Šta je novo?

Windows 8

Kakav vam je utisak kada je stabilnost u pitanju. Pri renderingu mi se ponekad pojavi BSOD (malo lepsi dodushe) i izbaci poruku pfn list corrupted i restartuje se...Sa istom konfom na Win7 sve radi bez problema. Probano sa obe verzije osmice i na obe isto. Inace, osmica mi se bas svidja, malo je i brza, pa bi ipak da ostanem na njoj, ali me ovo zeza. Moracu da istestiram ram, jer je izgleda greska do njega (32gb)

Jel zna neko sta se desava sa mapama i prodavnicom? Prodavnica je "prazna" a za mape kaze da nisu podrzane u ovom regionu. Registrovao sam se na srbiju a win sam uzeo besplatno preko faksa.
P.s. Sry ako je vec bilo reci o tome u prethodnim postovima, tek sam se sad ukljucio u temu...

Za mape preko store-a skini Gmaps aplikaciju. Radi odlično :)

Kakav vam je utisak kada je stabilnost u pitanju. Pri renderingu mi se ponekad pojavi BSOD (malo lepsi dodushe) i izbaci poruku pfn list corrupted i restartuje se...Sa istom konfom na Win7 sve radi bez problema. Probano sa obe verzije osmice i na obe isto. Inace, osmica mi se bas svidja, malo je i brza, pa bi ipak da ostanem na njoj, ali me ovo zeza. Moracu da istestiram ram, jer je izgleda greska do njega (32gb)
Ako je pod 7-icom sve stabilno odgovor se sam namece...

Problem: kada koristim search u metro-u i krenem da kucam "computer" ili "control ..." izbaci me iz metroa i izbaci neki error. Jel se jos nekom desilo to?
Druga stvar uoste nema drajvera za moju maticnu plocu P7P55D, sto stvarno ne mogu da verujem, jer maticna nije iz proslog veka, a kada probam sa drajverima za icu, nece ni da proba da ih instalira, kaze da nisu podrzani :/

Jel zna neko sta se desava sa mapama i prodavnicom? Prodavnica je "prazna" a za mape kaze da nisu podrzane u ovom regionu. Registrovao sam se na srbiju a win sam uzeo besplatno preko faksa.
P.s. Sry ako je vec bilo reci o tome u prethodnim postovima, tek sam se sad ukljucio u temu...

Meni je prodavnica isto bila prazna u početku. Onda sam odradio update, restartovao sistem i posle toga je proradila sa cenam u dinarima. Mape i dalje ne rade. Region: Srbija

Ova opcija sigurno radi i ne vidim zašto ne bi radila. Jedino što me interesuje je da li ste radili čistu instalaciju ili upgrade - ne volim upgrade postojećeg sistema, a čini mi se da su svi ovi ključevi baš to... Bez obzira da li su 15 ili 40 $...

Može clean install, ja sam ga uradio nakon secure erase na ssd-u
Aktivacija w8 nakon clean installa ide na sljedeći način

http://www.ghacks.net/2012/10/27/windows-8-upgrade-clean-install-possible/

^
Potvrđujem. I ja sam na taj način instalirao Windows. Odbrao sam Nothing i posle toga odlučio da instaliram preko USBa.

Da li u Billing address unosite prave podatke?

Jel neko zna zbog cega IE u metrou ne moze da prikazuje video na rts.rs I 50% reklama?
@artur: ja sam koristio prave podatke.

Poslednja izmena:
Da li ako imam "narodnu" verziju Windows 7 Ultimate 64bit, mogu da kupim taj update Windows 8 original (cca 40 EUR)??
Da li je Win 8 64-bit ?

Možeš da kupiš Windows 8 - može i jeftinije. Upgrade ide prema sistemu koji se ažurira - dakle, ako imaš Win7 x64, upgrade assistant skida Win8 Pro x64. Ovo je potpuno legalna kupovina i jedini problem možete imati ako vam neko traži licencu za operativni sistem za koji ste radili upgrade, a mislim da se to privatnim korisnicima neće desiti.

Moze li neki link za win 8 64 bit verziju sa kojim mogu da uradim upgrade Win 7 Ultimate 64-bit ? Da li postoji Win 8 ultimate ili su svi paketi isti ?
Da li mi nakon update-a ostaje svi filovi netaknuti na obe particiji (SDD i HDD) ? Da li je potrebno da instaliram drivere za kompletan hardware nakon updata ?

