opcija na svakom koraku.
Kao neko ko se bavi administracijom mreze i servera baziranih na Windows Serveru, mogu da kazem Microsoft serverska infrastruktura radi kao sat. Active directory, grupne polise, DNS, DHCP.. sve je odlicno integrisano a klijentski windowsi se logicno uklapaju u sve ovo. Ne mogu da zamislim Mac sisteme i racunare za poslovno okruzenje.
Osim toga, u firmi u kojoj radim imamo desetak iPhone telefona tako da sam imao prilike licno da se uverim u kvalitet istih. Nekoliko telefona je vraceno zbog poznatog problema sa wireless-om (opcija za wifi postane grayed-out i telefon izgubi wireless funkcionalnost sto za smart telefon znaci isto kao da je crko), a kod svih telefona je evidentan problem sa baterijom (duzina trajanja baterija se smanji sa ~dva dana na manje od dana koriscenja; takodje poznati problem - resenje je da se telefon obrise tj. dovede na pocetna fabricka podesavanja, to radi neko vreme pa se opet vrati na staro). Toliko o cuvenom iPhone kvalitetu. A da ne pricam o iTunes-u, nikad u zivotu nisam iskusio nista gore. Svaki put kada bih trebao da ga pokrenem, pocela bi da me boli glava. Pocnimo od toga kako izgleda, kako se dolazi do osnovnih opcija za backup i kako se koristi. Gotovo svaki put kad bih trebao da napravim backup uz pomoc itunes-a, nailazio bih na probleme kao recimo da se u toku backup-a ili restore-a telefona zablokira pa moras da izvodis akrobacije da bi izvukao svoje podatke. Jednostavno, iTunes je najgore moguce iskustvo, uopste, ne samo u IT-u.
Natrag na temu, da ne ispadne kako sam ja za Microsoft kao sto je Kovac za Apple, o klijentskim windowsima nemam isto misljenje kao o serverskim. Recimo, Windows 8 je cist fail. Ne mogu da razumem kako su novi desktop pokusali da uvale svima, trebala je od pocetka da postoji opcija tokom instalacije da li zelim novi ili standardni desktop, a ne da mi se na desktop racunaru ispise "Tap here to .. "
Od pozitivnih stvari, odusevio me je hybrid boot feature - kod mene na Samsung SSD-u, nakon sto se zavrsi BIOS, ucitavanje windows-a traje oko 2 sekunde.