Bem li ga. Instalirao sa bas verziju sa M$ sajta, normalnu, ne aktiviranu :). Mozda je samo "osetljivija" na neke greske.

Hmmm, tesko da je to u pitanju. Tipujem na to da nesto nije u redu sa tim sistemom (u slucaju da je pod 7-icom sve lepo istestirano i da radi bez gresaka). ;)

Promenih region na US i doslo je do nekakvog poboljsanja. Zapravo aplikacije u prodavnici vidim samo kad sam na naslovnoj strani sa kategorijama (tu je nekoliko ponudjenih), a kada udjem u neku od kategorija opet me obavestava da nema aplikacija za zadati kriterijum... Jel moguce da sam toliko glup nakon 13 godina koriscenja windowsa?

Moze li neki link za win 8 64 bit verziju sa kojim mogu da uradim upgrade Win 7 Ultimate 64-bit ? Da li postoji Win 8 ultimate ili su svi paketi isti ?
Da li mi nakon update-a ostaje svi filovi netaknuti na obe particiji (SDD i HDD) ? Da li je potrebno da instaliram drivere za kompletan hardware nakon updata ?

1. /
2. Ne postoji Ultimate, nisu svi isti, link (opet).
3. Ostaju.
4. Ne bi trebalo, barem kod mene nije. Jedino sam instalirao DirectX i update drivera za gpu.

Hmmm, tesko da je to u pitanju. Tipujem na to da nesto nije u redu sa tim sistemom (u slucaju da je pod 7-icom sve lepo istestirano i da radi bez gresaka). ;)
Na hardu imam ghostovanu c:\ particiju sa windows 7, tako da sam je vratio i nastavio sa radom i renderingom i nema BSOD. Inace dok sam pisao gornje postove nekoliko puta mi se javila BSOD na win8. U normalnom radu nema problema, ali kad ga opteretim maksimalno, onda iskace plavi ekran...i to samo na win 8.

Evo i sam ga sad instalirao i ``aktivirao`` :D

Nego jedno pitanje.. Ili sam ja coravitis ili ne vidim kako npr. iz onog novag start menija, tj metroa, da izbacim nesto na desktop???

^Zavisi sta hoces da izbacis na desktop. Metro apps koliiko sam primetio ne mozes nikako da prebacujes iz start menija, a ove ostale ili prilikom instalacije odaberes da ti ostavi shortcut na desku ili odes tamo gde si instalirao i opicis shortcut.

Konkretno My computer. . . I da jos ovo.. Kako da stavim da mi region bude Serbia a ne US.. Jel to vezano za account ili za aktivacioni broj??

Desni klik na desktop pa personalize i u gornjem levom uglu tog prozora imas link Change Desktop Icons, a region sam menjao u Control Panel-u pa odes na region and languages koliko se secam i nije vezano za aktivacioni broj.

Desni klik na desktop pa personalize i u gornjem levom uglu tog prozora imas link Change Desktop Icons, a region sam menjao u Control Panel-u pa odes na region and languages koliko se secam i nije vezano za aktivacioni broj.

FaLJa ti.. :D

Jel bi to trebalo i da stavi dinare u store-u.. ili pak treba restart??

Poslednja izmena:
ja sam malo zbunjen trenutno imam onu verziju sa ms skinutu, ne preview nego onu developer.. koja je to edicija? enterprise pro sta kako? da li da skidam enterprise i aktivacija proces kako da se odradi..

oke, enterprise je najjbolja? a posalji mi to za aktivaciju na pp, ako mozes hvala..

kada udjete u folder, potrebno je da otvorite *.bat fajl, vaseg OS, da li je to Pro, enterprise... kao administrator.. i onda je sve samo gotovo posle.. :)

Zasto bi koristio enterprise? Neki konkretan razlog? Nemoj samo reci zato sto je najbolja ili ima najvise podrzanih opcija jer to sto je podrzano nije potrebno ama uopste klasicnim korisnicima...

Nije najbolja, nego ono, ja sam taj nasao skinuo i odradio aktivaciju i ok mi je.. Ne mislim da je najbolja, u sustini ne verujem da ima neke bitne razlike izmedju pro i ove, ali eto poceli smo da pricamo o njoj..

Nazad
Vrh Dno